Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@15:24:22 GMT

قلب تپنده خودروسازی به یک شرکت خصوصی واگذار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۸۵۹۸

به گزارش فارس، مدیر عامل ایران خودرو در حالی اخیراً از واگذاری ساخت موتور کم مصرف خودروهای تولیدی این گروه خودروسازی به یک شرکت خصوصی خبر داد که کارشناسان همواره بر لزوم رفع انحصار در تولید قطعات خودرو تاکید داشته و طی سال های قبل نیز تجربه نشان داد که تولید قطعات خودرو به صورت تک سورس(تک منبع) می تواند مشکلات زیادی را برای خودروسازان به همراه داشته باشد که انباشت خودروهای ناقص در پارکینگ شرکت های خودروساز از آن جمله بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال های اخیر برخی شرکت های قطعه ساز که انحصار تامین برخی قطعات مورد نیاز خودروسازان به ویژه قطعات الکترونیکی را در اختیار داشتند با تعلل در تحویل این قطعات به خودروسازان، علاوه بر افزایش حجم خودروهای ناقص باعث ایجاد تاخیرهای طولانی مدت در تحویل خودرو به مشتریان شدند.

از سویی، تولید موتور به عنوان قلب خودرو از حساسیت ویژه ای برخوردار است و ایجاد هر نوع انحصار در تولید آن می تواند زیان های جبران نشدنی را به صنعت خودروسازی وارد کند. از این رو، خودروسازان جهان همواره سعی در طراحی و تولید موتور محصولاتشان در سایت های تحت پوشش خود دارند و از واگذاری این فرایند به شرکت های دیگر خودداری می کنند. در این وضعیت باید توجه داشت که گروه صنعتی ایران خودرو با سابقه تولید موتور خودرو و با برخورداری از مرکز تحقیقات موتور می تواند مانند قبل نسبت به طراحی و تولید موتور اقدام کند.

فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو در مورد تولید موتور کم مصرف این گروه خودروسازی با بیان اینکه انطباق این موتور توسط مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو انجام می گیرد، گفته است : نمونه موتور را آبان تحویل می‌دهیم و ساخت آن به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

در همین شرایط بحث هایی نیز در مورد واگذاری تولید گیربکس متناسب با این موتور کم مصرف توسط شرکت طرف قرارداد برای تولید موتور، مطرح است. در این بخش نیز هرچند داخلی سازی کردن چنین قطعه ای از اهمیت بالایی برخوردار است اما این اقدام نیز نباید منجر به تولیدی انحصاری شود.

به این ترتیب ممکن است تولید دو قطعه بسیار مهم در محصولات ایران خودرو به یک شرکت واگذار شود که می تواند عواقبی را برای این خودروساز به همراه داشته باشد.

همچنین بحث هایی مبنی بر تامین مالی پروژه تولید موتورهای کم مصرف توسط ایران خودرو نیز مطرح است که این موضوع نیز جای تأمل دارد و مشخص نیست چرا این سرمایه گذاری مستقیما توسط ایران خودرو در همین گروه صنعتی صورت نمی گیرد تا تولید موتور نیز برون سپاری نشود؟

در مجموع، واگذاری امور به بخش خصوصی ایراد مبنایی ندارد اما باید توجه داشت که این واگذاری باعث ایجاد انحصار در تامین قطعات نشود و شرکت های خودروساز را دچار اتفاقاتی که در سال های قبل تجربه کردند، نکند. برای رفع این مشکل تولید قطعه مهمی مانند موتور و گیربکس باید یا توسط خودروساز صورت گیرد و یا اینکه به طور همزمان به چند شرکت قطعه ساز سپرده شود تا با برخورداری از سهم مشخص در این تولید، راه های ایجاد انحصار برداشته شوند.

انتظار می رود با دقت نظر سرپرست وزارت صنعت و حساسیت موضوع انحصارزدایی در صنعت خودرو و قطعه سازی، نظارت بیشتری بر عملکرد شرکت های خودروساز صورت گیرد تا طی سال های آینده آثار منفی اینگونه تصمیمات را شاهد نباشیم.

منبع: الف

کلیدواژه: تولید موتور ایران خودرو کم مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد امین دهقان در نشستی خبری با اشاره به بازار صادراتی روانکار، اظهار کرد: محصولات روانکار تاکنون به ۱۱ کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده و با استقبال خوبی روبرو شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته با رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید، بیش از ۷۶۰ هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر ۵۰۰ هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد، اظهار کرد: این مساله ۴۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشت و صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

به گفته وی با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

عضو انجمن تولیدکنندگان روغن موتور ایران به عرضه محصول روغن موتور مگلوب شرکت نفت سپاهان به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتاً موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

دهقان از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

وی با اشاره به ۱۵ برنامه در طرح توسعه، از تولید محصول گریس کلسیم برای نخستین بار خبر داد و افزود: ۹ محصول جدید در برنامه تولید بوده که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

عضو انجمن تولیدکنندگان روغن موتور ایران با بیان اینکه پروژه F.R.W هم‌اکنون با ۹۰ درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPO ضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند

کد خبر 6092333 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی