Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:36:40 GMT

مشکلات پساکرونا را جدی بگیریم

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۵۰۳۳

مشکلات پساکرونا را جدی بگیریم

دکتریونس جاوید نسب روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا اظهارداشت: پس ازچند ماه درخانه ماندن به دلیل شیوع بیماری کرونا به تدریج مردم به زندگی طبیعی بازگشته اند درحالی که سایه این بیماری همچنان سلامت جسم و روان افراد جامعه را تهدید می کند.

وی با بیان اینکه دراین مدت تعداد مراجعان مربوط به اختلالات روانی ناشی از بیماری کرونا به مراکز مشاوره افزایش یافته،خاطرنشان کرد: دردوران پساکرونا به علت تهدیدهایی روانی که این بیماری برای جامعه بوجود آورد، شمار زیادی از افرادی که با مشکلاتی مانند اضطراب، وسواس ، خود بیمارانگاری، افسردگی و اختلالات روانی روبرومی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاویدنسب یادآورشد: افسردگی وتاثیر این بیماری برروح و روان فرد به مرور زمان بسیار خطرناک‌ تراز بیماری کرونا است زیرا این بیماری می‌تواند تمام زندگی فردی، اجتماعی را تحت تاثیر قراردهد.

وی بیان داشت: برای پیشگیری ازافسردگی، تغذیه سالم،خواب کافی، صحبت کردن با افراد مثبت ‌اندیش وامیدوار، ورزش، فعالیت‌های هنری مانند نقاشی و مطالعه توصیه می شود که نباید ازآن غفلت کرد.

وی تصریح کرد: افرادی که به افسردگی دچار شدند می‌توانند با پیاده‌روی روزانه، نشستن درحیاط خانه، بالکن و کنار پنجره برای در معرض نورآفتاب قرارگرفتن، داشتن برنامه منظم و مداوم ورزشی، گوش دادن به موسیقی آرام و شاد و داشتن رژیم متعادل ومناسب،به درمان خود کمک کنند.

این روانشناس داشتن استرس و اضطراب دراین شرایط بحرانی خاص را طبیعی و قابل درک عنوان کرد و افزود: باید توجه کنیم که وقتی اضطراب بیشتر شود،سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد به همین دلیل اگراین استرس به موقع کنترل نشود، منجر به کاهش تمرکز، اختلال در انجام کارها و مختل شدن فعالیت‌های عادی و روزمره افراد می‌شود.

وی عنوان کرد: با کمک گرفتن از راه حل‌های مناسب می‌توان استرس را قبل از اینکه بر روان فرد غلبه کند، کنترل کرد.

جاوید نسب ادامه داد: باید دراین دوره اخبار ناراحت ‌کننده واسترس‌ آور پیگیری نشود، از ورزش‌های متناسب و دارای تکنیک‌های آرام‌سازی استفاده شود وهمچنین مصرف شکلات و نیکوتین را به حداقل برسد واز موسیقی استفاده کرد.

وی از وسواس به عنوان یک اختلال درپساکرونا نام برد که می تواند بر سلامت روان افرادغلبه کند. وسواس فکری و وسواس شست وشوی بیش ازحد اختلالاتی هستند که در دوران پسا کرونا به شدت زندگی بیشتر مردم را تحت تاثیر خود قرارمی‌دهند. وسواس فکری منجر به افکارپریشان و فکر کردن و مرور کردن خاطرات بد، خشن و ناراحت کننده شده و همچنین منجر به شک مداوم در انجام یک سری رفتار واعمال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افراد وسواس هرموضوعی را بیش از حد بررسی می‌کنند، اظهارداشت: این افراد درانتخاب‌های خود بسیار سختگیرهستند که این موارد باعث ناراحتی فرد و استرس و اضطراب آنها می‌شود. وسواس مربوط به شست‌ وشوی بیش ازحد هم وقت زیادی از فرد گرفته و به روان و پوست او آسیب می‌رساند.ازدیگر اختلالات روانی که در این دوره ممکن است، فرد با آن مواجه شود، اختلال بیمار انگاری است، در این اختلال فرد کوچک‌ترین تغییر دروجود خود را ناشی از شروع بیماری می‌داند و با نشان داد هرعلایمی به پزشک و بیمارستان مراجعه می‌کند.

وی گفت: دراختلال تجزیه‌ای نیز فرد درمقابل فشار روانی، قادر به درک آن نیست و برای کم کردن بار فشار روانی، اقدام به پاک کردن صورت مساله می‌کند.

جاوید نسب تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری کرونا همچنان باید به نکات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه که ازسوی ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح می شود توجه کرد و با رعایت بهداشت فردی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی به جنگ با این بیماری منحوس ادامه داد تا شعارملی ما کرونا را شکست می دهیم با مشارکت وهمدلی مردم و مدافعان سلامت درجامعه تحقق یابد.

برچسب‌ها ویروس کرونا اختلالات روان البرز پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اختلالات روان البرز ویروس کرونا اختلالات روان البرز اختلالات روان بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است

به گزارش قدس خراسان،علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماری‌محور و سلامت‌محور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماری‌محور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختی‌رفتاری، روان‌تحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده می‌کنیم که ماحصل رویکرد بیماری‌محور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و به‌ویژه جنگ جهانی دوم بود.

وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامت‌محوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامت‌محوری و جامعه‌محوری سرمایه‌هایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوش‌بینی، تاب‌آوری و خودکارآمدی مطرح است.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفه‌ای را در دی‌ماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفه‌ای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام می‌شود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفه‌ای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استان‌ها ۳۷.۵۴ درصد بود.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاه‌هایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینه‌های بالا برگزار می‌کردند، برنامه مدرسه مهارت‌آموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانه‌ها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن