Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز آقایی در چابهار با اشاره به رشد عملیات تخلیه و بارگیری کالای اساسی در بندر چابهار، اظهار داشت: با توجه به تأکید دولت به دو شرکت دولتی مبنی بر انتقال بخشی از کالاهای اساسی مورد نیاز کشور از طریق بندر چابهار، این بندر رشد 177 درصدی در تخلیه کالای اساسی مورد نیاز کشور در سال 98 داشته است که این میزان 45 هزار تردد در جاده های استان را ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت تردد در راه‌های مواصلاتی بندر افزود: تعدد تردد یعنی بندر برای صاحبان کالا با هر تردد رقابت‌ پذیرتر شده است و هزینه تمام شده کالا در منطق اقتصادی کاهش می‌یابد؛ منطق اقتصادی می‌گوید، تردد حامل‌ها هرچه بیشتر شود در کاهش هزینه تمام شده حمل و نقل کالاهای صادراتی، وارداتی، ترانزیتی و حتی کاپوتاژی موثر است و بندر را برای صاحبان کالا رقابت پذیر می‌کند.

مدیرکل بنادر و دریانوری استان سیستان و بلوچستان با اشاره به تداوم ورود ورود کالای اساسی به کشور در دو ماه نخست امسال گفت: در دوماه گذشته چیزی حدود 340 هزار تن کالای اساسی به چابهار وارد شده و همین الان چیزی حدود 250 هزار تن کالا درحال تخلیه از کشتی‌هاست. کالای اساسی وارده به چابهار عمدتا برای نیاز سیستان و بلوچستان، استان‌های شرقی و گاها استان‌هایی است که نیاز مبرم دارند.

آقایی با اشاره به اهمیت تصویب لایحه توسعه منطقه آزاد چابهار در مجلس هم گفت: ما شاید تنها بندری در کشور بودیم که نه منطقه آزاد و نه منطقه ویژه بودیم و عملا در گردونه رقابت حضور نداشتیم، در چهارسال گذشته تمام تلاش ما برای تسهیل قوانین برای صاحبان کالا و سرمایه‌گذاران بود و خوشبختانه با نگاه مناسب مجلس و به‌ویژه نمایندگان استان‌های شرقی کشور لایحه توسعه منطقه آزاد چابهار مصوب شد و از سوی رییس جمهور ابلاغ شد.

وی گفت: انتظار ما این است دبیرخانه مناطق آزاد و منطقه آزاد چابهار اقدامات اجرایی برای تسهیل‌گری قوانین را تسریع ببخشند چراکه همچنان از گردونه رقابت خارجیم و صاحبان کالا نیاز دارند قوانین منطقه آزاد به طور کامل و عملیاتی در بنادر چابهار جاری و ساری شود.

هند قرار است چابهار را به 65 دستگاه استراتژیک تخلیه و بارگیری مجهز ‌کند

مدیرکل بنادر و دریانوری سیستان و بلوچستان در پاسخ به سوالی درباره آخرین روند قرارداد هندی‌ها در بندر چابهار هم گفت: درحال حاضر هنوز قراردادی با هندی‌ها امضا نشده، صرفا تفاهم نامه‌ای است که در مجالس سه کشور ایران، هند و افغانستان مصوب شده و ما و طرف‌های درگیر مُصر به انجام آن هستیم.

آقایی تاکید کرد: امضا و اجرای قرارداد منوط به تامین تجهیزات از سوی هندی‌هاست، البته درحال حاضر قرارداد موقتی برای پورت اپراتوری بندر داریم و هندی‌ها حضور دارند اما قرارداد اصلی همانطور که گفتم منوط به تامین تجهیزات از سوی طرف هندی‌ است.

وی گفت: خوشبختانه هند مناقصه‌های تامین تجهیزات که در مجموع 65 دستگاه تخلیه و بارگیری برای تجهیز بندر چابهار است را برگزار کرده و شرکت‌های برنده درحال ساخت تجهیزات هستند؛ شروع ساخت این تجهیزات هم بخشی امسال و بخشی سال آینده است. مشخصا قرارداد ساخت بخشی از جرثقیل‌های ساحلی تعهد هند با یک شرکت ایتالیایی امضا شده و عملیات ساخت هم آغاز شده است و برای جرثقیل های بزرگ گنتری کرین هم قراداد هند با شرکت پیمانکار منعقد شده است و امیدواریم مجوز آمریکا مبنی بر معافیت چابهار از تحریم‌ها که با رایزنی هند اعطا شده پایدار بماند تا برای شرکت‌های سازنده مشکلی پیش نیاید و تجهیزات به‌موقع ساخته و وارد بندر شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: البته بندر چابهار درحال حاضر با تسهیلات 403 میلیون دلاری که از صندوق توسعه ملی دریافت کرده، مجهز به 30 دستگاه استراتژیک تخلیه و بارگیری به ارزش حدود 60 میلیون دلار است؛ دو دستگاه لایروب 4 هزار مترمکعبی هم درحال حاضر برای این بندر در شرکت سازنده درحال ساخت است و حدود 70 درصد پیشرفت کار دارد. فقط ساخت همین دو دستگاه چیزی حدود 200 میلیون دلار تمام می‌شود.

آقایی گفت: در مجموع برای 5 فاز بندر چابهار چیزی حدود 110 دستگاه استراتژیک تخلیه و بارگیری خریداری می‌شود که بخشی از آن‌‌ها مانند لایروب هایی که عنوان شد، چهار فروند یدکش، یک فروند شناور پشتیبانی جستجو و نجات و یک فروند بویه‌گذار در حال ساخت است که سرجمع بیش‌از تسهیلاتی است که از صندوق توسعه ملی برای تجهیز این بندر گرفته شده است.

وی ادامه داد: هم‌چنین برای تامین نیاز کوتاه مدت بندر چابهار به تجهیزات هم درحال بررسی انتقال بخشی از تجهیزات مشخصا گنتری کرین مازاد از سایر بنادر کشور به چابهار هستیم.

فاز دوم توسعه 86 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره فازهای بعدی پروژه توسعه بندر چابهار، گفت: فاز دوم در حال حاضر 86 درصد پیشرفت فیزیکی در استحصال از دریا و تحکیم بستر دارد، پیش‌بینی ما بر این است که فرآیندی که برای تکمیل فاز دو تعریف کردیم با فرآیند جذب بار و کالا هم‌خوان شود. هرقدر بتوانیم تسهیل‌گری جذب بار و کالا کنیم بندر رقابت‌پذیر تر و برای صاحبان کالا جذاب‌تر می‌شود.

وی گفت: فاز اول پروژه توسعه این بندر که در حال بهره‌برداری است چیزی 8.5 میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری دارد که با بهبود پسکرانه به 15 میلیون تن هم می‌رسد؛ عمکلرد بندر چابهار در سال گذشته رشد بسیار مطلوبی داشته است به گونه‌ای که نسبت به مدت مشابه به سال قبل 97، 44 درصد رشد داشته و جایگاه سومین بندر جنوبی ایران در تخلیه و بارگیری کالا پس از بندر شهید رجایی هرمزگان و امام خمینی خوزستان را کسب کرده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: امسال هم پیش‌بینی می‌شود رکورد جدیدی در تخلیه و بارگیری کالا تا پایان سال در بندر چابهار ثبت شود و جایگاه این بندر را در مجامع داخلی و بین المللی ارتقاء بخشد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: رشد دولت کالاهای اساسی جاده های استان کاهش هزینه حمل و نقل رقابت استان سیستان و بلوچستان لایحه رییس جمهور مناطق آزاد سیستان و بلوچستان افغانستان صندوق توسعه ملی دلار ایران امام خمینی ایران سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان شهید بهشتی کشتی سیستان و بلوچستان برای صاحبان کالا تخلیه و بارگیری مدیرکل بنادر بندر چابهار کالای اساسی منطقه آزاد درحال حاضر چیزی حدود هندی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند

مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه دوست نداریم حتی یک واحد صنفی به خاطر قاچاق بسته شود، گفت: در بخشنامه‌های مختلف به اتحادیه‌ها اعلام کردیم که اگر کالای قاچاق وجود دارد خودتان جمع‌آوری کنید تا مشکلی به وجود نیاید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وحید خدرویسی مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در نشست هماهنگی با مدیران ارشد فروشگاه‌ها و مال‌ها گفت: براساس قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز اگر کالای قاچاقی در یک واحد صنفی شناسایی شود، علاوه بر توقیف کالاهای قاچاق، در مرتبه اول جریمه نقدی دو برابر ارزش ریالی آن، مرتبه دوم چهار برابر ارزش کالا و مرتبه سوم جریمه نقدی معادل 6 برابر ارزش کالا برای واحدهای صنفی عرضه کننده کالای قاچاق در نظر گرفته شده است. در نتیجه مشاهده می‌کنیم که قانون‌گذار جرایم سنگینی را برای واحدهای صنفی متخلف در نظر گرفته است.

ضرورت پیشگیری اتحادیه‌ها از برخورد قانونی سخت/ بنای ستاد بستن واحدهای صنفی نیست

وی افزود: در تعریف قاچاق، تخلفات مختلفی از مبادی ورود تا محل عرضه در نظر گرفته شده است. ما جلسات متعددی را با تمام اتحادیه‌ها چندین با داشته‌ایم. تمام مسئولین ستاد دوست ندارند که حتی یک واحد صنفی به خاطر بحث قاچاق بسته شود. ما هم بر همه موضوعات واقف هستیم. تمام موارد به کرات بررسی می‌شود و ما روزانه گزارشات تحلیلی برای مقامات عالی کشور ارسال می‌کنیم.

نیت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از برگزاری جلسات با اصناف و دیگران همکاری است اگر بنا به مچ‌گیری و برخورد باشد دیگر نیازی به برگزاری جلسات نیست. ما در بخشنامه‌های مختلف به اتحادیه‌ها اعلام کردیم که اگر کالای قاچاق وجود دارد خودتان جمع‌آوری کنید تا دیگر ضربه نخورید.

بی‌خبری واحدهای صنفی از جرایم شدید قانون

خدرویسی با اشاره به اینکه بخشی از واحدهای صنفی از سختگیری‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا بی‌خبر هستند، گفت: بنابراین لازم است تا در حوزه آموزش، اتحادیه‌ها و اتاق اصناف اقداماتی انجام دهند. خواست ما این است که آموزش صحیح در این حوزه انجام شود تا دیگر به سراغ برخورد قانونی نرویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • تداوم بارش‌ها در ایران؛ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد