Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در شامگاه چهارشنبه (۲۶ تیر ماه ۹۸)، آتشی به جان بنای تاریخی ضلع شمال غربی میدان حسن آباد یا همان میدان ۸ گنبد مرکز تهران افتاد که جای زخم آن هنوز مرمت نشده است.

عمق فاجعه به حدی بود که به دستور رئیس جمهور و پیروز حناچی شهردار تهران جلسات متعددی در این زمینه با حضور شهردار منطقه ۱۱، سازمان زیباسازی و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران برگزار و قرار شد که بنای آسیب دیده تا ۶ ماه ترمیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی شهرداری تهران، سازمان زیباسازی به عنوان متولی مرمت و احیای دوباره این بنا انتخاب شد.

در مرحله اول شهرداری منطقه ۱۱ به منظور مرمت و بهسازی این بنا مذاکرات اولیه را با مالکان خصوصی این بنا انجام داد.

در همان روز‌های اول دانشگاه تهران هم پیشنهاد داد که حاضر است در مرمت و احیای دوباره این بنای تاریخی با شهرداری تهران همکاری‌های لازم را داشته باشد.

در آبان سال ۹۸ خبر‌هایی مبنی بر توقف بازسازی بنای تاریخی میدان حسن‌ آباد منتشر شد، اما بلافاصله شهرداری تهران توقف بازسازی بنای تاریخی میدان حسن‌ آباد را رد و اعلام کرد کار در داخل سازه انجام می‌شود و در نما فعلا کاری انجام نشده است.

همچنین پرهام جانفشان مدير كل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در این باره گفت: قرار است شهرداری تهران به عنوان مجری وارد عمل شود و اداره کل میراث فرهنگی هم به عنوان ناظر است و امیدواریم که با سرعت بیشتری کار بازسازی دو گنبد میدان حسن‌آباد که دچار حریق شده بود، پیش رود.

یک ماه بعد یاسر جعفری معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: طبق توافقات صورت گرفته قرار است که مالک داخل سازه را زیر نظر شهرداری و دانشگاه تهران که به عنوان مشاور طرح هستند، بازسازی کند.

او با تأکید بر اینکه بخش‌های داخلی سازه در حال مرمت هستند، گفت: شهرداری قرار است مرمت و بازسازی نمای بیرونی را انجام دهد، اما انجام این کار منوط به اتمام فعالیت‌های داخلی است.

جعفری با بیان اینکه در طول سال‌های قبل این بنا دستخوش تغییراتی شده است، تصریح کرد: تا پایان سال جاری نماسازی ساختمان حسن‌آباد انجام می‌شود.


حالا دو ماه از پایان سال ۹۸ گذشته و میدان حسن آباد هنوز بازسازی نشده است.

علی اصغر طاهری شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بر خلاف وعده‌های داده شده، بازسازی بنای تاریخی میدان حسن آباد تا پایان سال به اتمام نرسیده و هنوز هم ناتمام مانده است، گفت: قرار بود این بنا توسط مالک بازسازی شود و روز اول هم استنباط او این بود که تا قبل از پایان سال، کار بازسازی به اتمام می‌رسد و دوباره کسب و کار‌ها در آن فعال می‌شود.

شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ تهران با اشاره به اینکه نگاه حناچی این بود که بنای تاریخی میدان حسن آباد دارای هویت است، تصریح کرد: از این رو حناچی دستور داد که این حادثه به فرصت تبدیل شود و قرار شد از مشاوره دانشگاه تهران استفاده کنیم.

او افزود: کارشناسان دانشگاه تهران پس از بازدید اولیه اعلام کردند که با توجه به آسیب‌ها باید مطالعات جدی صورت گیرد و با انجام مطالعات مشخص شد که این ملک در طول زمان که افراد مختلفی در آن مستقر بودند، شرایط نامساعدی پیدا کرده است.

طاهری گفت: یکی از کارشناسان پس از بررسی‌ها گفته بود، اگر این بنا آتش نمی‌گرفت، ممکن بود در یکی از روز‌ها که مراجعات مردمی به واحد‌های آن وجود دارد، آوارش بر سر مردم بریزد.

شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ تهران با بیان اینکه در جلسات برگزار شده، بحث تغییر کارکرد مطرح شد، گفت: در نهایت تفاهم نامه‌ای منعقد شد و در تاریخ ۲۰ مهر ۹۸ مالک مشخص کرد که کار چگونه انجام شود و موضوع به امضای طرفین شامل دانشگاه تهران، شهرداری تهران، میراث فرهنگی و مالک رسید.

او تصریح کرد: مالک همزمان مجری کار هم بود و با نظر دانشگاه تهران یک فراخوان برای کارکرد این بنا اعلام شد و در بهمن ماه پارسال ۷۰ گروه آمدند و از بنا بازدید کردند و قرار شد طرح‌های خود را ارائه دهند.

طاهری ادامه داد: در نهایت ۲۰ گروه برای ارائه طرح اعلام آمادگی کردند، اما به خاطر کرونا خیلی از آن‌ها نتوانستند طرح‌های خود را برسانند و سرانجام فقط ۹ طرح به دبیرخانه رسید.

شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ تهران با اشاره به اینکه این هفته این ۹ طرح را به مالک می‌دهند تا طرح اصلی را انتخاب کند، گفت: اگر انتخاب مالک مورد تأیید میراث فرهنگی واقع شود، آن وقت کار بازسازی آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید:

رونمایی از جدیدترین تجهیزات سازمان آتش نشانی برای ضدغفونی کردن معابر شهری

مصدومیت ۳ نوجوان بر اثر مواد محترقه

اعزام تیم واکنش سریع سازمان آتش نشانی شهر تهران به استان خوزستان

فوت کارگر ۳۰ ساله در ساختمان در حال ساخت با برق فشار قوی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران آتش سوزی بنای تاریخی میدان حسن آباد بنای تاریخی میدان حسن میدان حسن آباد دانشگاه تهران شهرداری تهران میراث فرهنگی پایان سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با اشاره به اجرای پروژه بزرگراه یادگار امام در تهران، اظهار کرد: این طرح اثر فوق العاده ای بر ترافیک مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت خواهد داشت. این طرح سخت و پیچیده و طاقت فرسا از ۱۰ سال پیش کلید خورد اما متوقف شد. امیدواریم پس از ۱۰ سال مردم حلاوت اجرای این طرح را بچشند.

اجرای سه شیفته ادامه بزرگراه یادگار امام در محل میدان جی

وی افزود: انرژی فوق العاده ای برای رفع معارضین و اجرای پروژه به کار گرفته شده است. این پروژه در بخش پادگان جی و اراضی مربوط به آموزش و پرورش رفع معارض شده و در اختیار ما قرار گرفته و توافقات نهایی با وزارت دفاع و ارتش انجام شده و ۷۰ درصد اراضی به لحاظ امنیت اجرا در اختیار شهرداری قرار گرفته است.

حق بین با بیان اینکه طرح های ترافیکی برای میدان جی پیش بینی شده است، یادآور شد: قرار بر این است انسداد میدان جی در شورای تأمین مطرح شود و امیدواریم هفته آینده مجوز انسداد مسیر صادر شود؛ هرچند مشکلاتی برای تردد شهروندان ایجاد خواهد شد اما درخواست داریم همکاری لازم صورت بگیرد و ما نیز سعی خواهیم کرد در سه شیفت، این بخش از پروژه را پیش ببریم.

ایجاد فضای سبز هفت هکتاری در میدان جی و میدان فتح

وی ادامه داد: ۴۰ درصد از پروژه بزرگراه یادگار امام در میدان جی قرار گرفته و شاید ناچار شویم پس از تصویب در کمیسیون برخی درختان را جابجا کنیم و پس از جابجایی این درختان و اجرای طرح، فضای سبز هفت هکتاری در میدان جی و میدان فتح ایجاد خواهد شد. هرکسی با هواپیما وارد شهر شود تقاطعی فوق العاده را در این مسیر مشاهده خواهد کرد.

حق بین با بیان اینکه این پروژه در میدان فتح سه سطحی است، یادآور شد: یک تونل ۳۵۰ متری در پروژه پیش بینی شده است. برای اینکه بتوانیم از معارضین عبور کنیم سعی خواهیم کرد شرایط را با تأسیسات موجود منطبق کنیم. یکی از پایه های تقاطع با تأسیسات مواجه شد که بارها طرح را مورد بررسی قرار دادیم تا مشکلی ایجاد نشود.

وی با اشاره به حمایت جدی از این پروژه برای تأمین منابع، گفت: ۲۱ هزار آرماتور، تعداد دو هزار و ۵۰۰ شمع در قالب ۷۵ کیلومتر شمع گذاری در طول اجرای پروژه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تکنیک ساخت در دو دهانه پیش تنیده است و به همین جهت زمان بیشتری برای اجرا نیاز دارد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران تأکید کرد: پیش بینی ما این است که بخشی از این پروژه که ترافیک قابل توجهی از میدان فتح را برطرف می کند، در ۶ ماه آینده تکمیل کنیم و به بهره برداری برسانیم. لذا پروژه به یکباره افتتاح نمی شود و به تدریج مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. اگر شورای تأمین به انسداد میدان جی کمک نکند، کار ابتر خواهد شد و امیدواریم با مجوز شورای تأمین و همکاری پلیس و اطلاع رسانی به شهروندان، پروژه اجرایی شود.

وی اضافه کرد: در فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی عملیات اجرایی در حال انجام است؛ هرچند پیشرفت پروژه به دلیل وجود چند معارض بالا نیست اما مبالغ برای رفع معارض در اختیار منطقه قرار گرفته و پس از رفع معارضین، طرح پیش خواهد رفت. به یک ماه جهت رفع معارض و دو تا سه ماه رفع مشکلات تأسیسات نیاز داریم و پس از آن عملیات عمرانی اجرا خواهد شد و در نهایت تا پایان امسال به نتیجه خواهد رسید.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در واکنش به اظهارات اعضا، با بیان اینکه ممکن است ناچار به جابجایی درختان شویم، گفت: تمامی مکاتبات صورت گرفته و مجوزهای کمیسیون ماده هفت اخذ شده و جلسات متعددی با معاون خدمات شهری و مدیرعامل سازمان بوستان ها برای اجرای طرح در سال ۱۴۰۳ برگزار شده است. تلاش کردیم حداقل جابجایی ها صورت گیرد.

وی اضافه کرد: درخواست ما بر اساس آراء کمیسیون ماده هفت صورت می گیرد. مطلقاً حوزه فنی و عمرانی در جابجایی درختان نه تخصص دارد نه زمان آن را. مگر اینکه منطقه ای توسط پیمانکار نسبت به جابجایی جهت اجرای طرحی درخواست کرده باشد و کمکی به آنها انجام شود.

حق بین با بیان اینکه پیمانکار بزرگراه یادگار امام (ره) قرارگاه خاتم است و با وسواس و دغدغه خاصی پیش می رود، اظهار کرد: پروژه تقاطع شادمهر مورد تقاضای ساکنان آن محدوده است و ورود به آن با سختی هایی روبه رو است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه موضع ما کاملاً روشن است، یادآور شد: فعالیت های گسترده معاونت فنی و عمران نشان می دهد که اقدامات برای توسعه زیرساخت هاست و بخشی از کارها نیز کمک به سایر بخش ها برای تسهیل در روند مناقصات است. هدف برای ما اجرای کدپروژه های زیرمجموعه معاونت است. اگر عملکرد شرکت ها ملاحظه شود بیش از ۹۰ درصد پیشرفت را شاهد خواهیم بود.

وی اضافه کرد: بخشی از پروژه ها مربوط به دوره قبل است که شروع شده و معطل مانده بود. ما کمک کردیم پروژه ها به سرانجام برسد. فعلاً برنامه ای برای ساخت مجموعه های جدید نداریم. ساخت پارکینگ ها انجام می شود. از جمله پروژه امیرکبیر که در سال قبل افتتاح شد. پروژه مینابی در منطقه ۱۵ نیز به زودی افتتاح خواهد شد که در حوزه حمل و نقل است اما ما به اجرای این طرح ها کمک کردیم.

حق بین با بیان اینکه سازمان میادین میوه و تره بار نیز درخواست کمک کرده بود، گفت: اگر این توان برای کمک به دیگر بخش ها وجود داشته باشد، کمک خواهیم کرد؛ در غیر این صورت امور خود را دنبال می کنیم. با سازمان مدیریت بحران نیز همکاری هایی داریم و اقدامات در مجموع گسترده است، اما رصد می کنیم که این اقدامات با وظایف اصلی تداخلی دارد یا خیر.

گشایش مسیر جدیدی از تقاطع بزرگراه شهید نواب- تندگویان ظرف ۲ هفته آینده

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با اعلام اینکه به زودی نصب بنرها و اطلاع رسانی جدید در قالب تلویزیون های شهری در سطح شهر برای معرفی طرح ها انجام خواهد شد، تصریح کرد: ظرف دو هفته آینده مسیر جدیدی از تقاطع بزرگراه شهید نواب- تندگویان گشایش خواهد یافت؛ کمااینکه پیش از این نیز مسیر دیگری از تقاطع بدون هیچ تشریفاتی در دسترس قرار گرفت.

وی با اشاره به رفع معارضین بزرگراه شهید بروجردی و تأخیر در رفع آن به دلیل مشکلات مالی، گفت: یکی از پلاک های موجود ۲۴ ورثه دارد که برای ما مشکل ایجاد کرد. در این زمینه معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری حمایت قابل توجهی داشته و اگر این حمایت نبود، بخش قابل توجهی از توفیقات حاصل نمی شد.

آرماتورهای پل‌هایی که اصلاح طلبان روی آن خاک ریخته بودند به سرقت رفته است

معاون فنی و عمرانی شهرداری با بیان اینکه آرماتورهای پل هایی که روی آنها خاک ریخته بودند به سرقت رفته است، یادآور شد: تعدادی از شمع ها نیز معدوم شده بود و گفته بودند که قرار نیست طرح ها اجرا شود. پروژه ای که زیر خاک بود امروز به یکی از پروژه های بزرگ شهری تبدیل شده است.

آسفالت‌ریزی در محوطه ۲۶۰ مدرسه در سال گذشته

وی اضافه کرد: توزیع آسفالت حاصل تلاش ساعت ها کار همه همکاران ماست و کارگران این بخش اقدامی بسیار فرسایشی انجام دادند. این کار همچنان استمرار دارد و به پایان نرسیده است. در راستای توزیع آسفالت ۳۲ کمیته برگزار و مسائل دنبال شد.تذکری پیش از این توسط خانم سلیمانی در مورد کیفیت آسفالت مطرح شده بود که باید بگوییم که آسفالت پنج هزار و ۷۰۰ نقطه عملیاتی و ۹۰ هزار نقطه لکه گیری شد. از یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن، میزان زیادی لکه گیری صورت گرفت. ممکن است به دلیل شرایط محیطی امکان توزیع مکانیزه وجود نداشته باشد.

حق بین با بیان اینکه ۳۰ هزار تن برای آسفالت مدارس تحویل داده شد، گفت: محوطه ۲۶۰ مدرسه در سال گذشته آسفالت شده است.

کد خبر 6093091

دیگر خبرها

  • چهار میلیون متر مربع از معابر بجنورد نیازمند آسفالت
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • پروژه احداث کمربندی شهرک فجر به شهرک کارمندان مهاباد آغاز شد
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ تشکیل پرونده برای چهره‌هایی که اهمیت عملیات وعده صادق را به مخاطره انداخته بودند/ تشریح آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل/ کشف جرم جدید در پرونده چای دبش
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام
  • آخرین وضعیت ساخت دو بزرگراه بروجردی و یادگار امام در تهران | میدان جی موقت بسته می شود
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟