Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- سخنگوی سازمان حفظ نباتات گفت: مبارزه با آفت سن غلات همچنان در مزارع گندم و جو ادامه دارد و میزان خسارت وارد شده پس از پایان فصل برداشت برآورد می‌شود. تاریخ انتشار: 13:01 - 30 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۲۲۱۶۴

محمدرضا میر در گفت‎ وگو با میزان در خصوص شیوع آفت به مزارع گندم اظهار کرد: آفت سن غلات هر ساله در مزارع گندم و جو کشور شیوع پیدا می‌کنند و خسارت‌هایی نیز از خود به جای می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چند نوع از آفت‌های دیگر نیز در مزارع گندم و جو وجود دارند، اما به اندازه آفت سن غلات خطرناک نیستند و آسیب زیادی به مزارع و محصولات وارد نمی‌کنند.   بیشتر بخوانید: احتمال اتمام سلطه دولت بر خرید تضمینی گندم
سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اشاره به روند مبارزه با آفت سن غلات در سال جاری بیان کرد: مبارزه با این آفت در نوبت کشت ۹۸ -۹۹ از تاریخ ۶ اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا زمان تکمیل برداشت گندم و جو از زمین ها، ادامه خواهد داشت.
میر ادامه داد: مبارزه با این آفت هم با سن مادر و هم با پوره سن در حدود ۲۸ استان صورت می‌گیرد و سطح مبارزه از مدت زمان مذکور تا به امروز به ۹۶۹ هزار و ۹۲ هکتار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سطح مبارزه نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، تصریح کرد: سطح مبارزه با آفت سن غلات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار هکتار کاهش یافته است که این موضوع نشان دهنده این است که آفت سن غلات در حال ریشه کن شدن است.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات در رابطه با میزان خسارت وارد شده به مزارع گندم اظهار کرد: آفت سن غلات به طور مستقیم به محصول گندم و جو خسارت وارد نمی‌کند بلکه در مواردی کیفیت محصول نهایی را کاهش می‌دهد.
میر افزود: سطح نهایی خسارت وارد شده به محصول گندم پس از برداشت نهایی به صورت میانگین تحت عنوان سن زدگی گندم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه سن زدگی تا ۲ درصد مورد قبول است، خاطر نشان کرد: سال گذشته میانگین سن زدگی به کل گندم‌های کشور ۰.۵ درصد بود همچنین امسال با توجه به کاهش سطح مبارزات، امیدواریم میانگین سن زدگی نسبت به سال گذشته کاهش یابد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی خسارت وارد شده آفت سن غلات مزارع گندم سال گذشته گندم و جو سن زدگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند

رسول سعیدیان معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد گفت: گندم‌کاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، مبارزه با  آفت سن و علف‌های‌هرز را در مزارع خود انجام دهند.

وی اضافه کرد: کشاورزان باید هنگام مبارزه با علف‌های‌هرز به مرحله رشد گیاه و علف‌هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهادکشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف‌های‌هرز استفاده کنند.

معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد گفت: با فرارسیدن زمان مبارزه علیه پوره‌سن نیز عملیات سم‌پاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهادکشاورزی انجام می‌شود.

سعیدیان افزود: ارائه راهکار‌هایی برای کاهش مقاومت علف‌های‌هرز به علف‌کش‌ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع‌آوری بذر علف‌های‌هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.

وی به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستان‌ها و دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم موردنیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام کرده و مزارع خود را علیه این آفت سم‌پاشی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان