Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@10:08:04 GMT

افزایش سن ازدواج عامل اصلی کاهش جمعیت کشور

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۶۰۸۳

افزایش سن ازدواج عامل اصلی کاهش جمعیت کشور

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، محمد­ جلال عباسی­ شوازی جمعیت را از موضوعات و مسائل استراتژیک کشور دانست و گفت: همه مسئولان و کارشناسان باید یکی از دغدغه‌های خود را رصد تحولات جمعیتی و برنامه‌ریزی برای اجرای سیاست‌های درست در این حوزه قرار دهند تا بتوانیم یک جمعیت مستمر و پایدار و با رشد قابل توجه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، در ادامه به سیاست‌های جمعیتی در دهه‌های گذشته اشاره کرد و توضیح داد: در گذشته، رشد جمعیت کشور بالا بود و جامعه به این نتیجه رسید که نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های خود باشد و به همین جهت رشد جمعیت را کاهش دادند.

این استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران در عین حال به تحولات کشور در دو دهه گذشته اشاره و اظهار کرد: افزایش سطح سواد، بهبود وضعیت بهداشتی و شرایط اجتماعی باعث شده است، بقاء کودکان افزایش یابد و افراد به این نتیجه رسیدند نیازی نیست هفت فرزند به دنیا بیاورند تا به عنوان مثال حداقل سه فرزند زنده بماند و در واقع به این دلیل، تمایل فرزند آوری کاهش پیدا کرده است.

عباسی شوازی همچنین به تغییر شرایط جامعه اشاره کرد و افزود: دختران قبلا عموما در خانه می‌ماندند، اما امروز تحصیل کرده هستند و بیشتر وقت‌شان را به تحصیل می‌پردازند و تمایل به ازدواج کاهش پیدا کرده و بیشتر علاقه به کار‌های بیرون از منزل دارند.

رئیس انجمن جمعیت شناسی با بیان اینکه مجموعه تحولات جمعیتی و اجتماعی باعث شده است، تقاضا برای فرزندآوری کاهش پیدا کند، عنوان کرد: البته خانواده‌ها علاقه‌مند هستند بین دو تا سه فرزند به دنیا بیاورند، اما موانعی در این زمینه وجود دارد. امروز باید به دنبال این باشیم که چگونه به خانواده‌ها کمک کنیم تا تعداد فرزندان بیشتری به دنیا بیاورند.

وی در خاتمه اظهار کرد: در آسیای جنوب شرقی و جنوب اروپا مانند ایتالیا که تا حدودی خانواده محور هستنند، افزایش سن ازدواج سبب شده، میزان باروری کاهش پیدا کند و در واقع یکی از عوامل اصلی در کاهش باروری در ایران، افزایش سن ازدواج است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: روز قدس محمد عزیزی فریدون احمدی مهدی جمالی دعای روز بیست و هفتم رمضان افزایش سن ازدواج کاهش جمعیت انجمن جمعیت شناسی ایران روز قدس محمد عزیزی فریدون احمدی مهدی جمالی دعای روز بیست و هفتم رمضان کاهش پیدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۶۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 6093712 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟