Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، امیر ارجمند مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان با تأکید بر مراقبت از  مجموعه   تاریخی و ارزشمند بازار زنجان گفت: در بازدیدی که به تازگی از این بازار تاریخی زنجان انجام شد هیات امناء و اصناف و کسبه شاغل در آن آمادگی خود را برای تعامل و مشارکت در مرمت، حفظ و احیاء این بازار تاریخی اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا طولانی‌ترین بازار سرپوشیده بخش مهمی از هویت شهر زنجان است.   ارجمند اظهار داشت: بازار محل کسب درآمد بازاریان بوده و بنابراین بایستی در امر مرمت و حفاظت آن مشارکت کنند؛ اگر مشارکتی عمل نکنیم میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند در این امر نقش بسزائی داشته باشد. با افزایش تعامل‌های بازاریان با اداره‌کل میراث فرهنگی زنجان، سعی بر حفظ بافت قدیمی و مجموعه بازار‌ها و سرا‌های تاریخی است و با تعریف سرفصل‌های عملیاتی در زمینه صیانت از این اثر با ارزش و مدیریت آن باید اقدامات راهبردی مناسبی از سوی اداره کل میراث فرهنگی زنجان با هیات امناء بازار تاریخی زنجان انجام شود.

ارجمند برای همکاری بازاریان در مرمت این اثر فاخر گفت: «حفاظت و مرمت آثار تاریخی از وظایف ذاتی سازمان میراث فرهنگی می‌باشد، اما بایستی بازاریان نیز در این زمینه همکاری داشته باشند، لازم است استاندارد‌های بین المللی در روند مرمت و بازسازی بازار زنجان به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان افزود: توسعه مشارکت بازاریان وحضور بیشتر و مؤثرتر کسبه این بازار در فعالیت‌ها و برنامه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی ﻮ گردشگری از دستاورد‌های نشست بود.

او اضافه کرد: مهمترین دغدغه‌ی اداره میراث فرهنگی، بحث ساخت و ساز در حریم بافت‌های تاریخی و یا تخریب مکان‌های قدیمی و ارزشمند در استان است. مهمترین اقدام این است که به هیچ عنوان ساخت وساز غیر متعارف و غیر هم سنخ را در بافت تاریخی مخصوصا در بازار زنجان و اطراف آن انجام نشود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه بازار زنجان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین بازار‌های سرپوشیده در ایران است، گفت: این بنای ارزشمند تاریخی در قلب بافت قدیمی زنجان است و سرا‌ها یکی از مهمترین عناصر کالبدی بازار آن هستند که از نظر ساماندهی، حفاظت و مرمت همواره مورد توجه میراث فرهنگی بوده است.

بازار زنجان، هشت راسته مختلف شامل راسته زرگرها، بزازها، کفاش‌ها وسراج‌ها دارد. بازار زنجان پنج مسجد و ۲ کاروانسرای مهم را نیز در خود جای داده است. این بازار شامل ۲ بخش بالا و پایین است و شهروندان برای ورود به آن ۵۶ راه اصلی و فرعی را در پیش رو دارند و می‌توانند خرید خود را از بین ۹۴۰ مغازه و حجره موجود در بازار انجام دهند.   انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی زنجان بازار زنجان کل میراث فرهنگی بازار زنجان صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز