Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو از جبران حدود یک میلیارد مترمکعب از کسری آب های زیرزمینی کشور خبر داد و گفت: ظرفیت‌های بالقوه آب و خاک در کشور ما و موقعیت کنترل و مهار آب‌ها در وضعیت خوبی است. ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا اردکانیان، وزیر نیرو در مراسم بهره‌برداری از سه پروژه صنعت آب در استان سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: از مجموع یک هزار و 700 میلیون هکتار اراضی کشاورزی در جهان حدود 300 میلیون هکتار مربوط به اراضی آبی بوده که این میزان غذای بیش از 40 درصد جمعیت را تامین می‌کند و مواد غذایی از این طریق قطعا" به شکل مناسب‌تری فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که کشور ما جزو کشورهایی است که اراضی آبی قابل ملاحظه‌ای دارد خاطرنشان کرد: ایران بعد از چین، هند، ایالات متحده و پاکستان با 8 میلیون و 460 هزار هکتار اراضی آبی در رده پنجم جهان قرار دارد؛ این بدان معناست که در دنیا برای هر یک هزار نفر به طور متوسط 40 هکتار اراضی آبی وجود دارد که این رقم در کشور ما حدود یکصد هکتار است.

اردکانیان همچنین گفت: ظرفیت‌های بالقوه آب و خاک در کشور ما و موقعیت کنترل و مهار آب‌ها در وضعیت خوبی است و آنچه می‌ماند این که نه تنها برای جمعیت فعلی که بیش از آن هم با اتخاذ روش‌های صحیح در آبیاری و همچنین الگوهای مناسب در کشت، محصول خشک بیشتری را بتوانیم فراهم کنیم.

وزیر نیرو در عین حال یادآوری کرد: از مجموع 150 تالاب کشور، 50 تالاب اصلی و مهم از 40 تا 100 درصد آبگیری شده‌اند.

اردکانیان افزود: مجموع ظرفیت شبکه‌های آبیاری و زهکشی کشور هم دو میلیون و 800 هزار هکتار است که در زمان حاضر حدود دو میلیون و 400 هزار هکتار اراضی دارای شبکه آبیاری و زهکشی است.

وزیر نیرو همچنین با اشاره به وضعیت رودخانه‌های استان سیستان و بلوچستان پس از سیلاب‌ بهار سال 98 اظهار داشت: بعد از سیلاب بهار 98 در این استان بیش از 3 میلیون متر مکعب رسوب‌برداری از رودخانه‌های اصلی داشتیم که باعث شده ظرفیت آب‌گذری رودخانه سیستان را از 3100 متر مکعب در ثانیه به 3600 متر مکعب افزایش دهیم.

وی ادامه داد: تمام سردهنه‌ها لایروبی و موجب شد ظرفیت آب‌گذری رودخانه‌ها تا 45 درصد افزایش یابد.

اردکانیان یادآوری کرد: در طول سال گذشته تا آغاز بهار امسال، سیلاب‌های متعددی در منطقه جنوب شرق کشور داشتیم که خوشبختانه با افزایش 4 برابری هزینه‌ها و فعالیت‌ها در مدیریت رودخانه‌ها، همان‌گونه که مورد تاکید بود بیشتر نفع و نعمت بود.

وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت تامین 400 میلیون متر مکعب در سال برای 46 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان، در پاسخ به سوال رئیس جمهوری در خصوص نحوه تامین آب این اراضی در سال‌های خشکسالی گفت: مخازن سدها و مخازن نیمه طبیعی با عنوان چاه‌نیمه‌ها با حجمی حدود 1.5 میلیارد متر مکعب به گونه‌ای مدیریت خواهد شد که بتوانیم دروه‌های خشک را هم با ظرفیت‌های حداقلی تامین کنیم.

وی گفت: بخش تامین آب که به عهده وزارت نیرو بوده امروز در قالب سه پروژه افتتاح می‌شود.

وزیر نیرو اظهار داشت: وظیفه داشتیم 400 میلیون متر مکعب آب را در طول سال به شکل مطمئن و تضمین شده برای این اراضی فراهم کنیم و بخشی از این میزان، طبیعتا" از نزولات، منابع آب سطحی و سدها شامل چاه نیمه‌ها تامین می‌شود و بخش دیگر به مهندسی رودخانه و لایروبی‌ها برمی‌گردد.

وی یادآوری کرد: یکی از منابع ما برای تامین آب این اراضی، چاه نیمه شماره 4 است و در آن دو پروژه تعریف شده که یکی از اینها به اتمام رسیده و امروز بهره‌برداری می‌شود؛ این پروژه خروجی مستقل چاه‌نیمه شماره 4 برای اراضی 46 هزار هکتاری به حجم 240 میلیون متر مکعب در سال است.

اردکانیان گفت: همزمان پروژه دیگری برای استفاده از حجم مرده این چاه نیمه شروع شده که این هم امکان تامین 140 میلیون متر مکعب را می‌تواند در سال‌های خشک فراهم کند.

وی افزود: این پروژه هم که حدود 92 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در این دوره به اتمام می‌رسد، اما تکمیل آن به دلیل سال خوب گذشته و امسال اولویت اول ما نبوده است.

اردکانیان همچنین به مهندسی رودخانه و لایروبی اشاره کرد و اظهار داشت: این امر، اثر مثبتی روی همه منابع آب ما دارد. کاری که امسال صورت گرفت موجب شد تا سیلاب‌های هفته‌های اخیر به میزان قابل ملاحظه‌ای بدون خسارت به اراضی کشاورزی وارد تالاب بین المللی هامون شود که رودخانه سیستان نقش مهمی در این زمینه دارد.

وی همچنین با اشاره به اجرای سازه کنترلی بین چاه نیمه شماره یک و سه برای تضمین تامین آب شرب با کیفیت برای زاهدان، زابل و دیگر شهرها افزود: چاه نیمه شماره سه، چاه نیمه‌ای عمیق با سطح کمتر و تبخیر کمتری است که از این طریق می‌شود آب با کیفیت‌تری را برای مصارف شرب اختصاص داد.

اردکانیان خاطرنشان کرد: اتصال این دو چاه نیمه تاکنون به صورت طبیعی بوده و در بحث آب شرب در برخی مواقع با مخاطره مواجه می‌شدیم.

وی افزود: برای این پروژه بیش از یکصد میلیارد تومان هزینه شده و نقش مهمی در تامین آب شرب با کیفیت خواهد داشت و مصرف شرب و کشاورزی را نیز تفکیک می‌کند.

انتهای پیام/

R32317/P/S7,80/CT11 واژه های کاربردی مرتبط وزارت نیرو

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت نیرو وزارت نیرو میلیون متر مکعب هکتار اراضی رودخانه ها هزار هکتار وزیر نیرو اراضی آبی تامین آب کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۹۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود

استاندار گیلان با حضور در بین مردم روستای خسارت دیده از آتش سوزی امامزاده ابراهیم(ع) شفت گفت: کمک‌هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم تامین خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، اسدالله عباسی _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ با حضور در بین مردم آسیب دیده روستای امامزاده ابراهیم (ع) شفت و شنیدن مسائل آنها در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: آتش‌سوزی رخ داده در روستای امامزاده ابراهیم شهرستان شفت به بیش از ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی این روستا که عموماً سازه‌های چوبی بودند، آسیب زد.

وی افزود: تعدادی از این واحدها بیمه هستند و بخش زیادی از آنها فاقد پوشش بیمه‌ای است که با توجه به وضعیت روستا و خسارت وارده به منطقه از ابتدای وقت امروز فرماندار شهرستان شفت، مدیرکل مدیریت بحران استان و مدیران حوزه زیرساختی گیلان در بین مردم و محل حادثه حضور یافته و وضعیت را برای رفع مشکلات خسارت دیدگان از این حریق بررسی کردند.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: هلال احمر موضوع اسکان اضطراری، تأمین اقلام ضروری و غذای گرم برای این خانوارها را آغاز کرده است.

عباسی با بیان اینکه کار آوار برداری به زودی آغاز می‌شود، تصریح کرد: گزارشی از این حادثه و وضعیت خسارت دیدگان به وزارت کشور و رئیس جمهور ارائه می‌کنیم و کمک‌هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم تأمین خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: با توجه به آتش سوزی‌های مکرری که در این منطقه طی سال‌های از ۱۳۷۵، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و نیز نیمه شب گذشته رخ داده باید این منطقه و خانه‌های آن ایمن سازی شود.

استاندار گیلان افزود: باید سازه‌ها بتنی یا فلزی و بر اساس اصول و قواعد نظام مهندسی احداث شود و بدین منظور اعتباراتی هم داده شود تا این امر محقق شود و شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.

عباسی تصریح کرد: این منطقه کوهستانی و شاهد وزش بادهای شدید است که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه باید در زمینه شیوه‌های ساخت و ساز تجدید نظر شود و حتماً این امر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های آب و برق هم اینک مشغول رفع مشکلات هستند، گفت: پروژه گازرسانی به روستا هم مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به زودی مردم آن از گاز طبیعی برخوردار می‌شوند و راه دسترسی روستا هم بعد از بازسازی اصلاح می‌شود.

کد خبر 750221

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان
  • تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • (ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است