Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@10:38:07 GMT

عرق یونجه چه خواصی دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۳۲۳۹

گفتیم که گیاه یونجه دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد و از این رو مصرف آن بسیار مفید است. اما این گیاه دارای چه ترکیبات شیمیایی می باشد که آن را سلطان گیاهان کرده است؟ ناطقان: گیاه یونجه، گیاهی در حدود یک متر می باشد که دارای ساقه هایی بلند همراه با برگ های کوچک و نازک و نوک تیز می باشد که بیضی گون و به رنگ سبز ملایم می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ریشه آن چیزی در حدود 3  تا 18 متر در زمین پیشروی می کند و این خود یعنی به مواد معدنی خاک بیشتر دسترسی دارد. این گیاه از دسته گیاهان دارای گل می باشد که گل هایی کوچک و به رنگ بنفش و گاهی زرد رنگ دارد. این گیاه دارای میوه نیز می باشد که درون پوششی به شکل صدف می باشند و میوه ها هم شبیه لوبیای کوچک هستند.  محل رویش این گیاه بیشتر در مراتع می باشد و به صورت وحشی هم می توان آن را در نواحی دارای آب و هوای معتدل در آسیا و شمال آفریقا یافت.


با ترکیبات شیمیایی گیاه یونجه آشنا شویم
گفتیم که گیاه یونجه دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد و از این رو مصرف آن بسیار مفید است. اما این گیاه دارای چه ترکیبات شیمیایی می باشد که آن را سلطان گیاهان کرده است؟

 


یونجه گیاهی است که سرشار از ویتامین های گروه A,C,E,K می باشد که همگی برای سلامت عمومی بدن بسیار مورد نیاز می باشند. این گیاه دارای آنزیم های بسیاری مانند امولسین، اینورتاز، پکتیاز و همچنین  آنزیم آمیلاز می باشد که به هضم مواد نشاسته ای کمک می کند. یونجه یکی از منابع پروتئین می باشد زیرا 20% آن را پروتئین تشکیل می دهد. پروتئین هایی مانند لیزین، آرژنین، هیستیدین، آدنین، فیل آلانین، آسپاراژین و سیسین. از مواد معدنی که در این گیاه یافت می شود می توان به منیزیم، آهن و آرسنیک (به مقدار اندک) و سیلیس اشاره کرد. همچنین یونجه دارای اسید فسفریک هم می باشد.


خواص دارویی گیاه یونجه
تا به اینجا با گیاه یونجه بیشتر آشنا شدیم و دیدیم که چه گیاه مفیدی می باشد که سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها می باشد. اما این گیاه جنبه دارویی نیز دارد که بیشتر با آن آشنا خواهیم شد. در طب سنتی یکی از مواردی که در درمان بسیار موثر است تشخیص نوع مزاج بیمار می باشد که با آگاهی از آن طبیب می توانست موادی که با مزاج فرد سازگار است را تجویز کند. بنابراین در اینجا در درجه اول با مزاج خود گیاه یونجه آشنا می شویم و بعد در مورد خواص آن صحبت خواهد شد.



 

مزاج گیاه یونجه زمانی که تازه است، گرم و تر می باشد و زمانی که به صورت خشک شده بخواهیم مصرف کنیم باید بدانیم که مزاج آن گرم و خشک می باشد. نکته ای که در مورد این گیاه جالب می باشد این است که زمانی که خشک می شود، قوت و اثر آن تا 5 سال باقی خواهد ماند. این گیاه برای درمان ضعف جسمانی، ضعف بینایی، کم خونی، تصفیه خون، تقویت اعصاب، پاکسازی روده و ... نیز مورد استفاده است.


شکل های مختلف در دسترس گیاه یونجه
گیاه یونجه از آن دسته گیاهان دارویی می باشد که شکل های مختلف آن در دسترس می باشد و هر فردی بر اساس مزاج و سازگاری که با این گیاه دارد می تواند از آن استفاده کند. می توان این گیاه را به صورت خام و تازه تهیه کرد و آن را مصرف کرد. می توان این گیاه را پخت و در غذا استفاده کرد. همچنین می توان آن را خشک تهیه کرد و آن را جداگانه در غذا به عنوان ادویه استفاده کرد و یا دمنوش آن را مصرف کرد. از طرفی شربت این گیاه و روغن آن هم موجود می باشد که مصرف کنندگان خود را دارد. نوع دیگری از آن عرق یونجه می باشد که طی فرآیند تقطیر به دست می آید. عرق یونجه خود دارای خواص بیشماری است و برای افرادی که نمی توانند گیاه یونجه را در شکل های مصرفی مختلف آن استفاده کنند مفید می باشد. پس در ادامه بیشتر با خواص عرق یونجه آشنا خواهیم شد.

 



عرق یونجه چیست؟
عرق یونجه یکی از پر استفاده ترین شکل های مصرفی گیاه یونجه می باشد که در طب سنتی هم به آن پرداخته شده است. عرق یونجه چون سبک شده ی خود گیاه یونجه می باشد، بنابراین بهتر از خود گیاه یونجه مورد استقبال قرار گرفته است و نحوه مصرف آن هم برای همه افراد راحتتر و بی دردسر تر می باشد و اثربخشی بهتری مشاهده شده است. عرق یونجه را با جوشاندن گیاه آن در آب و خنک کردن بخار ناشی از آن به دست می آورند که به نوعی می توان گفت مخلوطی از عصاره یونجه با آب می باشد.

 

خواص عرق یونجه
عرق یونجه دارای همان مواد و ویتامین هایی می باشد که خود گیاه یونجه دارد از این رو می توان گفت دارای خواص دارویی و درمانی نیز می باشد و چه بسا اثربخشی بهتری هم داشته باشد. از جمله خواصی که می توان برای  عرق یونجه بیان داشت می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن به خصوص برای افراد ضعیف بنیه اشاره کرد.

 

درمان کم خونی، نرمی استخوان، تقویت سیستم عصبی بدن و به دنبال آن کاهش لرزش بدن، درمان عقب افتادگی و یا بی نظمی دوران قاعدگی در بانوان، تامین ویتامین ث بدن، افزایش شیر مادر، مناسب برای کودکان در حال رشد که استخوانبندی او را محکم کرده و سیستم بدن او را تقویت می کند، تنظیم کننده و پایین آورنده قند خون و مناسب برای افراد مبتلا به دیابت، مصرف روزانه نصف استکان باعث باز شدن عروق می شود.

 

به دلیل دارا بودن ویتامین A یکی از راه های درمان شب کوری نیز محسوب می شود. برای درمان سرما خوردگی و کمک به بهبود سریعتر آن موثر می باشد. از طرفی مخلوط عرق یونجه یا گیاه آن با عسل به عنوان ضماد برای درمان ورم موثر می باشد. و بسیاری موارد دیگر که نشان دهنده خواص زیاد این گیاه و مشتقات آن می باشد.

توجه داشته باشید در تمامی این موارد در صورتی که داروی خاصی را مصرف می کنید یا حساسیت و بیماری خاصی دارید با پزشک خود در مورد مصرف گیاه یونجه مشورت کنید.

 
عرق یونجه,خواص دارویی عرق یونجه,فواید عرق یونجه

 استفاده از عرق یونجه برای پوست و مو بسیار مفید می باشد

 

تاثیر عرق یونجه بر چاقی صورت و بدن
بیشتر افراد به دنبال مصرف دارو یا خوراکی برای کاهش وزن خود می باشند و افراد کمی هستند که به دنبال افزایش وزن باشند، از این رو موادی که به افزایش وزن و چاقی بدن کمک می کنند کمتر شناخته شده می باشند. گیاه یونجه به دلیل خواصی که دارد می تواند بر چاقی تاثیر گذار باشد. مخصوصا چاق شدن در ناحیه صورت که این مورد بسیار مورد توجه می باشد. پس می توان با مصرف روزانه نیم استکان در صبح و عصر به مدت دو هفته اثر بخشی آن را ببینید. توجه داشته باشید زمانی که 2 هفته به اتمام رسید تا 2 ماه نباید از گیاه و عرق مصرف کنید. و بعد مجددا این سیکل را طی کنید.

 

 

مضرات مصرف عرق یونجه
این تصور همواره اشتباه می باشد که مصرف داروها و عرقیات گیاهی به هر میزان مشکلی ایجاد نمی کند و کاملا بدون عوارض می باشد. بلکه این قبیل گیاهان هم به دلیل دارا بودن برخی از مواد معدنی که در خود دارند، اگر بیش از حد مصرف شوند نه تنها درمانگر نیستند، بلکه مشکل ساز هم می شوند. در مورد گیاه یونجه و عرق آن هم به همین صورت؛ یونجه با اینکه خود دارای ویتامین E می باشد مصرف زیاد آن جذب این ویتامین را مختل می کند. توجه داشته باشید که نباید بیش از یک کیلوگرم یونجه در سال مصرف شود.

 

مصرف بی رویه آن به دلیل خاصیت ملینی که دارد مشکلات گوارشی را به همراه خواهد داشت و با اینکه برای پوست و مو بسیار مفید می باشد همانطور که گفته شد کاهش جذب ویتامین E را به همراه دارد که نبود این ویتامین برای سلامت پوست و مو مضر می باشد.
برچسب ها: عرق یونجه ، خواص ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خواص ناطقان گیاه دارای یونجه دارای ویتامین ها مواد معدنی بسیار مفید عرق یونجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۳۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسکانیوز، نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن گنجینه کوچکی از مواد مغذی هستند که دارای فواید بسیاری برای سلامت بدن می باشند. برخی افراد علاقه ای به خوردن آن ندارند، اما باید بدانند که حتما در ذائقه خود باید تغییر ایجاد کنند. نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربی ها است. نخودفرنگی از محدود حبوباتی است که هم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازه محسوب می گردد.

کاهش وزن با نخود فرنگی؟

افزایش وزن و تغییر سایز به دلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری به وجود می آید. برای تغییر در رژیم غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید، نخودفرنگی یکی از مواد غذایی مهمی است که در کاهش وزن موثر است. نخودفرنگی به طور طبیعی یک ماده غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.

به طور کلی هر فنجان نخود فرنگی حاوی ۱۳۴ کالری است اما فیبر بالایی دارد، به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مناسب است. اگر مایل به کاهش وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن نخودفرنگی تکمیل کنید. این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کرده و جلوی اشتهای شما را می گیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معده شما را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

مواد مغذی نخود فرنگی

سه چهارم فنجان نخود فرنگی دارای ۱۰۰ واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی بیشتر است. هر فنجان نخود فرنگی ۸ گرم فیبر و ۲۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند. بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمی کنند، که می توانند با افزودن نخودفرنگی به غذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.

علاوه بر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.

آیا مصرف نخود فرنگی موجب چاقی می شود؟

تحقیقات بخش سلامت دانشگاه هاروارد نشان می دهد که میان افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای و بالا رفتن وزن ارتباطی وجود دارد. به طوری که نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش وزن می دانند. در این مطالعه از اطلاعات یک پرسشنامه تغذیه ای استفاده شد که خطاهای محاسباتی داشت. این که بدانیم چه غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفاده کنیم، اهمیت بسیاری دارد.

با اینکه تحقیقات نشان داده است افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای باعث بالا رفتن وزن می شود اما تحقیقات دیگری نیز ثابت می نماید افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی به کاهش وزن کمک می کند.

کدام سبزیجات چاق‌کننده هستند؟ کد خبر 847497 برچسب‌ها خواص مواد غذایی چاقی خبر مهم

دیگر خبرها

  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی