Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسکن مهر به عنوان یکی از بزرگترین طرح های مسکنی کشور طی دو دهه قبل به شمار می رود که باعث امیدوار شدن بخش بزرگی از جامعه شد.


اما از زمانی که این طرح کلید زده شد مشکلات بسیار زیادی برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه که در این طرح ثبت نام کرده بودند به وجود آمد، بسیاری از آنها تمامی سرمایه و یا بخش زیادی از پس اندازهای خود را برای خرید این واحدها هزینه کردند اما هنوز بعد از گذشت بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال هیچ واحدی تحویل نگرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور گلنگ زده شده که پرونده بسیاری از آنها در شهرهای مختلف بسته شده است اما هنوز بخش عمده ای از این واحدها در شهرهای جدید تهران باقی مانده و در چند سال گذشته هم با افزایش قیمت به بهانه های مختلف  شوک های زیادی به متقاضیان وارد شده است.

مسکن مهر در سال های ۹۲ تا ۹۶ و با حضور عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی وقت رها شده بود چراکه آخوندی هیچ اعتقادی به مسکن مهر نداشت و این طرح را جزو مزخرف ترین طرح های مسکنی و عمرانی کشور به دلیل فاصله داشتن از کلان شهرها می دانست، همین موضوع باعث شد که بسیاری از متقاضیان و ثبت نام کنندگان نسبت به این طرح دلسرد شوند و تمایلی برای پرداخت آورده خود نداشته باشند.

قیمت هر متر مربع واحد مسکن مهر به ۱۵ میلیون تومان رسید

از این فرصت دلالان و سوداگران استفاده کرده و اقدام به خرید و فروش و احتکار واحدها کردند که این موضوع در شهر جدید پردیس بسیار دردسرساز شد به طوری که بعد از گذشت یک سال قیمت واحدهای مسکن مهر در پردیس رشد بیش از ۱۰۰ درصدی داشته و  از متری یک میلیون تا ۲ میلیون به متری ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافت.

افزایش ۲۰ میلیون تومانی مسکن مهر در پردیس

ورود دلالان به بازار مسکن مهر در شهرهای مختلف باعث ایجاد مشکلات زیادی برای متقاضیان و کلاهبرداری عمده در پردیس و پرند شده است این موضوعات خود باعث شد که دو روز قبل مدیر عامل شرکت عمران پردیس از مصوبه جدید افزایش ۲۰ میلیون تومانی قیمت مسکن مهر برای خریداران دوم و سرمایه گذاران را خبر دهد.

مهدی هدایت مدیرعامل پردیس در این باره گفت: این افزایش قیمت مشمول گروه‌های هدف و نفرات اولی که ثبت نام کرده‌اند نمی‌شود.

او افزود: افزایش قیمت تعبیه شده بخشی از سوبسید ۱۰۰ میلیون تومانی است که به پروژه‌های مسکن مهر تخصیص داده شده و برای حمایت از نفرات اول واقعی و تکمیل سریع واحد‌ها است.

هدایت با اشاره به اینکه ما تا اواخر تیرماه در صورت تکمیل امکانات دستگاه های خدمات رسان ۱۵ هزار واحد مسکن مهر در پردیس را تکمیل خواهیم کرد، افزود: برای جلوگیری از بورس بازی و برهم زدن برنامه محتکران و دلالان مصوبه افزایش قیمت واحدهای مسکن مهر پردیس برای سرمایه گذاران را در نظر گرفتیم.

او ادامه داد: دولت برای تکمیل هرچه سریعتر واحد‌های مسکن مهر برای گروه‌های هدف حدود ۱۰۰ میلیون تومان سوبسید در نظر گرفته است، بنابراین متقاضیانی که از ابتدای خرداد ماه اقدام به خرید واحد‌های مسکن مهر کنند، مشمول افزایش قیمت ۲۰ میلیون تومانی می‌شوند.

بازار شایعات مسکن مهر همچنان داغ است

این خبر باعث شد که خریداران مسکن مهر در پردیس برای زدن وکالت و یا سند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند که این خود باعث ایجاد صف های طولانی و چند کیلومتری در پردیس آن هم در شرایط کرونایی کشور شد.

از سوی دیگر حاشیه و بازار شایعات در این شرایط بسیار داغ شد و سودجویان و دلالان باز هم به فکر نگران کردن مردم شدند به طوری که از روز گذشته خبر افزایش ۲۵ برابری هزینه نقل و انتقال واحدهای مسکن مهر مطرح شد که بلافاصله هدایت مدیر عامل پردیس این موضوع را رد و هزینه نقل و انتقال واحد مسکن مهر را همان یک میلیون تومان اعلام کرد.

قیمت واحدهای مسکن مهر از ۲۰ میلیون بیشتر افزایش نیافته است

در همین زمینه مهدی هدایت مدیر عامل شرکت عمران پردیس در گفت وگو با خبرنگار مسکن اقتصادی باشگاه خبرنگاران‌ جوان، با بیان اینکه متوسط افزایش هزینه قیمت مسکن مهر در پردیس ۲۰ میلیون تومان است، گفت: شایعاتی در رابطه با افزایش قیمت مسکن مهر برای متقاضیان و ثبت نام کنندگان اول مسکن مهر ایجاد شده بود که تمامی آن ها را رد می کنم.

او ادامه داد: هدف ما از این افزایش قیمت مسکن مهر حذف دلالان و بورس بازی در مسکن مهر پردیس است.

هزینه نقل و انتقال مسکن مهر تنها یک میلیون تومان است

روز گذشته هدایت در برنامه شبکه خبر با اشاره به اینکه به هیچ عنوان هزینه نقل و انتقال واحد‌های مسکن مهر افزایش نیافته است، گفت: هزینه نقل و انتقال این واحدها همان یک میلیون تومان است و شایعات منتشر شده مبنی بر اینکه این هزینه‌ها ۲۵ برابر شده است را رد می‌کنم.

مدیر عامل شرکت عمران پردیس تاکید کرد: متقاضیان و خریداران به هیچ عنوان نگران نباشند چرا که هیچ هزینه اضافی قرار نیست پرداخت کنند.

او گفت: برای هر واحد مسکن مهر و جهت تکمیل این واحد‌ها حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه می‌شود و ما برای دریافت این سوبسید ۲۰ میلیون تومان از خریداران و سرمایه‌گذاران دریافت می‌کنیم.

هدایت اظهار کرد: خریداران مرحله اول و اقشار کم درآمد و گروه‌های هدف، مشمول پرداخت این افزایش قیمت ۲۰ میلیون تومانی نیستند.

مدیر عامل شرکت عمران پردیس با اشاره به اینکه متاسفانه در پردیس شاهد آن هستیم که یک واحد چند بار توسط خریداران و دلالان به دلیل بورس بازی خرید و فروش می‌شود، افزود: این افزایش ۲۰ میلیون تومانی برای جلوگیری از بورس بازی و افزایش قیمت و ایجاد ثبات قیمتی در واحد‌های مسکن مهر است که مصوبه آن را دریافت کرده‌ایم.

او با اشاره به اینکه این افزایش ۲۰ میلیون تومانی مشمول خریدارانی که قبل از خرداد ماه اقدام به خرید کردند نمی‌شود و آن‌ها نگران نباشند، افزود: این افزایش قیمت شامل متقاضیان اول و اقشار هدف ما نمی‌شود و در این زمینه ۲ طیف از جمله دلال، محتکران و سرمایه‌گذاران نگران شده‌اند و ما می‌توانیم سوبسید‌هایی که دولت برای تکمیل واحد‌ها هزینه می‌کند از محتکران و دلالان دریافت کنیم.

مدیر عامل شرکت عمران پردیس هزینه نقل و انتقال واحد‌های مسکن مهر یک میلیون تومان است گفت: ما از خریداران اول به بعد ۲۰ میلیون تومان دریافت خواهیم کرد و هزینه نقل و انتقال همان یک میلیون تومان خواهد بود. این هزینه شامل متقاضیان اول و اقشار کم در آمد نمی‌شود و متقاضیان به هیچ عنوان نگران افزایش قیمت نباشند چراکه ما قصد داریم دلال بازی را جمع کنیم. 

مدیر عامل شرکت عمران پردیس اظهار کرد: هزینه‌ای که برای ساخت هر واحد مسکن مهر تاکنون صورت گرفته ۱۰۰ میلیون تومان است.

او افزود: افراد دومی که مسکن مهر در پردیس خرید می‌کنند و افرادی که بعد از اول خرداد ماه اقدام  به خرید می‌کنند مشمول این افزایش هستند. همچنین برای جلوگیری از تجمعات در کارگزاری‌ها، افرادی که وکالت می‌دهند می‌توانند از طریق نوبت دهی اقدام به سند زدن کنند بنابراین مشکلات در این زمینه را هم برطرف کردیم.

هدایت توضیح داد: شرکت عمران پردیس تمامی اسامی خریداران اول و متقاضیان واقعی را دارد و این افراد به هیچ عنوان مشمول افزایش قیمت نخواهند شد و تاکنون برای این افراد هم رشد قیمتی نداشته‌ایم.

مدیر عامل شرکت عمران پردیس با اشاره به اینکه مشکل اصلی در پردیس آن بود که یک واحد ۱۰‌ها بار توسط دلالان و خریداران خرید و فروش می‌شد، گفت: این واحد‌ها بدون آنکه سکونتی در آن صورت بگیرد توسط محتکران خریداری می‌شد و در نتیجه این اقدام  رشد بی رویه قیمت مسکن در شهر پردیس به وجود آمد.

گفتنی است در شهر پردیس حدود ۸۲ هزار واحد مسکن مهر در پردیس هدف گذاری شده است، که تاکنون بیش از ۶۰ هزار واحد از آنها تحویل داده شده و ۱۵ هزار واحد در اواخر تیرماه افتتاح و ۱۰ هزار واحد هم در شهریور ماه به بهره‌برداری می‌رسد و ۱۲ هزار واحد باقی مانده هم تا پایان سال افتتاح می‌شود.

وضعیت مسکن مهر پرند بدتر از پردیس است

اما وضعیت شهر پرند هم بهتر از پردیس نیست به طوری که در طی روز های گذشته به برخی از پروژه های مسکن مهر این شهرها افزایش قیمت ۷ تا ۲۰ میلیون تومانی خورده که باعث ایجاد ناراحتی و تجمعاتی در شهر جدید پرند شده است.

بسیاری از متقاضیان در شهر جدید پرند با مشکلاتی از جمله کلاه برداری های تعاونی ها و افزایش چندین باره قیمت ها روبرو بوده اند به طوری که تعدادی از متقاضیان در این شهر هنوز بعد از گذشت ۱۰ سال واحدهای خود را تحویل نگرفته اند.

به امید تحویل مسکن مهر ۱۲ سال منتظر هستم

در همین زمینه یکی از متقاضیان مسکن مهر در پرند در گفت وگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۲ سال هنوز واحد خود را تحویل نگرفته ام گفت: من به امید خانه دار شدن ۱۲ سال پیش تمام زندگی و سرمایه خود از جمله طلاهای همسر خود را فروختم تا شاید صاحب سقف و سرپناهی برای زندگی شوم.

او ادامه داد: در آن سال فرزند من یک سال سن داشت اما هم اکنون سن فرزندم من به ۱۲ سال رسیده و من هنوز واحد خود را تحویل نگرفته ام.

حسینی بیان کرد: هر چند سال یک بار به بهانه های مختلف قیمت واحدها را افزایش میدهند و قیمت واحدی که قرار بود برای ما ۲۰ میلیون تومان تمام شود اما هم اکنون قیمت این واحدها به  ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است. و هفته گذشته هم دوباره خبر افزایش ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومانی را به ما اعلام کردند.

۷هزار واحد مسکن مهر شرکت کیسیون ۷ تا ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است

در همین رابطه وطن خواهی مدیر عامل پرند در گفت وگو با خبرنگار مسکن اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه شرایط واحدهای مسکن مهر در پرند با سایر شهرهای جدید از جمله پردیس تفاوت دارد، گفت: هرکدام از بلوک های شهر جدید پردیس دارای هزار تا ۱۲۰۰ واحد است اما بلوک های شهر جدید پزند ۱۰۰ تا ۱۱۴ واحدی هست بنابراین هزینه ساخت این واحدها کمتر است.

او ادامه داد: در شهر جدید پرند حدود ۷ هزار واحد مسکن مهر در پروژه های کیسون به دلیل افزایش اجتناب ناپذیر قیمت ها در بخش های از جمله مصالح ساختمانی و تجهیزات با مشکل روبرو شده بود بنابرابن باید متقاضیان این واحدها ۷ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه بیشتر پرداخت کنند.

وطن خواهی بیان کرد: با رایزنی های که از طریق وزارت راه وشهرسازی و شرکت عمران انجام شد توانستیم ۴۵ درصد از افزایش قیمت ها را کاهش دهیم در غیر این صورت باید متقاضیان هزینه بیشتری پرداخت می کردند.

مدیر عامل شرکت عمران پرند یاد آور شد: در ابتدا بسیاری از متقاضیان ناراحت و گله مند از این افزایش قیمت بودند اما بعد از صحبت با آنها و قول تحویل هرچه سریعتر این واحدها متقاعد به پرداخت هزینه ها شدند.

وطن خواهی تاکید کرد: باید هرچه سریعتر متقاضیان آورده خود را تکمیل کنند متاسفانه با وجود درخواستهای چندین باره تنها تعدادی متقاضی حاضر به تکمیل آورده خود شدند.به طور مثال از هزار متقاضی کمتر از ۵۰۰ نفر آورده خود را تکمیل کرده اند.
گفتنی است تکمیل نکردن آورده ها توسط متقاضیان باعث سو استفاده دلالان و سوداگران برای بورس بازی و احتکار واحدها می شود بنابراین باید هرچه سریعتر با تکمیل آورده و همچنین همکاری بیشتر پیمانکاران برای ساخت واحدها بتوانیم تا پایان امسال پرونده این پروژه بزرگ عمرانی کشور را ببندیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسکن مهر اخبار اقتصادی مدیر عامل شرکت عمران پردیس اقتصادی باشگاه خبرنگاران افزایش ۲۰ میلیون تومانی هزار واحد مسکن مهر تا ۲۰ میلیون تومان واحد های مسکن مهر مسکن مهر در پردیس واحدهای مسکن مهر ۱۰۰ میلیون تومان میلیون تومان یک میلیون تومان افزایش قیمت سرمایه گذاران قیمت مسکن مهر تحویل نگرفته هیچ عنوان او ادامه قیمت واحدها هرچه سریعتر شهر جدید بعد از گذشت آورده خود بورس بازی قیمت ها واحد ها ثبت نام ۱۲ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۶۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • رد پای دلالان به طرح مسکن ملی یزد باز شد
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید/ رقم‌های اجاره در پرند چه تغییری کرد؟
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن