Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@03:27:46 GMT

پنچاک سیلات چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۶۴۴۴

پنچاک سیلات چیست؟

بیشتر کشورهای آسیایی دارای رشته رزمی مخصوص خود هستند و اندونزی از این قاعده مستثنا نیست. مردم دنیا با رشته‌هایی از قبیل تکواند، کاراته، جودو و کونگ فو و ووشو به دلیل دیدن فیلم‌های هالیوودی و هنگ کنگی آشنایی دارند، اما خیلی‌ها رشته رزمی "پنچاک سیلات" را نمی شناسند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پنچاک سیلات یکی از کشف‌های مهم در زمینه ورزش‌های رزمی بین مردم جهان در قرن ۱۹ میلادی بود که به سرعت گسترش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر علاقه‌مندان به پنچاک سیلات، این ورزش یک مظهر تاریخی است که در آن به روش زندگی و آموزه اخلاقی و روحانی احترام زیادی گذاشته می‌شود.

نام پنچاک سیلات در سال ۱۹۴۸ به عنوان یک اصطلاح واحد برای توصیف سبک‌های مختلف رزمی کشور اندونزی ابداع شد که بخش اول پنچاک واژهٔ مرسوم برای هنرهای رزمی و سیلات واژهٔ مرسوم در سوماترا تشکیل شد. افسانه‌ای در مورد این رشتهمی گوید که توسط بانویی از سوماترا بنام برسیلات پایه گذاری شده و نام این رشته نیز از نام او الهام گرفته شده است.

پنچاک سیلات دارای مسابقات بین المللی معتبر مانند مستر شیب، المپیک ساحلی، بازی‌های آسیایی و بازی‌های جهانی است. این رشته در مسابقات بازی‌های آسیایی هنرهای رزمی ۲۰۰۹ بانکوک در ۱۱ بخش و بازی‌های آسیایی داخل سالن ۲۰۰۹ هانوی در ۱۵ بخش قرار داشت. همچنین این رشته در بازی‌های آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ راه پیدا کرد. ایران برای نخستین بار در بازی‌های آسیایی جاکارتا با ۶ ورزشکار مرد و ۳ ورزشکار زن شرکت کرد و به یک مدال برنز دست یافت.

ریشه اصلی پنچاک سیلات بدلیل نبود مدارک مستدل و کافی روشن نیست، اما می‌توان گفت حرکات رزمی این رشته از مشاهده و باز سازی روش‌های مبارزه و حرکت حیوانات مختلف بویژه میمون، ببر و عقاب متأثر شده است. سبک‌های مبارزاتی این رشته به شکل مؤثر از سبک‌های چینی و هندی الهام گرفته شده است.

این رشته ورزشی بر اساس محل پیدایش، دارای سبک‌های مختلفی است که نام سبک‌های مختلف با توجه به حیوان مورد تقلید، نام به وجود آورنده آن سبک، اصول معنوی مورد تاکید در سبک و یا نحوه اجرای حرکات فیزیکی در آن انتخاب شده است.

پنچاک سیلات گاهی به نام "پوکولان" (معرف هنرهای مبارزاتی که مخصوص بومیان اندونزی با اندکی تأثیر از هنرهای رزمی چینی هندی) نامیده می‌شود.

در حال حاضر پنچاک سیلات حدود ۲۰۰ سبک رزمی دارد. دو سبک (سنی گایونگ سیلات) و (چکاک سیلات) از دیگر سبک‌های پنچاک سیلات معروف ترند. در حالی که بیشتر حرکات سبک "سنی گایونگ" آکروباتیک هستند، در سبک "چکاک" حرکات به‌طور مستقیم اجرا می‌شوند. دیگر سبک شناخته تر این رشته "لینکاه سیلات" نام دارد.
 

پنچاک سیلات مانند هر هنر مبارزاتی دیگر، بر تمرین‌های روح و روان بسیار تأکید می‌نماید. تعدادی از "پاندکارها" (استادان این رشته) ادعا دارند که اصول ارزشمند مذهبی را در این رشته به همراه روش مبارزاتی از استادان خود آموخته‌اند.

سیلات تنها یک روش مبارزه نیست بلکه نوعی تمرین روحانی و مذهبی نیز محسوب می‌گردد به طوری که در اندونزی و مالزی با تعلیمات مذهب اسلام در فیلیپین در ترکیب با رشته «کالی» و مکتب کاتولیک و در منطقه «بالی» در ترکیب با تعلیمات هندوئیسم است. در حال حاضر این رشته بدون توجه به وجهه روحانی و دینی مورد ادعا تدریس می‌گردد.

تعدادی از پاندکارها ادعا دارند که اصول ارزشمند مذهبی را در این رشته به همراه روش مبارزاتی از استادان خود آموخته‌اند.

روش مبارزه پنچاک سیلات یک سیستم پیچیده از حرکات دفاعی و حمله‌ای است. مبارزات این رشته بر اساس تنوعی از ضربات و حرکات دست، پا، پرتاب سلاح، قفل کردن مفصل و همچنین مبارزه با سلاح را در بر می‌گیرد. تکنیک‌های مبارزه این رشته بر روانی و پیوستگی حرکات استوار است. سلاح‌های به کار رفته در این رشته شامل: چاقو، چوب‌های بلند و کوتاه و شمشیر است.

آموزش‌های پنچاک سیلات تدریجی و متناسب با رده‌های مهارتی مختلف به رزمی کاران آموزش داده می‌شود. اصول اولیه در آموزش این ورزش، تعلیم فرم‌های اجرایی است که بخش (پنچاک) به رقص و بخش (سیلات) به مبارزه شباهت دارد. سامبات که مبارزات آزاد است از اجزا مکمل آموزش‌ها محسوب می‌شود.

"کروجاک" تمرین‌های مراحل پیشرفته‌تر است و به مبارزه با چند حریف و همچنین خلع سلاح حریفان مسلح اختصاص دارد. تمرینات تنفسی در این رشته، "کباتی نان" نامیده می‌شود که مشابه تمرینات تنفسی در دیگر رشته‌های رزمی است.

کد خبر 424779

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پنچاک سیلات اندونزی ورزشهای رزمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بازی های آسیایی پنچاک سیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۶۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

بنا بر اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان صدور فاکتور رسمی در سامانه جامع تجارت برای تمامی فعالان صنف طلا ایجاد شده و اجرای این مسئله به‌صورت جدی توسط دولت پیگیری می‎شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، باتوجه‌به ابلاغ ضوابط اختصاصی طلا ذیل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تاریخ مرداد ماه 1401، متاسفانه اجرای این قانون به تعویق افتاده بود که با توجه به سال جهش تولید با مشارکت مردم، دولت اجرای این قانون را از ابتدای امسال برای تمامی صنف و صنعت طلا لازم الاجرا نمود.

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی، ازآنجایی‌که بازار طلا با مشکلاتی از قبیل فعالیت بدون دریافت مجوز، خریدوفروش با حساب‌های اجاره‌ای و فعالیت‌های ارزی برخی سودجویان به اسم طلافروش و فروش طلا با عیار پست مواجه است، این بازار نیازمند یک ساماندهی در تمامی بخش‌های صنفی و معاملاتی خود می باشد.

کلیه طلافروشان می‌بایست بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمامی معاملات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند که در این صورت معاملات مشکوک و فروش کالای غیراصیل و قاچاق برای دستگاه‌های نظارتی شفاف خواهد بود و می توان از ضرر مردم به دلیل خرید کالای بدون اصالت مانند سکه‌های تقلبی و طلای عیار پایین جلوگیری کرد.

بر اساس ماده 18 آئین نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، وزات صمت مکلف است با همکاری بانک مرکزی امکان ثبت سیستمی معاملات طلا را در سامانه جامع تجارت فراهم نماید و فعالین صنف طلا می بایست اطلاعات معاملات خود را در این سامانه ثبت نمایند. همچنین بر اساس بند الف ماده 7 قانون مبارزه با پولشویی اشخاص، نهادها و دستگاههای مشمول این قانون (موضوع مواد 5 و 6) برحسب نوع فعالیت و ساختار سازمانی خود مکلف به احراز هویت و شناسایی مراجعان هستند.

اجرای این قانون در کنار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه طلا می‌تواند علاوه بر کاهش قاچاق طلا، مشکلات مالی بخش طلا از قبیل پول‌شویی و ارتشا را نیز شناسایی نماید تا دستگاه‌های نظارتی نسبت به مقابله با آن اقدام نمایند.

وفاق تمام دستگاه‌های حاکمیتی در اجرای ضوابط تبصره 4 طلا

باتوجه ‌به ایجاد وقفه در اجرای ضوابط تبصره 4 ماده 18 فلزات گرانبها و گوهرسنگ ها، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی جلسه ای با حضور تمامی دستگاه های تصمیم گیر در صنعت طلا وفلزات گرانبها، ضمن بررسی مجدد ابعاد طرح و نظرات اتحادیه های مربوطه، اجرای این ضوابط را برای تمامی فعالین صنف طلا از جمله طلافروشان، بنکداران، آبشده فروشان و تولیدکنندگان از 7/1/1403 الزامی کرد.

البته پیش‌ازاین مسئله ثبت اطلاعات در دو سامانه جامع تجارت و مودیان موجب نارضایتی برخی از فعالان صنف طلا و جواهر شده بود که پیگیری اخبار نشان می‎‌دهد این موضوع برطرف شده است؛ به‌طوری‌که بر اساس تبصره 3 الحاقی به ماده 5 قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی در صورت ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت با رعایت الزامات صدور صورت‌حساب الکترونیکی از سوی سازمان مالیاتی دیگر نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مودیان نبوده و اطلاعات می بایست به صورت سیستمی به این سامانه ارسال گردد.

سرپرست مرکز صنایع خلاق وزارت صمت: سامانه جامع تجارت در صنعت طلا لازم‌الاجرا است

محمدرضا زارع برزشی در جلسه روز 4/2/1403 نیز بر اجرای این قانون تأکید کرد و اجرای این قانون را در جهت حمایت از تولید لازم دانست.

ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی برخی فعالان بازار طلا

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جدید با تأکید بر اجرای قانون، از دستگاه‌های نظارتی خواست نسبت به متخلفین برخورد جدی صورت گیرد. بنا بر دستور معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی موضوع تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالاو ارز از تاریخ، 7 فروردین سال جاری در کشور الزامی شده است.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • کارگر و کارآفرین دو همکارند در خطّ مقدّم نبرد اقتصادی + فیلم
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • کشف بیش از ۴۴ کیلوگرم موادمخدر در مراغه
  • كشف بيش از ۴۴ کيلوگرم موادمخدر در مراغه
  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • توزیع بیش از یک هزار لیتر سم رایگان در نیشابور
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی