Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@17:11:18 GMT

پسماند برنج، عامل رونق کار کشاورزان می شود

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۵۹۲۴

پسماند برنج، عامل رونق کار کشاورزان می شود

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، در حال حاضر سالانه حدود پنج میلیون تن کاه و کلش برنج در شالیزار‌های کشور تولید می‌شود که بخش قابل توجهی از آن به عنوان پسماند کشاورزی در مزارع سوزانده می‌شود.

با دستاورد تحقیقاتی دکتر غلامرضا صالحی، عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و همکاران می‌توان ضمن جلوگیری از آلودگی زیست محیطی ضایعات مزارع برنج با تبدیل آن‌ها به مواد با ارزش افزوده بالا درآمد قابل  توجهی عاید کشاورزان و بخش کشاورزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دیگر دستاورد‌های تحقیقاتی دکتر صالحی در این حوزه که روز سه شنبه در نشست معرفی توانمندی‌ها و دستاورد‌های محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه تبدیل ضایعات کشاورزی به محصولات با ارزش افزوده بالا به مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان البرز معرفی شد دستیابی به دانش فنی تولید سریع بیوکمپوست از پسماند‌های جامد شهری است که به عنوان اختراع ثبت و به شهرداری اصفهان نیز ارائه شده است.

تولید سریع و اقتصادی بیوکمپوست غنی شده از پسماند‌های نیشکر نیز از دیگر پروژه‌های اجرا شده توسط این عضو هیات علمی پژوهشگاه است که طی قراردادی با شرکت توسعه نیشکر اهواز به مرحله اجرا درآمده و با توجه به تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن باگاس در مزارع نیشکر کشور سودآوری اقتصادی قابل توجهی برای کشور دارد.

از دیگر پروژه‌های اجرا شده توسط دکتر صالحی در این زمینه جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم‌های موثر در فرایند کمپوست است که به مرحله پایلوت رسیده است.

دکتر حسین قنواتی، یکی دیگر از اعضای هیات علمی بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی نیز که با تجربه سال‌ها فعالیت در زمینه مدیریت پسماند و همکاری و اجرای پروژه‌های تولید بیوگاز از زباله‌های شهری در شهرداری‌های تهران و اصفهان، فعالیت‌های تحقیقات خود را در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پی گرفته است در سخنانی با اشاره به بحران گرمایش زمین و نقش آلاینده‌ها و پسماند‌ها در ورود کربن به جو و تشدید این بحران گفت: از جمله راهکار‌هایی که برای کنترل زباله و پسماند مطرح است ایجاد واحد‌های بیوگاز و تولید برق است. در حال حاضر در کشوری مثل آلمان بیش از ۴۰۰۰ مگاوات برق در ساعت از بیومس تولید می‌شود.

عضو اعضای هیات علمی بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی افزود: در صورت بهره گیری از این فناوری‌ها تنها با استفاده از ضایعات کشاورزی کشور به صورت بالقوه می‌توان ۸۸۰ مگاوات برق در ساعت تولید کرد. ظرفیتی بیشتر در واحد‌های دامپروری کشور وجود دارد به طوری که با استفاده از ضایعات دامی می‌توان بیش از دو هزار و ۵۰۰ مگاوات برق در ساعت تولید کرد. از زباله‌های شهری هم ۴۵۰ مگاوات در ساعت برق قابل استحصال است.

قنواتی با بیان این که در صورت احداث کارخانه تولید بیوگاز در کنار واحد‌های کشت و صنعت نیشکر می‌توان علاوه بر تولید برق از حرارت ایجاد شده در دیزل ژنراتور‌ها برای تامین انرژی مورد نیاز واحد و از کود مایع حاصل برای کشت محصولات زراعی مثل علوفه و دانه‌های روغنی استفاده کرد گفت: یکی از طرح‌های با ارزش اقتصادی بالا که در دست اجرا داریم تولید و استخراج اسید‌های آلی هیومیک و فولیک از ترکیبات حاصل از هضم هوازی پسماند‌های نیشکر است که این اسید‌های آلی با بالا بردن غنای خاک و کمک به جذب عناصر ضروری توسط گیاه، تاثیر چشمگیری در افزایش رشد گیاهان مختلف دارند.

او در ادامه به پروژه بهینه سازی تولید بیوگاز از باگاس نیشکر با فرایند هضم بی هوازی اشاره کرد وافزود: با توجه به تولید نیم درصد نیشکر دنیا در ایران با حجم عظیمی از ضایعات این محصول مواجهیم که می‌توان از آن‌ها در تولید انرژی و محصولات باارزش مختلف استفاده کرد.

عضو اعضای هیات علمی بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروب با اشاره به اجرای پروژه بهینه سازی و بهره برداری دستگاه هاضم بی هوازی با هدف تولید بیوگاز به سفارش مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: در قالب این طرح پایلوت نوعی هاضم تلفیقی برای هضم بی هوازی نیمه خشک پسماند‌های شهری طراحی شده و در حال ساخت است که اجرای این طرح دستاورد بزرگی در حوزه هاضم‌ها برای کشور به شمار می‌رود.

 دکتر مریم هاشمی، رئیس بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه هم در سخنانی با تاکید بر این که پروتکل تبدیل هرگونه ضایعات کشاورزی به کمپوست در این بخش وجود دارد و هدف همه پروژه‌ها رساندن آن‌ها به مرحله اجرا با ارائه به بخش خصوصی است افزود: در بحث تبدیل ضایعات کشاورزی دو حوزه مختلف را مدنظر داریم یکی بحث ترویج احداث واحد‌های کوچک تبدیل ضایعات به کمپوست است که هر کشاورز بتواند در استخری کنار مزرعه خود چنین واحدی را ایجاد و از مزایا و سود حاصل از آن استفاده کند و دستورالعمل‌های ترویجی مربوطه را هم تدوین کرده ایم. حوزه دیگر بحث ایجاد واحد‌های صنعتی تبدیل پسماند در مقیاس بزرگ است که پروژه‌های متعددی نیز در این زمینه اجرا کرده و در دست اجرا داریم.

مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان البرز در ادامه از بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه و پایلوت تولید اسید هیومیک از باگاس نیشکر نیز بازدید کردند.

منبع: فارس

انتهای پیام /ر. خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پسماند خشک بیوتکنولوژی کشاورزی بخش تحقیقات بیوتکنولوژی بیوتکنولوژی میکروبی ضایعات کشاورزی هیات علمی بخش تولید بیوگاز پسماند ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که بخش کشاورزی از ظرفیت‌های خوبی برای مشارکت اختیاری در طرح‌های تشویقی صنعت برق برخوردار است، افزود: امسال برای نخستین بار با موافقت هیات وزیران مقرر شده تا در کنار اختصاص برق رایگان به مشترکان کشاورزی که ٥ ساعت با طرح‌های مدیریت مصرف همکاری کنند، امکان قرار گرفتن در لیست پاداش مشارکت نیز فراهم شده است.

به گزارش تسنیم، وی افزود: براساس مصوبه هیات وزیران، برق مشترکان کشاورزی که ٥ ساعت در طرح‌های مدیریت مصرف مشارکت کنند، رایگان خواهد بود.

وی ادامه داد: علاوه بر این در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ١٥ درصد از مصرف روزانه آنهاست، از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف خواهند شد.

مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: علاوه بر این اگر کشاورزان بیش از ٥ ساعت نیز در طرح‌های مدیریت بار مشارکت داشته باشند، تا ٤ برابر هزینه‌های تامین برق از پاداش‌های صنعت برق برخوردار خواهند شد.

رجبی مشهدی با اشاره به این که این میزان بیش از ۲۵۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، گفت: در حقیقت این پاداش، متناسب با ساعاتی که در این طرح مشارکت می‌کنند از ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان متغیر است.

وی اضافه کرد: در واقع مشترکان کشاورزی این فرصت را دارند که با بهینه سازی فناوری مورد استفاده در موتور‌های پمپاژ آب، استفاده از تجدیدپدیر‌ها و... از این پاداش‌ها بهره‌مند شوند.

دیگر خبرها

  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد