Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:37:48 GMT

ناآگاهی زوج‌ها از تأثیر منفی افزایش سن بر قدرت باروری

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۶۹۸۸

ناآگاهی زوج‌ها از تأثیر منفی افزایش سن بر قدرت باروری

نشست «ازدواج، بهداشت روان و سلامت جنسی» در نخستین روز کمپین آگاهی‌رسانی سلامت خانواده مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا  پانزدهم ماه مه برگزار شد. ۲۶ اردیبهشت، روز جهانی خانواده نام گرفته است و ۲۵ تا ۳۱ اردیبهشت نیز هفته ملی جمعیت نام‌گذاری شده است.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا، این مرکز به همین مناسبت اقدام به برگزاری کمپین آگاهی‌رسانی سلامت خانواده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این کمپین، که از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، نشست‌هایی با حضور متخصصان درباره موضوعات مختلف مرتبط با خانواده، بهداشت باروری و ناباروری برگزار می‌شود و به صورت زنده از صفحه رسمی اینستاگرام این مرکز پخش می‌شود.

در نخستین نشست این کمپین که به موضوع «ازدواج، بهداشت روان و سلامت جنسی» اختصاص داشت، متخصصانی از جمله دکتر فهیمه رنجبر، دکترای بهداشت باروری درباره ابعاد مختلف سلامت روان و سلامت جنسی، به‌ویژه پیش از ازدواج و هنگام تصمیم به فرزندآوری به گفت‌وگو پرداخت.

رنجبر اظهار داشت: مشاوران باید زوج را نسبت به شرایط و فرصت‌ها و محدودیت‌ های ‌شان آگاه کنند و مهم است که مشاوره‌ها شخصی، یعنی براساس شرایط و شرح حال و تاریخچه هر فرد و هر زوج باشد. حتی در مواردی که زوج به‌طور کلی قصد فرزندآوری ندارند، باید به کمک مشاور یک برنامه تنظیم خانواده مناسب داشته باشند تا در عین جلوگیری از بارداری ناخواسته و عوارض آن، رضایت زناشویی ‌شان نیز تأمین شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با تأکید بر اهمیت مشاوره‌های سلامت باروری خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنند کاهش قدرت باروری زنان پس از سن ۳۵ سالگی است. پس از سن ۳۵ سالگی روند کاهش تعداد تخمک‌ها و میزان ذخیره تخمدانی شدت می‌گیرد.

وی ادامه داد: زوج باید به این مسئله توجه کند و حتی اگر به دلایلی در آینده نزدیک امکان بچه‌دار شدن ندارند، از روش‌های حفظ باروری مثل فریز تخمک یا فریز جنین استفاده کنند.

رنجبر افزود: برخی از زوج‌ها اولویت خود را پیشرفت تحصیلی یا شغلی می‌دانند و یا معتقدند باید برای بچه‌دار شدن به سطح بالایی از رفاه و درآمد برسند و حتی با خود فکر می‌کنند که بعداً می‌توانند از روش‌های درمان ناباروری استفاده کنند. در حالی که میزان موفقیت این روش‌ها هم متأثر از سن خانم است و همچنین، شانس موفقیت در هر سیکل درمان ناباروری حداکثر ۴۰ درصد است و اغلب نیاز به تکرار دارد. گذشته از اینها، ممکن است در سنین بالاتر، درمان ناباروری با گامت خود فرد ممکن نباشد و ناچار به استفاده از تخمک اهدایی شوند.

این متخصص بهداشت باروری انجام مشاوره‌های پیش از بارداری را نیز برای زوج‌ها ضروری دانست و توضیح داد: اگر خانم به بیماری زمینه‌ای خاصی مثل دیابت یا فشار خون مبتلاست، حتماً باید با کمک متخصص آنها را کنترل کند تا در دوران بارداری دچار مشکل نشود. یا اگر داروی خاصی مصرف می‌کند که ممکن است مصرف آن در دوره بارداری آسیب‌زا باشد، باید با پزشک خود مطرح کند تا تصمیم مناسب درباره تغییر یا قطع مصرف دارو گرفته شود. همچنین، خانم از نظر سابقه ابتلا به بیماری‌هایی که در دوران بارداری خطرناک است، مثل سرخجه، بررسی شود. بنابراین، انجام مشاوره‌ها و غربالگری‌های پیش از بارداری برای زوج‌هایی که در یک تا دو سال آینده قصد بارداری دارند، ضروری است.

رنجبر یادآور شد: بالارفتن سن ازدواج و فرزندآوری معایب متعددی دارد که تا حدی به آنها اشاره کردیم، اما نباید فراموش کنیم که ازدواج و فرزندآوری در سنین پایین نیز عوارض بسیار جدی به دنبال دارد. متأسفانه اخیراً خبرهایی از پدیده کودک‌ همسری منتشر می‌شود و همچنین، ازدواج نوجوانان، یعنی زیر هجده سال نیز بیشتر شده است. خانواده‌ها باید بدانند که ازدواج و فرزندآوری نیازمند بلوغ جسمی و فکری است و در سنین پایین دختر و پسر بلوغ و رشد کافی برای اداره زندگی زناشویی و بچه‌دار شدن ندارند. ضمن اینکه بارداری و زایمان در سنین زیر بیست سال ممکن است عوارض جدی برای سلامت مادر و جنین به دنبال داشته باشد.

رنجبر، نهاد خانواده را نهادی مقدس و ارزشمند در فرهنگ ایرانی و اسلامی دانست و گفت: خانواده نهادی مورد احترام در فرهنگ ما و بسیاری از فرهنگ‌های جهان است و بستری امن و آرام برای پرورش فرزند و تربیت نسل جدید است. مسئله سلامت باروری نیز بیش از هر چیز در مفهوم خانواده نمود پیدا می‌کند. سلامت باروری یعنی افراد از نظر جسمی، روانی و اجتماعی درباره مسائل جنسی و تولید مثلی رفاه داشته باشند و بتوانند آزادانه درباره زندگی جنسی و فرزندآوری خود تصمیم بگیرند.

این متخصص بهداشت باروری با اشاره به آگاهی به‌عنوان رکن اساسی سلامت باروری افزود: وقتی زوجی تصمیم به تشکیل خانواده و فرزندآوری می‌گیرد، لازم است درباره سلامت جنسی و سلامت باروری آگاهی‌های لازم را کسب کند. مشاوره‌های پیش از ازدواج در این زمینه نقش مهمی دارند. در ایران مشاوره پیش از ازدواج اجباری است و زوج‌ها می‌توانند با شرکت در کلاس‌ها اطلاعاتی در این زمینه کسب کنند.

رنجبر گفت: این طرح اگرچه بسیار مفید است، اما کافی نیست، زیرا مشاوران طی دو یا چند ساعت کلاس نمی‌توانند همه اطلاعات لازم را در اختیار همسران قرار دهند. بنابراین باید منابع و روش‌های دیگری برای افزایش آگاهی در اختیار آنها قرار گیرد.

در مطالعات مختلف انجام‌شده در ایران و جهان مشخص شده است که سطح دانش باروری زوج‌ها حداکثر چهل تا پنجاه درصد است و زوج‌ها بسیاری از نکات اساسی سلامت باروری، از جمله آناتومی و فیزیولوژی باروری و بارداری، ارتباط سن و قدرت باروری، عوامل خطر ناباروری، تعریف ناباروری، میزان شیوع ناباروری، روش‌های درمان ناباروری و میزان موفقیت این روش‌ها را نمی‌دانند.

برچسب‌ها ناباروری مردان پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌ سینا باروری زنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ناباروری مردان پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا باروری زنان ناباروری مردان پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا باروری زنان مرکز درمان ناباروری بهداشت باروری سلامت باروری سلامت جنسی مشاوره ها روش ها زوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید

افکار منفی باعث بروز مشکلات تیروئیدی، ضربان قلب سریع، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا و درد پایین کمر می‌‎‎شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، افکار منفی یکی از مشکلات و دغدغه‌های اساسی در بین بسیاری از افراد جامعه است که ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی، استرس و عزت نفس پایین شود؛ در ادامه به بررسی مشکلات ناشی از افکار منفی می‌پردازیم:

مشکلات تیروئیدی

افکار منفی می‌تواند بر عمکلرد غده تیروئید که متابولیسم، سطح انرژی و خلق‌وخو را تنظیم می‌کند، تأثیر بگذارد؛ نتایج بررسی‌های منتشر شده نشان می‌دهد که استرس مزمن و احساسات منفی می‌تواند تعادل هورمون‌های تیروئید در بدن را مختل کند و منجر به ایجاد شرایطی مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید شود، این شرایط می‌تواند علائمی مانند خستگی، افزایش یا کاهش وزن و نوسانات خلقی را به همراه داشته باشد.

ضربان قلب سریع

افکار منفی مزمن می‌تواند پاسخ استرس بدن را تحریک کند و منجر به افزایش ضربان قلب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده حاکی از این است که استرس مزمن و احساسات منفی می‌تواند در ایجاد مشکلات قلبی عروقی از جمله ضربان قلب سریع نقش مهمی داشته باشد، این خطر با گذشت زمان می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های قلبی جدی‌تر مانند حملات قلبی را افزایش دهد.

مشکلات گوارشی

سلامت روده ارتباط مستقیمی با سلامت روان افراد دارد و افکار منفی می‌تواند برای سیستم گوارش خطرناک باشد، استرس و احساسات منفی می‌تواند تعادل باکتری‌های روده را مختل کند و باعث ایجاد مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر، رفلاکس اسید معده و زخم معده شود.

فشار خون بالا

تفکر منفی مزمن می‌تواند سطح فشار خون را افزایش دهد و باعث بروز دیگر مشکلات قلبی عروقی شود، افرادی که به صورت مداوم احساسات منفی را تجربه می‌کنند، به مرور زمان بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار می‌گیرند.

درد پایین کمر

احساسات منفی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می‌تواند کمردرد را تشدید کند؛ نتایج پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که دارای احساسات منفی مزمن هستند، بیشتر از دیگران در معرض کمردرد قرار دارند، متخصصان معتقدند که ارتباط بین احساسات منفی و کمردرد با افزایش تنش عضلانی و التهاب ناشی از استرس مرتبط است.

کد خبر 751309

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است