Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@16:12:28 GMT

نقش رسانه ها در افزایش ‌نگرانی کودکان در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۹۴۳۲

نقش رسانه ها در افزایش ‌نگرانی کودکان در دوران کرونا

 

به گزارش جماران به نقل از آناتولی،نتیجه یک نظرسنجی بین‌المللی در مورد رفتارهای کودکان در دوره پاندمی کرونا در مناطق مختلف جهان نشان می‌دهد که اطلاع رسانی‌های نادرست رسانه‌ها در افزایش نگرانی کودکان در این دوره حرف اول را می‌زند.

زندگی روزمره مردم اکثر کشورهای جهان به دنبال همه‌گیری جهانی ویروس جدید کرونا «کووید-19» با تغییرات چشمگیری مواجه شده است که این موضوع علاوه بر افراد بالغ جوامع، کودکان را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه نظرسنجی اخیر مرکز بین‌المللی پژوهش‌های رسانه‌ای و آموزشی جوانان «باورایان» آلمان به کمک اساتید دانشگاه‌ از کشورهای مختلف با جامعه آماری بیش از 4322 کودک در گروه سنی 9 تا 13 سال از 42 کشور طی بازه زمانی 31 مارس الی 26 آوریل نشان ‌می‌دهد اطلاع رسانی‌های نادرست رسانه‌ها ارتباط مستقیمی با افزایش نگرانی‌های کودکان در دوران پاندمی دارد.

این پژوهش که با همکاری بنیاد جوانان «ژونز» آلمان در قالب نظرسنجی با عنوان «کودکان، رسانه و کووید-19» با شرکت کودکان از خانواده‌هایی با ساختار اجتماعی و اقتصادی متفاوت صورت گرفته است، علاوه بر این موضوع، مولفه‌های دیگر مانند رفتارهای والدین و سرپرست کودکان در افزایش نگرانی آن‌ها در این دوره را مورد ارزیابی قرار می دهد.

 

 بیش از نیمی از کودکان جهان در مورد کووید-19 نگرانی دارند

براساس این پژوهش  که در دوره اوج پاندمی و مصادف با اجرای مقررات قرنطینه در اکثر کشورها انجام گرفته است، نیمی از کودکان جهان در مورد ویروس کرونا نگرانی دارند.

البته میزان این نگرانی در برخی از کشوهای مانند اتریش و آلمان به ترتیب 2 و 3 درصد بوده و در کشورهایی مانند تانزانیا این میزان تا 75 درصد بالا می‌رود. این میزان در ترکیه 24 درصد اعلام شده است.

مطابق این پژوهش میزان نگرانی بر پایه جغرافیایی در آمریکای شمالی 8 درصد، در اقیانوسیه 9 درصد، در اروپا 10 درصد، در آسیا 19 درصد، در کشورهای عرب و خاورمیانه 23 درصد، در آسیای شرقی 25 درصد، در آمریکای لاتین 32 درصد و آفریقای مرکزی و جنوبی 43 درصد است.

 

ابتلای یکی از اعضای خانواده به کرونا بزرگترین نگرانی کودکان 

پروفسور «نیلوفر پمبجی‌اوغلو» از اساتید سرشناس ارتباطات دانشگاه استانبول ترکیه که به نمایندگی از این دانشگاه در پژوهش مذکور شرکت کرده است، در این زمینه به خبرگزاری «آناتولی» گفت: این پژوهش بین‌المللی رابطه بین ترس و نگرانی با دریافت اطلاعات موثق و نادرست را به ما نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه این پژوهش داده‌های عظیمی در زمینه تاثیر رسانه بر رفتارهای کودکان را در اختیار محققین گذاشته است، افزود: بر این اساس، 83 درصد از کودکان ترکیه از ابتلای یکی از اعضای خانواده‌ و 60 درصد آن‌ها به خاطر عدم وجود امکان دیدار مادر بزرگ و پدربزرگانشان در کوتاه مدت نگران هستند. همچنین 30 درصد از آن‌ها از احتمال ابتلای حیوان خانگی‌شان به بیماری نگران هستند.

این استاد دانشگاه که پیشتر در زمینه تاثیرات رسانه‌‌ها بر کودکان مقاله و کتاب‌های متعددی نوشته است، در مورد علت این نگرانی‌ها گفت: نگرانی‌های والدین و سرپرست‌ها بر روی کودکان تاثیر زیادی دارد. همچنین نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که اطلاع‌رسانی‌های غلط و نادرست رسانه‌‌‌ها کودکان را متاثر و نگران می‌کند. کودکان از لحاظ عاطفی بسیار حساس و دارای تفکر چند‌ لایه‌ای هستند، بنابرین با بالا رفتن سن میزان نگرانی نیز کاهش پیدا می‌کند.

پروفسور پمبجی‌اوغلو تصریح کرد: نتایج این پژوهش یک واقعیت دیگر را به نشان می‌دهد؛ اکثر نگرانی‌های کودکان در ترکیه را بیش از ابتلای خود به بیماری کرونا، ابتلای یکی از اعضای خانواده و حتی حیوان خانگی‌شان به این بیماری تشکیل می‌دهد. این موضوع بیانگر آن است که میزان هم‌ذات پنداری در کودکان ترکیه بیشتر بوده و برای من به عنوان یک استاد دانشگاه مایه خوشحالی است.

وی با بیان این که یکی دیگر از نتایج مهم «افزایش دلتنگی کودکان نسبت به مدارس‌» در این دوره است، ادامه داد: کودکان در این دوره از احتمال عدم بازگشت به مدرسه و عقب‌ماندن از درس‌هایشان احساس نگرانی می‌کنند. مدرسه و تعطیلی برای کودکان دو موضوع مهم دیده می‌شوند. آن‌ها در مدرسه خارج از خانواده با همکلاسی‌ها و معلمانشان رابطه برقرار می‌کنند که این موضوع مشوق اصلی رشد فکری‌شان محسوب می‌شود.

پمبجی‌اوغلو در پایان با تاکید بر اهمیت نقش رسانه در اطلاع رسانی درست به کودکان گفت: این پژوهش و پژوهش‌های دیگر نشان‌ می‌دهد که علاوه بر اطلاع رسانی درست در مورد برخی از رویداد‌ها به کودکان باید زبان مناسبی در انتقال این اطلاعات به آن‌ها انتخاب شود. انتخاب زبان مناسب نه تنها میزان نگرانی‌های آن‌ها می‌کاهد بلکه به آمادگی آن‌ها برای روزهای آینده کمک خواهد کرد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا ویروس کرونا ویروس کرونا در جهان سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۹۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد کوثر گچساران پر شد


به گزارش تابناک به نقل از دانشجو، آرش مصلح مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر حجم ذخیره سد چمشیر ۲۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم نیز یک میلیون متر مکعب افزایش داشته و هم اکنون میزان ذخیره سد چمشیر به بیش از ۷۳۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم به ۹ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی عنوان کرد: سد کوثر نیز ۱۴ فرودین ماه امسال سرریز آن شروع شد که با توجه به پیش بینی بارندگی‌های اخیر قبل از آغاز بارش‌ها، مجدد خروجی کوثر را ۶۰ متر مکعب در ثانیه افزایش دادیم که بتواند سیلاب‌های احتمالی را کنترل کند.

مصلح با بیان اینکه هم اکنون سد کوثر با ۱۰۲ مترمکعب برثانیه در حال رهاسازی آب است، ابراز کرد: حجم سد کوثر گچساران ۵۸۰ میلیون متر مکعب بوده که  آب ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور شامل مردم ۲۰ شهر و دو هزار روستا در استان‌های مختلف را تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سد شاه قاسم یاسوج ۱۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره دارد که در بارش اخیر حدود یک میلیون متر مکعب وارد مخزن شد و اکنون تا سرسریز شدن یک میلیون متر مکعب حجم خالی دارد.

مصلح با اشاره به اینکه بیشترین بارش در سامانه اخیر طبق اطلاعات ایستگاه باران‌سنجی طسوج، در بالادست سد کوثر و به میزان ۱۲۷ میلیمتر بوده است، افزود: همچنین بیشترین بارش ثبت شده در سال آبی جاری در ایستگاه طسوج شهرستان چرام به وقوع پیوسته که به میزان ۱۴۳۶ میلیمتر بوده است.

وی این را هم گفت که میانگین بارش استان هم‌اکنون به بیش از ۷۰۳ میلیمتر رسیده که نسبت به دراز مدت بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است