Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-07@22:42:06 GMT

ایرادات کمیته تحقیق و تفحص به درآمد 10 ساله پرسپولیس

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۵۹۱۹

ایرادات کمیته تحقیق و تفحص به درآمد 10 ساله پرسپولیس

کمیته تحقیق و تفحص مجلس امروز در حالی گزارش عملکرد مالی و مدیریتی 10 ساله پرسپولیس (از سال 87 تا 97) را مورد بررسی قرار دارد که ابهامات زیادی در آن به مجلس ارائه شده است.

به گزارش "ورزش سه"، تحقیق و تفحص از منابع و مصارف و نظام مدیریت شرکت های فرهنگی - ورزشی وابسته به وزارت ورزش و جوانان در ۱۰ سال گذشته و با عنوان فرعی تحقیق و تفحص از عملکرد دو باشگاه ورزشی فرهنگی پیروزی (پرسپولیس) در صحن علنی به تصویب رسید و طی یک سال انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این گزارش به بحث‌های مختلفی اشاره و مورد بررسی قرار گرفته است؛


۱- درآمدهای باشگاه پرسپولیس در ۱۰ سال اخیر و محل تامین آنها
۲- مصارف و هزینه های باشگاه پرسپولیس در ۱۰ سال اخیر و محل آنها
۳- جریمه های ملی و بین المللی باشگاه و دلایل آنها در ۱۰ سال اخیر
۴- ساز و کار نظارتی و راهبری در باشگاه و آئین نامه های اداری و مالی آنها
۵- تغییرات سازمانی و انتصابات ستادی تیم و سازوکار و شاخصه ها و سوابق آنها


بررسی موارد فوق با هدف کمک به شفافیت عملکرد باشگاه مطرح پایتخت و تسهیل در امور و اصلاح ساختار این باشگاه انجام شده است. لازم به ذکر است، هیئت در انجام این تحقیق و تفحص با موانعی همچون عدم اختصاص بودجه متناسب و امکانات لازم برای انجام کار، عدم همکاری وزارت ورزش و جوانان در ارائه اطلاعات درخواستی و عدم وجود شفافیت لازم در اطلاعات ارائه شده از سوی دو باشگاه، مواجه بود.

 

در بخش بعدی که توسط این کمیته ارائه شده، به بحث تامین منابع این باشگاه طی 10 سال اخیر پرداخته شده است.


جمع منابع درآمدی عملیاتی طی سنوات ۱۳۸۷ لغایت ۱۳۹۷ به میزان ۲.۳۵۲.۴۵۶ میلیون ریال است.


جمع کل تسهیلات دریافتی (منابع غیر عملیاتی) به میزان ۱۰۴.۳۴۶ میلیون ریال است که شامل دو ردیف دریافت تسهیلات و استقراض از منابع غیربانکی می شود.


همچنین مبلغ ۷۲۱ میلیون ریال شامل سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی این باشگاه است در نهایت مجموع کل منابع درآمدی عملیاتی و غیر عملیاتی این باشگاه طی این ۱۰ سال به میزان ۲.۴۵۶.۰۸۰ میلیون ریال است.


همچنین منابع خارجی این باشگاه شامل دریافتی از فیفا به میزان ۱.۴۰۰.۰۰۰ دلار، کنفدراسیون آسیا به میزان ۳.۶۶۶.۵۰۰ دلار و ترانسفر بازیکنان به میزان ۳۰.۱۹۸ میلیون ریال است.

 

 قراردادهای منعقده با شرکت های تبلیغاتی و سایر شرکت ها برای دریافت خدمات


طی ۱۰ ردیف سال مالی از ۱۳۸۶/۴/۱ لغایت ۱۳۹۷/۳/۳۱ ، باشگاه پرسپولیس مجموعا ۴۰ فقره قرارداد را با شرکتهای تبلیغاتی و سایر شرکتها برای دریافت خدمات منعقد کرده است. با بررسی های صورت گرفته مشخص شد که تقریبا در تمامی این قراردادها، ایرادات و اشکالات حقوقی و موارد خلاف مقررات مالی وجود دارد.

 

در بخش تکمیلی این گزارش مربوط به تامین منابع، ایراداتی شامل موارد ذیل اعلام شده است:

 

عدم وصول مبلغ ثابت قراردادها
عدم شفافیت میزان درآمدهای طرفهای قرارداد
عدم اخذ تضامین و وثایق کافی و لازم
عدم واریز یا واریز مبالغی کمتر از مبلغ ثبت شده در قرارداد به حساب بانکی باشگاه
عدم رعایت قواعد و مقررات تنظیم قراردادهای مالی
واریز مبالغی از قراردادها به حساب مستقیم کادر مربیان به جای حساب بانکی درآمد باشگاه
پرداخت مالیات های ناشی از درآمدهای افرادی خاص از حساب پرداختی های باشگاه
پرداخت مطالبات افراد خاص از حساب باشگاه و درج این پرداخت ها در ردیف های دیگر صورتحساب های مالی
ثبت صورتحساب‌های حاصل از دریافت کمکهای مردمی در سرفصل درآمدهای اسپانسری
عدم حصول مفاد قراردادها و بعد از آن عدم دریافت هیچ مبلغی به عنوان خسارت یا ضرر و زیان یا جریمه از شرکت های طرف قرارداد
عدم رعایت مفاد قانون مناقصات در انعقاد قراردادها

 

طبق این گزارش پرسپولیس طی سال‌های 87 تا 97 و طی این بازه 10 ساله، 233.603.7میلیون ریال درآمد داخلی و دریافتی از فیفا به میزان ۱.۴۰۰.۰۰۰ دلار، کنفدراسیون آسیا به میزان ۳.۶۶۶.۵۰۰ دلار به عنوان درآمد ارزی آنها بوده است.

 

کمیته تحقیق و تفحص در بخش دیگری از گزارش خود به درآمدهای باشگاه در بخش کمک فیفا، بلیت فروشی و ... نیز پرداخته است.

 

*  درآمد حاصل از فروش بلیت طی ده سال مالی برای باشگاه پرسپولیس مجموعة ۵۷.۷۹۳ میلیون ریال بوده است.


لازم به ذکر است که تا پایان فصل مسابقات ۹۶- ۹۵ فروش بلیت با سازمان لیگ بوده و باشگاه دخالت مستقیم در فروش بلیت نداشته است ضمن اینکه سازمان لیگ نیز تمامی وجوه مربوط به فروش ها را به حساب باشگاه واریز نمی کرده است و پس از کسر هزینه‌های مربوطه و سایر هزینه‌های انجام شده برای باشگاه، باقیمانده را به حساب باشگاه واریز می‌کرده است.


از سال‌های ۹۶ - ۹۷ فروش بلیت در قالب قراردادهای اجرایی اسپانسری منظور شده است. به این مفهوم که قراردادهای اجرایی اسپانسری (قرارداد شرکت مبنا توسعه مبین) شامل ایرانسل، کوثر، اسپانسری، بلیت فروشی است.


*درآمد حاصل از نقل و انتقال بازیکنان برای باشگاه پرسپولیس طی ده سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۶۲.۷۲۶ میلیون ریال بوده است.

* درآمد حاصل از فعالیت های ورزشی و مسابقات برای باشگاه پرسپولیس طی ده سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۲۶۵.۲۹۲ میلیون ریال بوده است.

* درآمد حاصل از فعالیت ها و خدمات اماکن ورزشی برای باشگاه پرسپولیس طی ده سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۶۵.۸۱۰ میلیون ریال بوده است.

*  درآمد حاصل از مدرسه فوتبال پرسپولیس برای باشگاه پرسپولیس طی ده سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۵.۱۳۹ میلیون ریال بوده است.

* درآمد حاصل از فعالیت های علمی کاربردی برای باشگاه پرسپولیس طی ده سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۶ مجموعا ۳۸.۳۲۹ میلیون ریال بوده است موضوع مجوز اجرای دوره‌های علمی - کاربردی و ثبت مؤسسه علمی، آموزشی، پژوهشی پرسپولیس و انحلال این موسسه و همچنین گزارش مالی درآمدهای این موسسه به تفکیک سال مالی ذکر شده است.

* درآمد حاصل از مشارکت و کمک های هواداری برای باشگاه پرسپولیس طی ۱۰ سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۴۱۴.۰۲۰ میلیون ریال بوده است. (پیوست ۹) درآمدهای این سرفصل شامل کلیه درآمدهایی است که توسط هواداران (از جمله افرادی نظیر حسین هدایتی به حساب باشگاه واریز می شود و حساب بانکی مورد استفاده برای واریز کمک های مردمی از سال مالی ۹۵ – ۹۴ در زمره حساب های بانکی دولتی بوده است و قبل از آن به حساب های غیردولتی واریز می شده است.

* سایر درآمدهای عملیاتی برای باشگاه پرسپولیس طی ۱۰ سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ شامل فروش اسناد مزایده مربوط به برگزاری مزایده واگذاری استخر و سایر اماکن ورزشی متعلق به باشگاه، مجموعه ۲۴۴ میلیون ریال بوده است.

* درآمد حاصل از فروش محصولات و ملزومات ورزشی برای باشگاه پرسپولیس طی ۱۰ سال مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ مجموعا ۵۴ میلیون ریال بوده است. این امر نشان دهنده این است که مدیران مسئول در طی سنوات مختلف به این منبع درآمدی توجه چندانی نکرده اند. این باشگاه می تواند با مشارکت با یک مجموعه تولیدی انحصاری محصولاتی با برند باشگاه پرسپولیس و با رعایت الزامات کیفی در تولید، به بازار مصرف عرضه کند.

* در گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجموعا به ۳ فقره دریافت تسهیلات توسط باشگاه پرسپولیس اشاره شده است که مستندات و جزییات آنها موجود است. این ۴ فقره به اختصار شامل یک فقره تسهیلات از بانک تجارت (با بدهی تا تاریخ ۱۳۹۷/۱/۳۱ بالغ بر ۲۶.۱۶۱.۶۳۲۳.۹۷۱ ریال) قراردادی فی مابین شرکت سرمایه گذاری ساختمانی قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور (با ابهام در صورتحسابهای مالی)، قرارداد سه جانبه بین باشگاه پرسپولیس و بانک قرض الحسنه رسالت و شرکت صنایع فولاد کرمان (با جمع کل بدهی باشگاه بالغ بر ۱۷.۴۰۰.۰۰.۰۰۰ریال تا تاریخ تهیه گزارش هیئت) می شود. (پیوست ۱۱)

* در گزارش هیئت به ۵ فقره استقراض از منابع غیر بانکی شامل وام قرض الحسنه از صندوق حمایت از پیشکسوتان و ورزشکاران به مبلغ ۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ریال، وام قرض الحسنه از فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و آقای حسین هدایتی مبلغ ۵.۶۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال، وام قرض الحسنه از فدراسیون فوتبال به مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ریال و وام قرض الحسنه از آقای ترکاشوند به مبلغ ۲۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و از آقای شیرازی به مبلغ ۱.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ریال

* درآمد حاصل از سرمایه گذاری‌ها و سود پرداختی بابت تأمین مالی عبارت است از حاصل جمع جبری سود دریافتی بابت سرمایه‌گذاری‌ها و سود پرداختی بابت سهم سود سهام بودجه که جزییات آن در پیوست شماره ۱۳ گزارش موجود است.

* مطابق قوانین به دلیل راهیابی تیم ملی فوتبال ج.ا.ا به جام جهانی و حضور دو بازیکن تیم پرسپولیسی در تیم ملی، فیفا موظف به پرداخت ۱.۴۰۰.۰۰۰ دلار به این باشگاه بوده است که تا زمان گزارش هیئت این مبلغ به باشگاه پرداخت نشده است.

* در فصول ۲۰۱۶-۲۰۱۷ و ۲۰۱۷-۲۰۱۸ مطابق قوانین به دلیل حضور باشگاه پرسپولیس در بازی‌های جام باشگاه‌های آسیا در مجموع مبلغ ۳.۶۶۳.۵۰۰ دلار سهم باشگاه پرسپولیس بوده است که مبلغ ۱.۱۴۲.۰۰۰ دلار (معادل ۴۱.۴۹۸.۳۹۵.۰۰۰ ریال) به باشگاه پرداخت و به حساب های بانکی باشگاه واریز شده و مانده به مبلغ ۲.۵۲۱.۵۰۰ دلار باید به باشگاه پرداخت می‌شده است. برابر قراین موجود و استناد به مصاحبه مدیر عامل وقت باشگاه، این رقم به باشگاه پرداخت شده لکن اثرات آن در دفاتر مالی قابل مشاهده نیست.

پرسپولیس تهران

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: پرسپولیس تهران میلیون ریال بوده وام قرض الحسنه باشگاه پرداخت میلیون ریال درآمد حاصل حساب باشگاه باشگاه واریز تحقیق و تفحص گزارش هیئت فروش بلیت ۱۰ سال سال اخیر ۵۰۰ دلار ۰۰۰ دلار ۰۰۰ ریال شرکت ها ۰۰۰ ۰۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۵۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست کمیته بدوی انضباطی فدراسیون بسکتبال

 

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، نشست کمیته بدوی انضباطی فدراسیون بسکتبال با حضور ۶ نفر از اعضا برگزار شد.

نشست نخست با دعوت از سرپرست باشگاه مهرام برای رسیدگی به عدم وجود یگان ویژه در مرحله نیمه نهایی بازی سوم مسابقه مهرام و شهرداری گرگان برگزار شد. با عنایت به نامه ارسالی شماره ۱۱۰/د/۲۴۴/۱۴۰۳ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۹ سازمان لیگ، رای اتخاذ شده تذکر کتبی مبنی بر رعایت شیوه نامه و آئین نامه‌های ابلاغی سازمان لیگ است.

نشست دوم با دعوت از سرپرست تیم ذوب آهن اصفهان مهدی صفری جهت رسیدگی به پخش کلیپ در فضای مجازی که باعث بی نظمی در مسابقات شده بود، برگزار شد. با توجه به مشخص شدن فرد خاطی رای اتخاذ شده به شرح زیر است:

۱ – با توجه به اقرار مبنی بر اقدام تخلف مذبور توسط مشارالیه، تخلف وی محرز و سروش فدایی مدیر رسانه باشگاه ذوب آهن اصفهان محروم تا پایان فصل مسابقاتی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و مبلغ ۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جریمه نقدی باشگاه ذوب آهن اصفهان به علت عدم نظارت از سوی باشگاه به خروجی مدیر رسانه در فضای مجازی.

جلسه سوم با دعوت از بازیکنان گاز تهران حسن رضایی، محمد اجاقی و کادرفنی وحید عامری جهت رسیدگی به حواشی مسابقات لیگ دسته یک ملی آقایان سال ۱۴۰۲ به میزبانی آسا میناب برگزار شد. با عنایت به گزارش ناظر و نماینده سازمان لیگ مسابقه با رفتار نا‌متعارف نسبت به داوران و رفتار نا‌مناسب که باعث بی‌نظمی در سالن مسابقه شد، رای اتخاذ شده به شرح زیر است:

۱ – حسن رضایی به استناد (بند ۵ ماده ۷ آئین نامه) دو جلسه محرومیت قطعی از حضور در مسابقات ورزشی و مبلغ ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جریمه نقدی.

۲ - وحید عامری به استناد (بند ۵ ماده ۷ آئین نامه) دو جلسه محرومیت قطعی از حضور در مسابقات ورزشی و مبلغ ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جریمه نقدی.

۳- محمد اوجاقی به استناد (بند ۵ ماده ۷ آئین نامه) یک جلسه محرومیت تعلیقی از حضور در مسابقات ورزشی و مبلغ ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جریمه نقدی.

جلسه چهارم با دعوت از سرمربی عقاب تهران علی شاکری جهت رسیدگی به حواشی مسابقات لیگ دسته یک ملی آقایان سال ۱۴۰۲ به میزبانی پالایش نفت اصفهان شد. با عنایت به گزارش ناظر و نماینده سازمان لیگ مسابقه بارفتار نا‌متعارف نسبت به داوران که باعث بی‌نظمی در سالن مسابقه شد، رای اتخاذ شده به شرح زیر است:

۱- علی شاکری به استناد (بند ۵ ماده ۷ آئین نامه) یک جلسه محرومیت تعلیقی از حضور در مسابقات ورزشی و مبلغ ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جریمه نقدی

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست کمیته بدوی انضباطی فدراسیون بسکتبال
  • ۴.۵میلیارد درآمد فدراسیون از جریمه در ۱۷روز
  • ۴.۵ میلیارد تومان؛ میزان جرایم مالی کمیته انضباطی در ۱۷ روز
  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • استقلال جریمه مالی شد
  • جذب حدود ۹ میلیارد ریال حمایت مالی و تشویقی از تعاونی‌های آذربایجان‌غربی
  • کمک ۶۵۰ میلیون ریالی بانوی جویباری به مردم غزه
  • سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • دریافتی ماهانه ایتام زنجانی به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی