Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران تنفسی و قلبی و زنان باردار از رفتن به نماز عید فطر خودداری کنند.

به گزارش مشرق، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره وضعیت کرونا در استان تهران اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته مجموع افراد جدیدی که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان تهران با تشخیص کووید ۱۹ بستری شدند، در بخش های عادی ۱۰۸ نفر و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه ۵۱ نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این آمار نسبت به روز گذشته کاهش نسبی در میزان بستری‌های جدید در بخش‌های عادی و ویژه را نشان می‌دهد.

 زالی تعداد افرادی که در ۲۴ ساعت گذشته از بیمارستان های استان مرخص شده اند را ۱۴۹ نفر عنوان کرد.

وی با اشاره به برگزاری نماز عید فطر در روز آینده در سراسر کشور، تأکید کرد: توصیه بهداشتی ما برای افرادی است که پرمخاطره تلقی می‌شوند مانند افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران ریوی و تنفسی، قلبی و عروقی، افراد دیابتی و کسانی که دچار فشارخون های کنترل نشده هستند و یا اینکه برای کنترل فشارخون خود چندین دارو دریافت می‌کنند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اضافه کرد: همچنین افرادی که در دو هفته اخیر با بیماران مشکوک به کرونا در تماس بوده‌اند و یا افرادی که دچار علائم گوارشی و یا تب و سرفه و تنگی نفس هستند و همچنین افراد دچار بیماری‌های زمینه‌ای مانند سرطان و خاص هستند و کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم دفاعی دریافت می‌کنند و یا مدت طولانی کورتون مصرف کرده‌اند، این است که از رفتن به مراکز پرتجمع و عمومی برای برگزاری نماز عید فطر اجتناب کنند.

 زالی یادآور شد: هر کسی که فکر می‌کند در مخاطره بیشتری از نظر سلامت قرار دارد بهتر است طبق روال گذشته از حضور در مراکز پرتجمع خودداری کند.

وی با اشاره به عدم برگزاری نماز عید فطر امسال به صورت متمرکز در مصلی تهران، اظهار کرد: ترجیحا نماز عید امسال در شرایطی که امکان برگزاری در فضاهای غیر مسقف و باز وجود داشته باشد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

زالی با تأکید بر ضرورت همراهی مهر و وسایل تجهیزات فردی توسط افراد، بر لزوم رعایت فاصله بین فردی از تمام جهات بین نمازگزاران تاکید کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اخبار بورس مصلی تهران سرفه تهران عید فطر علیرضا زالی ویروس کرونا ستاد مقابله با کرونا سلامت نماز عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۴۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • اسلامشهر بیشترین نذورات برای عتبات عالیات در استان تهران را دارد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است
  • کشف ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط آلوده است
  • پنجم اردیبهشت‌ماه، سالروز شهادت نخستین فرمانده سپاه یزد
  • مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود