Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@22:59:50 GMT

بثورات ناشی از تماس با پیچک سمی در کودکان

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۵۶۴۴

بثورات ناشی از تماس با پیچک سمی در کودکان

خبرگزاری آریا -
بثورات پوستی معمولاً 12 ساعت بعد از تماس با سم گیاه پیچک ایجاد می شوند
اولین گام در پیشگیری از ایجاد بثورات ناشی از پیچک سمی، پیدا کردن گیاهان سمی در محل زندگی است که به محض مشاهده آن، باید به ریشه کنی آنها پرداخت.
حساسیت پوستی در کودکان
پوست برخی از کودکان پس از دست زدن به غذا، صابون یا گیاهانی مثل پیچک سمی، سماق یا بلوط سمی واکنش نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دست کم یکی از اعضای خانواده پیچک سمی در بسیاری از شهرهای جهان وجود دارد. پیچک سمی و بلوط سمی از خانواده یونجه هستند و بسیاری از انواع آنها باعث خارش و قرمز شدن پوست، تاول و یبوست می شوند.
پیچک سمی چه شکلی است؟
برگ های پیچک سمی میتوانند به صورت لبه های صاف، یا موجدار و یا ناهموار باشند، همچنین میتوانند شبیه موم، براق و یا مات ظاهر شوند. علاوه‌براین ، آنها ممکن است پشمالو یا کاملاً صاف دیده شوند. پیچک های سمی میتوانند بعنوان یک گیاه صعود کننده که درختان و سازه های چوبی دیگر را به خود جذب می کند وجود داشته باشد ، همچنین ممکن است به صورت بوته هم دیده شود.
بثورات ناشی از تماس با پیچک سمی در کودکان
بثورات پیچک سمی و بلوط سمی به علت حساسیت به رزین یا صمغ این گیاهان به وجود می آید، که به نام گیاهان سماق یا Rhu نامیده می شوند. نیازی نیست که کودک در تماس مستقیم با برگ، ریشه، و یا شاخه از گیاهان سماق باشد تا مبتلا به این جوشها شود. رزین گیاه میتواند بطور غیر مستقیم به پوست برسد هنگامی که لباس یا یک حیوان خانگی حامل رزین توسط کودک لمس شده باشد.
برگ های پیچک سمی میتوانند به صورت لبه های صاف یا موجدار باشند
علایم و نشانه های بروز ضایعات ناشی از پیچک سمی:
√ خارش
√ قرمزی
√ ورم
√ تاول
√ مشکلات تنفسی (در صورت استنشاق دود ناشی از سوزاندن پیچک سمی)
غالباً ضایعات پوستی به علت کشیده شدن ساقه گیاه بر روی پوست به صورت یک خط مستقیم ظاهر خواهند شد. ولی درصورتی که بدن کودک با یک تکه لباس یا خز حیوان خانگی آلوده به روغن یا رزین پیچک سمی تماس پیدا کند، امکان دارد ضایعات پوستی به وجود آمده بیشتر بوده و بخش های بیشتری از پوست را درگیر کند. همچنین ممکن است کودک رزینگیاه را با انگشتان خود به بخش های دیگر بدن نیز منتقل کرده و قسمت های دیگر بدن حتی ناحیه تناسلی آنها هم درگیر این ضایعات پوستی شود. این واکنش پوستی معمولاً 12 تا 48 ساعت بعد از تماس با سم این گیاه ایجاد شده و دو تا سه هفته باقی خواهد ماند.
درمان حساسیت ناشی از پیچک سمی
درمان های بثورات ناشی از پیچک سمی معمولاً به وسیله شیوه های خود مراقبتی صورت گرفته و ضایعات پوستی معمولاً طی دو یا سه هفته از بین خواهند رفت.
زمان مراجعه به پزشک
- در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
- حساسیت پوستی کودک شدید یا گسترده است.
- تورم پوستی کودک در حال افزایش است.
- تاول ها چرکی شده اند.
- کودک دچار تب شده است.
- کودک دود ناشی از سوختن پیچک سمی را استنشاق کرده و دچار مشکلات تنفسی شده است.

حساسیت پوستی، ناشی از تماس با گیاه پیچک سمی
پیشگیری از ایجاد حساسیت توسط پیچک سمی
√ اولین گام در پیشگیری، پیدا کردن گیاهان سمی در محل زندگی است که به محض مشاهده آن در حیاط، باید به ریشه کنی آنها پرداخت. البته باید از کندن آنها با دست و یا سوزاندن آنها خودداری نمود. چون دود، حامل مواد شیمیایی بوده و پس از انتشار در هوا سبب پیدایش عوارض پوستی می گردد.
√ موقع قدم زدن کودک در مناطق پر گیاه، به او لباس آستین بلند بپوشانید و سفارش کنید که از مسیرهایی که رویش گیاه کمتر است عبور کند؛ همچنین عکس گیاهان سمی را به کودک خود نشان دهید تا مراقب حضور آنها در محیط باشد و از آنها دوری کند.
√ درصورتی که دست و پای کودک با گیاهان سمی تماس یافت، سریعا ناحیه آلوده را با آب
و صابون بشویید.
√ پس از قدم زدن در نواحی گیاهی هم لباس ها را با آب گرم شستشو دهید.
√ چنان چه در مناطق سرسبز زندگی می کنید و کودکتان هر ساله در اثر تماس با پیچک های سمی به ناراحتی های پوستی دچار می شود، در بهار هر سال او را برای تزریق و مایه کوبی علیه این گیاه نزد پزشک ببرید. این روش میزان آلرژی کودک را کاهش می دهد.
درصورتی که پیچک سمی در باغچه حیاط دیدید چه باید بکنید؟
درصورتی که پیچک سمی را در حیاط خود دیدید، تلاش نکنید آن را بسوزانید یا بکنید( حتی با دستکش)، اما به جای آن گیاه را بچینید یا با روزنامه خفه کنید. برای مقابله با عفونت سمی، فورا بعد از لمس گیاه دست هایتان را با آب و صابون گرم بشویید.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ضایعات پوستی گیاهان سمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۵۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

پوریا جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

گفتنی است این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 6094092

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟