Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز جهانی قدس که امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی آن را به عنوان سنتی در جهان اسلام بنیان نهاد ، امسال نیز دست مایه تحلیل ها و یادداشت‌های بسیاری از نویسندگان و کارشناسان عرب شده است. ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۹ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم بسیاری از این کارشناسان بر این باورند که قدس می تواند صحت یا کژی جریان های شکل گرفته در جهان اسلام را به وضوح و شفافیت نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر ولید القططی در یادداشتی که در پایگاه خبری فلسطین الیوم منتشر شد با اشاره به حادثه انتقال جنگجویان گروه القاعده به افغانستان برای آنچه جنگ علیه شوروی سابق عنوان شده بود تاکید کرد ، بسیاری از جنگجویان را به بهانه آموزش و آماده سازی جهت انجام جنگ های آتی در فلسطین به افغانستان گسیل داشتند اما این جنگجویان بعد از بازگشت از افغانستان به هر نقطه ای در جهان سرک کشیدند جز فلسطین.

به اعتقاد این نویسنده در حالیکه دین گرایان بدون فلسطین بودند و مبارزان در فلسطین عاری از دین وایدئولوژی دینی بودند ، امام خمینی(ره) با اعلام روز جهانی قدس ، مشکل اصلی موجود را که همان همسو شدن ، اسلام ، جهاد و فلسطین با یکدیگر بود را تثبیت کردند ، اسلام به عنوان زیر بنا و مبدا ، جهاد به عنوان ابزار و فلسطین به عنوان یک هدف.

وقتی از ایشان در مورد سلاحی که از فلسطین و اسلام دور مانده پرسیدند پاسخ دادند ، هر سلاحی که قطب نمایش به سمت و سوی قدس نباشد ،باید در مورد آن شک کرد و هر سلاحی که اسلام به آن سمت و سو ندهد سلاحی گمراه است.

از دیدگاه امام(ره)،قدس، قلب فلسطین و مرکز مبارزه جهانی بین حق و باطل است ، قدس خلاصه کننده فلسطین و جهان است .

از دیدگاه رهبر و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران ، قدس چکیده تاریخ و جغرافیای معاصر است .

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است ، روز جهانی قدس ، همچنان حد فاصل دو رویکرد یکی قطب نمایش به سوی قدس و فلسطین است و دیگری خود را به هر سمت وسویی جز فلسطین می برد، روز قدس شاهدی بر دو مسیر خواهد بود یکی به دنبال آن است که تمام روزها به برای قدس و تمامی سرزمین ها فلسطین باشند و دومی می خواهد هیچ روزی متعلق به قدس نبوده و فلسطین از این کره خاکی حذف شود.

نویسنده در پایان می نویسد : به طور خلاصه باید گفت قدس و فلسطین همچنان قطب نمایی است که حق و باطل را از یکدیگر تمییز می دهد و بین صحیح و اشتباه تفاوت ایجاد می کند ، هر کسی به قدس نزدیک و قطب نمایش را به سمت وسوی آن تنظیم کند به حق و صواب نزدیک و از اشتباه و گمراهی دور می شود و هر فردی که از آن دور شده و قطب نمایش به سمت و سویی جز آن برود به باطل و اشتباه نزدیک و از حق و صواب دور می گردد.

پس روز قدس همه روزهای امت را تشکیل خواهد داد تا روزهای سازشکاران را که همچون شجره خبیثه ای در وجدان امت قرار گرفته روزی ریشه کن شده و به فراموشی سپرده خواهد شد تا روز جهانی قدس به عنوان شجره طیبه ای ریشه هایش در عقیده امت و وجدان آن ریشه دوانده رشد و نما یابد.

و چه زیبا میراثی را بنیانگذار روز جهانی قدس از خود به جای گذارند و باعث شدند قداست زمان در جمعه آخر ماه مبارک رمضان با قداست مکان در بیت المقدس و اطراف آن به همراه قداست قرآن در سوریه اسرا که در آن وعده آزادی قدس را داده مثلثی مقدس را در روز جهانی قدس ایجاد کرد .

از سوی دیگر فتحی کلیب روزنامه نگار و تحلیلگر عرب در یادداشتی در روزنامه الکترونیکی الرای الیوم تاکید کرد ، امروز قدس در برابر دو رخداد است ، یکی به دنبال سازشکاری با تمامی انواع آن که روز به روز بر دامنه آن افزوده شده و پایتخت های عربی را در می نوردد ودیگری حضور میلیونی مردم در چندین کشور عربی و غیر عربی در خیابان ها که با بر افراشتن پرچم ها و سر دادن شعارهایی خواهان آزادی قدس هستند.

در مقدمه این یادداشت هم آمده است : روز هفتم آگوست 1979 امام خمینی(ره) روز جمعه آخر ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس اعلام کردند ، روزی که در آن میلیون ها مسلمان زیر پرچم حمایت از قدس و حق خواهی آن جمع می شوند اما برای برخی از عرب ها این که یک رهبر و نمادی ایرانی ابتکار عمل را ازدست آنها ربوده و روزی را برای قدس اعلام کند چندان خوش مذاق نمی نماید.

او معتقد است به دور از مناقشات سیاسی و بازی ائتلاف های بین المللی ، هرگز نمی توان انگی به اهداف ایران در سامان دادن به فعالیت های روز جهانی قدس داشت ، پس در شرایطی که بقیه از گفتن حتی کلمه ای در دفاع از قدس سخن عاجز هستند کسی حق ندارد از اهداف ایران در برگزاری چنین مراسمی سخن بگوید.

او در بخش دیگری از این نوشتار آورده است : امروز بسیاری از این ورشکستگان که قدس را به بهایی ناچیز فروخته اند حتی جای آن را بر روی نقشه سیاسی هم نمی دانند ، شاید حتی چیزی از تاریخ و تمدن ساکنان آن ندانند و نفهمند که چه جایگاهی نزد ملت فلسطین و میلیون ها عب و مسلمان دارد.

عضو دفتر سیاسی جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین در پایان یادداشت خود تاکید کرد : دفاع از شهر قدس دفاع از ملت فلسطین و حقوق ملی این ملت است ، پس بر تمامی کسانی که به حقانیت این مسئله ایمان دارند واجب است که زیر پرچم دفاع از قدس گرد هم آیند و بر ضرورت آزادی آن و بازگشت صاحبان اصلی اش تاکید کنند.

پس باید از کسی که حتی یک کلمه هم در حمایت از قدس سخن گفت سپاسگذاریم و آن کسی که روزی جهانی را برای قدس بنا نهاد درود می فرستیم به این امید که بتوانیم تمامی روزها و مبارزه خود را برای قدس اختصاص دهیم.

در این حال خانم امل عباس الحملی هم در مقاله ای درباره روز قدس تاکید کرد بزرگداشت روز جهانی قدس نقش عمده ای را در گشوده دروازه های گفتگو بین احاد امت عربی و اسلامی در رابطه با مسئله قدس دارد و هر ساله این زمینه را فراهم می کند تا استدال های گروه مقاومت را در مقابل دار و دسته سازش کار موجود در بطن امت شنیده شود.

در راستای همین نگاه جایگزین شدن خصومت با ایران به جای دشمنی با اسرائیل کاملا توجیه پذیر است زیرا آنانی که به دنبال سازش هستند به طور حتم باید با ایران دشمنی کنند و هر کسی که به دنبال مقاومت باشد ایران را کشوری حامی این مسئله خواهد یافت.

مصاحبه| روح‌الله زاد: شعله‌ورشدن آتش انتفاضه فلسطینیان/ گرامیداشت روز جهانی قدس با استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی

وجود روزی برای قدس شرایطی از آگاهی بخشی را نزد هر دو طرف ایجاد می کند ، زیرا در صورت عدم وجود روزی برای قدس ، صهیونیست ها و دار ودسته طرفدارشان می توانستند به آسانی این مسئله را استحاله کرده و بسیاری از توطئه ها را عملی کنند.

این روزنامه نگار یمنی در پایان تاکید می کند: بزرگداشت روز جهانی قدس به مثابه ضربه ای فنی در رینگ بوکس با دشمن صهیونیستی است او هر سال این ضربه مهلک را با بزرگداشت روز جهانی قدس از امت دریافت می کند و چون اصل مبارزه ما با دشمن صهیونیستی اصولا جنگ باورها و آگاهی است ، آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان بهترین زمان در تقویم اسلامی برای تبدیل شدن به صحنه جنگ علیه صهیونیسم و زنده نگه داشتن مسئله فلسطین محسوب می شود.

انتهای پیام/

R36361/P/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط فلسطین بیت المقدس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فلسطین بیت المقدس راهپیمایی روز قدس فلسطین بیت المقدس روز جهانی قدس قطب نمایش برای قدس روز قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین

سمیوئل لنگهورن کلمنز، که بیشتر با نام هنری مارک تواین شناخته می‌شود، نویسنده و طنزپرداز شهیر آمریکایی است که رمان‌های معروف و ارزشمندی مانند ماجراهای هاکلبری فین و ماجراهای تام سایر را نوشته است. تواین کمی پس از دیده شدن ستاره دنباله دار هالی به دنیا آمده و پیش‌بینی کرده بود که با همان نیز از دنیا خواهد رفت. او روز پس از بازگشت ستاره دنباله دار از دنیا رفت. تواین به عنوان بزرگ‌ترین طنزپرداز آمریکایی دوران خود شناخته می‌شود و ویلیام فاکنر او را پدر ادبیات آمریکا خوانده است.

 


رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ

در این ویدیو، رشد جمعیت بشر در تاریخ روی نقشه جهان نشان داده می شود که آنچه از آن برمی آید، از قرن بیستم شاهد انفجار جمعیت بوده‌ایم.

 

 

هند جنوبی از نمای نزدیک

«هند جنوبی / Southern India» منطقه‌ای است در جنوب کشور هند که شامل ایالات‌ و قلمرو‌های آندرا پرادش، کارناتاکا، کرالا، تامیل نادو و تلانگانا و همچنین سرزمین‌های جزایر آندامان و نیکوبار، لاکشادویپ و پودوچری است که ۱۹ درصد از مساحت کشور هند را از آن خود کرده است. تصاویری از این منطقه جغرافیایی گسترده را با کیفیت ۴K در تابناک می‌بینید.

 


فضای شخصی چیست و چه میزان است؟

گاهی پیش می‌آید با کسی برای نخستین بار صحبت می‌کنید و آن شخص بیش از حد به شما نزدیک می‌شود، یا اینکه می‌خواهید از دستگاه خودپرداز استفاده کنید و شخصی که پشت سر شماست، بیش از حد به شما نزدیک می‌شود، یا مثلا در آسانسور هستید و شخصی که کنار شماست بیش از حد نزدیک شما می‌ایستد، یا به شما خیره می‌شود، یا بوی بدنش شما را آزار می‌دهد؛ تمام این ها نمونه هایی از نقض فضای شخصی هستند که می‌توانند به شما حس ناخوشایندی بدهند. فضای شخصی، فاصله فیزیکی بین دو انسان در محیط روزمره اجتماعی است. بدون شک این فاصله با توجه به نسبتی که با افراد مختلف دارید و اینکه چقدر او را می‌شناسید، متفاوت خواهد بود. اما اینکه این فضا برای اولین بار چطور تعریف شد و اینکه این فضا در موقعیت های مختلف اجتماعی چقدر باید باشد، خود داستان جالبی دارد که می‌توانید آن را در این ویدیو ببینید.

 


بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟

همیشه یکی از معایب خودروهای برقی، زمان شارژ شدن باتری های آنها بوده، در حالی که در مدت چند دقیقه شما می توانید باک خودروی بنزینی خود را پر کنید؛ اما تسلا یکی از پیشگامان تولید خودروی الکتریکی ادعا می کند، با روش هایی که در نظر گرفته، مدت زمان رسیدن از یک خودروی بدون شارژ را از پر کردن یک باک خالی سریع تر کرده است. در این ویدئو به رقابت این دو می پردازیم تا ببینیم یک خودرو با باک خالی سریع تر به حالت بیشینه سوختی خود می رسد، یا یک خودرو الکتریکی با باتری خالی؟

 


دفاتر باز، گزینه مبالغه شده

استفاده از پلان آزاد در «محیط‌های اداری /Open Office» در اوایل سال ۱۹۵۰ آغاز شد. در آغاز، ایده این که محیط‌های کاری از اتاق‌های محدود و بسته به محیط‌های باز و بدون پوشش تبدیل شوند، مخالفان و منتقدان زیادی داشت؛ اما به تدریج به یکی از محبوب ترین روش های طراحی دفاتر اداری تبدیل شد. استفاده از محیط‌هایی که باز و بدون مرز بندی بودند، باعث شد تا بسیاری مزایای این نوع طراحی به مرور زمان خودنمایی کنند. استفاده از فرصت‌های بیشتر برای دیدن و آموختن از نیروهای خبره و یادگیری ناخودآگاه در اثر کار کردن کنار با تجربه‌ها، از اولین بازخورد‌های این نوع طراحی دفاتر کار بودند؛ اما به تدریج با فراگیر شدن این طرح ها ایرادات آنها مشخص تر گشت. یکی از مشکلات کپی های ناقص و بدون توجه به جزئیات از طرح اصلی این دفاتر بود. در این ویدیو به بررسی تاریخچه این دفاتر از آغاز تا کنون می‌پردازیم و نقاط قوت و ضعف آنها را بررسی می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • فلسطین به مسأله اول جهان تبدیل شده است
  • وزیر امور خارجه به گامبیا رفت
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا
  • سفر امیر عبداللهیان به گامبیا
  • سفر وزیر خارجه ایران به گامبیا برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟