Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@11:15:56 GMT

رونق گردشگری در سایه رشد اقتصادی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۱۵۵۶

رونق گردشگری در سایه رشد اقتصادی

روزنامه رسالت در گفت و گو با مرتضی خاکسار، پژوهشگر اقتصادی در بررسی راهکارهای بهبود صنعت گردشگری آورده است: صنعتی که اساس و پایه آن، روابط متقابل انسان‌ها با یکدیگر است. طی چند روز گذشته، مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی TUI درباره بهبود صنعت گردشگری اعلام کرد: «حداکثر تا سال ۲۰۲۲ شاهد بازگشت صنعت گردشگری بین‌المللی به سطح پیش از شیوع کرونا خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» ازاین‌رو «رسالت» به بررسی راهکارهای بازگشت صنعت گردشگری به دوران پیش از کرونا و بهسازی آن در دوران پساکرونا به گفت‌وگو با مرتضی خاکسار  استاد دانشگاه و پژوهشگر اقتصاد گردشگری پرداخت.

بهبود صنعت گردشگری، ملزم به شناخت چالش‌های موجود است
وی در ابتدا در تشریح راهکاری لازم برای بهسازی صنعت گردشگری به «رسالت» عنوان کرد: «ویروس کرونا در سطحی وسیع به همگان آموخت که برای هر اتفاقی باید برنامه‌سازی کنیم و اتفاق‌های تلخ را تنها به لحاظ تلخ بودن آن وارسی نکنیم زیرا گاهی، برخی رخدادها موجب می‌شود تا چالش‌های یک حوزه به شناخت و بستر تمهیدات لازم آن فراهم شود. اتفاق‌های به‌ظاهر تلخ، زمینه رویارویی با خطر را مهیا می‌سازد تا هنگام مواجهه با چالش‌ها، ظرفیت پذیرش خطر و مقابله با آن در ما ایجاد شود.»

پژوهشگر اقتصاد گردشگری همچنین افزود: «بهسازی صنعت گردشگری در دوران پسا کرونا به شناسایی نقاط ضعف و نظرهای کارشناسی این حوزه بستگی دارد.  بهبود صنعت گردشگری  ملزم به شناخت چالش‌های موجود و نظرهای کارشناسی برای تدوین و تهیه زیرساخت‌های مناسب است.»

او عنوان کرد: «صاحب‌نظران و کارشناسان اقتصاد گردشگری با گردهمایی برای تدوین منشور گردشگری می‌توانند به بهبود صنعت گردشگری کمک کنند. منشوری که مطابق آن عملیات از بین بردن ضعف‌های موجود اجرا شود. همواره باید بر آن باشیم که نقاط قوت را تقویت کنیم و از هر تمهیدی برای آماده‌سازی بستر مناسب استفاده کنیم.»

توسعه گردشگری زیر سایهِ توسعه اقتصادی
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: «بهسازی هر حوزه‌ای به فرهنگ‌سازی آن برمی‌گردد. اگر اقتصاد ۳۰ ساله کشور سنگاپور را واکاوی کنیم به‌خوبی ارزش فرهنگ‌سازی را دریافت خواهیم کرد. در ابتدای امر، پول سنگاپور هیچ‌گونه ارزش مالی نداشت و در سطح جهانی به دلیل اقتصاد ضعیف  شناخته‌شده نبود اما با یک برنامه‌ریزی درست توانستند انقلاب اقتصادی و اجتماعی را در کشور خود ایجاد کنند. موقعیت کنونی این کشور به‌موجب تدوین درست و بررسی استعدادهای بالقوه در صنعت گردشگری اکنون به قطب صنعت گردشگری دنیا بدل شده است چراکه توسعه صنعت گردشگری در سایه توسعه اقتصادی صورت می‌گیرد.»پژوهشگر اقتصاد گردشگری بر این باور است که  تدوین و طراحی زیرساخت‌های مناسب موجب شده که اکنون فقیر در کشور سنگاپور وجود نداشته باشد زیرا تمام نیروها تحت اشتغال رفتار گردشگری در این کشور هستند.

وی افزود: «عدم وجود  سیستم واحد مهندسی ساز در چیدمان خانه‌ها را شرایطی مانند زلزله تعیین می‌کند، بنابراین پس از شناسایی  و وارسی چالش‌های موجود، مهم‌ترین عامل بهبود صنعت گردشگری، فراهم‌سازی زیرساخت‌های مناسب در کنار آموزش درست است.»خاکسار با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی اظهار کرد: «تبلیغات هزینه نیست و به‌نوعی سرمایه گذاری محسوب می‌شود. هنگامی‌که در امور فرهنگی و آموزشی کشور سرمایه گذاری کنیم  بستر تمهیدات لازم را نیز فراهم ساخته‌ایم.»او در پایان این گفت‌وگو بیان کرد: «ایران، در کمربند دنیا قرارگرفته و در ساختار ژئوفیزیکی در طول تاریخ هشت هزار سال سبقه تاریخی داشته است. بی‌شک ایران هیچ منبعی کم از کشوری همچون مالزی یا سنگاپور ندارد بنابراین با توجه به عظمت تاریخی و سبقه ستودنی ایران باید قوی باشیم چراکه ما شاهراه سایر فرهنگ‌ها هستیم. اگر تاریخ را ورق بزنیم به‌صراحت آشکار می‌شود که تاریخ  ۲۰۰ ساله آمریکا در برابر تاریخ هفت هزارساله ایران هیچ‌چیز نیست بنابراین باید قوی بمانیم و نگذاریم یک تاریخ ۲۰۰ ساله خود را ابرقدرت بداند.»

منبع: روزنامه رسالت برچسب‌ها ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مالزی رشد اقتصادی ایالات متحده آمریکا فرهنگ سازی سنگاپور پروندهٔ خبری گردشگری و میراث فرهنگی نصف جهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مالزی رشد اقتصادی ایالات متحده آمریکا فرهنگ سازی سنگاپور ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مالزی رشد اقتصادی ایالات متحده آمریکا فرهنگ سازی سنگاپور بهبود صنعت گردشگری اقتصاد گردشگری پژوهشگر اقتصاد فرهنگ سازی چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم

آرین طاهری بازی‌ساز و پژوهشگر پژوهشکده فرهنگ‌و‌هنر اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: بازی به عنوان یک رسانه تاثیرگذار به خصوص برای نسل جوان و نوجوان محسوب می‌شود که اثر بخشی بسیار زیادی دارد؛ تاثیر گذاری بازی‌ها در سه سطح اتفاق می‌افتد که باید به صورت همزمان به آن توجه شود.

وی افزود: سطح اول نشانه‌های دیداری و شنیداری بازی است، نماد‌هایی که کاربر آن را مشاهده و به صورت مستقیم با آن در ارتباط است، لایه دوم داستان بازی است که لزوما همه بازی‌ها آن را ندارند و سیر خاصی را طی نمی‌کند و چون برخی از بازی‌ها به صورت شنیداری هستند خیلی به آن پرداخته نمی شود، لایه سوم اختصاصی است و همین ظرفیت باعث شده که بازی‌های رایانه ای را ببنیم که داستان را از سینما و یا سریال‌ها اقتباس می‌کنند و از آنها استفاده می کنند.

طاهری با اشاره به اینکه پرداخت به داستان بازی بسیار حائز اهمیت است افزود:‌ داستان، محور و اصل رویه‌ بازی‌هاست است و از این طریق می تواند جنبه تربیتی و اثر گذاری بیشتری داشته باشد اما به آن به درستی پرداخته نمی‌شود.

وی افزود: در مجموع در صنعت بازی سازی از خلاقیت کمتر استفاده می‌شود که در بازی‌های ایرانی و در بازی‌های جهانی قابل مشاهده است و جای خود را به پررنگ تر کردن بازی‌های برخط چند کاربره داده که نیاز زیادی به خلاقیت ندارند.

طاهری در پاسخ به این سوال که جایگاه ایران در صنعت بازی چگونه است گفت: موضوعی که مطرح می شود این است که  ما در بازی‌ سازی از لحاظ کیفی رشد داشته‌ایم اما از نظر کمی رشد مطلوب نداشتیم.

وی در ادامه افزود: با آمدن بازی‌های موبایلی اقتصاد بازی دچار تغییر شد. چرا که بازی های موبایلی به سمت پرداخت درون برنامه ای رفتند که خود این موضوع آسیب زننده است چون باعث کاهش خلاقیت در بازی سازی و صرفا درآمدزایی از تبلیغات می‌شود و به سمت تبلیغات حرکت می کند.

طاهری در انتها گفت: در حال حاضر در کشور ما برخی بازی‌ها وابسته به حاکمیت است و با بودجه دولتی کار می‌کنندکه این موضوع باعث می شود که از لحاظ کیفیت و محتوایی در مسیر متفاوتی قرار بگیرد.و خوشبختنانه از ابتذال کمتری نسبت به دیگر بازی های موجود در دنیا برخوردار است.ساختن بایزی های بزرگ و تاثیر گذار نیازمند سازوکار بزرگ است که در حال حاضر در کشور نداریم و امیدواریم با ایجاد فضای جدید و تکنسین های جدید این مسیر بهبودیابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد
  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • رونق و توسعه گردشگری شادگان با اختصاص اعتبار
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان