Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، روز گذشته از سوی وزیر راه اعلام شد که با مصوبه دولت در کمیسیون اقتصادی در هفته قبل، مصوب شد تا اختیارات لازم به سازمان امور مالیاتی داده شود تا بتواند مالیات خانه‌های خالی را آغاز کند. پیگیریها نشان می‌دهد، این موضوع مربوط به  اختیار لحاظ شده در اصلاحیه مورخ  94/4/31 قانون مالیات های مستقیم  میباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا محمود علیزاده، با اشاره به 2 برنامه  پیش روی سازمان مالیاتی که نتایج  تنظیم کننده جدی در بازار مسکن خواهد داشت، گفت: بر اساس قانون بودجه سال 1399 دریافت مالیات از املاک لوکس بالای 10 میلیارد تومان و همچنین خودروهای لوکس با ارزش بیش از 700 میلیون تومان در دستور کار قرار خواهد گرفت.

پیشنهاد اولیه سازمان مالیاتی، وصول مالیات از املاک بالای 5 میلیارد تومان بود

وی افزود، در پیشنهاد اولیه سازمان مالیاتی کشور قرار بود تا از املاک بیش از 5 میلیارد تومان مالیات ستانی انجام شود در آن صورت هم از تعداد ملک بیشتری مالیات گرفته میشد و هم میشد انتظار داشت تا فرایند عرضه املاک برای قرار نگرفتن در زمره و فهرست پرداخت مالیات افزایش یابد.

به گفته معاون سازمان مالیاتی، اگر قیمت املاک افزایش یابد به همان نسبت مالیات بیشتری پرداخت شود. طبق اختیار سازمان مالیاتی مقرر در قانون امکان مالیات ستانی از املاک با ارزش بیش از 10 میلیارد تومان فراهم شده است و این موضوع به نفع سفطه بازان در بازار ملک نیست چراکه بایستی مالیات مربوطه را به طور کامل بپردازند.

وی افزود،  مالیات  ستانی از املاک لوکس به معنای وصول مالیات بر عایدی سرمایه در حوزه ملک می‌باشد که میتواند  منجر به افزایش عرضه در این بازار شود.

دی ماه آخرین فرصت صاحبان خانه‌های خالی برای اظهار اطلاعات

علیزاده با بیان اینکه، دستور العمل نحوه رسیدگی و چگونگی مالیات ستانی از خانه‌های خالی با همکاری شهرداری و وزارت راه و شهرسازی تدوین خواهد شد، گفت: مودیانی که دارای خانه خالی هستند تا دی ماه سال جاری فرصت دارند که اطلاعات لازم از قبیل ارزش ملک و ... را در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهند در غیر این صورت برگ مطالبه مالیات برای آنها صادر خواهد شد.

وی گفت: بر اساس تبصره 7 ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم بایستی سامانه شناسایی املاک خالی از سوی وزارت راه، طراحی میشد تا ادامه فرایند مالیات ستانی از سوی سازمان مالیاتی انجام شود. حالا با مصوبه جدید دولت اطلاعات لازم برای تکمیل فوری این سامانه فراهم خواهد شد.

علیزاده ادامه داد، لینکهای ارتباطی بین سامانه سازمان مالیاتی و پایگاه اطلاعاتی وزارت راه برقرار خواهد شد. به این ترتیب با فراهم شدن این شرایط در اسرع وقت برای وصول مالیات از خانه‌های خالی اقدام خواهد شد.

مبنای وصول مالیات از خانه‌های خالی از سال 95 خواهد بود

به گفته معاون سازمان مالیاتی، از آنجا که از سال 95 قانون مذکور بایستی اجرایی میشد تمام خانههای خالی از آن سال مشمول مالیات خواهند بود. به این ترتیب صاحبان این املاک منتظر ورود سازمان مالیاتی برای وصول مالیات حقه دولت باشند.

وی افزود، بر اساس ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم نرخ مالیات از این املاک تعیین خواهد شد.

تدوین دستورالعملهای مالیات ستانی از املاک لوکس و خالی در نیمه اول سال

علیزاده در پایان تاکید کرد، به طور حتم در نیمه نخست سال جاری فرایند تدوین دستور العملهای مالیات ستانی از خانههای خالی به موجب قانون سال 94 و املاک لوکس به موجب قانون بودجه سال جاری تکمیل خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مالیات مسکن وزارت راه و شهرسازی بازار مسکن مالیات ستانی سازمان مالیاتی ستانی از املاک میلیارد تومان خانه های خالی املاک لوکس وصول مالیات خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۷۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه) و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی با اصلاح موادی از این طرح برای رفع ایرادات شورای نگهبان موافقت کردند که به شرح زیر است:

ماده ۱۶- یک ماده به‌عنوان ماده (۵۰) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به‌شرح زیر الحاق می‌شود:

ماده ۵۰- موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه مطابق موعد ذکر شده در تبصره (۱) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان است.

تبصره ۱- سه سال پس از استقرار بستر اجرایی، سازمان موظف است امکان استعلام برخط میزان مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۴۶) این قانون را با لحاظ معافیت‌های موضوع ماده (۴۷) این قانون، حسب مورد برای دفاتر اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران فراهم نماید.

پس از موعد فوق، کلیه اشخاص غیرتجاری مکلفند در صورتی که عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع این تبصره، مشمول مالیات باشد، مالیات مذکور را همزمان با انتقال، حسب مورد از طریق دفاتر اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با رعایت مفاد تبصره (۴) ماده (۴۹) این قانون به‌صورت علی الحساب پرداخت نمایند. در محاسبه مالیات علی الحساب، عایدی حاصل از انتقال هر دارایی به صورت مجزا لحاظ می‌شود. در صورت عدم پرداخت مالیات موضوع این تبصره، اشخاص فوق مجاز به انتقال دارایی‌های مذکور نیستند.

تبصره ۲- سه سال پس از استقرار بستر اجرایی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظفند با همکاری سازمان، حساب یا حساب‌های امانی را به‌منظور فراهم کردن امکان پرداخت ثمن معامله و نیز وصول وجوه مرتبط با معامله از قبیل عوارض و مالیات متعلق از مبلغ واریزی به حساب مذکور به‌صورت سامانه‌ای و حسب مورد همزمان با ثبت سند یا تعویض شماره انتظامی (پلاک) ایجاد نمایند. استفاده از این حساب‌ها به‌منظور انجام معامله برای متعاملین الزامی نیست و منوط به درخواست متعاملین است.

تبصره ۳- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف یک سال پس از استقرار بستر اجرایی، توسط سازمان با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه می‏‌شود و به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۱۷- یک ماده به‌عنوان ماده (۵۱) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر الحاق می‌شود:

ماده ۵۱- «اقاله یا فسخ معاملات قطعی» دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون، تا پایان اسفند سال بعد از انجام معامله و به طور کلی «ابطال معامله بر اساس آرای قطعی مراجع قضائی» به عنوان معامله جدید تلقی نخواهد شد و صورتحساب‌های الکترونیکی معامله مذکور باطل می‏‌شود. در موارد فوق سازمان موظف است پس از بررسی مجدد شرایط اعطای معافیت موضوع ماده (۴۷) این قانون، نسبت به محاسبه مجدد مالیات موضوع تبصره (۱) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان اقدام نماید.

ماده ۱۸- حذف شد.

کد خبر 6090627 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم