Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران؛ مجله تصويري سلاح-  آیس ورم یا کرم یخی یکی از سری ترین برنامه های ارتش آمریکا طی جنگ سرد بود که هدف اصلی از آن ساخت شبکه ای از سایت های راه اندازی موشک های هسته ای به صورت سیار آن هم در قسمت زیرین یخسار گرینلند (گرینلند نام ناحیه خودگردانی از دانمارک است) محسوب می شد.

در واقع مقصود نهایی استقرار موشک هایی با برد متوسط زیر یخ بود که فاصله کمی با اهداف مورد نظر در داخل خاک اتحاد جماهیر شوروی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه حتی از دولت دانمارک نیز مخفی نگاه داشته شده بود. گفتنی است که یخسار گرینلند پهنه ای وسیع از یخ را به خود اختصاص می دهد که نزدیک به 80 درصد از مساحت گرینلند را پوشانده است.

درباره برنامه سري ارتش آمريكا

به منظور بررسي چگونگي عملكرد سامانه موشكي در فضاي متفاوتي مانند يخ و همچنين محرمانه ماندن تحقيقات، يك پروژه پوششي با نام "Camp Century يا اردوگاه قرن" در سال 1960 راه اندازي شد. البته همانطور كه انتظار مي رفت به دليل شرايط ناپايدار يخ داخل يخسار گرينلند، اين برنامه شش سال بعد يعني در سال 1966 متوقف شد.

اردوگاه قرن در سرزمینی ایجاد شد که دماي هوا در شب هنگام تا منفي 70 درجه فارنهايت نيز افت مي كند و وزش باد يخ و برف را با سرعت 201 كيلومتر بر ساعت به حركت در مي آورد.

ارتش آمريكا در زمان بازگشايي پايگاه مذكور در سال 1960، از يك فيلم مستند كوتاه رونمايي كرد كه در آن تكنيك هاي جديد ساخت و ساز مورد استفاده براي تكميل كمپ به نمايش درآمده بود. بدين ترتيب حداقل در انظار عمومي اينطور به نظر مي آمد كه اردوگاه نام برده براي انجام تحقيقات علمي در قطب شمال مورد استفاده قرار مي گيرد.

بیشتر بخوانید: هنشل Hs 132، بمب افکن با صندلی متفاوت برای خلبان!(+تصاویر) بمب افکنی که هرگز بازنشسته نمی شود!(+تصاویر) آرادو؛ اولین جت بمب افکن هیتلر!(+تصاویر)  

اما واقعيت چيز ديگري بود؛ اردوگاه قرن پروژه اي فوق سري براي به كار گيري تسليحات هسته اي محسوب مي شد و از آن جايي كه دولت دانمارك با طرح استفاده از تسليحات هسته اي در خاك خود مخالف بود، از هدف اصلي اردوگاه قرن مطلع نشد.

در این پایگاه مهندسین عمران و نظامی تکنیک های ساختمانی زیر زمینی در قطب شمال را بهبود بخشیدند. در این راستا از تراکتورهای اصلاح شده برای ایجاد سنگرهای عمیق تا عمق حدودا 9 متری داخل یخ استفاده شد. هر کدام از این سنگرها با سیلندرهای نصفه از جنس فولاد پوشیده شده بودند تا پناهگاهی برای شهر زیر زمینی کوچک ارتش آمریکا فراهم کنند. از طرفی حمل و نقل یا انتقال گاز به ژنراتورهای سوخت بسیار پر هزینه تمام می شد و تحت شرایط آب و هوایی نامساعد تقریبا غیر ممکن بود. راه حل این مشکل نصب یک رآکتور هسته ای قابل حمل بود که بتواند پاسخ گوی همه نیازهای الکتریکی اردوگاه قرن باشد.

در مجموع قرار بود سيستمي متشكل از تونل هايي به طول 4 هزار كيلومتر حفر شوند كه ظرفيت جاي دهي حداكثر 600 موشك هسته اي را در اختيار داشته باشند. چنين امكاناتي سبب مي شد تا در صورت وقوع يك جنگ هسته اي احتمالي، دست يابي به اهداف شوروي تسهيل شود. بنابر اطلاعات به دست آمده از اردوگاه قرن، پروژه كرم يخ مي بايست در مقياس گسترده پايه ريزي مي شد تا تبديل به بزرگترين سايت پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیما يا به اختصار ICBM در جهان شود.

در صورت موفقيت كامل، مساحت اين پروژه با ايالتي مانند اينديانا و يا 3 برابر كشور ميزبان، دانمارك برابري مي كرد. علاوه بر اين فرماندهان پايگاه سري نام برده قصد داشتند با هدف جلوگيري از تعيين مكان دقيق موشك ها توسط دشمنان، آنها را ميان سايت هاي مختلف به طور دائمي جا به جا كنند. قرار گيري اين پروژه در زير زمين و همينطور فاصله 6.4 كيلومتري اجباري ميان سايت هاي پرتاب منتج به بالا بردن سطح حفاظت و البته افزايش شانس مقابله در صورت حمله از جانب اتحاد جماهير شوروي مي شد.

نزديكي اين منطقه به شوروي يك مزيت استراتژيك بسيار مهم و بزرگ براي موشك هاي آمريكايي به شمار مي رفت. مهندسين نظامي معتقد بودند موشك هاي ICBM از اين محل به راحتي هر نقطه اي در خاك شوروي را با خاك يكسان خواهند كرد.

اين در حالي است كه نمونه هاي يخ برداشت شده توسط زمين شناسان فعال در اردوگاه قرن ظرف مدت زمان 3 سال پس از حفاري، حاكي از آن بود كه يخچال طبيعي بسيار سريعتر از آنچه پيش بيني شده بود حركت مي كند. طبق برآوردهاي تيم زمين شناسي و مهندسي و همچنين با توجه به سرعت جا به جايي يخچال، كل تونل ها و ايستگاه هاي پرتاب برنامه ريزي شده در يك بازه زماني كوتاه 2 ساله نابود مي شدند. البته اين تنها مشكل پيش روي آمريكا نبود. شرايط آب و هوايي بد هم باعث شده بود كه مصالح ساختماني فولادي مستعد ترك خوردگي و شكست باشند.

مشكلات ارتباطي ميان پنتاگون و اردوگاه قرن نيز خود باري مضاعف محسوب مي شد، بدين ترتيب كه ارسال و يا دريافت پيام هنگام بروز حادثه شديدا چالش آفرين بود. در نهايت تاسيسات مورد نظر در سال 1965 تخليه و ژنراتور هسته اي نيز حذف شدند. پروژه كرم يخ لغو و اردوگاه قرن در سال 1966 بسته شد.

جوامع علمي احتمال مي دهند كه تا سال 2090، يخ هاي زيرين اردوگاه قرن شروع به ذوب شدن كنند و اين موضوع منجر به ورود زباله هاي راديواكتيو و انساني به اقيانوس شود. با توجه به اين پيش بيني خطرناك، هنوز هيچ يك از دولت هاي آمريكا، دانمارك و يا حتي گرينلند مسئوليت پاك سازي منطقه را بر عهده نگرفته اند.

مطالب مجله تصویری سلاح را در این لینک دنبال کنید.

لینک کوتاه: asriran.com/0033mC

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شهر موشکی اردوگاه قرن پروژه سری اردوگاه قرن هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۸۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان است

تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به اعتراض دانشجویان آمریکایی علیه رژیم صهیونیستی بیان کردند که اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان است.

به گزارش ایسنا، موج اعتراض دانشجویان در آمریکا به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز مرگبار به نوار غزه که طی روزهای اخیر در «دانشگاه کلمبیا» در شهر نیویورک آغاز شد؛ خیلی زود به «دانشگاه نیویورک» در همان شهر، «دانشگاه هاروارد» در شهر کمبریج در ایالت ماساچوست، «دانشگاه ییل» در شهر نیوهیون در ایالت کنتیکت و «دانشگاه کارولینای شمالی» در شهر رالی در ایالت کارولینای شمالی و دانشگاه براون در رود آیلند رسید و همچنان به سرعت در حال گسترش است.

خیزش ضدصهیونیستی دانشجویان در آمریکا و گسترش دامنه آن به سایر دانشگاه ها و اروپا وحشت شدیدی را دولت های آمریکایی و اروپایی ایجاد کرده است.

به دنبال اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه و نسل کشی رژیم صهیونیستی، تعدادی از نمایندگان مجلس مطالبی را در صفحات مجازی خود در توییتر سابق (ایکس) منتشر کردند که در زیر می‌خوانید.

زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«زن زندگی آزادی که دیروز آمریکا برای ما تجویز کرده بود را می‌توان امروز در دانشگاه‌های آمریکا مشاهده کرد. رفتار وحشیانه با آن دختر دانشجو و دستگیری آن استاد زن، جرمشان این بود که به خاطر جنایت رژیم علیه زنان غزه، اعتراض کرده بودند.»

مصطفی میرسلیم نماینده تهران:

«اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان است؛ این ندای ⁧حق⁩ را دولتمردان آمریکا و اسرائیل باید بشنوند؛ سرکوب آن توهین به وجدان ⁧بشریت⁩ است.»

احمد نادری عضو هیات رییسه مجلس:

«دستبند بر دستان ⁧استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا⁩ نمود و نمادیست از ⁧سیاست سرکوب⁩ سیستماتیک در غرب که البته بسی پیچیده و پنهان اعمال می‌شود و اکنون پرده‌ی پنهان‌کاری فروافتاده و کوس رسوایی آن به صدا درآمده است.»

علیرضا عباسی نماینده کرج:

«کشورهای غربی میخواستند رژیم اشغالگر قدس، سرباز راهبردیشان در منطقه باشد! ولی حمایت‌های افراطیشان از جنایت‌های وحشیانه این رژیم خصوصا بعد از طوفان الاقصی، آبروی نداشته‌شان در زمینه حقوق بشر، نسل‌کشی و حقوق زنان و کودکان در کشورهای خودشان را نیز برباد داده و به سربار راهبردی‌شان تبدیل شده به طوری‌که برای دفاع از این رژیم سفاک باید به سرکوب دانشگاه‌یانشان اقدام نمایند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طوفان سهمگین در اوکلاهما ۳ کشته بر جای گذاشت
  • فیلم/ بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در ایالت ایندیانا
  • دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسرائیلی تا مهمات منفجر نشده در غزه
  • پرچم ایران در دست تظاهرکنندگان ایالت اوتاوا آمریکا
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • وقوع گردباد‌ های قدرتمند در ایالت‌ های آمریکا (فیلم)
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته
  • وقوع گردباد‌های قدرتمند در ایالت‌های آمریکا + فیلم
  • حمایت دانشجویان مسیحی دانشگاه اوهایو از دانشجویان مسلمان
  • اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان است