Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درختان اکالیپتوس در شمار گونه‌های جنگلی با رشد سریع محسوب می‌شوند، این گیاه ابتدا در مراکش و هند یافت شده است و به دلیل چوب سختی که دارد، در برابر پوسیدگی مقاوم است. تنه این گیاه به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد است و لایه پوستی که بر روی آن وجود دارد به راحتی جدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ برگ‌های اکالیپتوس بستگی به سن درخت دارد، در آغاز مایل به آبی و به مرور زمان سبز مایل به سفید می‌شود، رشد این گیاه بیشتر در مناطق ساحلی و نیمه گرمسیری اتفاق می‌افتد. درخت اکالیپتوس در اواسط پاییز تا اواخر زمستان گل‌های سفید رنگی می‌دهد، گل‌های کوچکی که زیبایی خاصی به گیاه می‌بخشد.

این گیاه از دیرباز تا به امروز خواص درمانی فراوانی داشته است و نگهداری آن در منزل می‌تواند هوای خانه را تصفیه کند و برخی از حشرات، چون پشه و ... را فراری دهد.

بیشتر اکالیپتوس‌ها در زمین‌های باتلاقی و مرداب‌ها رشد می‌کنند و از این گیاه ۷۰۰ گونه گوناگون وجود دارد که تنها دو مورد اکالیپتوس گان و آن برای کشت خانگی در نظر گرفته می‌شود.

شرایط نگهداری از گیاه اکالیپتوس

آبیاری: گیاه تازه کاشته شده اکالیپتوس را باید برای ۱ تا ۵ سال اول زندگی آبیاری کنید و بهتر است این کار را زمانی انجام داد که سطح خاک نسبتا خشک باشد، این گیاه در بهار، تابستان و پاییز نیاز به آبیاری منظم دارد و در این مدت باید رطوبت خاک گلدان حفظ شود، توجه داشته باشید که آبیاری کم یا زیاد منجر به خشک شدن برگ‌ها می‌شود.

نور: اکالیپتوس به روزانه حداقل ۵ ساعت نور مستقیم احتیاج دارد و در مکان‌های سایه و کم نور دارای ساقه‌های بلند و بدون استحکام می‌شود.

دما: درختان اکالیپتوس به طور کل درختانی حساس به سرما هستند و سرما را حداکثر تا حدود ۵- درجه تحمل می‌کنند.

خاک: این گیاهان در مورد خاک سخت گیر نیستند، اما بهتر است خاک مرطوب و زهکشی خوبی داشته باشند، برای آماده سازی خاک می‌توان از مخلوط خاک معمولی به همراه خاک برگ استفاده کرد.

مراقبت از اکالیپتوس در خانه همچنین شامل برش ساقه اصلی گیاه است که هر ساله در بهار انجام می‌شود، به طوری که درخت رشد می‌کند. پس از هرس کردن، اکالیپتوس شاخه‌های جوان را آزاد می‌کند و بوته‌ای وسیع را تشکیل می‌دهد.

روش های تکثیر گیاه اکالیپتوس

روش قلمه گیری

گرفتن قلمه یکی از راه‌های تکثیر این درختان است. بهترین زمان تهیه قلمه‌ها در بهار و یا تابستان از شاخه‌های جوان و تازه است. طول قلمه‌ها نیز در حد ۱۵-۱۲ سانتیمتر مناسب است و زمان جدا کردن قلمه از گیاه مادری برش را از زیر ناحیه گره (ناحیه اتصال برگ به ساقه) بزنید. برگ‌های قلمه به جز ۳-۲ عدد برگ در انتهای قلمه را قطع کنید، قلمه‌ها را می‌توان در مخلوطی از خاک برگ+پرلایت+پیت موس و یا خاک برگ+شن (همگی با نسبت‌های مساوی) کاشت.

 روش کشت از طریق بذر

اکالیپتوس می‌تواند از نهال‌ها و بذر رشد کند. از آنجا که نهال ریشه ضعیف است، اغلب در کاشت این گیاه از بذر‌ استفاده می‌شود، بذر این گیاه را می‌توانید از گلفروشی‌ها تهیه کنید. بهتر است بذر را قبل از کشت ۲ ماه در فریزر بگذارید تا ضد عفونی شود و یا از مواد ضد عفونی کننده بذر استفاده کنید. یک بذر اکالیپتوس را در خانه از اوایل بهمن ماه تا اوایل اسفند ماه بکارید؛ ابتدا مخلوطی از شن و خاک و یا پیت ماس و پرلیت را در مقادیر مساوی تهیه کنید و  آن را با ظروف (عرض – حدود ۱۰ سانتی متر، ارتفاع – حدود ۱۵ سانتی متر) پُر کنید. سپس خاک را با مه پاش خیس کنید،  ۲-۳ دانه بذر را بر روی سطح آن بگذارید. بر روی آن کیسه نایلونی کشیده و در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد بگذارید. به طور معمول، اولین شاخه‌ها پس از ۵ تا ۱۰ روز ظاهر می‌شوند و هنگامی که نهال‌ها به ۳ سانتی متر رسیدند باید در گلدان‌های مخصوص جا بگیرند.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم درباره نگهداری گیاه بنجامین در منزل

روش نگهداری از گیاه پرخاصیت آلوئه ورا در گلدان

روش کاشت گیاه زنجبیل در گلدان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست گیاه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۱۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلاء به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلاء به آمفیزم در آنها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلاء به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آنها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آنها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آنها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

کد خبر 6097584

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • موتور سواران هنگام سوخت گیری به این نکات توجه کنند (فیلم)
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • توقف روند گلزنی اینتر در شب دبل شدن مقابل ساسولو / نکات آماری
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید