Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@13:43:42 GMT

آیا ناسا موفق به کشف جهان موازی شده است؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۲۳۳۲

آیا ناسا موفق به کشف جهان موازی شده است؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری برنا؛ آنتن ناپایدار تکانشی قطب جنوب موسوم به آنیتا ذراتی با انرژی بالا به نام نوترینو را کشف کرد که ظاهرا در زمین سیر می‌کردند.

از آن زمان دانشمندان تلاش کردند که این پدیده عجیب را توضیح دهند و در این مسیر به فرضیات مختلفی هم رسیدند. یکی از این فرضیات این بود که دانشمندان جهانی موازی را کشف کرده‌اند که آینه جهان ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم سراسر دنیا نیز از شنیدن این خبر بسیار هیجان زده شدند و طولی نکشید که ماجرای جهان موازی در شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب شد و کاربران این خبر را مرتبا دست به دست می‌کردند که ناسا یک جهان موازی کشف کرده اما آن را از ما پنهان می‌کند.

در واقعیت گرچه احتمال دارد یک جهان موازی فراتر از دنیای محدود ما وجود داشته باشد اما دانشمندان هنوز به شواهد مستقیمی در اثبات آن نرسیده‌اند. در عوض ناهنجاری‌های کشف شده در قطب جنوب می‌تواند نشانه کشف یک ماده یا ذره جدید باشد.

دانشمندان در قطب جنوب چه پیدا کردند؟

آنیتا برای تشخیص پرتوهای کیهانی طراحی شده است. این بالون عظیم الجثه ۳۵ کیلومتر بالاتر از سطح قطب جنوب با هوای سرد و خشکش پرواز می‌کند؛ یعنی جایی که کمترین آلودگی رادیویی وجود دارد و دانشمندان می‌توانند به دنبال ذرات رازآلودی به نام نوترینو بگردند. با برخورد نوترینوها با سطح یخ، آنها سیگنال‌های رادیویی کیهانی پرانرژی را تولید و از سطح یخ کمانه می‌کنند.

ناسا ۲ سیاره جدید کشف کرد

با این حال آنیتا توانست دو رویداد عجیب را ثبت کند که در آن ذرات ظاهرا از سطح یخ کمانه نکرده بودند. این نوترینوها در عوض از درون زمین آمده بودند تا فضا. به طور طبیعی سیگنال‌های رادیویی ورودی روی سطح یخ کمانه کرده و به بالون می‌رسند اما اینبار نوترینوها از سطح یخ نیامده بودند.

اگر این ذرات واقعا از دل زمین آمده و از توده آن عبور کرده باشند آنگاه اتفاقی غیرممکن رخ داده بود. و اگر به گفته دریک فاکس پروفسور اخترفیزیک دانشگاه پنسیلوانیا این اتفاق واقعا رخ داده باشد با دو ذره کاملا جدید روبرو هستیم که توانسته‌اند از دل زمین بگذرند.

 نوترینوها با سرعت مشخصی در حرکت هستند اما آنها با ذرات موجود در زمین برخورد کرده و دیگر نمی‌توانند کل زمین را طی کنند.

ذرات کشف شده چه بودند؟

این ذرات شاید غیرممکن به نظر برسند اما مساله واقعی چیز دیگری است. احتمالا این ذرات مدل استاندارد فیزیک ذره را نقض کرده‌اند؛ همان تئوری یا نظریه‌ای که نیروهای اصلی موجود در این عالم را توضیح می‌دهد.

دانشمندان در توضیحات خود اشاره کردند که الگوی مذکور ۵۰ سال است که تهیه شده و شاید وقت آن رسیده که به روز رسانی شود.

دانشمندانی نظیر فاکس فرضیه‌های  مختلفی را در مورد عبور نوترینوها از زمین مطرح کرده‌اند؛ مثلا شاید این ذرات متعلق به ماده تاریک باشند که دانشمندان از دهه ۱۹۳۰ میلادی تا به امروز به دنبال کشف آن هستند و فاکس نیز معتقد است که این ذرات به فروپاشی ماده تاریک مربوط می‌شوند.

طبق گفته او ذرات سنگین ماده تاریک می‌توانند در هسته زمین جمع شوند و وقتی که این ماده از هم فرو می‌پاشد ذراتی پر انرژی تولید می‌کند که به نوعی از زمین فوران خواهند کرد و نوترینوهایی را تولید کنند که آنیتا پیدا کرده است.

ایده جهان موازی از کجا آمد؟

براساس این کشف غیرعادی رسانه‌ها خبر دادند که دانشمندان توانسته اند یک جهان موازی را پیدا کنند که در آن ذرات تغییر شکل می دهند و حرکت معکوس در زمان دارند.

اما رسانه‌ها در اخبار خود به کار پیتر گورهم اشاره می کردند؛ پروفسور فیزیک دانشگاه هاوایی که مقاله‌ای در مورد این کشف منتشر و اعلام نموده که گروه جدیدی از ذرات زیراتمی در قطب جنوب کشف شده که خاصیت نفوذی بیشتری نسبت به کلیه ذرات عالم دارند.

با این حال نشریه دیلی استار ادعا کرد که این ذرات همان ذرات تغییر شکل دهنده نیستند که از وجود جهان موازی خبر می‌دهند.

گورهم نیز در توضیحات خود پیرامون این شایعه گفت: کل ایده کشف جهان موازی از جانب ما نیامده بلکه به نحوی برچسب ما روی آن خورده؛ روزنامه نگاری آن را اشتباه متوجه شده سپس به ما نسبت داده و متاسفانه این خبر پربیننده شده. واقعیت این است که ما هیچ دیتایی در رابطه با جهان موازی در اختیار نداریم.

کد خبر 514268 برچسب‌ها علم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: علم جهان موازی قطب جنوب سطح یخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۲۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت هشت صبح یکشنبه شانزدهم اردیبهشت با میانگین ۶۳ وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان، بولوار کاوه و دانشگاه صنعتی با عدد ۵۹، خیابان احمدآباد ۸۶، میدان انقلاب ۷۸، پارک زمزم ۷۲، رهنان ۶۵، خیابان زینبیه ۷۰، کردآباد و سپاهان‌شهر ۵۷، خیابان‌های فیض و فرشادی ۵۴ و ولدان ۶۸ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه خیابان میرزا طاهر با عدد ۳۷ AQI وضعیت پاک را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۳۴ در وضعیت پاک، در شاهین‌شهر ۷۴، مبارکه ۶۲، کاشان ۵۷، قهجاورستان ۵۶ و نجف آباد ۷۰ AQI در وضعیت قابل قبول و در زرین شهر با میانگین ۱۰۴ ناسالم برای گروه‌های حساس و در سجزی با میانگین ۱۵۴ ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6096765

دیگر خبرها

  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • هوای کلانشهر اصفهان سالم است
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • هوای کلانشهر اصفهان پاک است
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • هوای اصفهان سالم است
  • هوای اصفهان سالم است/ شاخص شاهین‌شهر و زرین‌شهر بر مدار نارنجی