Web Analytics Made Easy - Statcounter

معروف است که ژاک شیراک وقتی شهردار پاریس بود، برای شکستن فضای سرد میان اروپای بعد از جنگ جهانی دوم با شوروی کمونیستی توانست با اتخاذ حربه «دیپلماسی شهری» روابط گرمی بین پاریس و مسکو برقرار و با این سیاست، بر مشت آهنین شوری غلبه کند؛ آنچه که در نهایت به رابطه میان دو کشور فرانسه و شوروی منجر شد.

به گزارش خبرنگار برنا در اصفهان؛ مفهوم دیپلماسی شهری در گذشته، ابتدا و بنا بر مقتضیات آن روزگارِ جهان بر مقوله «ایجاد صلح» استوار بود، اما در تونل زمان، متناسب با شرایط جاری، تغییر گفتمان و پارادایم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه آنکه پا به عرصه‌های فرهنگی و اقتصادی گذاشت و شهرهای مختلف جهان در سایه آن، به همکاری‌های دو یا چند جانبه فراتر از صلح اندیشیدند. روزها به پیش رفت و نیازها و چالش‌های شهرهای را هم دست خوش تغییر کرد تا اینکه به صورت دوگانه امروز رسید،«دیپلماسی دو جانبه و دیپلماسی چندجانبه».

شهرداران اگر در بستر دیپلماسی دو جانبه به تعاملات فرهنگی رسیدند و محور اصلی روابط‌شان را بر آن بنا نهادند، در نوع چندجانبه آن، ساختارها، سازمان‌ها و شبکه‌‌های متعددی را ذیل آن تعریف کرده و شکل دادند تا اینکه امروز به ایستگاه «توسعه پایدار» رسیدند. به طوری که حالا کمتر نهاد بین‌المللی در حوزه شهرهاست که در بین چند مأموریت اصلی خود، توجه به این موضوع را درج نکند و نشست‌ها و بودجه‌های ویژه به آن اختصاص ندهد.

عضویت در نهمین سازمان شبکه‌جهانی

شهری چون اصفهان که به گواه تاریخش و به شهادت لقبش(اصفهان،نصف جهان) همواره سودای جهانشهری در سر داشته و البته در طول تاریخ گه‌گاه نیز به وصل این آرزو رسیده است، در روزگاری محل صدور سیاست‌های خارجی و دیپلماسی رسمی کشور بوده (برای مثال، عهد صفویان) و این سال‌ها، بستری برای توسعه دیپلماسی شهری. اصفهان در طول چهار دهه گذشته، تلاش کرده است تا ضمن ایجاد و تقویت دوستی‌ها با شهرهای مختلف در قالب پیمان‌های خواهرخواندگی، به عضویت در شبکه‌های گوناگون و معتبر بین‌المللی درآید.

 

اگر تا چند سال پیش، حضور در بسترهایی از جنس صلح و تاریخ و فرهنگ (اتحادیه شهرهای تاریخی، شهرداران برای صلح، اتحادیه جهانی توسعه شهری، شبکه شهرهای خلاق یونسکو، شبکه همکاری بین شهری برای حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس و...) را در اولویت‌های خود قرار داده بود، حالا همراه و هم‌گام با حرکت جهانی، به سوی چندجانبه‌گرایی با نگاه به توسعه پایدار گام برداشته است. برهمین اساس، در هفته‌ای که گذشت، اصفهان به نهمین سازمان/شبکه‌ بین‌المللی فعال در حوزه شهری پیوست، سازمان جهانی شهرهای پایدار هوشمند موسوم به WeGO که اصلی‌ترین مأموریتش در نامش خلاصه شده است. در همین راستا بود که ایمان حجتی، مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان چندی پیش از پیوستن اصفهان به سه سازمان بین‌المللی جدید خبر داده و اعلام کرده بود که پس از عضویت رسمی اصفهان، اسامی، اهداف و ظرفیت‌های آنها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

البته، بلافاصله پس از آنکه نام اصفهان به عنوان دومین شهر ایرانی پس از شیراز به فهرست شبکه اعضای این سازمان افزوده شد، WeGO در پیامی توئیتری این عضویت را رسانه‌ای و با یاد کردن از اصفهان که 203 امین عضو این تشکیلات است، نوشت:«اصفهان، شهری در مرکز ایران، در صدد توسعه شهر هوشمند از طریق خدمات شهرالکترونیک و دولت الکترونیک است و حمل و نقل هوشمند و سیستم‌های پایش کیفیت هوا را به کار گرفته است».

در همین حال، بهناز عابدی، کارشناس اداره امور بین‌الملل شهرداری اصفهان به خبرگزاری برنا گفت: نظر به محور فعالیت‌های این سازمان‌ جهانی و از آنجایی که مقوله «شهر هوشمند» از جمله مآموریت‌های مهم شهرداری اصفهان به شمار می‌آید و بخش‌های مختلفی در شهرداری در راستای عملیاتی ساختن آن گام برمی‌دارند، بهره‌مندی از تجارب این سازمان و همچنین شبکه اعضای آن که مجموعه‌ای از شهرهای پیشرفته و شاخص جهان در هوشمندسازی آن را تشکیل می‌دهند، سودمند خواهد بود. به گفته او،  حضور هرچه بیشتر و پررنگ‌تر در بسترهای چندجانبه‌گرایی موجب تقویت دیپلماسی شهری اصفهان، آگاهی از ظرفیت‌های دیگر شهرها و معرفی ظرفیت‌های این شهر به منظور ایجاد زمینه‌ همکاری‌ها و تعاملات تازه در تمامی حوزه‌های شهری خواهد شد.

هویت یابی یک تشکیلات

گشتن لابه لای شناسنامه این سازمان جهانی نشان می‌دهد که سال تولدش به 2010 و با حضور 50 عضو بنیانگذار بازمی‌گردد. مجموعه‌ای متشکل از شهرها، دولت‌های محلی، ارائه دهندگان راهکارهای فناوری هوشمند و موسسات منطقه‌ای و ملی که متعهد شده‌اند تا شهرها را به سوی پایداری هوشمند سوق دهند.

دبیرخانه  WeGO در شهر سئول(کره جنوبی) واقع است و از طریق دفاتر منطقه‌ای سازمان جهانی شهرهای پایدار هوشمند در آسیای شرقی (چنگدو، چین)، اوراسیا (منطقه اولیانوف، روسیه)، مدیترانه (بی اغلو، ترکیه) و آمریکای لاتین (مکزیکوسیتی، مکزیک) پشتیبانی می‌شود. در این سازمان که به عنوان *بستری برای نقش‌آفرینی بین‌المللی در ارتقای کیفیت زندگی، ابتکار در ارائه خدمات عمومی و تقویت رقابت‌پذیری منطقه‌ای است، در حال حاضر 203 نهاد شامل 153 شهر جهان عضویت دارند که از جمله آنها می‌توان به پاریس، بروکسل، برلین، مکزیکوسیتی و ... اشاره کرد.

مأموریت سازمان جهانی شهرهای پایدار هوشمند به طور کلی در سه محور، ارتقا و تسهیل تبدیل شهرها به شهرهای پایدار هوشمند در سراسر جهان، فراهم آوردن بستری جهانی برای شهرها به منظور ارتقای قابلیت‌های دیجیتالی خود و بهره بردن از پتانسیل‌های نوآوری خود به منظور توسعه راه‌حل‌های تحول بخش برای شهرهای پایدار هوشمند و تقویت تبادلات، همکاری‌ها و آموزش‌های بین‌المللی میان شهرها خلاصه می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان اصفهان توسعه پایدار شهر هوشمند سازمان جهانی شبکه جهانی دیپلماسی شهری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۹۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها

ایسنا/خراسان رضوی بخشدار سرولایت اختصاص پنل‌های خورشیدی به منظور تأمین درآمد پایدار برای دهیاری‌های منطقه را ضروری دانست.

باقر صدیقی امروز جمعه ۷ اردیبهشت در حاشیه دیدار با مدیر برق شهرستان قوچان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مدیریت حوزه برق سرولایت با قوچان و سه روستا نیز با خوشاب سبزوار است، افزود: مدیریت حوزه آب و آب‌رسانی سرولایت نیز با شهرستان نیشابور و آب‌رسانی به تعدادی از روستاهای فیروزه، نیشابور و خوشاب نیز با این بخش است.

 وی عنوان کرد: چون نقطه مرزی هستیم متأسفانه این گونه تقسیم‌بندی شده است. در حوزه برق‌رسانی از ۴۰ روستا ۳۷ روستا زیر نظر قوچان و سه روستا با خوشاب است.

بخشدار سرولایت با بیان اینکه در حوزه خدمات رسانی مانند گاز و آب این منطقه نیاز شهرستان‌های هم‌جوار را تأمین می‌کند، تصریح کرد: چون هم‌جوار ما روستاهای بخش آبکوه شهرستان قوچان است، به همین دلیل از این منطقه برق مورد نیاز وارد بخش سرولایت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای شبکه توزیع برق استان از این مسیر مقرون به صرفه‌تر است تا اینکه بخواهد از نیشابور توزیع برق صورت گیرد. بخش سرولایت ۹۰ کیلومتر تا مرکز شهرستان فاصله دارد، در صورتی که این فاصله تا قوچان ۳۰ کیلومتر بیشتر نیست.

صدیقی در ادامه تعامل بین دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان را از محورهای مهم توسعه و آبادانی یک منطقه دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم موانع و مشکلات را برطرف و راهکارهای عملی برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم را انتخاب کنیم.

وی با تأکید بر تداوم اجرای طرح تعویض شبکه توزیع برق فعلی به کابل خود نگهدار و همچنین تأمین روشنایی معابر روستایی خاطرنشان کرد: فرمانداری و بخشداری نقش حمایتی، نظارتی و هدایت کننده دارد و سایر دستگاه‌های اجرایی باید با هم افزایی و تعامل مشکلات مردمی را برطرف کنند.

بخشدار سرولایت در ادامه بر اختصاص پنل‌های خورشیدی به منظور تأمین درآمد پایدار برای دهیاری‌ها، پیگیری چارت و تأمین نیرو و بالابر مختص اداره برق مستقر در منطقه تأکید کرد.

وی همچنین به ضرورت هماهنگی بیش از پیش بین ادارات آب و برق با لحاظ حداقل اثرات اجتماعی اشاره و اظهار کرد: انتظار داریم برق کنتورهای چاه و خط پمپاژ به هیچ وجه قطع نشوند تا مشکل در کمبود و توزیع آب شرب برای اهالی بخش سرولایت را نداشته باشیم.

صدیقی همچنین با هرگونه تعامل و همکاری با مجموعه برق و تداوم این همکاری‌ها اعلام آمادگی کرد و خواستار تسریع در اصلاح و نوسازی شبکه توزیع برق و برخی از خطوط انتقال آب و همچنین رفع مشکل مالکیت و دولتی شدن شبکه آب‌رسانی در ۳ روستای باقی مانده سطح بخش شد.

مدیر برق شهرستان قوچان در این نشست سه جانبه ضمن بیان اقدامات مهم انجام شده و در دست اقدام اظهار کرد: با توجه به اینکه رسالت شرکت برق خدمت‌رسانی به مردم است، از هیچ کوششی جهت خدمت شایسته به مردم دریغ نخواهیم کرد.

مهدی آدینه ادامه داد: خدمت به مردم و رفع مشکلات آنان یک نعمت الهی است که باید قدردان و شکرگزار این نعمت باشیم.

وی با اشاره به هزینه کرد حدود ۴۵ میلیارد ریال برای برق‌رسانی به روستای ماه نشین سرولایت در سال گذشته ادامه داد: تکریم ارباب رجوع و پیگیری مطالبات به حق مردم از جمله محورهای مهم مورد توجه است که برای موفقیت در این راه و کسب رضایت مردم تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • ثبت ۱۵ دستاورد هوشمندسازی در سازمان آتش‌نشانی اصفهان
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • فرهنگ پهلوانی از گود زورخانه تا گرد جهان
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • استفاده از الگوهای نوین مشارکتی در پروژه‌های شهری اصفهان