Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@16:34:21 GMT

زراعت چوب در ۶۰۰ هکتار اراضی ملی خراسان شمالی اجرا می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۱۳۳۶

زراعت چوب در ۶۰۰ هکتار اراضی ملی خراسان شمالی اجرا می‌شود

احمد یزدانی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  در خراسان شمالی غالب درختانی که کشت می شوند درختان صنوبر هستند و در سال های ۸۴ تا ۹۸ زراعت چوب در سطح  ۶۹۶ هکتار از اراضی استان با ارائه نهال یارانه دار و نیز در  ۳۳۲ هکتار با ارائه تسهیلات بانکی اجرایی شده است.

وی گفت:  در سال جاری نیز علاوه بر برنامه کشت درختان گز در حوزه های آبخیز و عرصه های پخش سیلاب در سطح ۶۰ هکتار، سیاست های تشویقی نظیر اعطای تسهیلات ارزان قیمت در حدود پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، تامین نهال رایگان و خدمات فنی، آموزش و ظرفیت سازی و تقویت تشکل تولید کنندگان و خرید تضمینی در دستور کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در سال گذشته پنج نفر متقاضی تسهیلات بانکی و سرمایه گذاری در کشت و توسعه زراعت چوب بودند که با توجه به تخصیص نیافتن اعتبار اقدامی در این بخش انجام نشد اما هزارو ۲۰۰  اصله نهال در سطح یک هکتار به صورت مشارکتی در عرصه های ملی کشت شد.

وی با بیان این که برای هر هکتار زراعت چوب ۱۳۰ میلیون ریال تسهیلات به فعالان تعلق می گیرد اظهار داشت: توسعه زراعت چوب علاوه بر درآمدزایی باعث اشتغال پایدار روستایی، جلوگیری از خروج ارز، کاهش وابستگی و تامین مواد سلولزی ام دی اف می شود و صنعت را توسعه می‌دهد.    

یزدانی افزود: میزان سرمایه گذاری در این بخش ۹۰ درصد تسهیلات بانکی ارزان قیمت با تنفس پنج ساله و فقط ۱۰ درصد آورده شخصی است و  که به ازای هر هکتار ۱۳۰ میلیون ریال تسهیلات اختصاص می گیرد.

وی با بیان این که حفظ و احیای جنگل ها یکی از مهم‌ترین اولویت های مدیریت جنگل در کشور است اظهار داشت: برداشت بی رویه و قاچاق چوب با توجه به اینکه به جنگل آسیب می رساند و باعث از بین رفتن پوشش جنگلی می شود، خاک را نیز بدون عایق و پوشش می کند و به همین دلیل بر اثر سیلاب ها و باران ها از دسترس خارج می شود و از سوی دیگر تولید خاک نیز مستلزم هزینه های زیادی خواهد بود.

وی افزود: با توجه به همین دلایل توسعه زراعت چوب بهترین روش در افزایش سطح جنگل ها و احیای اراضی عاری از جنگل برای کاهش فشار بر منابع جنگلی و توسعه پایدار به شمار می آید.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری از آمادگی منابع طبیعی برای واگذاری عرصه های مستعد کشت برای زراعت چوب خبر داد و گفت: عرصه های مستعدی که در حال حاضر کاربری جنگل ندارند در قالب استفاده از روشهای مختلف مانند استفاده از آب های غیرمتعارف مانند پساب فاضلاب شهری و با توجه به شرایط کنونی و نیاز کشور به محصولات چوبده و حفاظت از پوشش گیاهی و جنگل های باارزش موجود استان قابل واگذاری برای زراعت چوب است.

 سالانه با توجه به اعتبارات این بخش  بین ۳۰ تا ۵۰ هزار اصله نهال رایگان صنوبر بین بهره برداران خراسان شمالی توزیع می شود  و  در اراضی مستثنیات و اراضی مستعد کشت بر اساس قرارداد منعقد شده با بهره برداران نهال رایگان داده می شود.
با توجه به بحث تنفس جنگل که مطرح شده زراعت چوب اهمیت ویژه ای پیدا کرده است و باید این موضوع جدی تر مورد بررسی قرار گیرد تا نیاز داخل کشور با استفاده از زراعت چوب تامین شود.

جنگل های استان خراسان شمالی در گستره چهار میلیون و ۳۴۵ هزار هکتار جزء جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود و برداشت چوب صنعتی از سطح این جنگل ها صورت نمی پذیرد.

بر اساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور قرار بود از سطح ۷۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی، مستثنیات و باغی کشور ۲۰ هزار هکتار آن در استان‌های شمالی زیر پوشش طرح زراعت چوب برود ولی تاکنون بر اساس آمار تنها هفت هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته است

بذر طرح ملی "زراعت چوب" در سال ۸۴ کاشته شد تا بتوان به جای برداشت بی‌رویه از جنگل‌ها راه نجاتی برای قطع درختان  پیدا کرد و البته این طرح از آن زمان تاکنون با فراز و نشیب‌هایی در استان‌های مختلف کشور به مرحله اجرا درآمد.

برچسب‌ها بجنورد جنگل خراسان شمالی منابع طبیعی شهرداری بجنورد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد جنگل خراسان شمالی منابع طبیعی شهرداری بجنورد بجنورد جنگل خراسان شمالی منابع طبیعی شهرداری بجنورد خراسان شمالی هزار هکتار زراعت چوب جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۱۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل انتقال خون خراسان شمالی از رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در این استان در سال گذشته خبر داد.

دکتر هادی نوری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به رتبه دوم کشوری برای انتقال خون خراسان شمالی اظهار کرد: انتقال خون استان رتبه دوم در دو بخش رشد اهدای خون، رشد اهدای خون بانوان و رتبه دوم در شبکه ملی خون رسان را در کشور کسب کرد.

وی با اشاره به نقش بی بدیل اهداکنندگان خراسان شمالی در تامین خون استان و بخشی از کشور تصریح کرد: انتقال خون خراسان شمالی به برکت حضور اهداکنندگان خیرخواهی که همیشه همراه بیماران بودند در سال گذشته در دو بخش مهم و یک بخش حیاتی حائز رتبه دوم کشوری در تامین خون و فرآورده های خونی شد.

دکتر نوری با بیان اینکه در فصول مختلف به خصوص فصول سرد سال میزان اهدای خون به طور چشمگیری کاهش می یابد اهداکنندگان استان با آگاهی از این موضوع زمستان امسال برای تامین خون استان و شبکه ملی خونرسان کشور سنگ تمام گذاشتند به طوری که استان خراسان شمالی بعد از استان لرستان در رتبه دوم مشارکت در شبکه ملی خون رسان قرار گرفت.

وی افزود: طی سال گذشته میزان اهدای خون در استان بیش از ۱۶ درصد با افزایش روبرو بود و این در حالی است که در این شاخص هم رتبه دوم کشوری از آن خراسان شمالی شد.

این مقام‌مسئول ادامه داد: رشد اهدای خون بانوان که از موارد قابل اهمیت در سازمان انتقال خون ایران نیز به شمار می رود در استان با رشد هشت درصدی مواجه بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان