Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی گفت: آمریکایی‌ها و برخی مقامات افغانستانی دست به یک سناریو ساختگی و ناشیانه زده‌اند تا تهمت‌هایی را به ایران روا دارند.

 

محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: از نظر ایران و طبق شواهد‌های میدانی اتفاقی از جانب ایران در مرز ایران و افغانستان صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در این ایام افغانستان درگیر مسائل داخلی خود و کشمکش‌هایی بر سر قدرت بوده است و از سوی دیگر این کشور از جانب آمریکا تحت فشار قرار گرفته شده است تا موضع گیری‌هایی علیه ایران داشته باشند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آمریکایی‌ها و برخی از مقامات افغانستانی، دست به یک سناریو ساختگی و ناشیانه زده‌اند تا تهمت‌هایی را به ایران روا دارند. طبق پروتکل‌هایی که بین ایران و افغانستان توافق شده بود قرار بود پاسگاه‌های مرزی حتی با هزینه ایران در خاک افغانستان ساخته بشود ولی متاسفانه هیچ اقدامی از سوی افغانستان مشاهده نشد.

وی افزود: قرار بود که اگر در مرز هر دو طرف مشکلی ایجاد شود فرماندهان مرزی هر دو کشور موضوع را بررسی بکنند که متاسفانه افغانستان به هیچکدام از درخواست‌های ایران پاسخ ندادند و بیشتر دنبال صحنه سازی و طفره رفتن بودند که بعد‌ها مشخص شد این افراد اجیر شده استکبار هستند و از اصل مسئله خبر ندارند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در قضیه مرزی ایران و افغانستان افراد و کشور‌هایی بودند که می‌خواستند علیه ایران جوسازی‌هایی را ایجاد بکنند، گفت: متاسفانه در داخل خود افغانستان هم افرادی بودند که علیه ایران حرف‌هایی زدند که می‌بایست این حرف‌ها را نمی‌زدند و به یک نوعی دنبال شیطنت بودند.

جمالی ادامه داد: باید گفت آن نماینده به اصطلاح مردم افغانستان در مجلس یا افراد دیگر اجیر شده کشور‌های دیگر هستند و این در تاریخ هم به اثبات رسیده است؛ دقیقا نوع صحبت‌هایش همانند وزیر خارجه رژیم آمریکا بود که این نشان دهنده این است که این مواضع از یک منشا آب می‌خورند.

وی به نماینده مجلس افغانستان که علیه ایران سخنان نابه جا و سخیفی که بکار برده بود، تاکید کرد: من به این نماینده گوشزد می‌کنم یک سفر به ایران بیاید و مشاهده کند که مردم کدام کشور در رفاه هستند و سالیان متمادی است که ایران میزبان مردم افغانستان است پس باید شکرگزار خدمات جمهوری اسلامی ایران باشند نه لحنی ناسپاسگونه داشته باشند.

این نماینده مجلس گفت: نکته بعدی که باید به این نماینده هتاک گفت این است که بسیاری از مسئولین عالی رتبه افغانستان در ایران تحصیل کرده اند پس این مقام افغانستانی نباید همچون مگس دنبال مسایل منفی باشد.

جمالی تصریح کرد: توصیه آخر به این نماینده مجلس افغانستان این است که چشم هایش را بر روی واقعیت‌ها باز کند نه بر دلار‌هایی که هدیه می‌گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: ایران دنبال تشکیل یک کمیته حقیقت یاب هست اما متاسفانه افغانی‌ها دنبال کمیسیون ویژه هستند و درصدد ان هستند که طوری القا کنند که اتفاقی صورت گرفته شده است ولی در واقعیت این طور نیست.

جمالی در پایان گفت: فشار‌هایی بر دولت جدید افغانستان وجود دارد که این مسئله حل نشود و این سیاست ضد ایرانی همان طور باقی بماند که متاسفانه ایران هنوز از سوی افغانستان جواب روشن و موثری دریافت نکرده است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی کمیسیون امنیت ملی ایران افغانستان جمالی نوبندگانی عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی ایران و افغانستان نماینده مجلس علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۶۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت «افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

یه گزارش ایسنا، «حسن کاظمی قمی» سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان پس از یک هفته حضور در این کشور، روایت خود را درباره گفت‌وگوها با مقام‌های مختلف افغانستان و همچنین مقام‌های بین‌المللی بیان کرد.

کاظمی قمی روز پنجشنبه و در رشته‌توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هفته جاری کابل پُرمشغله، پُربار و سراسر مسئله بود. گفت‌وگوهای بسیار با مقامات عالی حکومت سرپرست افغانستان، ریاست دفتر یوناما، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، جمعی از دیپلمات‌های مقیم و صاحب‌نظران و سیاستمدارانی داشتم که به یک موضوع توجه نشان می‌دادند: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای».

او همچنین بیان کرد که «ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای خود زمینه تولد نخستین کنفرانس همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان را رقم زد تا آشکار سازد که افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

سفیر ایران تاکید کرد «توافقاتِ براساس احترام به حاکمیت کشورها، تضمین و اجرای معاهدات دوجانبه و بین‌المللی، رعایت حسن همجواری و ترسیم منافع مشترک اثربخش خواهد بود».

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

در همین راستا، کاظمی قمی نوشت: «قطار پیشرفت روندی که آغاز شده، متوقف نمی‌ماند، اراده عالی در مسیر نیل به مطلوب و گشایش دروازه‌های افغانستان به جهان برای ایفای یک نقش مسئولانه و مثبت خدشه‌ناپذیر است و سیاست‌گذاری‌ها در موضوعاتی چنین مهم را نباید متاثر از بیانات و اعلامات خبری تفسیر کرد».

امروز همچنین کاظمی قمی با «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان دیدار و دوطرف درباره تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه در زمینه های گوناگون رایزنی کردند.

در این جلسه که وزرای انرژی و آب، کشاورزی، اطلاعات و فرهنگ و همچنین سفیر افغانستان در تهران حضور داشتند، عبدالغنیف روابط میان افغانستان و ایران را بهتر و مثبت توصیف و تاکید کرد هر ۲ کشور باید برای توسعه روابط همکاری نمایند. 

طبق گزارش ارگ، عبدالغنی گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بیشتر بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب هلمند به ولایت نیمروز و به سیستان ایران رسیده که این کمک خواهد کرد که مشکلات بیشتر مردم هر ۲ کشور را حل کند». 

ملابرادر

این مقام طالبان همچنین خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین ۲ کشور یاد کرد. 

معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان گفت در پی سفر اخیر او به ایران، کمیته‌های فنی هر دوطرف با هم همکاری می‌کنند و در زمینه‌های مختلف نتایج خوبی به دست آورده‌اند.

او همچنین خواستار هماهنگی بیشتر میان تهران و کابل در زمینه مهاجران شد.

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

طبق این گزارش، سفیر ایران در کابل نیز از رسیدن آب هیرمند به سیستان و بلوچستان ابراز خرسندی کرد افزود ایران آماده همکاری با افغانستان برای حل مشکلات بانکی تجاران، تلاش مشترک برای حفاظت از محیط زیست و به‌روزرسانی بخش کشاورزی است.

کاظمی قمی همچنین بر همکاری در افزایش سطح تجرت و ترانزیت افغانستان از طریق ایران تاکید کرد.

نماینده ایران در امور افغانستان امروز همچنین با رئیس یانک مرکزی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند