Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در حالیکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ادعا می‌کند مصرف قرص "هیدروکسی کلروکین" که برای پیشگیری و درمان مالاریا تجویز می‌شود در مقابله با کروناویروس جدید نیز اثربخش است اما پزشکان و محققان در مورد عوارض جانبی و خطرناک این دارو هشدار داده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به مصرف خودسرانه این دارو و آسیب‌هایی که قرص هیدروکسی کلروکین برای سلامتی همراه داشته است ابراز نگرانی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا که استفاده از این دارو را تنها در موارد ضروری و شرایط خاص تایید کرده نسبت به عوارض جانبی احتمالی داروی هیدروکسی کلروکین هشدار داده است.

اما این پرسش مطرح است که آیا شواهدی از اثربخشی این دارو در درمان و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ وجود دارد؟

رئیس جمهوری آمریکا پیش از این ادعاهایی درباره تاثیرات احتمالی این دارو داشته است و همچنین «ژایر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل ادعا کرده است که داروی هیدروکسی کلروکین در تمامی شرایط کاربرد دارد هرچند که پس از طرح این ادعا، فیسبوک پیام او را به دلیل ارائه اطلاعات اشتباه حذف کرد.

به دنبال تبلیغاتی که در مورد تاثیر احتمالی این دارو مطرح شده تقاضای جهانی برای مصرف آن افزایش یافته است. در اواخر ماه مارس و پس از ادعای دونالد ترامپ تجویز این دارو در آمریکا افزایش شدیدی پیدا کرد.

قرص‌های حاوی کلروکوئین از مدت‌ها قبل در درمان مالاریا و به منظور کاهش تب و التهاب کاربرد داشته و این امیدواری وجود دارد که بتوان مانع فعالیت ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ شد. در حال حاضر و بر اساس بررسی‌های موجود شواهدی مبنی بر تاثیرگذاری این دارو در درمان مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ بدست نیامده است و حتی ممکن است با عوارض جدی همچون مشکلات کبدی و کلیوی همراه باشد.

به گفته محققان هم اکنون بیش از ۲۰ مطالعه در آمریکا، انگلیس، اسپانیا و چین در مورد اثربخشی این دارو در حال انجام است و ضرورت دارد تا آزمایشات جامع و با کیفیت بیشتری به منظور ارزیابی اثربخشی دارو انجام شود.

در چه کشورهایی مصرف این دارو برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ توصیه شده است؟

در آمریکا، سازمان غذا و داروی این کشور تنها استفاده از داروی ضد مالاریا برای درمان بیماری کووید ۱۹ را در شرایط خاص و خیلی ضروری توصیه کرده است که به مفهوم اثربخشی قطعی این دارو نیست.

همچنین در فرانسه پزشکان اجازه دارند تا این دارو را برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تجویز کنند اما کارشناسان و ناظران دارویی و درمانی این کشور نسبت به عوارض جانبی داروی هیدروکسی کلروکین هشدار داده‌اند.

وزارت بهداشت هند نیز مصرف داروی هیدروکسی کلروکین را به عنوان درمانی پیشگیرانه برای کادر درمانی و افرادی که در ارتباط نزدیک با بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هستند توصیه کرده است.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، همچنین در چندین کشور در خاورمیانه به مصرف این دارو یا انجام آزمایشاتی روی آن مجوز داده شده است که از آن جمله می‌توان به بحرین، مراکش و تونس اشاره کرد. با این حال این اقدامات به معنی تایید اثربخشی این دارو برای بیماری کووید ۱۹ نیست.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس هیدروکسی کلروکین داروی هیدروکسی کلروکین اثربخشی این دارو بیماری کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۹۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲

رئیس اداره پایش و تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت با بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون عدد فروش، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بود.

به گزارش ایسنا، محمدحسین متولی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.

وی افزود: داروهایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، پرمصرف‌ترین داروهای تامینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: داروهای ذکر شده ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی‌ها
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی ها