Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@12:33:57 GMT

سیل 20 درصد از مزارع گندم و جو شهرضا را تخریب کرد

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۵۶۴۹

سیل 20 درصد از مزارع گندم و جو شهرضا را تخریب کرد

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: با توجه به بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب خسارت عمده‌ای به بخش کشاورزی از جمله قنوات، باغات، مزارع گندم و جو و دام شهرستان شهرضا وارد شد.

رضا باقری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرضا با اشاره به خسارات وارده سیلاب به بخش کشاورزی شهرستان اظهار داشت: با توجه به بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب خسارات عمده‌ای به بخش کشاورزی از جمله قنوات، باغات، مزارع گندم و جو و دام شهرستان شهرضا وارد شد که کارشناسان این مدیریت در حال بررسی و برآورد خسارت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان این‌که بر اساس برآورد اولیه کارشناسان خسارت ناشی از سیل به تعداد ۱۶ رشته قنات شهرستان شهرضا بالغ بر ۴ هزار و ۹۶۰ میلیون ریال بوده است، افزود: سیلاب خسارت‌های زیادی به باغ‌های منظریه، جاده فاضلاب، صحرای آب باریکی وارد کرد، که بر اثر بارندگی تعداد زیادی از دیوارهای قدیمی و دیوارکشی‌های غیرمجاز باغات در حریم رودخانه تخریب شد.

۲۰ درصد مزارع گندم و جو دچار خسارت شد

وی با اشاره بازدید کارشناسان تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا از کلزاهای منطقه و وضعیت تغذیه و خسارات ناشی از تگرگ به این محصول گفت: با توجه به بارش شدید تگرگ در هفته‌های گذشته در شهرستان شهرضا حدود ۷ هکتار از مزارع کلزا، حدود ۳۰ هکتار از مزارع گندم و جو که معادل حدود ۲۰ درصد مزارع گندم و جو می‌شود، دچار خسارت شد.

باقری با اشاره به بازدید از مزارع کلزا افزود: کل سطح زیرکشت کلزا حدود ۵۲ هکتار است و با توجه به اهمیت نظارت و بازدیدهای مستمر از مزارع، پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۵۰ تن دانه روغنی برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با اشاره به بازدید از مزارع کشت زیره سبز در دشت پرزان شهرضا بیان کرد: با توجه به این‌که در سال زراعی جاری ۳۰ هکتار به کشت این محصول اختصاص پیدا کرده است، پیش‌بینی می‌شود با آغاز برداشت در دهه اول خرداد ماه از هر هکتار بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم محصول برداشت شود.

وی با اشاره به بازرسی از چند مورد از فروشگاه‌های سموم آفات نباتی شهرستان شهرضا افزود: در این بازرسی وضعیت هر فروشگاه در ارتباط با مشکلات و تخلفات در راستای هر چه بهتر شدن روند کار بررسی شد، در این بازدیدها ۹۶ مورد سم تاریخ گذشته ثبت و ضبط شد.

مبارزه با سن مادر در سطح ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی گندم و جو

باقری با اشاره به شروع مبارزه با سن غلات در مزارع شهرستان شهرضا بیان کرد: عوامل متعدد خسارت‌زا همه ساله محصولات زراعی از جمله گندم و جو که گسترده‌ترین محصولات زراعی شهرستان شهرضا را تشکیل می‌دهد را مورد حمله قرار می‌دهد و سبب خسارت فراوان از طریق کاهش میزان محصول و یا پایین آوردن ارزش غذایی آن می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان این‌که یکی از عوامل خسارت‌زا به مزارع گندم و جو سن غلات است که جزو آفات درجه یک گندم به شمار می‌رود، گفت: سن گندم از برگ، ساقه و دانه‌های گندم و جو تغذیه می‌کند، بنابراین به منظور کنترل این آفت، شروع مبارزه با سن مادر در سطح ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی گندم و جو شهرستان شهرضا از ۲۰ فروردین ماه شروع و تاکنون عملیات سمپاشی در سطحی معادل۳۰۰ هکتار از این اراضی انجام شده است.

وی با اشاره به طرح پایلوت انار در شهرضا خاطرنشان کرد: طرح پایلوت تغذیه باغات انار در یک هکتار از باغات پهنه مزرعه چغاد انجام شد و در این طرح تغذیه به روش چال کود با استفاده از مخلوط همه عناصر مورد نیاز درخت شامل کودهای ماکرو و میکرو به علاوه گوگرد و تیوباسیلوس انجام شد.

باقری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به شناسایی ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی شهرستان شهرضا خاطرنشان کرد: در هفته جاری گشت حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات این شهرستان تعداد ۱۵ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی زراعی و باغی شهرستان را شناسایی کردند که از ادامه فعالیت جلوگیری به عمل آمد و ادوات جمع‌آوری شد و پرونده‌های این زمین‌ها به مراجع قضایی برای صدور حکم ارسال شد.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیلاب کشاورزی شهرضا مزارع کلزا انار شهرضا مبارزه به سن مدیر جهاد کشاورزی شهرضا مزارع گندم و جو شهرستان شهرضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۵۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی داورزن امروز گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان، امسال زیر کشت انواع محصولات جالیزی قرار گرفته است.     سعید خسروجردی با اشاره به کشت مالچ در مزارع جالیز به منظور ذخیره‌سازی آب، کاهش آبیاری و رویش علف‌ های هرز، اظهار کرد: بهره برداران بیش از ۹۹ درصد مزارع جالیز در داورزن، از شیوه کشت مالچ استفاده می کنند و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار مصرف می‌ شود.   وی افزود: امسال ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان داورزن، زیر کشت زیره رفته است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیش بینی می‌ شود ۵۶۰ تن محصول زیره از این سطح برداشت شود.   وی گفت: زیره سبز، از گیاهان دارویی بومی داورزن است که به دلیل استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی، محصول تولیدی این شهرستان در ردیف گیاهان سالم قرار دارد و به صورت پودر و ادویه و در صنعت عرق‌ گیری، استفاده می‌ شود.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه بیش از ۴۰ ساله کشت زیره در این منطقه، کشاورزان زیره کار این شهرستان دارای دانش فنی و بومی بالایی هستند که این امر منجر به دستیابی به عملکرد تولیدی تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار شده است.   خسروجردی گفت: ۱۲۸ هکتار از مزارع این شهرستان نیز امسال به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۹۵ هکتار آن با شیوه‌ های نوین آبیاری می شود.   وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصه های کشاورزی شهرستان داورزن نیز به عمل آوری محصولات باغی اختصاص دارد.   وی گفت: از این سطح ۱۴۵ هکتار انگور است که به طور متوسط با میانگین عملکرد ۱۴ تن محصول در هکتار، حدود ۲ هزار تن محصول از تاکستان های شهرستان برداشت می‌شود که بیشترین آن گونه های عسکری، پیکامی، ترکمن و یاقوتی است.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هم اکنون ۴۵ استخر کشاورزی در این شهرستان به صورت دومنظوره و برای پرورش آبزیان فعالیت دارند.   مرکز شهرستان داورزن در ۷۵ کیلومتری سبزوار و ۳۰۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی