Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@20:34:51 GMT

سردرگمی بورس های جهان

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۷۰۴۹

سردرگمی بورس های جهان

آفتاب‌‌نیوز :

در اتفاقی بی سابقه شمار کسانی که در آمریکا خواهان دریافت مزایای بیکاری شده اند از ۳۸ میلیون نفر نیز عبور کرده است تا نرخ بیکاری این کشور بیش از پیش به ثبت رقم بی سابقه ۲۵ درصد نزدیک شود. در ۴۳ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا نرخ بیکاری به بالاترین سطح خود رسیده است و کارشناسان هشدار داده اند با تداوم این روند و با توجه به کاهش شدید درآمد شهروندان آمریکایی، مخارج مصرفی که بار اصلی رشد اقتصادی آمریکا را بر دوش می کشد به سطوح پایین بی سابقه ای برسد و احیای رشد اقتصادی آمریکا بیش از پیش دشوارتر و آهسته تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آسوشیتدپرس، جان ویلیامز، مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در نیویورک گفت: ماه های بسیار سختی پیش روی اقتصاد ما خواهد بود و پیامدهای این همه گیری روی تقاضا و مصرف در کشور تاثیر بالایی خواهد داشت. این وضعیت نه تنها در کوتاه مدت که در میان مدت نیز همراه ما خواهد بود.

از سوی دیگر با وجود کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان ها در نقاط مختلف است و ضرورت رعایت نکات بهداشتی باعث شده است تا بسیاری از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.

تاکنون بیش از پنج میلیون و ۳۰۶ هزار و ۲۳۵ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۴۰ هزار و ۴۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۹۷ هزار و ۶۴۷ نفر، انگلیس با ۳۶ هزار و ۳۹۳ نفر، ایتالیا با ۳۲ هزار و ۶۱۶ نفر، اسپانیا با ۲۸ هزار و ۶۲۸ نفر و فرانسه با ۲۸ هزار و ۲۸۹ نفر بوده است.

از سوی دیگر تنش ها در روابط آمریکا و چین مجددا رو به افزایش است. سناتورهای آمریکا در حال تدوین لایحه ای برای تحریم برخی از نهادها و مقامات چینی به بهانه دخالت این کشور در امور هنگ کنگ هستند. پیش از این نیز برخی مقامات دولت ترامپ از احتمال تحریم چین به اتهام سهل انگاری در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داده بودند هر چند که چین تهدید کرده است در صورت عملی شدن تحریم ها به آن ها پاسخ متقابل خواهد داد.

از سوی دیگر مقامات چینی در نشست سالانه حزب کمونیست تصمیم گرفتند با توجه به شیوع کرونا برای امسال هیچ گونه هدف گذاری رشدی را انجام ندهند. برای نخستین بار در طول تاریخ معاصر رشد اقتصادی چین در سه ماهه نخست امسال به منفی ۶.۸ درصد کاهش پیدا کرد. چین هم چنین از در نظر گرفتن یک بسته حمایتی ۳.۶ تریلیون یوانی (نیم تریلیون دلاری) برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور و ایجاد اشتغال برای ۹ میلیون نفر از شهروندان چینی خبر داد.

چین و آمریکا بیشترین روابط تجاری جهان را با یکدیگر دارند و سال گذشته پس از یک جنگ تجاری و تعرفه ای طولانی بر سر مقدمات توافق بزرگتر که به فاز نخست مشهور است به توافق رسیدند. جنگ تجاری این کشور یکی از دلایل اصلی ریزش بازارها و کاهش رشد اقتصادی جهان در سال گذشته بود و فعالان بازار نگران اند تشدید اختلافات بین دو اقتصاد نخست جهان به ویژه در عصر پساکرونا فشار بر روی تجارت جهانی و احیای اقتصادی را تشدید کند.

استی دویک، کارشناس بازار در موسسه" ناتیکسیس آی ام" گفت: تجدید اختلافات تجاری بین چین و آمریکا می تواند روی عملکرد شاخص های بورسی در ماه های آینده تاثیر گذار باشد. چین به طور واضح یکی از سیبل های کمپین های انتخاباتی ترامپ خواهد بود و احتمالا شاهد تندتر شدن انتقادات وی از چین خواهیم بود.

بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۴ هزار و ۴۶۵.۱۵ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲۴ درصد افزایش تا سطح ۲۹۵۵.۴۵ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۰.۴۳ درصدی در سطح ۹۳۲۴.۵۹ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

مساله برگزیت کماکان کانون توجه معامله گران اروپایی است هر چند که اختلافات بین طرفین به حدی بالا است که کسی امیدوار به یک توافق زودهنگام نیست. دیوید فراست، مذاکره کننده ارشد انگلیس با ابراز نارضایتی از پیشرفت اندک حاصل شده در مذاکرات گفته است اتحادیه اروپا باید در مواضع خود تغییرات اساسی دهد. از سوی دیگر نیز میشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا روند مذاکرات برگزیت را مایوس کننده دانسته و گفته است که اروپا حاضر به قربانی کردن منافع خود به خاطر اقتصاد انگلیس نیست.

با این حال بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس به همتای ایرلندی خود گفته که حصول توافق بین دو طرف را کماکان ممکن می داند.

از سوی دیگر انگلیس به تازگی از نظام تعرفه ای جدید خود برای دوران پسابرگزیت رونمایی کرده و این مساله می تواند بیانگر جدی بودن انگلیس بر پیشبرد الگوی مدنظر خود و کمرنگ تر شدن احتمال توافق با اتحادیه اروپا بر سر مسایل گمرگی باشد.

اگر لندن و بروکسل تا پایان امسال به توافقی مشخص نرسند، انگلیس بازار واحد اروپایی را نیز ترک خواهد کرد و روابط تجاری دو طرف کانال مانش تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود. دو طرف هم چنین تا ماه ژوئن برای رسیدن به چارچوب کلی فرصت دارند و در صورت منقضی شدن این مهلت می توانند با توافق یکدیگر آن را تمدید کنند. از سوی دیگر انگلیس مذاکره برای امضای پیمان تجارت آزاد را با آمریکا، نروژ و استرالیا نیز آغاز کرده است.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۳۷ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۹۹۳.۲۸ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۰۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۱هزار و ۷۳.۷۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۰.۰۲ درصدی در سطح ۴۴۴۴.۵۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۱۷ درصد پایین رفت و به ۶۶۹۷.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۸ درصدی تا سطح ۲۰ هزار و ۳۸۸.۱۶ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۵.۵۶ درصد پایین رفت و در سطح ۲۲ هزار و ۸۸۵.۲۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت ۲.۲۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۸۲۴.۰۶ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۹۶ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۵۴۹۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۹۸ درصد کاهش به ۳۳.۲۵ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۲.۵۸ درصدی به ازای ۳۵.۱۳ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۴۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۳۴.۶۸ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۱.۸۹ درصدی به ازای ۱۷.۶۹ دلار مبادله شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بازار بورس واحد بسته شد رشد اقتصادی سوی دیگر شاخص ها روز قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم

نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار سرمایه در طول دو ماه اخیر یک روند صعودی را به خود گرفته که موفق شده است در دو ماه اخیر شاخص کل چیزی حدود ۲۰۰ هزار واحد رشد را ثبت کند و سه ریز موج صعودی را شاهد بودیم و به نظر می‌رسید محدوده حمایتی فعلی که تقاطع یک خط روند صعودی داینامیک است و همچنین ترما ۳۴ کندلی می‌تواند نقطه برگشت بازار رو به بالا باشد.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: بازار نیاز به محرک و اخبار بنیادی دارد تا بتواند دوباره در مسیر صعودی و سقف تاریخی خود در ماه‌های آینده پیش از فصل مجامع حرکت کند خوش بین هستم این اتفاق در دو الی سه ماه آینده خواهد افتاد و ما شاهد حرکت دوباره و رسیدن شاخص کل به محدوده ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خواهیم بود.

میرزایی در رابطه با شاخص کل هم وزن هم اظهار کرد: تا حدی زیادی میان این شاخص با شاخص کل بورس همبستگی وجود دارد. شاخص کل هم وزن فعلا بعد از حرکت‌های صعودی خود در فاز اصلاح موقت بوده هرچند در برابر ریزش در حال مقاومت است، اما انتطار می‌رود در طول هفته‌های آینده شاهد شکست محدوده مقاومتی استاتیک در حوالی ۷۸۰ هزار واحدی باشیم فکر می‌کنم این موضوع هم در هفته‌های آینده رخ دهد و شاخص کل هم وزن که برای سهم‌های کوچک بازار است بتواند حرکت صعودی را داشته باشد هرچند انتطار می‌رود اقبال بازار در موج بعدی صعودی بیشتر به سمت سهم‌های بزرگ باشد.

او افزود: خوش بینی‌هایی در رابطه با افزایش نرخ دلار نیمایی و به دنبال آن فروش شرکت‌های بزرگ وجود دارد همچنین در رابطه با گروه خودرویی دو نماد بزرگ این دو گروه احتمال این که اخبار مثبتی داشته باشند و کمک به حرکت بازار کنند زیاد است به همین دلایل انتظار داریم شاخص کل هم وزن پشت سر شاخص کل حرکت کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • شاخص بورس امروز ۱۷ اردیبهشت/افت ۲۰۶۴۷ واحدی
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • افت بیش‌از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل
  • کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • افزایش ۴۲۶ واحدی شاخص کل بورس