Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@09:03:33 GMT

ایرادات خصوصی‌سازی در ایران

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۶۰۲۷

ایرادات خصوصی‌سازی در ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، حمیدرضا فولادگر با اشاره به تدوین و ارائه سه گزارش نظارتی این کمیسیون به هیئت رئیسه مجلس گفت: آسیب‌شناسی اجرای اصل 44، راه‌های تحقق شعار سال درباره جهش تولید و آثار اقتصادی ناشی از کرونا گزارش‌های تدوین شده، این کمیسیون است.

وی با بیان اینکه این گزارش‌ها متاسفانه به دلیل کمبود زمان به صورت فشرده در صحن قرائت شد، افزود: گزارش آسیب‌شناسی اجرای اصل 44 باید در اسفند ماه ارائه می‌شد که با شیوع کرونا به امسال موکول شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اصفهان در دور دهم مجلس افزود: ما اجرای اصل 44 را در سه دوره مجلس و بعد از اصلاح این اصل و تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید طی 12 سال گذشته و همچنین خلاصه گزارش‌های آسیب‌شناسی گذشته را مورد بررسی قرار داده و گزارشی را تدوین کردیم.

فولادگر تاکید کرد: در نهایت به این نتیجه رسیدیم اگر گزارش این آسیب‌شناسی‌ها همان زمان به دستگاه‌های اجرایی ارائه و در اختیار مردم و رسانه‌ها قرار می‌گرفت و به عنوان یک مطالبه هم در مجلس به آن توجه می‌شد، مطمئنا اکنون شاهد اجرای بسیار بهتر اصل 44 قانون اساسی در کشور بودیم.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس تصریح کرد: برای اجرای اصل 44 در کشور حرکت‌های خوبی آغاز شد اما متاسفانه اولویت‌ها به سمت نگاه درآمدی به این اصل، رد دیون و ورود شرکت‌های شبه دولتی پیش رفت و در نتیجه شرکت‌های خصوصی کمی وارد معاملات شده و ساختارها کمتر اصلاح شدند و براین اساس بسیاری از بنگاه‌های واگذار شده، دچار مشکل شدند.

اشکال در روش قیمت‌گذاری و عدم تعهد بعد از واگذاری‌ ایراد خصوصی‌سازی

وی اظهار کرد: بعد از اصلاحات اصل 44 قانون اساسی، روش رد دیون اصلاح شد و بخش خصوصی حقیقی به میدان آمد.

فولادگر با اشاره به انتقاد نسبت به یک چند شرکت واگذار شده اخیر گفت: اشکال در روش قیمت‌گذاری، عدم اجرای درست اهلیت در آیین‌نامه‌ها و همچنین عدم تعهد بعد از واگذاری‌ها از ایرادات اساسی بود که ما پیشنهادات اصلاحی خود را در این مورد طی گزارشی به هیئت رئیسه مجلس ارائه کردیم.

نماینده مردم اصفهان در دور دهم مجلس افزود: گزارش دوم درباره راه‌های تحقق جهش تولید بود که ما ابتدا مفاهیم و الزامات آن را در حوزه‌های افزایش استفاده از ظرفیت‌های کشور در زمینه تولیدی، خدماتی، نرم افزاری، نیروی انسانی، شرکت‌های دانش بنیان، نیروهای جوان، ساختارها، سیاست‌ها و جمعیت کشور تعریف و اعلام کردیم.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس تاکید کرد: در قسمت سخت‌افزاری به صورت بخش به بخش اعلام کردیم کجا باید جهش تولید اتفاق بیافتد مانند معدن و صنایع معدنی، نفت، گاز، پتروشیمی، مسکن و ساختمان، گردشگری، حمل و نقل و ...، همچنین یک سری اولویت‌ها را مشخص کردیم.

 وی با اشاره به تلاش‌های کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی برای بررسی آثار کرونا بر اقتصاد کشور گفت: ما وضعیت اقتصادی کل دنیا و ایران بعد از کرونا را آسیب‌شناسی کرده و اقدامات انجام شده دولتمردان در دنیا را با امکانات داخلی کشور خود مقایسه و انتقادات و پیشنهادات خود را ارائه کردیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بخش خصوصی حمایت از تولید ملی خصوصی سازی معدن حمیدرضا فولادگر کمیسیون ویژه حمایت از تولید اصل 44 قانون اساسی اجرای اصل 44 آسیب شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۶۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی

همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آن ها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آن ها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آن ها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • اردبیل در رتبه اول رده‌بندی مولدسازی کشور قرار گرفت
  • رفع کمبودهای اعتباری اردبیل از محل مولدسازی
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید