Web Analytics Made Easy - Statcounter

"قانون امنیت ملی" چین برای هنگ‌کنگ واکنش‌های داخلی و بین‌المللی زیادی را برانگیخته است. آخرین فرماندار بریتانیایی هنگ‌کنگ از غرب خواست، در برابر "دیکتاتوری چینی" در این منطقه خودمختار سکوت نکند.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، کریس پاتن، آخرین فرماندار بریتانیایی هنگ‌کنگ از دولت کشورش خواسته است، از خواست شهروندان هنگ‌کنگ حمایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تاکید کرده است که انگلیس "از نظر اخلاقی، اقتصادی و قانونی" موظف است، به مردم هنگ‌کنگ در مبارزه با اقدامات چین برای جلوگیری از جنبش دموکراتیک در این منطقه خودمختار کمک کند.

روزنامه تایمز انگلیس به نقل از پاتن نوشت، غرب باید به سرخم‌ کردن در برابر دولت چین به امید دستیابی به "ظرفی پر از طلا" خاتمه دهد.

او در مقاله‌ای برای روزنامه فایننشال تایمز اشاره کرد، انگلیس و هم‌پیمانانش در گروه ۲۰ باید موضعی علیه شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین به عنوان "دشمن تمام جوامع باز" اتخاذ کنند.

او شی را به "پاره کردن" اعلامیه مشترک امضا شده در سال ۱۹۸۴ بین انگلیس و چین در خصوص مساله هنگ‌کنگ متهم کرد.

پاتن می‌افزاید، در حالی که کل جهان مشغول مقابله با کووید-۱۹ است شی اقدام به پاره کردن اعلامیه مشترک کرده که معاهده‌ای برای تضمین ادامه حیات هنگ‌کنگ تا سال ۲۰۴۷ است.

اظهارات فرماندار پیشین مستعمره انگلیس واکنش به "قانون امنیت ملی" چین برای هنگ‌کنگ است.

این قانون روز جمعه در آغاز کنگره خلق چین معرفی شد و قرار است تا پایان مذاکرات کنگره که یک هفته طول می‌کشد، تصویب شود.

دور زدن دولت محلی

هنگ‌کنگ از میانه قرن ۱۹ میلادی تا سال ۱۹۹۷ مستعمره انگلیس بود و از آن پس به جمهوری خلق چین واگذار شد. در توافق میان پکن و لندن اصل "یک کشور، دو نظام" برای هنگ‌کنگ، دست‌کم تا سال ۲۰۴۷ تضمین شده است.

ناظران سیاسی معتقدند که دولت چین اکنون قصد دارد با تصویب قوانینی برای این منطقه آزاد تجاری خودگردان، دولت محلی را دور بزند و حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی گسترده‌ای را که در هنگ‌کنگ موجود است، از بین ببرد.

به گفته کارشناسان، بر اساس قانون جدید هر گونه فعالیتی در هنگ‌کنگ که با معیارهای امنیتی حزب کمونیست چین مغایر باشد، به‌ شدت مجازات خواهد شد.

اما دولت چین می‌گوید که قانون جدید بر امنیت و ثبات این منطقه خودگردان می‌افزاید در حالیکه اپوزیسیون در پارلمان هنگ‌کنگ معتقد است که این اقدام تیر خلاصی بر پیکر اصل "یک کشور، دو نظام" خواهد بود.

فعالان سیاسی هنگ‌کنگ تاکید دارند، این قانون پاسخی به اعتراضات سال گذشته است. 

در تابستان گذشته فعالان جنبش دموکراسی‌خواهی هنگ‌کنگ دست به اعتراضات گسترده‌ای زدند. تظاهرات مسالمت‌آمیز معترضان در آغاز علیه یک لایحه دولت برای تسهیل استرداد افراد مظنون به چین شکل گرفت و در ادامه به جنبشی توام با خشونت علیه نفوذ فزاینده پکن برای سرکوب آزادی‌های مدنی بدل شد. 

در این رابطه پلیس هنگ‌کنگ روز ۱۸ آوریل (۳۰ فرودین) ۱۵ تن از رهبران جنبش دموکراسی‌خواهی، از جمله مارتین لی را دستگیر کرد. لی بنیانگذار نخستین حزب سیاسی هنگ‌کنگ به نام "حزب دموکراتیک" است و به همین دلیل  لقب "پدر دموکراسی" را گرفته است.

دستگیری این افراد زمانی صورت گرفت که حرکت‌های اعتراضی در هنگ‌کنگ به دلیل بحران کرونا به‌شدت فروکش کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتراضات هنگ کنگ هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است

رئیس ارتش انگلیس با اشاره به ضعف دفاع اوکراین، اذعان کرد کی‌یف با «جنگ دشواری» در مقابل پیشروی‌ نیروهای روسیه قرار دارد.

به گزارش ایسنا، مسئله ضعف دفاع اوکراین توسط بسیاری از مقامات غربی و رسانه‌ها برجسته شده است و احتمال می‌رود حتی با وجود کمک‌های گسترده‌ای که از سوی غرب به خصوص آمریکا به اوکراین سرازیر می‌شود، این کشور نتواند در مقابل قدرت روسیه به پیروزی برسد.

«تونی راداکین»، رئیس ارتش انگلیس در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز بیان کرد: «فضای غمگین و ناامید کننده‌ای دفاع اوکراین را احاطه کرده و این کشور با جنگ دشواری در مقابل پیشروی نیروهای روسیه مواجه شده است.»

این اظهارات رئیس ستاد دفاع انگلیس درحالی مطرح می‌شود که پیش از این بارها مقامات غربی و حتی اوکراینی اذعان کرده‌اند که روسیه در بسیاری از موارد چندین برابر از اوکراین جلوتر است؛ موضوعی بدیهی که رسانه‌های آمریکایی از جمله تلویزیون سی‌ان‌ان پیشتر به آن پرداخته‌اند.

روزنامه فایینشال تایمز می‌نویسد پس از ماه‌ها عدم قطعیت درباره استراتژی غرب در اوکراین، راداکین با خوشبینی تمام درباره موقعیتی صحبت می‌کند که تمام کشورهای ناتو دغدغه «خرج بیشتر پول» را دارند. اما حتی خود اوکراین هم شک دارد که آیا حجم جدیدی از کمک‌ها می‌تواند به ثبات موضع متزلزل‌شده‌اش کمک کند یا خیر.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله به ۱۰۲ کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در ۲۰۲ روز
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد
  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • تصاویر عجیب از یورتمه اسب‌های زخمی در خیابان‌های لندن!
  • استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس
  • درگیری عوامل جناح راست افراطی در لندن با پلیس
  • خشم بین المللی از انگلیس برای اخراج مهاجران به روآندا