Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@16:29:56 GMT

آیا بیماران کرونایی محدودیت غذایی دارند؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۴۳۵۴

آیا بیماران کرونایی محدودیت غذایی دارند؟

این روز‌ها که ویروس کرونا در کوی و برزن جولان می‌دهد و به شکار افراد نشسته است، بازار توصیه و سفارش از سوی غیرکارشناسان درباره نوع تغذیه مصرفی، سبک زندگی تا حتی چه بپوشیم یا نپوشیم و کجا برویم و نرویم داغ است و هر از گاهی فهرستی از این موارد منتشر می‌کنند.

انتشار فهرستی از «مواد غذایی که حال بیماران کرونایی را بدتر می‌کند» مورد جدیدی است که در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد و بر استرس و واهمه خانواده‌هایی که عضوی از آنان درگیر مبارزه با ویروس کرونا است، افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهرستی که با مشاهده آن تعجب باید کرد، زیرا از مواد غذایی نام برده که پیش از این به شدت بر مصرف آن به عنوان ماده‌ای برای پیشگیری از کرونا توصیه می‌شد. به عنوان مثال در این فهرست شاهدیم که از توت فرنگی، اسفناج، پیازچه، انجیر، سرکه و بسیاری مواد غذایی دیگر به عنوان مواد مضر و بدتر کننده حال بیماران کرونایی نام برده شده است.

مینو محرز عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در گفت وگو با ایرنا، با رد فهرستی از مواد غذایی که به عنوان خوراکی‌هایی که حال بیماران کرونایی را بدتر می‌کند، در فضای مجازی می‌چرخد، تصریح کرد: ماندن در خانه و شست و شوی مخاط بینی و حلق برای کسی که مبتلا به این بیماری ویروسی تنفسی شده، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا سرفه‌ها و خشکی این نقاط بیمار را اذیت می‌کند.

وی ادامه داد: غذای مناسب و در حد توان باید در رژیم غذایی این بیماران گنجانده شود. فرقی نمی‌کند چه ماده غذایی مهم این است که شامل کربوهیدارت، پروتئین، چربی و سایر مواد مغذی برای بدن باشد.

کرونا با تغییر چهره، خودنمایی کرده است

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که در میان عامه مردم، این باور است که کرونا به دلیل اینکه ریه را درگیر می‌کند پس مواد غذایی حساسیت زا نباید مصرف شود، خاطرنشان کرد: در ابتداترین روز‌های شیوع این بیماری در چین، ویروس کرونا بیشتر ریه را درگیر می‌کرد، اما حال که پاندومی شده شاهدیم که علائم متفاوتی از خود نشان داده، حتی مواردی با سکته قلبی و مغزی یا دیگری با اسهال و استفراغ به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

وی افزود: بنابراین تظاهرات دیگر اکنون وجود دارد که می‌تواند زودرس باشد یا دیررس باشد. آنچه مهم است اینکه در حال حاضر محدودیت به ریه ندارد و در برخی جوان‌ها با سکته یا گرفتگی عروق بروز می‌کند.

مواد غذایی مغذی را در رژیم بیماران کرونایی بگنجانیم

محرز با بیان اینکه نوع غذایی که بخواهد ریه را اذیت کند وجود ندارد، یادآور شد: بنابراین خیلی محدودیت قائل نیستیم و توصیه می‌کنیم هر آنچه در توان دارند مصرف کنند. اوایل هم عنوان می‌شد که زنجبیل، لیموترش، سیر و ... برای پیشگیری مناسب است، اما ثابت نشده است.

عضو کمیته ستاد ملی مقابله با کرونا، با تاکید بر اینکه برای بیماران کرونایی، مایعات زیاد و استراحت به شدت توصیه می‌شود، یادآور شد: نه چیزی را منع و نه چیزی را توصیه می‌کنیم فقط بر استفاده از میوه‌های فصل، مواد لبنی به دلیل دارا بودن پروتئین و مواد غذایی مناسب تاکید می‌کنیم ضمن اینکه مصرف غذا‌های سرخ کردنی هم برای این افراد اشکالی ندارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا رژیم غذایی علائم کرونا بیماران کرونایی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۴۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ اسماء وردیان محقق موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد.

در این طرح جوهر هوشمند سبز از ضایعات پوسته میگو (نانوفیبر‌های کیتین) و ترکیب دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین بدست آمده از گلبرگ زعفران برای پایش تازگی میگو در طول مدت نگهداری در یخچال ساخته شد. این جوهر هوشمند حتی پس از نگهداری به مدت شش ماه در دما‌های مختلف همچنان پایدار بودند.

غذا‌های دریایی به عنوان منبع غنی از ویتامین‎ها، مواد معدنی و اسید‌های چرب غیراشباع بخش مهمی از سبد غذایی هستند.

این غذا‌ها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و پایش تازگی آن‎ها ضروری است.

برچسب های هوشمند با قرار‌گیری در محیط بسته‌بندی می‌توانند به صورت خودکار فعال شده و به مصرف‎ کننده اطلاعات بصری در خصوص سلامت و تازگی محصول ارائه دهند.

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!