Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@14:36:17 GMT

پای دولت از سر صنعت مرغداری برداشته شود

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۱۱۸۹

پای دولت از سر صنعت مرغداری برداشته شود

ساعت 24 - در هفت های تازه سپری شده داستان رختن جوجه های یک روزه به چاه بازهم بهانه ای شد برای اینکه گروههای شناخته شده سیاسی و روشنفکری که درکمین چنین روزهای بدبخت کننده می نشینند تا بوق و شیپور عدالت خواهی را دردست گرفته و گوش فلک را پر کنند.

اینها هرگز یادشان نمی آید همین صنعت مرغ داری ایران با همه کاستی ها و کژی ها تولیدی به اندازه نیاز  کشور را سامان داده است و اگر دخالتهای سیاسی دولتها و جریانهای سیاسی نباشد ظرفیت های نصب شده دراین صنعت راه صادرات را نیز باز خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دخالتهای دولتها قیمت گذاری گوشت مرغ ، تخم مرغ و دادن ارزهای ترجیحی برای واردات نهاده و غذای مرغها است. مهدی معصومی اصفهانی نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران ارزش صنعت مرغ‌داری کشور را 10 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، تمام اختیار این صنعت در دست دولت‌ها بوده و تشکل‌های این حوزه کمترین نقش را در تصمیم‌سازی‌ برای صنعت خود نداشته‌اند، از این رو در حال حاضر نیز که صنعت مرغ ‌داری کشور با چالش و بحران دیگری مواجه شده، صاحبان این صنعت و تشکل‌های این بخش تمام تلاش خود را بر این معطوف کرده‌اند که هشدارها را به دولت بدهند که مراقب این صنعت باشد.این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، تعداد واحدهای تولیدی در صنعت مرغ‌داری کشور را در حدود 25 هزار واحد عنوان کرد و با بیان اینکه اکثر این واحدها کمتر از نیم درصد تولید را در دست دارند بنابراین، رقابت در این صنعت بالا است، افزود: با توجه به شیوع بحران کرونا در جهان، بسیاری از کشورهای تامین‌کننده خوراک و غلات، فروش خود را متوقف کرده‌اند بنابراین از هم‌اکنون برای واردات و تامین این کالاها باید اقدام کرد.معصومی اصفهانی در بخش دیگری از سخنانش، به توقف واردات مواد اولیه صنعت مرغ‌داری کشور طی دست‌کم 4 ماه گذشته اشاره کرد و افزود: برای واردات کالاهای دیگر از جمله واکسن و ویتامین‌های مورد نیاز این بخش نیز در حدود 4.5 ماه است که هیچ ارزی تعلق نگرفته در حالی که میزان ذخیره این بخش تنها کفاف دو ماه آینده را می‌دهد.وی همچنین از وضعیت توزیع نهاده‌ها انتقاد کرد و گفت: بیش از 50 درصد از واحدهای مرغ‌داری کشور طی چند ماه گذشته، دان مورد نیاز خود را به قیمت ارز آزاد خریداری کرد ه اند.

آینده مبهم صنعت مرغ داری  

در جای دیگر اما فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش‌خصوصی در کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران طی دو نشست پیاپی، چالش‌ها و موانع بازدارنده پیش‌روی صنعت مرغ و تخم‌مرغ کشور را بررسی کردند.  این موضوع ابتدا در پانزدهمین جلسه کمیسیون که به صورت آنلاین برگزار شد، به بحث گذاشته شد و صاحبان تشکل‌های صنعت مرغ‌داری و مدیران واحدهای تولیدی این بخش به بیان نگرانی‌های خود از آینده مبهم این صنعت پرداختند؛ در حالی که راهکارهایی نیز برای ادامه حیات واحدهای تولیدی این بخش مطرح کردند. وضعیت نگران‌کننده صنعت مرغ‌ و تخم‌مرغ در شرایط کنونی و اهمیت رسیدگی فوری به مشکلات این بخش منجر به آن شد تا در شانزدهمین نشست این کمیسیون که این بار به صورت حضوری برگزار شد، گفت‌وگوی فعالان اقتصادی پیرامون این موضوع تا دستیابی به چاره کار ادامه یابد.

ضرر سالانه 1400 میلیارد تومانی

غلامعلی فارغی، عضو هیات مدیره اتحادیه مرغ‌داران گوشتی ایران در سخنانی طی این دو نشست تخصصی، به وجود مشکلات ساختاری در این صنعت اشاره کرد و گفت: حدود 25 هزار بهره‌بردار مختلف در صنعت مرغ گوشتی و تخم‌گذار در کشور وجود دارد که هیچ‌یک از آنان قیمت‌گذار نیستند و عموما قیمت‌پذیر هستند.وی مداخلات دولت‌ها در این صنعت را عامل مهم در بروز مشکلات این بخش عنوان کرد و با بیان اینکه ارزش تولیدات این صنعت در کشور، حدود 10 میلیارد دلار است، افزود: نابسامانی و بی‌نظمی در صدور پروانه‌های بهره‌برداری معضل ریشه‌دار این صنعت است به طوری که در طول چهار دهه گذشته، بیش از دو برابر ظرفیت موردنیاز کشور، مجوز صادر شده است.به گفته فارغی، بازده صنعت مرغ‌ داری کشور کمتر از 15 درصد است و وی دلیل افت بازدهی در این صنعت را دخالت‌های دستوری از سوی دولت در تولید و بازار دانست.وی افزود: مداخلات دولت‌ها در این صنعت، منجر به آن شده که بخش مرغ گوشتی و مرغ مادر سالانه 1400 میلیارد تومان ضرر داشته باشد.عضو هیات مدیره اتحادیه مرغ‌داران گوشتی ایران در ادامه، تعامل و هم‌فکری دولت با بخش خصوصی فعال در این صنعت را عامل جدی در رفع مشکلات دانست و افزود: خواسته جدی تشکل‌های این بخش این است که اجازه دهند نمایندگان بخش خصوصی در جلسات تصمیم‌گیری دولت و وزارت جهاد کشاورزی حضور فعالانه داشته باشد.وی در عین حال افزود: صنعت مرغ‌داری کشور هنوز جزو صنایع آسیب‌دیده از کرونا قرار نگرفته است. فارغی در همین رابطه، استمهال بدهی‌ها حداقل به مدت یک سال، کمک به تامین نقدینگی واحدهای تولیدی، استمهال حق بیمه این صنعت و یکسان‌سازی نرخ ارز را راهکارهای عبور از کرونا در این صنعت عنوان کرد.

ضعف نظام توزیع نهاده‌ها

سید فرزاد طلاکش، دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران نیز در این نشست، یکی از معضلات پیش پای واحدهای تولیدی این بخش را نبود نظام توزیع مناسب نهاده‌ها عنوان کرد و خواستار حضور نمایندگان بخش خصوصی این صنعت در جلسات تصمیم‌سازی‌ها شد.وی با اشاره به اینکه صنعت تخم‌مرغ کشور طی پنج سال گذشته، بازار صادراتی آسیای میانه را از دست داد در حالی که بازارهای عراق و افغانستان نیز دست‌کم تا پنج سال آینده به طور کامل از دست ایران خارج خواهد شد، افزود: متاسفانه به رغم تبادلات عمده‌ای که ایران با کشور عراق دارد، هنوز دولت‌های این دو کشور موفق به امضای پروتکل تجاری برای تضمین صادرات و فروش کالا از ایران به عراق نشده‌اند .

منبع: ساعت24

کلیدواژه: واحدهای تولیدی بخش خصوصی تخم مرغ دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۱۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود

امام جمعه قزوین گفت: باید کاری کنیم کارگران و خانواده های آنها که درصد بالایی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، دلشان شاد باشد و از زندگی‌شان راضی باشند و مشکلات از سر راهشان برداشته شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در خطبه‌های نماز جمعه که در مسجدالنبی (ص) قزوین برگزار می‌شود، اظهار کرد: یکی از جلوه‌های تقوای الهی شکر نعمت‌های خداست، یعنی شکر آنچه را که خدا داده به جا بیاوریم، وقتی شکر را به جا بیاوریم، آن نعمت افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از نعمت‌های خدا، نعمت وجود ما آدم‌هاست، وجود ما نعمت خداست، اگر این وجود را در عبادت و بندگی به کار گرفتیم یعنی شکرش را به جا آورده‌ایم و خدا بر کرامت، عزت و آبرویمان می‌افزاید و بصیرتمان را افزایش می‌دهد، اگر هم وجودمان را در معصیت به کار گرفتیم و ناشکری کردیم، خدا نعمت‌هایش را تبدیل به نقمت می‌کند، پس همواره باید شکر نعمت‌های خدا را به جا بیاوریم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: از جمله نعمت‌های مهم خدا، مخصوصاً در عصر و نسل ما و در این دهه‌های اخیر و در این ماه‌هایی که در آن زندگی می‌کنیم، شکست‌های پی‌درپی دشمنان قسم‌خورده خدا و مردم است، این‌ها شکر دارد، یک زمانی که اکنون در سالروز آن قرار داریم، آمریکا در ویتنام شکست خورد اما در خیلی از جاهای دیگر همچنان در حال جولان دادن بود، به برکت انقلاب اسلامی اتفاقات بزرگی افتاد، بعد از شکست آمریکا در ویتنام، آمریکا در ایران اسلامی طعم شکست را چشید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: آمریکای تا دندان مسلح در مقابل حرکت، حضور، تظاهرات و راهپیمایی مردم ایران شکست خورد و هیمنه آمریکا شکسته شد و انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید، آمریکا با همه قدرت و هیمنه‌اش تصور می‌کرد حالا که عراق را به تصرف خود در آورده، عراق یکی از استان‌ها و ایالت‌های آمریکا شده است اما دیدیم خدای متعال به برکت مقاومت مردم و به برکت رزمندگان عزیز اسلام، ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و بسیج مردمی در دوران دفاع مقدس و بعد هم حرکت مردم عراق در مقابل سیطره آمریکا و بعثی‌ها، خدا آمریکا را در عراق هم به شکست مفتضاحانه رساند.

وی خاطرنشان کرد: خودشان می‌گویند ما آمدیم چقدر در عراق هزینه کردیم اما مسلمانان با محوریت مقاومت اسلامی و ایران قدرتمند همه چیز را به دست گرفتند و آمریکایی‌ها را از منطقه اخراج کردند و در عراق شکست را به خوبی به آن‌ها چشاندند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: در افغانستان نیز شاهد شکست حقیقی آمریکا بودیم و بیشتر از این را هم شاهد خواهیم بود، مردم یمن گرسنه بودند و چیزی در اختیارشان نبود اما عربستان که با همراهی آمریکا جنگ نیابتی در آنجا راه انداخته بودند، این شکست را در یمن هم چشیدند.

خطیب نماز جمعه قزوین تصریح کرد: در لبنان، غزه، سوریه و در همه این صحنه‌ها آمریکا و ایادی آمریکا یعنی داعشی‌ها، به برکت مقاومت و استقامت بندگان خوب خدا طعم شکست و ذلت را چشیدند، منتظر شکست‌های بیشتر آن‌ها و ان‌شاءالله پاک شدن منطقه از حضور دژخیمان آمریکایی و ایادی آنان هستیم.

وی یادآور شد: هفته معلم و سالروز شهادت استاد شهید علامه مطهری را در پیش داریم، رمزی از رموز شخصیت علامه مطهری را از زبان امام صادق (ع) بشنویم، امام (ع) فرمودند اینکه یک نفر عالم می‌شود، همه عالم شدن مربوط به آن کتاب‌هایی که خوانده و آن اساتیدی که به او درس داده‌اند و سال‌هایی که به مدرسه و دانشگاه رفته، نیست.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: خیلی‌ها دانشگاه و مدرسه رفته‌اند، خیلی‌ها درس خوانده‌اند اما آن‌هایی که مطهری شده‌اند خیلی نیستند، مطهری چه چیزی داشت که او را تبدیل به علامه مطهری کرد؟ اگر رمزهای اسرار وجودی شهید مطهری را دنبال کنیم، خیلی تماشایی است.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: امام صادق (ع) در ادامه فرمود علم چیست؟ علم نوری است که خدا هر بنده‌ای را بخواهد هدایت کند، نور علم را در درون این بنده قرار می‌دهد و چراغ علم را در درونش روشن می‌کند، آن چراغی که خدا روشن می‌کند نور و علم حقیقی و علم اثرگذار است.

وی بیان کرد: لذا اگر کسی یک مقدار از آثار شهید مطهری را مطالعه کند نمک‌گیر و علاقمند می‌شود، وقتی کتاب‌های شهید مطهری را می‌خوانیم، دیگر نمی‌توانیم آن‌ها را کنار بگذاریم، آنقدر که جاذبه معنوی دارد، این آثار هم عقل و منطق ما را اشباع می‌کند و پاسخگوی سؤالات عقل و منطق است، هم قلب و درون ما را راضی و قانع می‌کند. در ادامه فرمود اگر تو نیز طالب علم بودی، اول باید حقیقت بندگی را در جان خودت محکم کنی چرا که خداوند می خواهد بنده خودش را نورانی و عالم کند.

خطیب نماز جمعه قزوین ادامه داد: صداقت ما، امانت داری، محبت و برادری ما نسبت به بندگان خدا، اهمیت ما به نماز، انس و الفت با کلام خدا، حمایت از مظلومان و محرومان، کمک به مستضعفان و صله رحم نشان بندگی ماست و حضرت می فرمایند اگر می خواهید درون شما نورانی شود و از جانب خداوند صاحب علم شوید، ابتدا باید بندگی را ثابت کنید و سپس هر چه که آموخته اید را عمل کنید.

وی اضافه کرد: در روایات آمده است اگر بنده ای آن چیزی را که می داند را عمل کند، خداوند علم آن چیزی را که نمی داند را به او عنایت می کند، بنابراین باید به علم عمل کرد و از خداوند طلب علم کرد و بگوییم خدایا علم و دانش مرا افزایش بده تا خدا آن نور را بر قلب انسان بتاباند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: سالروز صدور فرمان هشت ماده ای مبارزه با فساد از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی را در این ایام داریم، اگر جامعه ای خدای ناخواسته به ربا، اختلاس و حرام خواری مبتلا شد، نمی تواند قرآنی شود.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خداوند فرمود «لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ» یعنی جز پاکان نمی توانند قرآن را درک کنند و قرآن فقط روی انسان های پاک اثر می گذارد و غیر از انسان های پاک کسی زمینه درک قرآن را ندارد.

وی عنوان کرد: بنابراین فساد نباید وجود داشته باشد و حلال خوری جدی باشد تا انسان لیاقت استفاده از کتاب، مکتب و معارف نورانی دین را داشته باشد. اگر رهبری مبارزه با فساد را جدی گرفتند، یعنی همه ما بسیج باشیم تا جامعه ای پاک داشته باشیم و زمینه پذیرش دین و قرآن در آن فراهم گردد.

آیت الله عابدینی با اشاره به سفر رئیس جمهور محترم به کشورهای پاکستان و سریلانکا گفت: این سفر برکات بسیاری داشت که یکی از مهمترین آنها در سفر به پاکستان، افزایش امنیت در مرزهای دو کشور خواهد بود و الحمدلله قدم های بلندی برای تقویت امنیت دو کشور برداشته شد.

خطیب نماز جمعه قزوین بیان کرد: در سفر رئیس جمهور به سریلانکا نیز غیر از مسائل تجاری و مبادلات مالی که زمینه تقویت آن فراهم شد، تولید فناوری و استفاده از متخصصان ایران در احداث سد و نیروگاه کم‌نظیر در سریلانکا از اتفاقات مهم بوده که آبرو و عزت مهندسان ایرانی را به نمایش گذاشت.

وی با تبریک روز کارگر و با تأکید بر اینکه مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود، اظهار کرد: ما قدر کارگران را می دانیم و به تأسی از پیامبر (ص) دست کارگران را می بوسیم، باید کاری کنیم کارگران و خانواده های آنها که درصد بالایی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، دلشان شاد باشد و از زندگی‌شان راضی باشند و مشکلات از سر راهشان برداشته شود.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین تصریح کرد: پیامبر (ص) فرمودند کسی که برای لقمه حلالی که سر سفره خانواده خود می‌آورد، تلاش می کند مانند مجاهد در راه خداست و این نشان می دهد این کار تا چه حد حائز اهمیت است.

امام جمعه قزوین بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر این ملت بخواهند استقلال سیاسی را در مقابل سلطه گران عالم حفظ کند باید پایه های اقتصادی خود را محکم کند و بعد تأکید کردند رکن اساسی، کارگر است.

وی افزود: سالروز فتح اندلس را در این ایام داریم، دشمنان با حیله و نیرنگ این سرزمین را از مسلمانان پس گرفتند؛ مسلمانان در اندلس در اوج قدرت و شکوه بودند که آثار تاریخی آن دوران هنوز هم وجود دارد، دشمن نخواست عزت و اقتدار مسلمانان را ببیند و با نقشه فساد، بی حیایی، بی حجابی و بی بندوباری را در بین جوانان آن جامعه رواج داد.

آیت الله عابدینی افزود: همان مردم با حیا به بی حیایی روی آوردند و در نهایت تمام عزت و اقتدارشان فرو ریخت و دشمن بر آنها سیطره پیدا کرد. جا دارد از بانوانی که در امر حیا و حجاب زحمت می کشند قدردانی کنیم، از رییس کل دادگستری و همراهانشان، نیروهای انتظامی، بسیج مردمی و همه مردم با غیرتی که متوجه شدند برای عفاف و حجاب باید جدی باشند تشکر کنیم.

خطیب نماز جمعه قزوین بیان کرد: اینکه با رفتار همراه با احترام و کرامت، حتی با بانوانی که بد حجاب هم هستند بسیار ارزشمند و اثرگذار است و از آنها حمایت کردند تا مسیر درست را انتخاب کنند. از همه خواهرانی که حرف دلسوزان خودشان را شنیدند و رفتارشان را اصلاح کردند نیز قدردانی می کنم و اعتقاد داریم که عفاف و حجاب نشان استقلال، عزت و سربلندی، فرهنگ متعالی، پاکدامنی و پایگاه معنوی برای پرورش نسل های افتخارآفرین است و همه باید جامعه خودمان را جامعه ای آبرومندانه قرار دهیم.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: در روز ایمنی حمل‌ونقل قرار داریم و روز شوراها را در پیش داریم، ان‌شاءالله عزیزانی که در این عرصه‌ها وظیفه‌ دارند به وظایف خود به درستی عمل کنند و ما هم قدردان خادمان این عرصه‌ها باشیم و برای آن‌ها از خدای متعال عزت و سربلندی طلب کنیم.

امام جمعه قزوین بیان کرد: از خدای متعال ملتمسانه می‌خواهیم این درد و رنجی که هر روز چندین بار قلب بندگان خدا را می‌آزارد و این شرایط غمگین آوارگان و مردم مظلوم غزه را پایان دهد و به زودی پیروزی و نصرت نهایی به این مردم مظلوم عنایت کند و رژیم منحوس صهیونیستی را به شکست کامل برساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید