Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@22:20:52 GMT

کرونا خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی وارد کرده است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۷۳۸۴

کرونا خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی وارد کرده است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مشکلات مربوط به عرضه و فروش محصولات کشاورزی در دوران شیوع کرونا و به تبع آن کاهش فروش و صادرات گفت: این موضوع موجب تحمیل خسارت‌های سنگین به فعالان این حوزه شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، هشتمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی زنجان، با حضور فعالان بخش خصوصی و نمایندگان دستگاه‌های دولتی در سالن جلسات شهید شهریاری اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محورهای اصلی این جلسه موضوعاتی چون تولید محصولات کشاورزی و صادرات و اقتصاد کشاورزی در دوران شیوع و پساکرونا بود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مشکلات مربوط به عرضه و فروش محصولات کشاورزی در دوران شیوع کرونا و به تبع آن کاهش فروش و صادرات، اظهار کرد: این موضوع موجب تحمیل خسارت‌های سنگین به فعالان این حوزه شده است.

مهدی رنگ رونا از ارائه پیشنهاداتی از سوی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان در راستای کاهش خسارات و لطمات وارده به متولیان امر خبر داد.

وی با بیان اینکه این کمیسیون برنامه‌های خود را بر اساس برنامه‌ریزی مدون از پیش تعیین شده و در موعدهای مقرر پیگیری خواهد کرد، گفت: البته برخی از موارد از جمله شیوع کرونا و دیگر موارد و مشکلات مقطعی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان در ادامه با اشاره به فعالیت و نقش اساسی در رویه‌های عرضه و تقاضا و قیمت‌گذاری بورس کالاهای کشاورزی در کشورهای دیگر ادامه داد: در استان زنجان امکانات مطلوب و زیرساخت‌های لازم از جمله پایانه صادرات محصولات کشاورزی وجود دارد که این ظرفیت هنوز فعال نشده و می‌تواند در راستای ایجاد و تاسیس بورس منطقه‌ای محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرد. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان تصریح کرد: تعادل در عرضه و تقاضا و منسجم سازی فروش، قیمت‌گذاری دقیق محصولات، ایجاد بستر مناسب برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی توسط تولیدکنندگان و کشاورزان منطقه به تجار، شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاوررزی و امکان پیگیری مشکلات و موارد مرتبط با کیفیت محصول و اصلاح رویه‌های مربوطه به تولید از طریق تولید کنندگان از عمده‌ترین مزایای تاسیس بورس کشاورزی منطقه‌ای استان است که در همین راستا تاسیس و بهره‌بردای از بورس منطقه‌ای استان به عنوان یکی از اولویت‌های استان در حوزه کشاورزی توسط اتاق پیگیری و بزودی با مشارکت بخش خصوصی راه‌اندازی خواهد شد. 

دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به بازارهای فصلی فروش و با بیان اینکه محصولات کشاورزی در طول سال دچار  نوسان‌هایی در قیمت و کیفیت می‌شود، خاطرنشان کرد: می‌توان از امکانات پایانه صادراتی استان در این رابطه استفاده کرد که به کنترل بازار نیز کمک می‌کند.

وحید سالک با بیان اینکه در کشوری چون ژاپن قیمت محصولات بر اساس آنالیز آن به فروش می‌رسد، ابراز کرد: بورس‌های محصولات کشاورزی در دیگر کشورها چون ازمیز ترکیه رشد کرده و با فروش چند محصول و فروش‌های فصلی آغاز شده که همین شیوه را می‌توان در استان زنجان نیز پیاده کرد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان در این جلسه با بیان اینکه اقتصاد دستور بردار نیست و یکی از آفت‌هایی که گریبانگیر تولید و صنعت شده، دستوری بودن اقتصاد است، ابراز کرد: باید برنامه‌ها را بر اساس هدف گذاری انجام داد و گام به گام پیش برد تا نتیجه حاصل شود.

محسن حمیدی خاطر نشان کرد: اقتصاد بازار محور در همه بخش‌ها از جمله اقتصاد کشاورزی نتیجه‌بخش خواهد بود.

در ادامه این جلسه بررسی موضوعات از جمله فعال کردن و استفاده لازم از ظرفیت پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت.

همچنین اقتصاد کشاورزی و صادرات و تولید محصولات کشاورزی در دوران شیوع و پساکرونا نیز به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

انتهای پیام/2308/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان اتاق بازرگانی کشاورزی معدن تجارت کمیسیون مهدی ایجاد خسارت تحمیل محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۷۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: برگزاری اجلاس ACD فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی شهر را تغییر خواهد داد و به دنبال مطرح کردن اصفهان در بین شهرهای مهم حوزه سرمایه‌گذاری هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ACD به میزبانی ایران در روزهای 10 و 11 اردیبهشت در اصفهان برگزار خواهد شد.

امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در نشست خبری این اجلاس که در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: شهریور ماه سال گذشته دبیرکل ACD پیشنهاد برگزاری اجلاس در اصفهان را مطرح کردند که پس از موافقت وزارت امور خارجه، قرار شد که دومین اجلاس عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در اصفهان برگزار شود.

وی افزود: از شهریور ماه تاکنون برای برگزاری هر چه بهتر اجلاس ما موضوعات مختلفی را طی کردیم و وزارت امور خارجه نیز همکاری بسیار خوبی با ما داشت و به نظر می‌رسد با وجود همه مشکلات ایجاد شده، از نظر تعداد اتاق‌های بازرگانی حاضر در اجلاس بی‌‌توجهی اتاق‌های بازرگانی رکورد خواهیم داشت.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین دوره این اجلاس در استانبول ترکیه، یادآور شد: اولین دوره این اجلاس به صورت مجازی برگزار شد، اما در این دوره نمایندگان اتاق‌های بازرگانی به حضوری در اجلاس حاضر خواهند شد و از این جهت حضور این تعداد از نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، یک رکورد محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی در جهان 3 وظیفه مهم را بر عهده دارند،گفت: آموزش‌ فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، رابطه بین صنعت و دانش‌ها و آموزش‌های ویژه یکی از وظایف اتاق‌های بازرگانی است و علاوه بر آن اتاق‌های بازرگانی وظیفه ارتباط با حاکمیت، دولت، مجلس و چانه‌زنی با نهادهای حاکمیتی و دفاع از حقوق و تولیدات بخش خصوصی بر عهده دارند و ایجاد ارتباطات تجاری داخلی و خارجی سومین وظیفه اتاق بازرگانی به شمار می‌رود.

کشانی با بیان اینکه متأسفانه اتاق‌های بازرگانی کشور به وظیفه‌شان در حوزه ارتباطات‌ تجاری به ویژه از نوع خارجی چندان توجه نداشته‌اند، گفت: در این راستا تلاش کردیم تا این موضوع را مورد توجه قرار دهیم و در همین زمینه اولین تجربه ما برگزاری ICC  بود و تجربه خوبی شد تا بتوانیم اجلاس ACD به بهترین نحو برگزار کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وظیفه آموزش اتاق‌های بازرگانی اشاره کرده و افزود: آمارها نشان می‌دهد که میزان و نحوه آموزش‌ها در اتاق اصفهان با سایر نقاط کشور قابل مقایسه نیست و پیشرفت بسیار خوبی داشتیم، همچنین در طول سال گذشته و امسال بنا به مناسبت‌های مختلف به حوزه چانه‌زنی با دولت و نهادهای حاکمیتی در موضوعات مختلف از جمله بازگشایی زاینده‌رود، اختصاص ارز و غیره توجه ویژه داشتیم و تلاش کردیم به بهترین شکل وظیف‌مان را انجام دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان یادآور شد: در بحث ارتباطات بین‌الملی نیز تلاش داریم تا بتوانیم با شهرهای مختلف آسیایی میزهای مشترک داشته باشیم. اجلاس ACD  یک فرصت مناسب بود و تلاش کردیم تا به سرعت آماده برگزاری اجلاسی با این سطح در اصفهان شویم و زمینه رشد اتاق بازرگانی اصفهان را فراهم کنیم. در این خصوص تدارکات خوبی اندیشیده شده و هیئتی از اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی در اصفهان حاضر خواهند شد و فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی شهر را تغییر خواهند داد.

وی با بیان اینکه این اجلاس در 6 زمینه مختلف برگزار خواهد شد، گفت: این اجلاس در حوزه‌های ارتباطات، علم، فناوری و نوآوری، آموزش و توسعه منابع انسانی، ارتباط متقابل امنیت غذایی، انرژی و آب، فرهنگ و گردشگری و رویکردهای تدریجی توسعه پایدار و فراگیر برگزار خواهد شد و به دنبال مطرح کردن اصفهان در بین شهرهای مهم حوزه سرمایه‌گذاری هستیم.

برگزاری بیش از 600 نفر ساعت جلسه در شورای سیاست‌گذاری

در ادامه این نشست حمیدرضا امیدان دبیر اجلاس، درباره روند برگزاری این اجلاس گفت: هیئت نمایندگان مجلس در دوره دهم برگزاری اجلاس ADC را با دو رویکرد توسعه صادرات و دیپلماسی تجاری تصویب کرد.

وی افزود: در این راستا شورای سیاست‌گذاری چارت اجلاس را مشتمل بر 5 کمیته مصوب کرد و  بر اساس شرح وظایف اعضاء، ابلاغ صادر شد و تاکنون در شورای سیاست‌گذاری 650 نفر ساعت جلسه داشتیم و همچنین در ستاد برگزاری کمیته اجرایی نیز هزار و 200 نفر ساعت در 20 جلسه برگزار نمودیم.

اعلام آمادگی 24 کشور برای حضور در اجلاس

در بخش دیگری از این جلسه سعید ابراهیمی، گفت: اجلاس ACD به منظور ایجاد گفت‌وگو بین کشورهای آسیایی ایجاد شده و اگر چه این سازمان به معنای حقوق بین‌المللی نیست، اما بیشترین دامنه شمول را در آسیا بر عهده دارد.

وی افزود: با احتساب جمهوری اسلامی ایران 35 کشور عضو اجلاس ACD هستند و با هماهنگی وزارت خارجه به 32 کشور دعوت‌نامه فرستادیم و از طریق دبیرخانه مجمع در کویت و همچنین دفاتر نمایندگی ایران در خارج از کشور و دفاتر نمایندگی در تهران پیگیری‌های لازم را انجام دادیم تا هفته گذشته 24 کشور اعلام آمادگی کرده بودند که در این اجلاس حاضر شوند.

قائم‌مقام دبیر اجلاس با بیان اینکه در مبحث دیپلماسی تجاری، روابط بین‌الملل به دو شکل دیده می‌شود، گفت: اول روابط جمهوری اسلامی با همه کشورهای هدف و موضوع دوم روابط چندجانبه است؛ روابط چندجانبه، بیشتر به سرمایه‌گذاری‌های می‌پردازد که بیشتر روابط دو جانبه را تسهیل خواهد کرد. بنابراین در روابط دوجانبه اهداف کوتاه و میان‌‌مدت و در روابط چندجانبه اهداف بلندمدت هدف‌گذاری خواهد شد.

وی ادامه داد: اتاق‌‌های بازرگانی بر اساس قانون و سیاست کلان کشور، وظیفه روابط چندجانبه را بر عهده دارند، اما متأسفانه ظرف چند سال اخیر بررسی و توسعه روابط چندجانبه مغفول مانده است.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی