Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در خصوص هشدارهای شیوع بیماری تب کریمه کنگو با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و فعالیت کنه‌ها، گفت: از یک سال گذشته تاکنون هیچ موردی از بروز این بیماری در استان مشاهده و گزارش نشده است.

شهرام موحدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز می‌کند، اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری آندمیک ایران است و در هنگام تخمگذاری کنه به دیگر کنه‌ها منتقل می‌شود، از این رو هرگز به طور کامل ریشه کن نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: تب کریمه کنگو در دام هیچ علائمی ندارد و بیماری دامی محسوب نمی‌شود، اما در صورت انتقال به انسان خطرساز است و جزء بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در واقع دام مخزن این بیماری است و در صورت گزش توسط کنه آلوده، ویروس این بیماری به مدت ۷ تا ۱۰ روز در بدن دام بدون بروز هیچ علامتی باقی می‌ماند و پس از این مدت به واسطه سیستم ایمنی بدن دام از بین می‌رود.

موحدی با تاکید بر اینکه دام در طول این مدت، هیچ علامتی از بروز بیماری ندارد، خاطرنشان کرد: اگر دام آلوده در این مدت، توسط کنه دیگری گزیده شود، ویروس به کنه منتقل و چرخه انتقال ادامه می یابد، همچنین اگر دام آلوده در این مدت، به صورت غیرمجاز کشتار شود، ترشحات و خونابه این دام از طریق زخم پوستی یا ملتحمه چشم وارد بدن انسان می‌شود، همچنین ممکن است کنه آلوده به این ویروس انسان را بگزد و بیماری از این طریق منتقل شود.

وی در خصوص علائم این بیماری در استان، گفت: اسهال، استفراغ و در مراحل بعد اسهال و استفراغ خونی و خونریزی های زیر پوستی از علائم این بیماری است که در مرحله بعد به صورت خونریزی های گسترده بروز می کند و در صورت عدم درمان مرگ را به همراه دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می‌شود، خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی اصفهان برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدامات پیشگیرانه انجام می‌دهد.

وی افزود: در حوزه دامپزشکی چون بیماری مشترک انسان و دام است یکی از اقدامات سمپاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است که در سال گذشته میزان ۱۵ میلیون مترمربع سمپاشی در استان اصفهان انجام شد و بیش از ۸۰۲ هزار راس گوسفند و بالغ بر ۱۰۱ هزار راس گاو سمپاشی شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: در سال جدید با توجه به اینکه تخصیص اعتبارات کمتر شده، تاکنون حدود ۳۰۰ هزار مترمربع سمپاشی انجام شده است.

موحدی، بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق گوشت را پیش سردسازی لاشه عنوان کرد و گفت: بهترین روش برای پیشگیری که در تمام دنیا استفاده می شود، پیش سرد کردن لاشه است، یعنی لاشه دام در سالنی با برودت ۰ تا ۴ درجه و حدودا ۸۰ تا ۹۰ درصد رطوبت، به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت نگهداری شود.

وی تصریح کرد: در این مدت اسید لاکتیک در گوشت ایجاد می شود و لاشه اسیدی می شود که با این اقدام ویروس تب کریمه کنگو و باکتری تب مالت از بین می رود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اهمیت پیش سردسازی دام پس از ذبح، اظهار کرد: پیش سردسازی لاشه یکی دیگر از اقدامات اداره کل دامپزشکی است که برای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان انجام می شود. ۲۶ کشتارگاه اصفهان مجهز به سالن پیش سرد هستند و بیش از ۹۹ درصد گوشت های اصفهان پس از عبور از سالن پیش سرد به بازار وارد می شوند.

موحدی تاکید کرد: طی سال گذشته در اصفهان هیچ موردی از تب کریمه کنگو در حوزه انسانی ثبت نشد.  

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی به پیشگیری بیش از درمان اعتقاد دارد، افزود: تشدید سختگیری ها برای استفاده از پیش سرد، برگزاری کلاس های آموزشی چهره به چهره برای روستاییان، چاپ بروشور آموزشی و کلاس های آموزشی برای اتحادیه های دامداران و در نهایت سمپاشی دام از اقداماتی است که در این راستا انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه تامین سم برای همه دامداری‌ها توسط دامپزشکی اصفهان مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام می‌شود، تصریح کرد: در این راستا باید دو اقدام انجام شود. یکی بهسازی اماکن دامی که روستاییان باید انجام دهند و دیگری خرید سم توسط دامداران از مراکز معتبر است.

موحدی، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری به مردم توصیه کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال مصرف کنند.

به گفته وی، بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است.

موحدی همچنین از شهروندان خواست تا فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.

وی با تاکید بر اینکه افراد از مصرف جگر خام پرهیز کنند و پخت گوشت در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه توصیه می شود، گفت: این ویروس نسبت به حرارت حساس است و در فریزر نیز مقاوم می شود، از این رو پیش سردسازی در یخچال و پختن گوشت راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید براینکه پاستوریزاسیون شیر، این ویروس را از بین می برد، خاطرنشان کرد: از مصرف شیر خام خودداری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی تب کریمه کنگو دامپزشكي مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بیماری تب کریمه کنگو برای جلوگیری پیش سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۰۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند

به گزارش خبرآنلاین، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

«رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان در گفت‌وگو با ایلنا درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

رضایت نسبی از داروهای سالک تولید داخل

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902092

دیگر خبرها

  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
  • جلوگیری از فعالیت یک اتاق غیر مجاز کشتار دام در تیران و کرون
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • دیشب بر فراز کریمه چه گذشت؟
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم