Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- عربستان امروز (سه‌شنبه) بازگشت اوضاع به روال عادی و بازگشایی مساجد برای برپایی نماز جماعت را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، طبق طرح جدید بین روزهای پنج‌شنبه و شنبه آتی زمان‌های مجاز بودن رفت و آمد در سراسر مناطق عربستان به جز مکه تغییر کرده و از ساعت شش صبح تا سه بعد از ظهر خواهد بود و همچنین رفت و آمد بین شهرها و مناطق عربستان با خودروی شخصی بلامانع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک منبع در وزارت کشور عربستان گفت، براساس بخش‌نامه‌های جدید نهادهای سلامت و بهداشت با محوریت تدابیر عربستان برای مقابله با کرونا و امکان تغییر زمان‌های مقررات منع آمد و شد جزئی و بازگشت برخی فعالیت‌ها با رعایت تدابیر پیشگیرانه و احتیاطی با نکات زیر موافقت شد:

اول: از ابتدای روز پنج‌شنبه برابر با ۲۸ ماه مه جاری تا پایان روز شنبه مصادف با سی‌ام همین ماه به این ترتیب خواهد بود:

-تغییر زمان‌های آمد و شد در تمامی مناطق عربستان به جز شهر مکه به طوریکه آمد و شد از شش صبح تا سه بعد از ظهر خواهد بود.

- موافقت با رفت‌و آمد با خودروی شخصی بین مناطق و شهرهای عربستان در جریان دوره عدم برقراری منع آمد و شد.

- مضاف بر ادامه فعالیت‌های استثنا شده در مصوبات قبلی برخی فعالیت‌های اقتصادی و کسب و کارهای تجاری می‌توانند در دوره سه روزه درنظر گرفته شده شروع به فعالیت کنند که در این زمینه‌ها خواهد بود:

۱ـ کل فروشگاه‌های تجاری خرد و کلان.

۲ـ مراکز تجاری (بازارها).

- تاکید بر ادامه منع فعالیت‌هایی که امکان رعایت فاصله اجتماعی در آن نیست، نظیر سالن‌های آرایشگاه‌های زنانه، آرایشگاه‌های مردانه، مراکز تفریحی، سینماها و دیگر فعالیت‌ها و اصنافی که طرف‌های مربوطه مشخص کرده‌اند.

دوم: از ابتدای روز یکشنبه برابر با ۳۱ مه تا روز شنبه برابر با ۲۰ ژوئن آینده تدابیر به این شکل خواهد بود:

- تغییر زمان مجاز بودن رفت و آمدها در تمامی مناطق عربستان به جز مکه مکرمه به این ترتیب رفت‌ و آمد بین شش صبح تا هشت عصر خواهد بود.

- تداوم فعالیت‌های مستثنا شده طبق مصوبات قبلی.

- موافقت با اقامه نماز جمعه و جماعت در تمامی مساجد عربستان به جز مساجد مکه مکرمه با رعایت تدابیر احتیاطی و پیشگیرانه.

- تداوم اقامه نماز جمعه و جماعت در مسجد الحرام طبق تدابیر بهداشتی و پیشگیرانه معمول جاری.

- لغو تعلیق حضور در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی و بازگشت فعالیت‌های دفتری طبق ضوابط وزارت منابع انسانی و توسعه اجتماعی با هماهنگی وزارت بهداشت و طرف‌های مربوطه.

سوم: بازگشت اوضاع به روال عادی

از اول روز یکشنبه ۲۱ ژوئن اوضاع در تمام مناطق عربستان و شهرها به جز مکه مکرمه به وضعیت قبل از اعمال مقررات منع آمد و شد بازمی‌گردد البته با رعایت کامل دستورات بهداشتی و توصیه‌های پیشگیرانه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی.

این تدابیر برا حفظ جان گروه‌های پرخطر و درصد بالای ابتلا به خصوص افراد مسن و بیماران دارای بیماری مزمن و بیماری‌های تنفسی است.

چهارم: تدابیر لحاظ شده در داخل شهر مکه

درباره مکه تدابیر در بند اول از ابتدای روز یکشنبه برابر با ۳۱ ماه مه تا روز شنبه ۲۰ ژوئن و بند دوم از ابتدای روز یکشنبه ۲۱ ژوئن اجرا می‌شود.

پنجم: دستورات به شهروندان و افراد مقیم

عربستان به تمام شهروندان و افراد مقیم در این کشور تاکید کرده تمامی ابزار لازم و مربوط به قطع زنجیره انتقال کرونا نظیر استفاده از ماسک و شست و شوی دست‌ها و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

ششم: عمره و زیارت

عربستان بر تداوم تعلیق به جا آوردن عمره و زیارت تاکید کرده و گفته به طور دوره‌ای در سایه دستورات بهداشتی در این زمینه بازنگری‌ها و ارزیابی‌های لازم انجام می‌گیرد.

همچنین عربستان امروز اجازه ازسرگیری پروازهای داخلی را بعد از اتخاذ تدابیر احتیاطی صادر کرد.

واس گزارش داد، از ابتدای روز پنج‌شنبه ۲۸ ماه مه تعلیق تمام پروازهای داخلی با رعایت تدابیر پیشگیرانه و احتیاطی که سازمان کل هواپیمایی عربستان با هماهنگی وزارت بهداشت و طرف‌های مربوطه لحاظ کرده، لغو می‌شود.

همچنین این خبرگزاری افزوده است، تعلیق سفر بین مناطق با هر وسیله مواصلاتی با رعایت نکات بهداشتی و توصیه‌های پیشگیرانه لغو شده و بلامانع است.

طبق این گزارش، پروازهای خارجی همچنان تا اطلاع ثانوی در حالت تعلیق می‌مانند.

توفیق ربیعه، وزیر بهداشت عربستان روز دوشنبه اعلام کرد، عربستان برنامه‌های کلی بازگشت تدریجی به حالت عادی را تدوین کرده و مراحل به طور تدریجی از روز پنج‌شنبه آغاز می‌شوند، البته با رعایت فاصله گذاری اجتماعی.

وزارت بهداشت عربستان روز دوشنبه از ثبت ۲۲۳۵ مورد ابتلای جدید به کرونا ویروس خبر داد تا تعداد مبتلایان به ۴۷ هزار و ۷۹۵ تن افزایش یابد، همچنین با ثبت ۹ مورد مرگ جدید تعداد قربانیان کرونا به ۳۹۹ تن رسید.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مناطق عربستان ابتدای روز شنبه برابر عربستان به جز روز یکشنبه فعالیت ها رفت و آمد پنج شنبه آمد و شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۰۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟ - اخبار سیاسی -

گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم- محمد مهدی احمدی: «دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روز‌ها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق تعیین‌تکلیف می‌شود

موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در 7 آذر 1402 به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد  و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

 وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

 بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روز‌ها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

 ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

 این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشور‌های جهان بین 110 تا 129 روز است.

در کشور ما (با احتساب 26 روز تعطیل رسمی و 52 روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه 104 روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران 2 روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، 125 روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشور‌ها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روز‌های هفته، میزان کارایی روز‌های دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشور‌های خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر با‌توجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال 2022 آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشور‌های دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روز‌های «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال 2013، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روز‌های کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال 2017، یک الگوی جدید مبنی 35 ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشور‌هایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روز‌های «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها 3 روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • اعزام نخستین کاروان حج عمره استان سمنان
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • اعزام ۱۷۰ نفر به حج عمره پس از ۹ سال
  • رعایت نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد
  • اعزام ۲ کاروان ۸۵ نفره از کرمانشاه به حج عمره