Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:45:54 GMT

یادداشت علی ربیعی درباره سالروز آزادسازی خرمشهر

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۵۱۶۲

یادداشت علی ربیعی درباره سالروز آزادسازی خرمشهر

سخنگوی دولت در یادداشتی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد به بررسی جایگاه روز سوم خرداد و واقعه آزادسازی خرمشهر در تاریخ انقلاب اسلامی پرداخت.

به گزارش ایسنا، متن کامل یادداشت علی ربیعی با عنوان «سوم خرداد / آنچه بود و آنچه شد» به شرح زیر است:

مبانی سوم خرداد را پاس بداریم.

روزهایی چه در زندگی شخصی و  چه در تاریخ یک ملت رقم می‌خورند  که آثار عمیق‌شان برای همیشه در حافظه تاریخی زندگی فردی و اجتماعی ماندگار می‌شود و سنگینی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من هنوز به ۲۵ سالگی نرسیده بودم که دو واقعه مهم اجتماعی بی‌نظیر را درک کردم. دو واقعه بزرگی که چشیدن شهد آنها و کام های شیرین شده میلیونی آنچنان بود که گویی از زمین و آسمان  باران امید می بارید و یک ملت به رقص و پایکوبی برخاسته بود. پس از بهمن‌ماه ۵۷، سوم خرداد چنین بود.

سوم خرداد چه بود و چه شد؟

همه جامعه احساس می‌کردند سرزمین و هویت‌شان مورد حمله قرار گرفته و اشغال شده است. چنان سرمایه اجتماعی، عمیق و گسترده بود و همگان دفاع را حق مسلم جامعه می‌دانستند که نشان دادن زور و قلدری جهانی نیاز به مصاحبه و برنامه تلویزیونی و فیلم و.... نداشت. مردم آن را با تمام وجود حس و لمس می‌کردند.

خرمشهر، تبدیل به غم ملی شده بود. روح جمعی زخم خورده یک جامعه به پا خاست. همه در کنار هم. از پیرزنی با چند تخم مرغ اهدایی تا  نوجوانی شناسنامه دستکاری شده در دست  برای اهدای جان.

تمام مردم، مسئولان اداره جامعه را  دارای حق می‌دانستند. آنها را در کنار خود در حصر آبادان و دروازه خرمشهر می‌دیدند. ایستادگان در صف کوپن، در صف جبهه نیز می‌ایستادند. پدیده باستی‌هیلزنشینی نه زمینه و نه جرات ظهور داشت و بانک‌دارها و مال‌دارهای یک‌شبه مثل برج‌های سر به فلک کشیده، رویش قارچ‌گونه نداشتند.

اعتماد به خود، اتکای به نفس بالا، اعتماد به خانواده، دوستان و دیگران و اعتقاد به صداقت آنچنان مواج بود که هیچ امری قادر به ایجاد خلل در میان جامعه نبود و این چنین شد که حماسه سوم خرداد خلق گردید و کام‌های نسلی را چنان سخاوتمندانه سرشار از شهد کرد که شیرینی آن تا به امروز ادامه دارد.

برای من سوم خرداد یک روز از تقویم نیست‌. سوم خرداد یک نماد از نوعی زیستن و تجربه‌ای شیرین است. و چنین شد که آوای "ممد نبودی..." برای همیشه در ذهن‌ها ماندگار شد.

سوم خرداد را به همه ایرانیان خصوصا سه دهه هفتاد و هشتاد و نود تبریک می‌گویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: علی ربیعی سوم خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز

استاندار آذربایجان شرقی امروز در این نشست، کمیته‌ای تخصصی متشکل از نمایندگان استانداری، شهرداری، اوقاف و میراث فرهنگی را مامور تدوین سند احیاء ربع رشیدی کرد.

رحمتی با بیان اینکه در مرحله نخست احیاء این مجموعه تاریخی باید مسئله دارایی‌ها، گردشگری و تملک اراضی این مجتمع حل شود افزود: با تدوین طرح عملیاتی احیاء این مجتمع نقشه و مسیر راه احیاء آن مشخص می‌شود.

در این نشست همچنین مصوب شد اعطای جایزه ملی و بین‌المللی ربع رشیدی برای پزشکان برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم با اشاره به اجرای ۵ فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در این مجموعه گفت: مجموعه ربع رشیدی در سال ۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

حمزه‌زاده افزود: مساحت عرصه و اعیانی ربع رشیدی بیش از ۹۰ هکتار است که در طول ۷ قرن مورد تهاجم و دستبرد قرار گرفته و در حال حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیاست که بیش از ۱۱ هکتار آن تملک و آزادسازی شده است.

شهرک دانشگاهی ربع رشدی تبریز در قرن هشتم هجری به همت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، وزیر غازان خان و یکی از دانشمندان و نویسندگان برجسته  عصر در شمال شرق تبریز بنیان نهاده شد که در آن به هفت زبان زنده دنیا تدریس می‌‎شد وحدود ۶ هزار دانشجو از مناطق مختلف جهان در آن تحصیل می‌کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • خبر ویژه در خصوص آزادسازی منابع مسدود شده ایران
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • سالروز پیروزی بر رژیم کمونیستی
  • واکاوی بازی ذوب‌آهن و تراکتور/ بازنده سربلند
  • حمایت جامعه دانشگاهی آبادان و خرمشهر از جنبش دانشجویی جهان علیه صهیونیست ها
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • جنگ فرهنگی تنها عرصه‌ای که دشمن به آن امید بسته است