Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@03:50:42 GMT

ارزآوری بیش از ۲.۱ میلیارد دلاری صنعت زعفران

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۴۰۳۷

ارزآوری بیش از ۲.۱ میلیارد دلاری صنعت زعفران

ایران اکونومیست- مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: آمارهای صادراتی زعفران ایران طی سال‌های 1383 تا 1398 حاکی از ارزآوری بیش از 2.1 میلیارد دلاری صنعت زعفران طی 15 سال اخیر است. این در حالیست که طی 10 سال گذشته با وجود تدوین برنامه‌های جامع برای حمایت از فرآیند تولید تا صادرات زعفران و ابلاغ از سوی دولت، جای کار بیشتری در این زمینه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، محمود بازاری در این خصوص اظهار داشت: صنعت زعفران ایران حدود 118 هزار هکتار سطح زیرکشت دارد که عمدتا در مناطق محروم و کم‌برخوردار استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی و برخی دیگر از استان‌های کشور است و با تولید بیش از 400 تن زعفران و استقرار و سرمایه‌گذاری واحدهای سورت و بسته‌بندی و فرآوری این محصول استراتژیک در این مناطق، پتانسیل بالایی برای ارزآوری دارد. وی افزود: زنجیره‌ای از اقدامات مناسب توسط بخش خصوصی برای ارزش‌آفرینی این محصول و دسترنج کشاورزان زحمت‌کش ایجاد شده و در حال حاضر به بیش از 70 کشور هدف صادر می‌شود که نیازمند توجه و حمایت واقعی است.

وی افزود: اگر چه میزان ارزآوری قابل توجه صنعت زعفران حاصل تلاش‌ و برنامه‌ریزی‌های صادرکنندگان دلسوز و معتبر در این حوزه برای صیانت از دسترنج ناب کشاورزان استان‌های تولیدی این محصول است، لیکن هنوز تا رسیدن به اهداف واقعی برای فعال کردن ظرفیت‌های تولیدی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این صنعت، فاصله داریم.

بازاری با تاکید بر حمایت از حفظ و توسعه اشتغال و تولید صادرات‌محور در واحدهای تولیدی- صادراتی گفت: ظرفیت‌سازی‌های صنعتی که طی سال‌های گذشته با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و اقدامات خلاقانه آنها برای ارزشمندتر کردن تولیدات این صنعت انجام شده، می‌توانست با حمایت بیشتر و تزریق منابع حاصل از صنعت زعفران و اختصاص حداقل 5 درصد سالیانه از میزان ارزآوری این محصول، طی 15 سال گذشته، جهش قابل ملاحظه‌ای در کمیت، کیفیت و تنوع محصولات جانبی و فرآورده‌های حاصل از زعفران ناب ایرانی ایجاد کند و کل زنجیره تولید تا صادرات را به جایگاه مناسب‌تری نسبت به امروز برساند.

وی عنوان کرد: بی‌تردید میزان آورده صنعت زعفران که حاصل دسترنج تولیدکنندگان و تلاش صادرکنندگان این محصول طی 15 سال گذشته است، نیازمند حمایت واقع‌بینانه از این صنعت است تا سال‌های آینده شاهد پویایی، دوام و توسعه کسب و کارهای نوین در این صنعت باشیم.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صنعت زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۴۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است

به گزارش خبرنگار مهر، علی بحرانی سه شنبه شب در نشست با قائم مقام بانک صنعت و معدن کشور افزود: یکی از ظرفیت های خوب شهرستان در حوزه معدن است.

وی بیان کرد: از طرحهای اقتصادی که زمینه اشتغال جوانان فراهم می کند حمایت می شود.

فرماندار دشتی نیز گفت: ۲۵ درصد معادن استان در شهرستان دشتی است

بحرانی یادآور شد: از حمایت های بانک صنعت و معدن از طرحهای صنعتی تقدیر می شود.

کد خبر 6093650

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • (ویدئو) سوال میلیون دلاری در اسرائیل: روسیه به ایران چه داده؟!
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • مشتری ۲میلیون دلاری تیم ایرانی به جهانبخش
  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست