Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود اکبری گفت: با توجه به اینکه وابستگی ۹۰ درصدی کشور به واردات روغن و دانه های روغنی داریم، کشت کلزا به عنوان اولویت اصلی ما در حوزه کشت های کم آبر در دستور کار قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ به دنبال مطالبات مردمی و طرح سؤالات آنان از جهاد کشاورزی بر آن شدیم مباحث مختلف از جمله نحوه اجرایی شدن طرح پیوندزنی درختان، حوزه تولید دانه های روغنی، نبود صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی، قاچاق چوب و خسارات وارد شده به گلخانه های تویسرکان در سال گذشته را با حضور مدیر بخش مربوطه بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین به گفت و گو با «مسعود اکبری» مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان نشستیم.

عصر همدان: جهاد کشاورزی به گلخانه داران خسارت دیده از قطع برق در سرمای سال گذشته چه کمک هایی ارائه داده است؟ 

اکبری: برآورد خسارت ناشی از قطع یک ساعته برق به گلخانه های تویسرکان بیش از سه میلیارد تومان بود. با پیگیری انجام شده متوجه شدیم که متأسفانه هیچ کدام از گلخانه ها بیمه نداشتند و نتوانستند هیچ گونه غرامتی دریافت کنند.

این در حالی است که جهاد کشاورزی از ماه ها قبل تذکرهای لازم را به گلخانه داران داده بود و حتی تعدادی از آنان جزء افراد تحصیل کرده و یا متولی بیمه کشاورزی بودند، اما گلخانه هایشان را نه تنها بیمه نکرده بلکه اقدامی درخصوص تهیه و تأمین ژنراتور برق هم انجام نداده بودند.

 هیئت امنا و شهرک گلخانه ای فرسفج اقدامی برای دریافت تسهیلات خرید ژنراتور انجام نداده اند

همچنین نامه ای از سوی سازمان جهاد کشاورزی به بانک کشاورزی استان ارسال و تقاضا شد در حدود ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به منظور تامین ژنراتور تسهیلات با سود متعارف تعلق بگیرد.

آن نامه نیز به هیئت امنا و شهرک گلخانه ای فرسفج ابلاغ شد تا آنان برای خرید ژنراتور برق با هدف جلوگیری از خسارات احتمالی بعدی اقدام کنند که تاکنون هیچ اقدامی از سوی آنان انجام نشده است.

در واقع آنان به توافق با هم نرسیدند وگرنه ممکن است از۱۰ نفر یکی دو نفر پیگیر مسئله دریافت تسهیلات باشند ولی بقیه با اینکه اعلام می کنند که نیاز داریم، در عمل اقدامی انجام نمی دهند.

کمک دیگر ما به گلخانه داران خسارت دیده آن بود که نامه ای تنظیم و به سازمان جهادکشاورزی درخصوص امکان استهمال تسهیلاتی ارسال کردیم و پیگیر این مسئله شدیم، گرچه در این باره خود گلخانه داران کوتاهی کرده اند.

عصر همدان: علت اصلی خسارت وارد آمده بر گلخانه  های شهرستان چیست؟ 

اکبری: سال گذشته ده بیست روز قبل از قطع برق در سرمای زمستان و آن حادثه به گلخانه داران اخطار کتبی دادیم و امضاء گرفتیم که چنین اتفاقی محتمل است، لااقل برای از سرمازدگی سوخت جایگزین یا ژنراتور برق تهیه کنید اما هیچ کدام وارد میدان نشدند!

عصر همدان: برنامه های برای  حمایت از گلخانه داران در سال جاری را دارید؟ 

اکبری: بله، در سال جاری مشکلی در این خصوص نداشته و آمادگی داریم که تسهیلات لازم را برای خرید ژنراتور در اختیار گلخانه داران قرار دهیم، به شرط آن که خودشان مراجعه و پیگیری کنند.

عصر همدان: برای توسعه گلخانه های تویسرکان چه اقدامی انجام شده و چه موانعی بر سر راه دارید؟ 

اکبری: در سال ۹۸ نسبت به مقدار قبل، گلخانه ها هفت هکتار توسعه داشت، از سویی دیگر کلنگ آغاز ایجاد فاز سوم شهرک گلخانه ای هم به مساحت ۲۱ هکتار انجام شد و البته در این خصوص موانعی بر سر راهمان بود که برطرف شد.

در حال حاضر بحث توافق با کشاورزان انجام شده و آنان طبق توافقنامه، اسنادشان را در اختیار شرکت شهرک های کشاورزی قرار داده اند و در حال نقل و انتقال اسناد هستیم.

یکی دیگر از موانع موجود مشکل تأمین آب مورد نیاز برای فاز سوم شهرک گلخانه ای بود که با پیگیری فرماندار شهرستان، مجوز تخصیص ۱۸۰ هزار مترمکعب آب در آن محل را اخذ کردیم که قدم مهمی است.

خوشبختانه مراحل پروژه به خوبی پیش می رود و منتظر هستیم که قطعه بندی زمین مورد نظر از سوی کارشناسان برای معرفی به یک شرکت به امور اجرایی و اخذ مبالغ از متقاضیان به منظور ایجاد گلخانه انجام شود.

در کنار توسعه فعال کردن این ۲۱ هکتار فاز سوم شهرک گلخانه ای در شهرستان، تقاضای های متفرقه داریم و پیش بینی می شود که در سال جاری در حدود ۳۰ هکتار مجوز ایجاد گلخانه صادر کنیم.

عصر همدان: اقدامات انجام شده برای توسعه گیاهان دارویی از جمله زعفران و گل محمدی چه بوده؟ 

اکبری: اگر گل محمدی و زعفران را جزء گیاهان دارویی به حساب بیاوریم، هر ساله طرح های متنوع توسعه برای این کشت ها در نظر گرفته ایم.

در حال حاضر حداقل در سطح شهرستان ۲۰ هکتار کشت زعفران و  ۶۰ هکتار گل محمدی داریم و پیش بینی ما بر آن است که در سال جاری حداقل ۱۰ هکتار درخصوص توسعه گل محمدی و پنج هکتار درباره کشت زعفران توسعه داشته باشیم.

وابستگی ۹۰ درصدی کشور به واردات روغن و دانه های روغنی

عصر همدان: برای توسعه کشت های کم آب چه اقداماتی انجام داده اید؟ 

اکبری: در اجرای طرح های کشت های کم آب به توسعه زمین های زیر کشت گل محمدی و گلخانه ها رو آورده ایم.

با این وجود با توجه به اینکه وابستگی ۹۰ درصدی کشور به واردات روغن و دانه های روغنی داریم، کشت کلزا به عنوان اولویت اصلی ما در حوزه  کشت های کم آبر در دستور کار قرار دارد.

کشت این محصول روغنی در سال های اخیر با توسعه خوبی در شهرستان روبرو بوده و بنا داریم در سال جاری از ۲۹۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول، ۸۰۰ تن محصول دانه روغنی کلزا در بازار فروش عرضه کنیم.

عصر همدان: علت ناگیرایی تعدادی از پیوندهای زده شده در طرح سرشاخه کاری چه بود و آیا دراین باره اقدام ترمیمی انجام داده اید؟ 

اکبری: تأخیر ارسال پیوندک ها از کشوری دیگر سبب شد تا بخشی از عملیات پیوند زنی در روزهای مناسب آب و هوایی انجام نشود و تعدادی از درختان گردو گرفتار درصدی ناگیرایی در پیوند شود.

با این وجود با پیگیری های انجام شده  در سال ۹۹ به موقع هم پیوندک ها را تهیه کردیم و هم اقلام مورد نیاز را  برای اجرای پروژه سرشاخه کاری.

ناگفته نماند به منظور جبران خسارات ناشی از ناگیرایی پیوندهای سال ۹۸، امسال پنج هزار نهال اصلاح شده گردو به ارزش ۳۰۰ میلیون تومان در اختیار باغدارانی که درختان گردوی آنان از تنه قطع شده و دچار ناگیرایی شده بودند قرار گرفت.

همچنین سه هزار نهال اصلاح شده هم به کسانی که متقاضی ایجاد باغ الگویی گردویی هستند به صورت یک سوم بها یعنی هر اصله نهال ۲۰ هزار تومان در اختیار باغداران قرار دادیم که جبران بخشی از خسارت های سال گذشته شود.

سال ۹۹، سرشاخه کاری ۸۱ هزار پیوندک در تویسرکان انجام می شود

عصر همدان: سال ۹۹ چه میزان درخت در طرح سرشاخه کاری پیوند زده می شود؟ 

اکبری: طرح سرشاخه کاری در سال جاری از ۲۶ فروردین آغاز شده و تا ۱۵ روز دیگر با توجه به شرایط آب و هوایی ادامه دارد که تاکنون ۴۲ هزار پیوند انجام شده و هدف گذاری ما، انجام ۸۱ هزار پیوند در شهرستان است.

از باغداران می خواهیم تا شرایط جوی مناسب و فرصت گیرایی بهتر مهیا است، در صورت تمایل به انجام پیوندزنی درختان گردوی خود به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

عصر همدان: چند اکیپ عملیات پیوندزنی را انجام می دهد؟

اکبری: برای اجرای طرح سرشاخه کاری از حضور هشت تیم جوان آموزش دیده بومی استفاده می شود که آنان آموزش های تئوری و عملی لازم را توسط اساتید خارجی و داخلی فرا گرفته اند.

عصر همدان: آیا بانوان هم می توانند در اجرای این طرح سهیم شوند؟

اکبری: بله. جهاد کشاورزی این آمادگی را دارد تا در کوتاه ترین مدت و در بازه زمانی سه روزه، آموزش های لازم درخصوص فراگیری پیوندزنی هم برای مردان و هم برای بانوان ارائه دهد، تا در طرح سرشاخه کاری بتواند اثربخش باشند و البته دستمزد هم به آنان می دهیم.

عصر همدان: دربرخورد با متخلفان در حوزه تغییر کاربری غیرمجاز چه برنامه ای پیش روی دارید؟

اکبری: شاخصه اصلی تویسرکان، سرسبز بودن و برخورداری این شهرستان از باغات با طراوت است و ساخت خانه باغی و یا تغییر سطح اراضی و باغی خیانت به مردم این دیار محسوب می شود.

بخش امور اراضی و باغات جهاد کشاورزی پیگیری های خود را در این زمینه انجام می دهد، اما می طلبد تا مردم به عنوان کمک حال بخش کشاورزی در بحث های تغییر کاربردی غیرمجاز همراه ما شوند و تخلفات را با سامانه ۱۳۱ جهاد کشاورزی مربوط به امور اراضی کمک گزارش دهند. بدین ترتیب همکاران ما حتی در روزهای تعطیل پاسخگوی مردم هستند.

افزایش قاچاق چوب در تویسرکان

عصر همدان: مردم از قاچاق چوب گلایه مند هستند، در مبارزه با قاچاق چوب چه اقداماتی انجام داده اید؟

اکبری: متأسفانه بریده شدن درختان و خروج آن در شهرستان افزایش یافته است، البته به طور عمده چوب درختان غیرمثمر است، چرا که کشاورزان و باغداران هیچ گاه حاضر به بریده شدن درخت های مثمر خود نیستند، مگر آنکه آفتی در بین درختان افتاده و آنان را متضرر کرده باشد.

با همکاری نیروی انتظامی، منابع طبیعی و محیط زیست برنامه های برای برخورد قاطعانه با قضیه قاچاق چوب داریم.

نیروی انتظامی وظیفه دارد هر محموله ای که از مبادی ورودی و خروجی شهرستان نقل و انتقال داده می شود و مشکوک به قاچاق چوب و قطع درختان است با جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هماهنگ کند تا کارشناسان ما در محل حاضر شوند و اگر چوب های بریده شده غیرمجاز هستند جلوی قاچاق آن گرفته شود.

عصر همدان: عمده محصولات کشاورزی تویسرکان خام فروشی شده و یا با بسته بندی نامناسب روانه بازار می شود؛ چرا؟ 

اکبری: کمبود و به نوعی نبود صنایع تبدیلی و جانبی در تویسرکان برای فرآوری محصولات باغی ضعف این حوزه در شهرستان است، بودجه ها، اعتبارات و منابع مالی دولتی در این زمینه کفاف نمی دهد.اگر سرمایه گذاری در این بخش وارد عرصه شود به طور قطع از او و طرحش حمایت می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گلخانه داران طرح سرشاخه کاری شهرک گلخانه ای کشت های کم آب جهاد کشاورزی سال جاری سال گذشته گلخانه ها قاچاق چوب عصر همدان انجام شده گل محمدی انجام شد کشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مازندران دومین استان تولید کننده توت فرنگی کشور محسوب می‌شود و شهرهای بابلسر و جویبار بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.

۱۷ هزار هکتار از مزارع مازندران به زیر کشت توت فرنگی تخصیص دارد و از این میزان ۳۲۰ هکتار در شهرستان جویبار واقع شده است. شرایط مطلوب جوی و اقلیمی سبب شده تا سطح زیرکشت محصول توت فرنگی امسال در مازندران روند رو به رشدی داشته باشد.

با این حال این استان همچنان از داشتن صنایع تبدیلی و تکمیلی محروم است و دسترنج کشاورزان آن در استان‌های دیگر فرآوری می‌شود. کشت توت فرنگی به روش تونل پلاستیکی در مازندران در حال رواج است و سبب می‌شود این محصول زودتر به بازارهای مصرف راه یابد.

طی سال‌های اخیر روش کشت توت فرنگی از سنتی به صنعتی در حال تغییر بوده و برای کشاورزان ارزش اقتصادی بالایی را در پی داشته است. فصل برداشت توت فرنگی در مازندران چهار تا پنج ماه از سال طول می‌کشد و کشاورزان دغدغه فروش در زمان برداشت را دارند.

اصغر قربان زاده گل محله‌ای از کشاورزان شهرستان جویبار که چند سالی است به کشت توت فرنگی مشغول بوده در گفت وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه زمین‌های بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم، گفت: زمین بنده اجاره‌ای بوده و متأسفانه هزینه اجاره زمین‌ها بسیار بالا بوده است.

زمین‌های بخش گیلخوران سنگین و رسوبی بوده و همیشه با کمبود زمین روبرو هستیم وی قیمت بالای کود و سموم کشاورزی را از دیگر مشکلات تولید کنندگان توت فرنگی اعلام و افزود: خوشبختانه قیمت امسال توت فرنگی مناسب بوده اما باید بپذیریم هزینه کشت تا زمان برداشت این محصول نیز بسیار بالا بوده است.

این تولید کننده اضافه کرد: در هر هکتار به ۱۸ کارگر نیاز داریم و در ۶ ماه از پروسه تولید این محصول اشتغالزایی و درآمد خوبی برای شهرستان جویبار که دومین شهرستان تولید کننده این محصول بوده به همراه خواهد داشت.

مسؤول ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در این شهرستان را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: کلاس‌های آموزشی و ترویجی در راستای تولید محصول سالم برگزار می‌شود.

سیده سمانه هاشمی با اشاره به اینکه کشت توت فرنگی بر روی مالچ های پلاستیکی به منظور کاهش مصرف علف کش‌ها، تولید محصول سالم و جلوگیری از تبخیر سریع آب در سال‌های اخیر رواج زیادی یافته است، اظهار کرد: از کشاورزان در خواست داریم با حضور در کلاس‌های آموزشی و به تبع آن استفاده کمتر از سموم و کودها در تولید محصول سالم گام بردارند.

سالانه سه هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار تولید می‌شود و این محصول در باغات با قیمت‌های ناچیزی از کشاورزان خریداری و به قیمت کیلویی بیش از ۱۰۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

تولید بیش از ۳ هزار تن محصول توت فرنگی در جویبار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار سطح زیر کشت محصول توت فرنگی در سال جاری را حدود ۳۳۹ هکتار بیان کرد و گفت: پیش بینی می‌شود ۳ هزار و ۲۲۰ تن محصول توت فرنگی تولید و به بازار عرضه شود.

عبدالله رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه توت فرنگی اولین میوه‌ای است که در فصل بهار به بازار عرضه می‌شود اظهار کرد: استان مازندران رتبه دوم سطح زیرکشت این محصول را به خود اختصاص داده است و شهرستان جویبار نیز در تولید این محصول رتبه دوم استان را کسب کرده است.

وی تعداد بهره برداران فعال در کشت این محصول را بالغ بر ۵۱۸ نفر اعلام کرد و افزود: برداشت آن از ۲۰ اسفند آغاز و هزینه‌های مازاد این محصول با عرضه نوبرانه آن به بازار قابل جبران خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار به اهمیت تولید سالم محصول توت فرنگی تاکید و اظهار کرد: روش‌های استفاده از ارقام تجاری و اصلاح شده به جای ارقام محلی، استفاده از نشاهای سالم و عاری از ویروس، استفاده از روش‌های نوین کشت به جای کشت سنتی، هزینه بهینه عناصر غذایی براساس آزمون خاک و برگزاری کلاس‌های آموزشی به منظور ارتقا دانش فن بهره برداران را در تولید محصول سالم دانست.

شهرستان بابلسر نیز رتبه اول تولید محصول توت فرنگی در مازندران را دارا است و پیش بینی می‌شود بیش از ۲۱ هزار تن محصول امسال در این شهرستان تولید شود.

پیش بینی برداشت ۲۱ هزار تن توت فرنگی از ۸۰۰ هکتار مزارع بابلسر

نصرالله پورحسین باقری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر با اشاره به آغاز برداشت توت فرنگی در این شهرستان، سطح زیر کشت توت فرنگی بابلسر را ۸۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی، محصول دهی توت فرنگی بسیار مطلوب است و پیش بینی می‌شود ۲۱ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی تعداد بهره برداران توت فرنگی در این شهرستان را یکهزار و ۳۳۷ نفر عنوان کرد و افزود: برداشت این محصول که بیشترین رقم کشت شده آن کاماراسو است از اواسط اسفند ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.

به گفته کشاورزان اکنون بیشتر فراینده فروش توسط دلال‌ها و واسطه‌ها صورت می‌گیرد و پای آنان در میان است. اکنون محصول توت فرنگی مازندران توسط واسطه‌ها به استان‌های مختلف کشور نظیر اردبیل، تبریز و تهران و غیره ارسال می‌شود و کام آنان را شیرین می‌کند.

کد خبر 6096778

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد