Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بسیج اساتید با بیان اینکه ساختار دانشگاه‌ها متناسب با زیست بوم ایران مهندسی و معماری نشده گفت: گروه‌های مساله‌محور علمی-جهادی، دانشگاه‌ها را کار آفرین و مردمگرا خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، مجتبی زارعی رئیس بسیج اساتید کشور در آیین آغاز به کار گروه مساله محور علمی جهادی بررسی آسیب های پسا کرونا در دانشگاه علامه گفت: ساختارهای اداری علم در ایران مردم گریزند اما شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس، وزارت علوم و هیئت های امنا در دانشگاهها با اصلاح ضوابط و آیین نامه های ترفیع و ارتقا در توجه به استادان و گروه‌های ایفاگر مسئولیت‌های اجتماعی قادر خواهند بود شکاف بین دانشگاه‌ها و مردم را ترمیم و مراکز علمی را مردمگرا کنند‌‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو گروه علوم سیاسی داتشگاه تربیت مدرس افزود: ساختار دانشگاهها در ایران در آغاز ورودش به کشور متناسب با زیست بوم ایران مهندسی و معماری نشده است؛ این در حالی است که در سنت‌های آلمانی، انگلیسی و آمریکایی، دانشگاه‌ها از سیر منطقی زیست بوم خود برخوردار بودند روندی که به خصوص در آمریکا با عبور از دوسنت آلمانی و انگلیسی برای استیلا بر عالم به دانشگاههای چند منظوره و کارآفرین تغییر ریل دادند.

وی ادامه داد: به این دلیل ضمنا باید گفت دانشگاهها در آمریکا سنخیتی ایدئولوژیک دارند چون از سال‌های جنگ جهانی دوم به بعد برای هژمونی این کشور وارد کار شدند، در این میان دانشگاههای ایالتی آمریکا حتی از دانشگاههای ملی در حل مسایل خود و کارآفرینی پیشتاز تر هستند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: این در حالی است که ایفای وظایف و مسئولیت های اجتماعی در آیین نامه های ارتقا و ترفیع دانشگاههای ایران از کمترین جایگاه برخوردار است موضوعی که شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم باید برای رفع آن چاره اندیشی کنند‌.

وی ضمن تجلیل از حرکت مساله محور استادان دانشگاه علامه در راه اندازی کارگروه علمی بررسی آسیب های پسا کرونا گفت درگاه و دروازه ورود آشتی دانشگاهها به سوی مردم، وجود انگیزه های تولید علم نافع و ظهور گروه‌های مساله محور علمی، جهادی است.

زارعی اظهار داشت: اگر می خواهیم تولید علم نافع مرجع ساز در ایران شکل بگیرد باید علاوه بر حرکت در مرزهای دانش، هیئت های امنا ء و هیئت رییسه دانشگاهها باید در بستری قانونمند و با روش شناسی علمی، اجتهادهای منطقه ای را از استادان برای ارائه راه حل های علمی مطالبه کنند.

وی ادامه داد: اگر به موازات شکل گیری گروههای جهادی و سازندگی در کشور ، گروههای علمی - جهادی هم در کشور برای حل مسایل مردم شکل گرفته و جنبش های تولید علم و نهضت های نرم افزاری پدید آید ایران در دهه اول چهل ساله ی دوم انقلاب به یکی از بزرگترین قدرت های جهانی تمدن ساز تبدیل خواهد شد.

گفتنی است در پایان این نشست که با حضور سردار شکارچی معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ، رییس و مسوولان دانشگاه علامه و دیگر استادان دانشگاههای تهران ، رییس بسیج اساتید دانشگاههای تهران و معاونین جنبش استادی کشور همراه بود از آغاز بکار کارگروه علمی بررسی آسیب های پسا کرونا رونمایی و شیوندی عضو هیآت علمی دانشگاه علامه به مدیریت این گروه منصوب شد همچنین با توجه به تولید روش شناسی مساله محور سامانه سیاستگذاری هوشمند بحران‌های اپیدمیک از سوی کانون استادی دانشگاه علم و صنعت ایران، از این کانون نیز تجلیل شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه علم وزارت علوم آموزش مساله محور علمی دانشگاه علامه دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۹۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار زهرایی: سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند

رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: سال گذشته، ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج سازندگی پیوستند و ثبت شدند و مجوز فعالیت گرفتند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم،‌ سردار محمد زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی در نشستی خبری، شعار امسال هفته بسیج سازندگی را «همه با هم بسیج خدمت‌رسانی» اعلام کرد و گفت: این شعار سه جنبه را دنبال می‌کند؛ همه در کنار هم بودن، وجود تشکیلات مردمی و خدمت‌رسانی خادمان ملت و جهادگران، سه جنبه شعار منتخب بسیج سازندگی در سال 1403 است.

وی افزود: بسیج گسترده‌ترین شبکه مردمی کشور است،. بسیج از انقلاب و از مردم، جداشدنی نیست؛ اعتقاد ما این است که هر کسی که دغدغه انقلاب و مردم را دارد بسیجی است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اقدامات این سازمان در سال گذشته، یادآور شد: سال گذشته، بیش از 33 هزار مسکن از سوی کمیته امداد احداث شد که 11 هزار واحد از این تعداد را بسیج سازندگی ساخته بود. بسیج دارای دو قرارگاه «سازندگی و محرومیت زدایی» و «اقتصاد مقاومتی» است که عمده مسئولیت و امور این دو قرارگاه بر دوش سازمان بسیج سازندگی است که با توجه به شعار سال، عمده تمرکز بسیج سازندگی در سال جاری، معطوف به تولید خواهد بود.

زهرایی با اشاره میزان ثبت و فعالیت گروه‌های جهادی در بسیج سازندگی طی سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته، 11 هزار گروه جهادی به بسیج سازندگی پیوستند و ثبت شدند و مجوز فعالیت گرفتند. در حال حاضر سازمان بسیج سازندگی از ظرفیت 51 هزار گروه جهادی فعال در سطح کشور بهره‌مند است و در طول سال گذشته 23 هزار گروه جهادی در رزمایش فاطمی شرکت کردند و خدمات مختلفی را به مردم ارائه دادند.

وی با اشاره به مهمترین برنامه‌های بسیج سازندگی در سال جاری، گفت: از مدرسه جهاد رونمایی و اجلاسیه ملی «شهدای جهاد خدمت» هم برگزار خواهد شد. همچنین در جریان طرح «از آبخیز تا جالیز» چند صد پروژه در هفته بسیج سازندگی سال جاری افتتاح می‌شوند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی یادآور شد: در سال گذشته 34 هزار جهیزیه با کمک‌های مردمی، تامین و توزیع شد و بیش از 20 هزار پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی در سراسر کشور به اجرا در آمد. بسیج سازندگی طی سال گذشته 123 هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داد؛ بستر کار ما صندوق‌های قرض الحسنه است و 30 هزار فرصت شغلی را همین صندوق‌های قرض‌الحسنه ایجاد کرده‌اند. در سال گذشته با احیای واحدهای صنعتی، از نابودی 27 هزار فرصت شغلی جلوگیری شد.

زهرایی با اشاره به ایجاد 10 دهکده اقتصاد مقاومتی تاکنون، از افتتاح چندین دهکده دیگر اقتصاد مقاومتی در هفته بسیج سازندگی سال جاری خبر داد و گفت: بسیج همچنین در موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان، طی سال گذشته 5 هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • سردار زهرایی: سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان
  • سردار زهرایی: بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کرده‌ایم
  • مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است
  • رئیس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران گروه‌های کار و واحدهای نمونه: دشمن در عرصه های مختلف ناکام مانده است
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه