Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت راهنمای گام دوم مبارزه با کووید ۱۹ (کرونا ویروس) فاصله گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در دانشگاه ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی را منتشر کرد.

این راهنما برای دانشگاه ها، دانشکده ها و آموزشگاه های علمی و تحقیقاتی اعلام شده است.

از آنجایی که شناسایی راه های انتقال عامل ایجاد کننده بیماری نقش مهمی در کنترل آن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه های انتقال این ویروس هنوز به طور دقیق مشخص نشده است ولی به عنوان یک اصل کلی ویروس های تنفسی به طور عمده از طریق ریز قطرات یا از طریق سرفه یا عطسه و یا لمس اشیاء آلوده منتقل می شوند.

براساس دانسته های کنونی این بیماری از یک طیف ملایم تا شدید با علایمی همچون تب، سرفه، تنگی نفس می تواند بروز کند و در موارد شدیدتر ممکن است منجر به ذات الریه، نارسایی کلیه و مرگ شود. درصد مرگ ناشی از این بیماری هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.

با توجه به آخرین اطلاعات، انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان از طریق سرفه، عطسه، تخلیه ترشحات بینی و دهان در محیط است. این ویروس می تواند در فاصله ۱ تا ۲ متری از طریق سرفه یا عطسه منتقل ششود.

راه دیگر انتقال، تماس دستها با محیط و سطوح آلوده به ویروس مانند تجهیزات، دستگیره دربها، میز و صندلی، شیرآلات، نرده پله ها، پریز و کلیدهای برق و کلیه و سایلی است که به طور عمومی و مشترک استفاده می شود شامل اسکناس، اسناد و مدارک دست به دست شده و نظایر آن. بنابراین حائز اهمیت است پس از تماس با هر فرد یا اشیا مشکوک دست با آب و صابون شستشو شود.

فاصله گذاری اجتماعی

لازم است کلیه افراد شامل اساتید، دانشجویان و پرسنل در سامانه خود اظهاری وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir ثبت نام کرده و در صورتی که علائم بیماری را نداشتند، فرم مربوطه را پرینت کرده و پس از امضا فرم را به مدیر آموزش و یا مسئول دانشکده مربوطه تحویل دهند.

انجام کلیه فعالیت های ورزشی و جانبی تا اطلاع ثانوی در دانشگاه ممنوع است.

حتی الامکان مواجهه چهره به چهره افراد کاهش یابد و سعی شود از تلفن، شبکه های اجتماعی و ویدئو کنفرانس برای برگزاری جلسات حتی برای کارکنانی که در داخل یک ساختمان هستند، استفاده شود.

در صورتی که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد، بایستی فاصله یک تا دو متر (حداقل یک متر) و حداقل زمان ممکن رعایت شود.

استفاده از سیستم تهویه و یا باز گذاشتن پنجره ها ضروری است.

از تماس افراد با یکدیگر مانند دست دادن، روبوسی اجتناب شود.

از ماموریت ها خارج شهر و مسافرت های غیر ضروری اجتناب شود.

از تجمع افراد در محوطه، لابی، آبدارخانه، اتاق کپی، اتاق رایانه اجتناب شود. 

درصورت استفاده از سروی  ایاب و ذهاب، رعایت فاصله  ۱-۲ متری (حداقل یک متر) در موقع نشستن در سرویس ضروری است (حداکثر ۳ نفر در یک خودرو سواری متشکل از راننده و دو نفر مسافر در صندلی عقب.)

ضروری است فاصله بین میز و صندلی های کلاس های درس  ۱-۲ متر (حداقل یک متر) باشد.

ضروری است کلیه کلاس های فوق برنامه تعلیق شود (پخش فیلم، تئاتر، مسابقات ورزشی )

ضروری است حداکثر زمان حضور در هر کلاس درس به یک ساعت کاهش یابد.

ضروری است کلیه جلسات غیر ضروری حذف شده و یا به صورت آنلاین برگزار شود.

سایر جلسات نظیر جلسات دفاع از پایان نامه نیز آنلاین و یا با حضور حداقل افراد و با رعایت کامل پروتکل ها و مسائل بهداشتی برگزار شوند.

به منظور جلوگیری از تجمع در سلف سرویس، ضروری است مدت زمان سرو نهار به دو برابر افزایش یابد. همچنین سرو غذا در محل سلف سرویس با رعایت فاصله  ۱-۲ متر (حداقل یک متر) انجام شود.

لازم است فاصله افراد در هنگام دریافت غذا،  ۱-۲ متر (حداقل یک متر) باشد.

در صورتیکه رعایت شرایط فوق الذکر به هر دلیلی مقدور نیست از سایر رو های آموزش همچون برگزاری کلاسها به روش مجازی استفاده شود.

در صورت امکان دوره های کارآموزی و کارورزی و دستیاری به محل زندگی دانشجو منتقل شود تا بار خوابگاهی کاهش یابد.

از ورود کارکنان خدمات فنی و تأسیساتی مبتلا به کووید- ۱۹ و یا افراد دارای علائم تب، سرفه و تنگی نفس و سرماخوردگی و نیز افراد مشکوک (در تماس نزدیک با فرد مبتلا) به محل کار ممانعت
شود.

کد خبر 4932762

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی دانشگاه های ایران آموزش مجازی ویروس کرونا وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشجویان سازمان سنجش دانشگاه تهران آموزش مجازی امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه ها کنکور 99 دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه های ایران معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت منصور غلامی ۱ ۲ متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۹۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین درخواست وزارت ارتباطات برای رفع فیلترگوگل‌پلی/ رونمایی ماهواره‌های جدید تا یکی دو ماه دیگر

قدس آنلاین: عیسی‌زارع پور امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: برای سومین بار درخواست رفع محدودیت و فیلتر سرویس "گوگل پلی" را در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مطرح کردیم و امیدواریم دوستان همراهی کنند و بررسی کنند تا از گوگل پلی رفع فیلتر شود.

وزیر ارتباطات آذرماه سال گذشته در گفتگو با قدس آنلاین قول داده بود که برای سوم با وجود عدم موافقت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با رفع فیلتر این سرویس درخواست برداشته شدن محدودیت دسترسی به آنرا ارائه دهد.

او امروز گفت که این درخواست را پیش از عید ارائه داده و منتظر نظر اعضای این کارگروه است. مرجعی که پیشتر گفته بود دولت در ان دست بالا را ندارد و از  ۱۳ نفر در این کارگروه عضو هستند، شش نفر آنها وزرای دولت هستند، و بقیه یک نفر نماینده مجلس به همراه رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده کل انتظامی کشور و دادستان کل و دو عضو دیگرند، و تأکید کرده بود  بهتر است از بقیه اعضای این کارگروه هم سوال کنید که چرانظرشان مخالف است.

وی همچنین گفت: امسال برنامه‌ریزی‌هایی فراوانی درخصوص ماهواره‌ها انجام داده‌ایم که هم در ساخت ماهواره و هم در پرتاب، رویدادهای فضایی متعددتری را نسبت به سال گذشته داشته باشیم که ظرف یکی دو ماه آینده اولین رویدادها هم در مورد رونمایی از ماهواره‌های جدید و هم پرتاب آنها اتفاق خواهد افتاد.

وی همچنین با اشاره به اینکه تا کنون بیش از ۷ میلیون خانوار و بیش از یک‌سوم کشور تحت پوشش قرار گرفته است و هدفگذاری ما این است که امسال حداقل به ۱۴ میلیون خانوار تحت پوشش برسیم.

زارع‌پور افزود: هدفگذاری دیگری که کرده‌ایم این است که حداقل دو میلیون از این خانوارها، مشترک و متصل شوند در حال حاضر حدود نیم میلیون خانوار متصل هستند و حدود ۴۰۰ نفر فقط فیبر می‌گیرند برخی هم روی فیبر وی دی اس ال گرفته‌اند اما مشترکین فیبر امسال حداقل ۴-۵ برابر خواهد شد.

زارع پور بیان کرد: هدفگذاری که کرده‌ایم کار بسیار سختی است فرض کنید در طی ۱۰ سال ۴۰۰ – ۵۰۰ هزار نفر و ما می‌خواهیم طی یکسال این را ۵ برابر کنیم که انشاالله این اتفاق با همکاری خوب شهرداری‌ها، مسئولین محلی در شهرها و مردم رقم خواهد خورد.

انتهای پیام/

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • تغییر مدیریت در کار نیست؛ مدیران سرخابی حداقل تا پایان فصل در استقلال می‌مانند
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • سومین درخواست وزارت ارتباطات برای رفع فیلترگوگل‌پلی/ رونمایی ماهواره‌های جدید تا یکی دو ماه دیگر
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی