Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسف باشی عصر پنجشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع طبیعی اظهار داشت: از تمام ظرفیت های لازم برای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست باید استفاده کرد و به سودجویان و متخلفان اجازه تصرف و تخریب نداد.

وی افزود: تخریب و از بین بردن منابع طبیعی بزرگترین ظلم در حق نسل های آینده است لذا با عاملان این ظلم باید مقابله کرد و اجازه نداد که به خاطر سود و منفعت شخصی میراث نسل‌های آینده نابود شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار سروآباد یادآور شد: به بخشداری ها تاکید شده بر منابع طبیعی و جنگل‌های منطقه که بزرگترین میراث و ظرفیت خدادادی این شهرستان است نظارت ویژه داشته و در روستاها به کسانی که قصد ساخت و ساز غیرمجاز را دارند اجازه نداده و نظارت خود را بیشتر کنند.

وی اضافه کرد: یکی از ظرفیت های مهم شهرستان سروآباد بحث جنگل و منابع طبیعی است که اگر این ظرفیت باقی نماند و از بین برود دیگر برای توسعه چیزی باقی نخواهد ماند و باید شهرستان را تعطیل کرد لذا وظیفه حراست و حفاظت از منابع طبیعی باید به یک فرهنگ و یک اصل در بین مردم تبدیل شود.

باشی با اشاره به دستگیری تعدادی از اعضای شوراهای اسلامی و دهیار در یکی از شهرستان های استان کردستان که باعث تخریب منابع طبیعی شده بودند، گفت: متاسفانه در بعضی از مناطق برخی از افراد که دارای نفوذ هستند از موقعیت خود سوء استفاده کرده و اقدام به تخریب و تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی می کنند.

فرماندار سروآباد با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد این شهرستان را منطقه حفاظت شده تشکیل می دهد، افزود:‌ شاید این مورد به درستی و اصولی بررسی نشده باشد لذا باید مسوولان بسترهای لازم را برای مردم در روستاها فراهم کنند تا تخلفات و تخریب منابع طبیعی کاهش پیدا کند.

وی تاکید کرد: مدیران و مسوولان شهرستانی باید پای کار باشند جهادی عمل کنند و دلسوزانه و صادقانه از تمام ظرفیت موجود برای حفاظت و حراست از منابع طبیعی استفاده کرد و همین امر می‌تواند از تخریب منابع طبیعی پیشگیری کند.

دادستان شهرستان سروآباد نیز در این جلسه بر ضرورت حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: بسیاری از بلایای طبیعی که باعث خسارت جانی و مالی می شود در اثر نابودی منابع طبیعی توسط سودجویان و غارتگران منابع طبیعی است.

حجت الاسلام فرهاد عاصمی افزود: عملکرد ادارات و دستگاه‌های ذیربط شهرستان در بحث مقابله با تخریب و تصرف منابع طبیعی راضی کننده نیست و تعداد پرونده های تخریب و تصرف بسیار پایین است در حالیکه آمار تخریب و تصرف منابع طبیعی چیز دیگری را نشان می دهد.

وی یادآور شد: بحث منابع طبیعی بحث شخصی نیست که از آن به راحتی عبور کنیم بلکه حق نسل های آینده است و ما مسوولان که یک امانت را قبول کردیم باید حافظ و پاسدار آن باشیم.

حجت الاسلام عاصمی اضافه کرد: برخی افراد و سودجویان در ابتدا اقدام به تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی کرده بعد اقدام به فنس کشی، سپس کاشت نهال و درختان را انجام و در نهایت اقدام به ساخت چند طبقه ویلا می کنند و بعد از آن گزارش این تخلفات به مراجع قضایی ارسال می شود و تقاضای تخریب دارند.

دادستان عمومی انقلاب شهرستان سروآباد گفت: اگر در همان ابتدا ادارات و دستگاه‌های مربوطه نظارت کامل و گشت های نظارتی داشته باشند و تصرف و تخریب منابع طبیعی را گزارش دهند می توانیم به موقع از تخریب و تصرف بیشتر جلوگیری کنیم و دیگر نیازی به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز نباشد.

وی با اشاره به ساخت و ساز غیرمجاز در روستاهای منطقه هورامان یادآور شد: گزارش این ساخت و سازهای غیرمجاز به مراجع قضایی نیامده و اگر هم آمده باشد بسیار دیر گزارش شده و این امر در نتیجه اهمال و سهل انگاری مدیران و مسوولان دستگاه‌های ذیربط است.

عاصمی افزود: متاسفانه برخی مدیران یا مسوولان می ترسند که فلان شخص که در یکی از روستاها تخریب و تصرف کرده برای آن اداره یا ارگان دردسر درست کند در حالیکه نباید ترسید لذا همه باید دست در دست هم دهیم تا از منابع طبیعی حفاظت کرده و به سودجویان و غارتگران منابع طبیعی اجازه تصرف و تخریب را ندهیم.

از مساحت ۱۲۰ هزار کیلومتری شهرستان سروآباد نیز ۵۷ هزار هکتار آن را منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو، ۱۲ هزار هکتار آن را اراضی ملی و ۵۱ هزار هکتار را اراضی کشاورزی و باغی تشکیل می‌دهد.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و اورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.

برچسب‌ها سروآباد تصرف اراضی منابع طبیعی تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سروآباد تصرف اراضی منابع طبیعی تخریب محیط زیست سروآباد تصرف اراضی منابع طبیعی تخریب محیط زیست حفاظت از منابع طبیعی تخریب منابع طبیعی شهرستان سروآباد تخریب و تصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر ناصر عتباتی با اعلام این خبر بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف نمود.
عتباتی ادامه داد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در ۱۱۳۷ فقره به مساحت بیش از ۱۲۴۷ هکتار بود.
رئیس کل دادگستری استان همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در سال ۱۴۰۲ نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲۶۸۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار با تعداد ۱۰۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.
مقام ارشد قضایی استان همچنین به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و گفت: در سال ۱۴۰۲ از بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است.

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه