Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان نشانه‌هایی مبنی بر جایگزین شدن آسیا به جای ایالات متحده در مرکز قدرت جهانی، خواستار اتخاذ استراتژی محکم‌تر در قبال چین شد و گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز دوشنبه ۲۵ مه به دعوت کنفرانس سفیران آلمان پیامی ویدئویی منتشر کرد، ابتدا اشاره داشت که آلمان قرار است ریاست شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوئن و شورای اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه را بر عهده بگیرد و انتظارات از این کشور زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سپس به بحران شیوع ویروس کرونا در اروپا اشاره کرد و خطاب به آلمان گفت: «دوباره ما روی شما حساب باز می‌کنیم تا اروپا را از بحران عبور دهید و مطمئن شویم که از آن قوی‌تر بیرون خواهیم آمد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تاکید کرد که پیشنهادهای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای جبران خسارت‌های مربوط این وضعیت جسورانه است.

وی گفت: «فکر می‌کنم این همان چیزی است که اروپا به آن نیاز دارد.»

به گزارش یورونیوز، بورل در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که باید روی راه‌حل‌های مشترک سرمایه‌گذاری کرد و از همبستگی واقعی بهره برد.

قرار است کمیسیون اروپا فردا چهارشنبه طرح اقتصادی مقابله با بحران ویروس کرونا را پیشنهاد کند؛ طرحی ۱۰۰۰ میلیارد یورویی با هدف حراست از یکپارچگی مالی اروپا.

این طرح در حالی مطرح خواهد شد که هفته گذشته دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا یعنی آلمان و فرانسه از طرح ۵۰۰ میلیاردی برای مواجهه با این بحران پرده برداشتند. هلند، اتریش، سوئد و دانمارک از مخالفان اعطای بلاعوض نقدینگی به کشورهای نیازمند اتحادیه برای مرتفع کردن بحران کرونا هستند.

وی افزود: «ابتکار عمل فرانسه و آلمان از هر زمان دیگری ضروری‌تر است اما در عین حال تنها یک توافق فرانسوی-آلمانی کافی نیست.»

گردآوری اروپا
رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا تاکید که باید کل اروپا را گرد هم آورد.

وی گفت که این موضوع سخت است و افزود: «من قبل از قبول این منصب از این مساله آگاه بودم اما در این شش ماه به طور مستقیم خودم آن را تجربه کرده‌ام.»

بورل درباره علت سخت بودن گرد هم آوردن اروپا گفت: «این کار دشواری است؛ زیرا اختلاف‌های عمیقی بین کشورهای عضو درباره بسیاری از مسائل وجود دارد. ما فاقد یک فرهنگ استراتژیک مشترک هستیم و تمایل به سازش کمتر از حدی است که باید باشد. ما در دنیایی بدون رهبری زندگی می‌کنیم که در آن آسیا به‌طور فزاینده از نظر اقتصادی، امنیتی و فن‌آوری اهمیت پیدا خواهد کرد.»

پایان دوران رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا
وی افزود: «تحلیلگران مدت‌هاست درباره پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا صحبت می‌کنند. این اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد.»

مسئول دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، تاکید کرد که اگر قرن بیست و یکم، به یک قرن آسیایی چرخش پیدا کند، همانطور که قرن بیستم آمریکایی بود، ممکن است از این بیماری همه‌گیر به‌عنوان نقطه عطف این روند یاد شود.

وی معتقد است که این نخستین بحران بزرگ در دهه‌های اخیر است که ایالات متحده واکنش‌های بین‌المللی به آن را رهبری نمی‌کند.

بورل اضافه کرد که «شاید آمریکا به این موضوع اهمیت ندهد اما هر جا که نگاه می‌کنیم شاهد رقابت‌های فزاینده هستیم. به‌خصوص بین ایالات متحده و چین. فشارها برای اینکه طرف یکی از این‌ها گرفته شود در حال افزایش است و به‌ عنوان اتحادیه اروپا، باید منافع و ارزش‌های خود را دنبال کنیم.»

وی تصریح کرد: «رقابت آمریکا و چین تاثیر فلج کننده‌ای بر سیستم چندجانبه در شورای امنیت سازمان ملل، گروه بیست، سازمان جهانی بهداشت و جاهای دیگر دارد. این موضوع باعث اختلاف نظرهای بیشتر، وتوهای بیشتر و توافق‌های کمتر می‌شود.»

این مسئول اروپایی پیش‌بینی کرد در این شرایط چین قدرتمندتر و جسورتر می‌شود. وی گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان بسیاری از سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند. روابط ما باید بر پایه اعتماد، شفافیت و عمل متقابل باشد. این موضوع در حال حاضر همیشه رخ نمی‌دهد. ما تنها زمانی این شانس را خواهیم داشت که با چین در چارچوب نظم جمعی به توافق برسیم.»

وی ابراز امیدواری کرد که این موضوع در اجلاس سران اتحادیه اروپا و چین در پاییز پیش رو محقق شود.

بورل معتقد است که اروپا در مقابل چین به یک استراتژی محکم‌تر نیاز دارد که این موضوع مستلزم داشتن روابط و همکاری‌های بیشتر با بقیه کشورهای دموکراتیک آسیایی است. وی در این زمینه همکاری با هند، ژاپن و کره‌جنوبی را مثال زد./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۱۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین کنعانی تصریح کرد نهادهای آمریکایی نمی‌توانند با برچسب زدن‌های مختلف بی‌اساس به اشخاص و نهادهای ایرانی، موج انتقادات جهانی نسبت به سیاست‌های حمایتی نامحدود آمریکا از جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری فلسطین و نیز سرکوب‌های خشونت‌آمیز معترضان در داخل آمریکا را منحرف سازند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد به دولت آمریکا توصیه می‌کنیم به جای اتهام زنی‌های بی اساس به دیگر کشورها و ملت‌ها، به حمایت‌های تسلیحاتی، نظامی، مالی و سیاست‌های بین‌المللی خود از رژیم آپارتاید و اشغالگر صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین پایان داده و در سیاست‌های مداخله جویانه و نیز تهدیدآفرین خود نسبت به حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین‌المللی، حقوق بین الملل و صلح و امنیت بین‌المللی بازنگری نموده و مسئولانه رفتار نمایند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899054

دیگر خبرها

  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • آمریکا به کمک‌های نظامی و مالی از «رژیم آپارتاید» پایان دهد
  • بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند
  • بورل: کل خسارت مادی به غزه بیش از ۹۰ میلیارد دلار است
  • بورل: به همکاری با آنروا ادامه می دهیم