Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، این روزها که کرونا بسیاری از مردم را خانه‌نشین کرده شاید بهتر بتوانیم حال و هوای بچه‌هایی را که سال‌هاست به موجب شرایط ژنتیکی و بیماری‌های جسمی و حرکتی در سکون کامل به سر می‌برند را درک کنیم.

آسایشگاه معلولین فیاض بخش مشهد یکی از مراکزی است که با توجه به پاندمیک کرونا این آسایشگاه که بزرگترین مرکز نگهداری معلولان در کشور بوده در شرایط  قرنطینه کامل، تنهاتر از همیشه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ۸۰ درصد از افراد تحت پوشش در این مرکز بی‌سرپرست بوده و تنها امیدشان دیدار هرازگاهی با خیرین و مردم بود که این ویروس منحوس این امید را هم از آنها گرفت و لبخند روی لب‌های این فرشتگان آسمانی در زمین را کمرنگ کرد.

هر ساله در آسایشگاه فیاض بخش به مناسبت‌های مختلف مراسم و جشن‌هایی برگزار می شد تا علاوه بر تغییر روحیه افراد ساکن در آسایشگاه خیرین و مردم همیشه همراه در این مرکز حضور یافته و این مرکز را از لحاظ‌ مالی حمایت کنند چرا که 80 درصد از هزینه‌های این مرکز توسط خیرین تامین شده و تنها 20 درصد آن را دولت تامین می‌کند و این قرنطینه و قصه کرونا فرشته‌های فیاض بخش را دلتنگ تر از همیشه کرده است.

البته در روزهایی که فرشته‌های نازنین فیاض بخش به خاطر پیشگیری از کرونا در قرنطینه هستند، مسئولان، کادر درمانی، پرستاری، مددیاری و خدماتی آسایشگاه تمام تلاش‌شان را انجام می‌دهند تا شرایط را به شکل مطلوبی فراهم کنند تا خدای نکرده اتفاقی برای مددجویان نیفتد.

با همه این محدودیت‌ها ، هنرمندان، ورزشکاران و چهره های مطرح فرهنگی.... با ارسال ویدئوهایی روحیه بخش با تبریک عید باستانی و ابراز دلتنگی‌های‌شان برای کودکان آسایشگاه، به همه خدمتگزاران آسایشگاه خداقوت گفتند و از زحمات‌شان قدردانی کردند.

 همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، کمیته اضطراری پیشگیری و مقابله با این ویروس در موسسه تشکیل شد. 

برگزاری کلاس‌های آموزشی برای مددجویان و پرسنل، توزیع ماسک، ضدعفونی کردن اتاق‌ها، بخش‌ها، تخت‌ها، کمدها و...،  لغو ملاقات های عمومی، بازدیدها، مراسم و برنامه‌های تجمعی، اردوها و برنامه های خارج از موسسه، جانمایی مکانی در محل ورودی آسایشگاه برای شستشوی دست‌ها و... از جمله اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با ویروس کرونا است

حال خوب بچه‌های فیاض بخش

یادش بخیر آن زمان که حضور پرمهرتان در آسایشگاه در کنار فرشته های نازنین این خانه حال دل‌شان را خوب می‌کرد و دست نوازشگرتان گل لبخند را بر لبان‌شان می‌نشاند. قریب به دو ماه‌ست که کرونا بین شما و این فرشته های زیبا فاصله انداخته، هرچند که می دانیم دل‌تان اینجاست و دورادور مهربانی‌تان شامل حال این عزیزان می‌شود.

قصه این روزهای آسایشگاه قصه قرنطینه است و تنهایی... قصه چشم به راهی و انتظار. عزیزان این خانه حتی از دیدن دلربایی بهار هم محرومند و برای حفظ بهداشت فردی از آمدن به پارک نوروزی خودداری می‌کنند.

دشواری کرونا و قرنطینه در فیاض بخش

کرونا؛ شرایط دشوارتری برای ۵۵۰ مددجوی آسایشگاه معلولان فیاض بخش فراهم کرده و محافظت از سلامت این عزیزان در راس توجه دست اندرکاران آسایشگاه و به ویژه مددکاران گمنام و پرتلاش با قرنطینه سفت و سخت، قرار گرفته است. این نکته از همان بدو ورود مشهود و بارز است. تب سنجی، عبور از دستگاه الکترونیکی ضدعفونی کننده، تعویض لباس، ضدعفونی کننده های مکرر در طول مسیر، دستکش و ... نشانگر حساسیت امر است و شاید به همین دلیل خوشبختانه هیچ مورد مشکوک کرونایی در میان مددجویان و مددکاران و سایر پرسنل آسایشگاه مشاهده نشده است.

 حساسیت در رعایت پروتکل‌های بهداشتی 

بعد از رعایت پروتکل های بهداشتی سختگیرانه و به‌جای مسئولان بالاخره وارد آسایشگاه شدم و به سراغ سیده حشمت نبوی، مدیر روابط عمومی این مرکز رفتم تا در خصوص وضعیت این روزهای کودکان آسایشگاه با او گفت‌و گو کنم.

مدیر روابط عمومی آسایشگاه فیاض بخش مشهد گفت: فیاض بخش بزرگترین مرکز نگهداری معلولان جسمی و حرکتی در مشهد است و بیش از 550 معلل در الین مرکز نگهداری می شوند.

سیده حشمت نبوی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا افزود: این افراد تحت پوشش و حمایت این آسایشگاه قرار داشته و از خدمات ارزنده‌ای در حوزه‌های توانبخشی، آموزشی و رفاهی و خدمات دندانپزشکی بهره می‌برند.

وی تصریح کرد: به غیر از این 550 نفری که به طور شبانه روز در این مرگز گذران عمر می‌کنند، حدود یک هزار و 200 مددجوی غیر مقیم نیز از خدمات این مرکز بهره‌ می‌گیرند.

نبوی اضافه کرد: هزینه‌های جاری آسایشگاه بیش از 3 میلیارد و 500 میلیون تومان در ماه است که 80 درصد این هزینه‌ها  توسط مردم تامین می‌شود که به ازای هر مددجو حدود 3 میلیون و 500 هزار تومان در ماه یارانه از طریق مردم و آسایشگاه واریز می‌شود.

وی ابراز کرد: این آسایشگاه افراد شیرخوار تا کهنسال را در چهار بخش خردسال، زنان، مردان و دانش‌آموزی دختران و پسران نگهداری می‌کند.

مدیر روابط عمومی آسایشگاه معلولان فیاض‌بخش توضیح داد: از روزهایی که کرونا جدی‌تر شد این مرکز تمام پروتکل‌های بهداشتی را به شکل سختگیرانه‌ای اجرا کرده و تمام فرزندان این آسایشگاه در قرنطینه کامل به سر می‌برند.

 نبوی اظهار کرد: تمام پرستاران و مددکاران طی این مدت با سختی‌های فراوان برای نگهداری این عزیزان روبرو بودند اما دست از همراهی مردم نکشیده و با لباس‌های مخصوص به بچه‌های آسایشگاه خدمت رسانی می‌کنند و از آنجا که این بچه‌ها از بنیه ضعیفی برخوردارند کوچکترین بی توجهی امکان بروز خطرات در سطح وسیع‌تری را به همراه دارد.

وی ادامه داد: با شیوع پاندمی کرونا و در راستای حفظ سلامت جان این فرشتگان زمینی تمام مراسم و مناسبت‌ها در این آسایشگاه لغو شده و این بچه‌ها تنهاتر از همیشه این روزهای سخت را می‌گذرانند.

نبوی گفت: تامین مواد بهداشتی و دارو برای پیشگیری از کرونا، روزانه حدود 10 الی 15 میلیون تومان به هزینه‌های جاری آسایشگاه افزوده است و این روزها بیش از پیش چشم امید ما به حضور و همراهی خیرین است.

وی یادآور شد: امسال با توجه به شرایط خاص کشور صندوق‌های جمع‌آوری فطریه و کفاره نسبت به هر سال کمتر شده و به همین جهت نیازمند تبلیغ در فضای مجازی و رسانه‌ای بوده تا این فرشتگان این روزها را به خوبی و شادمانی و سلامتی پشت سر بگذرانیم.

نبوی در خصوص آموزش بخش دانش‌آموزی تاکید کرد: این روزها آموزش در این مرکز تعطیل نشده و تعدادی از مربیان و معلمان داوطلب آموزشی با حضور در این مرکز به ارایه خدمات آموزشی به این فرشتگان می‌پردازند.

گفتگو: عاطفه خوافیان

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روابط عمومی زمین یارانه دختران و پسران گفتگو با ایلنا فیاض بخش فرشته ها هزینه ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۶۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد

به گزارش خبرگزاری مهر هشتمین پیش‌نشست از سلسله نشست‌های همایش ملی «مسئله تورم در ایران؛ ریشه‌ها، آثار و سیاست‌ها» با عنوان «واکاوی علل تورم و راهکارهای کنترل آن در ایران» توسط پژوهشکده اقتصاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی (ره) در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، برگزار شد. عباس شاکری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) یکی از مهمانان این بخش از نشست بود که درباره تورم و نقدینگی نظرات خود را بیان کرد.

اقتصاد ایران در گرداب تورم؛ قمار ناعادلانه‌ای که اکثریت مردم را قربانی می‌کند

شاکری افزود: نزدیک به چهار دهه است که اقتصاد ایران با معضل تورم دست و پنجه نرم می‌کند. اگرچه در دوران جنگ نیز تورم به حدود بیست و یک درصد رسیده بود، اما شتاب تورم از سال ۱۳۹۶ به طور چشمگیری افزایش یافته و به یک «بازی اجتماعی» تبدیل شده است. در این بازی قواعد به گونه‌ای تعریف شده و نتایج به گونه‌ای رقم می‌خورد که گویی عده‌ای خاص، برندگان و عده‌ای دیگر، بازندگان مطلق هستند. اگر بخواهیم با دیدگاه بدبینانه به این موضوع نگاه کنیم، می‌توان آن را به قمار تشبیه کرد. در این قمار، تعداد محدودی از افراد سود کلانی می‌برند و افراد زیادی ضرر می‌کنند. این امر نوعی خاص از تورم را به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه هر سه نوع تورم ناشی از فشار تقاضا، فشار هزینه و تورم ساختاری در ایران تجربه شده است، افزود: برای مقابله با تورم، سیاستگذاران باید به طور دقیق نوع تورم غالب را شناسایی کرده و اقدامات مناسب را برای مهار آن انجام دهند. بعد از نظر فریدمن در خصوص بستن سرمنشا پول، ده‌ها جانشین برای پول خلق شده و بعد از دهه ۱۹۷۰ با آزاد شدن منابع مالی در اقتصاد رابطه نقدینگی و پول بسیار پیچیده‌تر شده است. در واقع تا پیش از دهه ۱۹۷۰، رابطه بین پول و کالا نسبتاً واضح و ساده بود. با این حال، با ورود منابع هنگفت به بخش مالی و نوآوری‌های متعدد در این حوزه، رابطه نقدینگی با پول به طور فزاینده‌ای پیچیده و غیرشفاف شده است.

آیا افزایش یا کاهش نقدینگی عامل اصلی تورم در سال‌های اخیر است؟

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه رابطه میان پول و قیمت‌ها به سادگی زمانی که در نظام استاندارد طلا، پول کالای اولیه و حتی پشتوانه تولید بود، نیست، افزود: پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸، فدرال رزرو برای جلوگیری از فروپاشی سیستم مالی، اقدام به خرید دارایی‌های مشکوک‌الوصول و وام‌های پرخطر بانک‌ها کرد. این امر منجر به تزریق نقدینگی به سیستم مالی و افزایش حجم پول در گردش شد. اما با وجود افزایش قابل توجه نقدینگی در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، شاهد تورم چشمگیری نبودیم.

شاکری بیان داشت: یکی از تحلیل‌های متداول، افزایش نقدینگی را عامل اصلی تورم در سال‌های اخیر می‌داند. در صورتی که ادعای افزایش نقدینگی به عنوان عامل اصلی تورم نیازمند بررسی دقیق و مراجعه به شواهد متقن است. اما بررسی روند نقدینگی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد نرخ رشد نقدینگی در سال‌های گذشته نوسانات قابل توجهی داشته است. به طوری که در سال ۱۳۸۵، نرخ رشد نقدینگی ۴۰ درصد بود، در سال ۱۳۸۹ که به عنوان پیک این دوره شناخته می‌شود، این نرخ به همان ۴۰ درصد رسید و در سال گذشته نیز این رقم به ۳۲ تا ۳۳ درصد کاهش یافت.

حدود ۸۰ درصد از نقدینگی کشور را سپرده‌های بانکی تشکیل می‌دهند

وی با بیان اینکه برخی معتقدند که این نوسانات ناشی از انباشت نقدینگی و تورم نهفته است، اضافه کرد: تورم نهفته به سرعت گردش پول مرتبط است. اگر سرعت گردش پول از روند طبیعی خود پایین‌تر بیاید، به معنای خوابیدن پول و عدم گردش آن در اقتصاد است. نکته حائز اهمیت این است که حدود ۸۰ درصد از نقدینگی کشور را سپرده‌های بانکی، به خصوص سپرده‌های پس‌انداز بلندمدت، تشکیل می‌دهد. ۷۴ درصد از این سپرده‌ها نیز در اختیار ۱ درصد از سپرده‌گذاران است. این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان این نقدینگی را فعال کرد؟ آیا امکان توزیع ناگهانی این ۷۴ درصد سپرده در بین سایر سپرده‌گذاران وجود دارد؟ چه سازوکاری برای این کار باید در نظر گرفته شود؟

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه سهم حقوق‌بگیران ثابت در صنایع کوچک و متوسط از ارزش افزوده کل کاهش یافته و قدرت خرید آنها پایین آمده است، افزود: این امر نشان می‌دهد که مطابق با ضریب کشش تقاضای غیرقابل‌انعطاف، سهم مسکن و مواد غذایی در بودجه خانوار افزایش یافته است. بنابراین، صرف افزایش نقدینگی یا بحث درباره استفاده دولت از تنخواه گردان، کافی نیست. در واقع، دولت نیازمند اصلاحات ساختاری در نظام بودجه‌ریزی خود است.

شاکری اظهار داشت: اما بررسی بودجه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که با وجود تورم بالای ۴۰ درصد، رشد بودجه ۲۵ درصد بوده است. بدیهی است که در چنین شرایطی، سهم آموزش و پرورش، بهزیستی و پروژه‌های عمرانی باید کاهش یابد. این امر نشان می‌دهد که سهم دولت از GDP افزایش نیافته است. البته اگر بتوانیم بودجه را شفاف و منضبط کرده و موارد غیرضروری را حذف کنیم، اقدام مثبتی خواهد بود.

صرف کاهش نقدینگی بدون توجه به علل ریشه‌ای، منجر به کاهش تورم نخواهد شد

وی در ادامه گفت: به عقیده من، از سال ۱۳۹۶ تاکنون یا به نوعی از سال ۱۳۹۱ به بعد و به طور خاص از زمان آغاز برنامه‌های اصلاحات ساختاری شاهد پویایی‌هایی در تورم هستیم که به صورت ماندگار درآمده‌اند. تا زمانی که به ریشه‌های این پویایی‌ها پی نبرده و درک نکنیم که چگونه شکل گرفته‌اند، سیاستگذاری‌های مؤثر در این زمینه امکان‌پذیر نخواهد بود. این امر به معنای آن نیست که هر دولت جدید صرفاً عملکرد دولت قبلی را نقد کرده و به دنبال ارائه رهنمودهای صرف از سوی دولت‌های قبلی به دولت‌های بعدی باشد. بلکه همه ما، به عنوان بخشی از این جریان، باید در قبال این چالش پاسخگو باشیم و با بررسی عمیق عوامل مؤثر، ریشه‌های این پویایی‌های تورمی را آشکار سازیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: تا زمانی که به عواملی که این روند را شکل داده‌اند توجه نکنیم، به هیچ وجه با وجود وعده‌های کاهش تورم، شاهد کاهش نرخ آن نخواهیم بود. از یک سو، از بانک‌ها خواسته می‌شود که وام‌های ازدواج و کمک‌های مالی به بنگاه‌های تولیدی تعطیل‌شده ارائه کنند؛ از سوی دیگر، سیاست‌های انقباضی اعمال می‌شود و پس از چند ماه، بنگاه‌ها با کمبود سرمایه در گردش مواجه می‌شوند. در این میان، تلاش می‌شود تا به مسئولین القا شود که با کاهش چند درصدی نقدینگی، تورم نیز کاهش یافته است. اما این در حالی است که صرف کاهش نقدینگی، بدون توجه به علل ریشه‌ای، منجر به کاهش تورم نخواهد شد.

برای مهار تورم و کاهش آن، به یک اراده جمعی و قدرتمند نیاز داریم

شاکری با اشاره به نقش کلیدی پول به عنوان ابزاری در دست بازیگران مختلف اقتصادی و اجتماعی، از جمله دولت، گروه‌های ذینفع و نظام بانکی، گفت: ضروری است که به منظور بررسی دقیق و جامع عوامل مؤثر بر تورم، به تحلیل و بررسی این عوامل بپردازیم. این بررسی باید شامل تحلیل ذینفعان، نظام بانکی و مسیری باشد که به پدید آمدن این وضعیت انعطاف ناپذیر و پایدار منجر شده است.

وی اضافه کرد: برای مهار تورم و کاهش آن، به یک اراده جمعی و قدرتمند نیاز داریم. در غیر این صورت، وضعیت فعلی همچنان ادامه خواهد یافت و انتظار حل این معضل پیچیده صرفاً از طریق اقدامات مدیران، بدون در نظر گرفتن ساختارها و زمینه‌های موجود، غیرواقع‌بینانه خواهد بود. علاوه بر این، اتکا صرف به احساسات و تعهدات فردی در حل این معضل کافی نیست و می‌بایست اقدامات مدبرانه و مبتنی بر تحلیل دقیق و بررسی عمیق عوامل مؤثر، در دستور کار قرار گیرد.

ذینفعان تورم با استفاده از رسانه‌ها سعی در مشروعیت بخشی و توجیه تورم دارند

شاکری افزود: ضروری است که با توجه به تورم فزاینده‌ای که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، به این نکته توجه داشته باشیم که این وضعیت شبیه به یک بازی قمار اجتماعی است که در آن تعداد محدودی از افراد برنده و اکثریت بازنده هستند. ذینفعان مختلف که رها نمی‌کنند! مگر می‌شود رها کنند؟ اینها جز جدایی‌ناپذیر این بازی قمارگونه هستند و در تداوم این وضعیت نقش دارند. بی‌شک، در این بازی اجتماعی تورم، نقش رسانه‌ها نیز پررنگ و انکارناپذیر است. اینها رسانه دارند نه یکی نه دو تا بلکه شاید هزاران سایت داشته باشد. اگر این عوامل را نادیده بگیریم، هرگز نمی‌توانیم به یک تحلیل دقیق از وضعیت تورم دست پیدا کنیم و در مهار آن موفق شویم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید داشت: طبیعتاً، آن رسانه‌ها و افرادی که در این امر با یکدیگر همراهی می‌کنند، حتی حاضرند از میان نظریه‌های تاریخی، نظریه‌هایی را برگزینند و به کار گیرند که سعی در مشروعیت بخشیدن به تورم باشد. چرا که برای توجیه وضعیت موجود، حتی از تحریف نظریه‌های تاریخی نیز دریغ نمی‌کنند. این توجیه‌ها، به جای ارائه راه‌حل‌های واقعی، صرفاً به بازتولید و تکرار مشکل دامن می‌زنند و مانع از یافتن راه حلی مؤثر برای این معضل اجتماعی می‌شوند. اما صرف نظر از توجیهات، این امر یک معضل اجتماعی است که باید به راه‌حلی اساسی منجر شود.

کد خبر 6089785 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • سرکارگر یزدی چشم انتظار حمایت خیرین برای آزادی است
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • ورود اولین دستگاه رادیوتراپی به کهگیلویه و بویراحمد بعد از سال‌ها انتظار
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • انتظار متقاضیان زاهدانی در انجمن خیرین مسکن ساز چه زمانی پایان می‌یابد؟
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه