Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد به واشنگتن هشدار داد خطرات ناشی از حوادث را هنگام استقرار ناوهای خود در منطقه‌ای که نفتکش‌های ایران در نزدیکی ونزوئلا فعالیت‌های قانونی دارند، کاملا درک کند.
به گزارش خرداد ،دیمیتری پولیانسکی عصر چهارشنبه در نشست شورای امنیت که به صورت مجازی و با موضوع ونزوئلا برگزار شد، افزود: وضعیتی که امروز پیرامون ونزوئلا با آن روبرو هستیم، نه در داخل کشور بلکه حوادث اخیر نقض حاکمیت ونزوئلا توسط عوامل خارجی است که تهدید مستقیم برای صلح این کشور و همچنین امنیت منطقه‌ای محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، این وضعیت را نقض آشکار منشور سازمان ملل دانست و گفت: در روزهای نخست ماه مه ، یک گروه مسلح حداقل ۶۰ نفره از طریق کلمبیا و با کشتی وارد خاک ونزوئلا شدند. ۴۷ نفر از آنها دستگیر شدند که ۲ شهروند آمریکا هم جزو آنها بودند.
معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد یادآور شد: این ۲ نفر اعتراف کردند که ماموریت آنها آموزش نیروها در کلمبیا برای عملیات نظامی در ونزوئلا و کنترل فرودگاه برای انتقال امن رئیس جمهوری نیکلاس مادورو به ایالات متحده بوده است.
پولیانسکی با طرح این پرسش که نقش کلمبیا در این ماجرا چه بوده است، اظهار کرد: تصور اینکه این عملیات مخفی بدون آگاهی آنها انجام شده باشد، دشوار است.
وی با اشاره به ادعای مقامات آمریکایی که منکر نقش خود در این ماجرا شده‌اند، اضافه کرد: دوست داریم به آنها اعتماد کنیم اما توضیح نمی دهند که طبق این قرارداد، دو شهروند آمریکایی قصد داشتند رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا را گروگان گرفته و به ایالات متحده ببرند.
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد ادامه داد: می‌توانم بپرسم به چه منظور؟ و چگونه با پیام‌های «نوع همه گزینه ها از روی میز است» از جمله اعلام مبلغ ۱۵ میلیون دلار پاداش برای دستگیری رئیس جمهوری مادورو از سوی دولت ایالات متحده ارتباط دارد؟ چه کس دیگری می تواند پشت این ماجراجویی مزدورانه باشد؟
پولیانسکی با بیان اینکه واقعیت‌ها در نامه ۲۳ اردیبهشت نمایندگی دائم ونزوئلا به طور کامل مشهود است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تهاجم، توسط نیروهای مسلح ونزوئلا خنثی شد. در نتیجه، تعداد قابل توجهی سلاح‌های آتش‌بار کشف شد که از جمله آنها می توان به کالیبر بالا اشاره کرد. همه اینها برای ایجاد هرج و مرج داخلی و گرفتن زیرساخت‌های مهم و نهادهای دولتی مورد استفاده قرار گرفت. این یک عمل متجاوزانه است و باید محکوم شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه آمریکا مطابق با دکترین مونرو کل آمریکای جنوبی را به عنوان "حیاط خلوت" خود می‌بیند، گفت: امروز ونزوئلا در منوی ایالات متحده قرار دارد و همکاران آمریکایی ما حتی این تلاش‌ها را انکار نمی‌کنند.
معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد افزود: می‌خواهیم امروز بپرسیم که هدف واقعی رژه نیروی دریایی آمریکا در کارائیب چیست؟ آیا مزدوران بیشتری در ونزوئلا "روی زمین" وجود دارند؟ چه کسی مسئول حمله به زیرساخت های مهم ونزوئلا از جمله شبکه‌های برق است؟
پولیانسکی ادامه داد: ما همچنین امیدواریم که واشنگتن هنگام استقرار ناوهای خود در منطقه‌ای که تانکرهای نفتی ایران درگیر فعالیت‌های قانونی در نزدیکی ونزوئلا هستند، خطرات ناشی از حوادث را کاملا درک کند.
وی خطاب به اعضای اروپایی شورای امنیت هم گفت: نقش رئیس جمهوری دغل‌بازی که ۲ سال پیش عجولانه از او حمایت کردید، در این تلاش برای کودتا چیست که این چنین مشهود شده است؟ چگونه مقامات مشروع ونزوئلا می توانند پس از این با وی وارد مذاکره شوند؟
این دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل متحد افزود: ما از کلیه مشارکت‌کنندگان در بحث امروز می‌خواهیم که به طور واضح حمله به قلمرو حاکمیتی ونزوئلا را محکوم کنند. وقت آن است که همه ما به نفع حق ونزوئلایی‌ها برای حل اختلافات سیاسی خودشان از جمله حق انتخاب رهبران خود مطابق با قانون اساسی کشور صحبت کنیم.
پولیانسکی در ادامه این اظهارات پیش نویس بیانیه ریاستی شورای امنیت را در این زمینه ارائه داد که در آن آمده بود: اعضای شورای امنیت درباره آخرین تحولات داخل و اطراف جمهوری بولیواری ونزوئلا را مورد بحث قرار داد.
در این بیانیه افزوده شده بود: اعضای شورای امنیت استفاده یا تهدید به استفاده از نیروی نظامی را همانگونه که در منشور ملل متحد تصریح شده است، رد کردند و قطعنامه‌های مربوط به محکومیت تروریسم در همه اشکال و جلوه‌های آن و استفاده از مزدوران را بار دیگر تایید می‌کند.
پیش‌نویس پیشنهادی روسیه تاکید می‌کرد: اعضای شورای امنیت مطابق فصل ششم منشور ملل متحد، خواستار حل وضعیت فعلی ونزوئلا از طریق گفت‌وگوی صلح‌آمیز و سیاسی ونزوئلایی‌ها بدون دخالت خارجی و در چارچوب قانون اساسی ملی و احترام کامل به حاکیمت و تمامیت ارضی ونزوئلا است.
این پیش‌نویس بیانیه ریاستی، در همان ابتدا مورد مخالفت جدی آمریکا قرار گرفت. برچسب ها: روسیه ، ناوهای آمریکایی ، نفتکش ایران

منبع: خرداد

کلیدواژه: روسیه ناوهای آمریکایی نفتکش ایران روسیه در سازمان ملل متحد ایالات متحده رئیس جمهوری شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۶۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران

اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود و نشان می‌دهد که تهران به رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن توانایی ضربه زدن به اسرائیل را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در یکی از تازه‌ترین تحلیل‌های خود در مورد واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می‌برد نوشت: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی در ادامه آورده است حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت‌های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه‌ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه‌ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می‌شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) دانست و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده‌ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

کد خبر 748161

دیگر خبرها

  • سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • هشدار به مسافران شمال؛ این جاده ۳ روز مسدود است
  • ببینید | این موشک ایرانی قاتل ناوهای هواپیمابر است
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • مراسم معارفه رایزن فرهنگی جدید ایران در ونزوئلا
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: غافلگیری ایران در زمان عملیات نبود، در راهبرد و تاکتیک بود
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • روسیه به کانادا هشدار داد