Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@04:19:23 GMT

چرا ماه‌های قمری ۲۸ یا ۳۱ روز نیست؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۸۲۱۵

چرا ماه‌های قمری ۲۸ یا ۳۱ روز نیست؟

ایسنا/اصفهان یک رویت گر هلال، در خصوص دلایل علمی رصد ماه های قمری گفت: تعداد شب و روز هر ماه قمری برابر با مدت زمان بین دو رویت متوالی ماه نو است.

سمانه ابوشهاب شامگاه سی و یکم اردیبهشت در اولین برنامه باشگاه نجوم پلاس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان که به صورت وبینار آنلاین برگزار شد، اظهار کرد: رویت هلال ماه های قمری در مبحث فقه و نجوم از مباحثی است که برای همه مسلمانان مهم و دارای ارزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هر سال در هنگام فرارسیدن ماه مبارک رمضان افراد زیادی علاقه مند به دانستن مبنی رویت هلال هستند، گفت: همواره سوالی مطرح است که چرا باوجود اینکه برنامه های کامپیوتری قادر به محاسبه تمام پدیده های نجوم در کمتر از ثانیه هستند، اما ماه رمضان با اختلاف در خصوص رویت ماه در کشورهای مختلف مواجه است؟

وی در پاسخ به این سوال گفت: در تقویم هجری قمری در کشورهای اسلامی، از ماه  به منظور تعیین اعیاد و مناسبت های مذهبی استفاده می شود و تاریخ هر ماه با رویت هلال ماه نو در شامگاه روز ۲۹ یا سی ام ماه قبل تعیین می شود.

به گزارش ایسنا، این منجم آماتور ادامه داد: تعداد شبانه روزهای هر ماه قمری برابر با مدت زمان بین دو رویت متوالی ماه نو است. این نوع روش آغاز ماه پیش از اسلام بین اقوام سومری، بابلی و یهودی نیز رواج داشته است.

ابوشهاب با بیان اینکه پیش بینی وضعیت رویت پذیری هلال ماه نو قمری به مقادیر مشخصی بستگی دارد، توضیح داد: موقعیت ماه و خورشید، موقعیت جغرافیایی رصدگر و مقایسه آنها با معیارها و رکوردها در لحظه غروب خورشید روز ۲۹ ماه قمری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با تاکید براینکه هیچگاه ماه های قمری ۲۸ یا ۳۱ روز نیستند، دلیل آن را اینگونه گفت: مطابق حکم شرعی، اگر هلال ماه در شامگاه روز ۲۹ ماه رویت شود، ماه به پایان می رسد و فردا اول ماه بعد است و اگر رویت نشد ماه ۳۰ روز می شود. به همین دلیل هیچگاه ماه قمری ۲۸ یا ۳۱ روز نمی شود.

عکاس و رویت گر هلال افزود: در تقویم هجری قمری هلالی، برای توالی ماه های ۲۹ و ۳۰ روز، نظم و قاعده وجود ندارد.

ابوشهاب در مورد علت اختلاف در تقویم هجری قمری دلایل آن را مربوط به مسائل نجومی، انسانی و فقهی دانست و گفت: گاهی ممکن است از ماه نو گذشته باشد، اما فاصله ظاهری ماه و خورشید و یا همان جدایی زاویه ای این دو جرم به حدی کم باشد که در آسمان تشکیل نشود.

وی با بیان اینکه در کشورهای اسلامی از قواعد متفاوتی برای پیش بینی ماه استفاده می شود، اظهار کرد: مسئله رویت ماه یک پدیده انسانی است و عواملی همچون وضعیت جوی افق منطقه رصدی، نوع و قدرت ابزار مورد استفاده، میزان رطوبت و آلودگی هوای منطقه، ارتفاع از سطح زمین و قدرت و توانایی رصدگر بر رویت پذیری هلال اثرگذار است. همچنین وضعیت رویت پذیری در ماه مختلف مستقل از یکدیگر است و به طور جداگانه قابل بررسی است.

به گفته این رویت گر هلال برای رویت هلال باید پارامترهای علمی را محاسبه و با هم در نظر گرفت و اگر همه مقادیر بالای نمودار باشد، رویت ماه آسان خواهد بود و اگر پارامترها پایین نمودار، ماه قابل رویت نیست. در حالتی که نیمی از پارامترها بالا و نیمی دیگر پایین باشد، رویت ماه از نوع بحرانی است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رصد ماه گرفتگی ماه رمضان ماه های قمری رویت هلال ماه قمری رویت ماه هلال ماه ماه نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۸۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امداد رسانی به نوجوان قطع عضو شده

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،حمید محبوبی؛ مدیرعامل هلال احمر آذربایجان غربی گفت:ساعت ۱۹:۱۲ روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳؛ در جاده مهاباد - ارومیه با مراجعه حضوری مصدومی ۱۲ ساله که به علت افتادن از روی موتور سیکلت دچار قطع عضو انگشت کوچک پا شده بود، نجاتگران هلال‌احمر پایگاه امداد و نجات سه راهی دارلک مهاباد بلافاصله اقدامات لازم را انجام دادند.   وی افزود: بعد از انجام شستشو، کنترل خونریزی، فیکس کردن، قرار دادن کمپرس سرد برروی عضو قطع شده و سرم تراپی، مصدوم تحویل عوامل اورژانس شد.

دیگر خبرها

  • معلمان با قلمشان در راه خیر گام بر می‌دارند
  • اعزام ۲ تیم امدادونجات هلال احمر به سیرچ کرمان
  • ببینید l دیوار مرگ قمری ناجی فضانوردان!
  • مالک استقلال در خانه کشتی رویت شد (عکس)
  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر
  • واژگونی سواری پراید در محور میاندوآب_ مهاباد
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین
  • گام سوم طرح یاس در اردبیل اجرا می‌شود
  • امداد رسانی هلال احمر به نوجوان قطع عضو شده
  • امداد رسانی به نوجوان قطع عضو شده