Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ قرار است ۵۰۰ هکتار باغ گل محمدی در ساری احداث شود که تاکنون ۲۸۰ هکتار آن محقق شده است، گفت: با ایجاد باغ گل محمدی 3 هزار اشتغال در منطقه دودانگه و چهاردانگه ساری ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مازندران در حوزه‌های مختلف کشاورزی از ظرفیت بالقوه‌ای برخوردار است و توانسته در کشور رتبه‌های خوبی در تولید محصولات کشاورزی به خود اختصاص دهد اما در برخی از بخش‌ها هنوز نوپاست و نیاز به حمایت‌های بیشتری دارد تا تولید آن رونق پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشت گل محمدی یکی از این قابلیت‌هاست که به گفته کارشناسان کشاورزی می‌تواند برای رونق اشتغال‌زایی و به ویژه صادرات فرآورده‌های آن در استان مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

این گیاه دارویی به دلیل قابلیت رشد با آبیاری کم و سازگاری با شرایط آب و هوایی می‌تواند در تمام مناطق به عنوان یک محصول مورد کشت قرار گیرد اما تاکنون تنها در اراضی شیبدار منلاطق بالادست برخی شهرهای استان در حال کشت است در حالیکه به دلیل ‌نیاز آبی کم برای پرورش می‌توان در سایر مناطق نیز با آبیاری قطره‌ای به کشت آن رونق داد.

منطقه دودانگه و چهاردانگه ساری در چند سال اخیر با کشت و توسعه گل محمدی در اراضی شیبدار امید دوباره‌ای به این منطقه بازگشت و کشاورزان بسیاری به دنبال این هستند زمین‌های خود را به کشت این محصول اختصاص دهند.

کشت گل محمدی در مازندران و به‌ویژه در منطقه دودانگه با توجه به اینکه از ظرفیت‌های جدید به‌شمار می‌رود، می‌تواند جزو محصولاتی باشد که از صرفه اقتصادی بالایی برخوردار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در همین رابطه گفت: با توجه به طرح اقتصاد مقاومتی احداث باغ گل محمدی در اراضی شیبدار، تاکنون ۲۸۰ هکتار باغ در دودانگه و چهاردانگه ساری احداث شد که نقش بسزایی در تولید و اشتغال این منطقه دارد.

 

عزیزاله شهیدی‌فر بیان کرد: با ایجاد باغ گل محمدی ۳ هزار اشتغال در این منطقه ایجاد شد که اگر قرار بود این تعداد نیرو در جایی مشغول به کار شوند، با صرف هزینه‌های فراوان و احداث کارخانه‌های بزرگ شاید می‌شد این تعداد نیرو را مشغول به کار کرد در حالیکه با کمترین هزینه توانستیم افراد زیادی را در روستاها در کار گلاب‌گیری و پرورش گل محمدی مشغول بکار کنیم.

وی ادامه داد: بازاریابی محصولات از نیازهای اساسی تولید محصولات کشاورزی است که لازم است برند‌سازی و اخذ استانداردهای لازم برای گلاب دودانگه صورت گیرد.

شهیدی‌فر افزود: تا پایان سال ۱۴۰۰ قرار است ۵۰۰ هکتار باغ گل محمدی در ساری احداث شود که تاکنون ۲۸۰ هکتار آن محقق شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: شرکت تعاونی مستقر در دودانگه اقدامات خوبی برای توسعه احداث باغ و گلاب‌گیری در این منطقه داشته است که با کمک فرمانداری و دستگاه‌های وابسته خواسته‌های این شرکت تعاونی را در راستای توسعه تولید و اشتغال روستاییان انجام خواهیم داد.

 

 

فرماندار شهرستان ساری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در رابطه با اینکه ساری در طرح اقتصاد مقاومتی به عنوان پایلوت کشت گل محمدی است چه برنامه‌ها و حمایت‌هایی برای تولیدکنندگان این محصول دارد، گفت: خوشحالم که در منطقه دودانگه و چهاردانگه از طرح کشت گل محمدی استقبال خوبی شد و کشاورزان توانستند تاکنون ۲۸۰ هکتار از اراضی شیبدار را به کشت این محصول اختصاص دهند و با این رویه می‌توانیم به اهداف در نظر گرفته شده در برنامه درست پیدا کنیم.

عباسعلی رضایی ادامه داد: کشت گل محمدی در هر هکتار ۴۵ میلیون تومان سوددهی دارد در حالیکه در کشت گندم حداکثر دو تا سه میلیون تومان درآمد عاید کشاورزان می‌شود.

وی اظهار کرد: جهاد کشاورزی باید نسبت به ترویج این طرح اقدامات لازم را داشته باشد تا هم شاهد افزایش تولید محصولات کشاورزان و هم ایجاد اشتغال در روستاها باشیم.

فرماندار شهرستان ساری افزود: با حمایت از کشت گل محمدی در اراضی شیبدار می‌توان از فرسایش خاک در این اراضی جلوگیری کرد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: کشت گل محمدی اراضی شیبدار مازندران دودانگه و چهاردانگه ساری باغ گل محمدی منطقه دودانگه اراضی شیبدار جهاد کشاورزی کشت گل محمدی هکتار باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۴۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: در طول فعالیت دولت مردمی سیزدهم در این استان حدود ۲۰۰ هزار فرصت جدید شغلی ایجاد شده است.

به گزارش مشرق، وحید خداپرست در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شیراز، وضعیت استان فارس در حوزه اشتغال را مناسب ارزیابی کرد و افزود: از سال ۱۴۰۰ تاکنون میزان اشتغال در فارس رشد و وضعیت خوبی را تجربه کرده به نحوی که در دولت مردمی سیزدهم قریب به ۲۰۰ هزار شغل در این استان ایجاد و در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شده است.

وی ادامه داد: تنها در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۱۶۰ هزار شغل در سطح استان فارس ایجاد و در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شده است.

رئیس شورای هماهنگی دستگاه‌های اجرایی تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان فارس اظهار کرد: فارس در سال ۱۴۰۱ در صحت سنجی وضعیت اشتغال کشور رتبه نخست را کسب کرد و در کل شاخص های اشتغال زمره استان های برتر بودیم که پس از بررسی ها در سال ۱۴۰۲ هم همین رویه انتظار است.

وی با بیان اینکه فارس در بین استان‌های هم تراز با پیش بینی ایجاد اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر در سال در جایگاه نخست قرار داشته، گفت: اولویت، سیاست و راهبرد اشتغال سال ۱۴۰۳ استان فارس براساس هدایت فارغ تحصیلان دانشگاهی به سوی بازار کار تنظیم شده که نیاز است همه دستگاه های اجرایی استان در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند.

خداپرست با بیان اینکه در ۲ سال گذشته فارس به کاهش نرخ بیکاری به عدد هفت و نیم درصد دست یافته که آمار خوبی است، افزود: براساس آمار فصلی مرکز آمار ایران پیش بینی می‌شود که طی سال گذشته فارس به رکورد نرخ بیکاری کمتر از هفت و نیم درصد دست یافته که طی ۲ دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی تحقق هدف کاهش نرخ بیکاری این استان را مسأله ای دانست که حاصل تلاش‌ها و راهبری استاندار فارس و سایر دستگاه های اجرایی این استان بوده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس در ادامه اعلام کرد: فارس در حوزه روابط کار در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار رتبه نخست کشور را به دست آورد و این مهم با همراهی کارگران، کارفرمایان و دولت به دست آمده و گام مهم دیگر در این تعاملات ، کاهش خطرات ناشی از کار در فارس بوده تا با ایجاد محیطی امن و ایمن سلامت کارگران تامین شود.

وی برگزاری تفاهم نامه ها و برگزاری دوره های آموزشی را در راستای تحقق هدف کاهش حوادث ناشی از کار موثر دانست و اعلام کرد که این رویه با قدرت بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه دارد.

خداپرست در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: دغدغه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی با جدیت توسط مسولان فارس در سطح ملی در حال پیگیری است تا این مشکل حوزه کارگری حل شود که این هدف به همکاری دولت و مجلس نیازمند است.

وی معیشت، سلامت و مسکن کارگران را از اولویت‌های اصلی حوزه کارگری دانست که به جد دنبال خواهد شد.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس افزود: جامعه کارگری در صف اول جبهه تولید در حال تلاش است و وظیفه مسولان است که مشکلات این جامعه را کاهش دهند.

وی در ادامه اعلام کرد: سه کارگر فارس امسال در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران ،گروه های کار و واحدهای نمونه کشور برای نخستین بار موفق به کسب مقام برتر شدند.

خداپرست با بیان اینکه جشنواره امتنان هر ساله برگزار و نخبگان کارگری به جامعه معرفی می شوند در پایان گفت: انتخاب سه نماینده برتر از فارس در مرحله کشوری این جشنواره نشان از ظرفیت و توان جامعه کارگری این استان دارد.

در حاشیه برگزاری آیین نماز جمعه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در شیراز میز خدمت ادارات زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان فارس برای خدمت به نمازگزاران و جامعه کارگری، کارفرمایی و تعاونگران فارس برپا و مطالبات این قشر توسط مدیران بخش‌های مختلف این اداره‌کل شنیده و پاسخ داده شد.

دیگر خبرها

  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • سند دار شدن بخشی از زمینهای کشاورزی در ساری
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید