Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتضاء مجلس دهم باید تمرکز بر قانون گذاری می بود گفت: متاسفانه مجلس قبل در این چهارسال گذشته هم در امر نظارت و هم قانون گذاری مردود است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به اینکه قانون گذاری و نظارت دو بال مجلس هستند که قوه مقننه را در جایگاه اصلی خود به پرواز در خواهند آورد گفت: مجلس در طراز انقلاب مجلسی است که بتواند حرف های مردم را بشنود و برای برون رفت از بحران های پیش روی کشور ضمن قانون گذاری، نظارتی صحیح بر صحت اجرای آن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید عملکرد صحیح مجلس در زندگی مردم و عملکرد بهتر دستگاهها دیده شود افزود: اگر معیشت، اقتصاد و کسب و کار مردم با مشکل مواجه باشد باید بخشی از این مشکلات را در کوتاهی مجلس در امر قانون گذاری و نظارت دید.

عضو فراکسیون ولایی مجلس دهم با اشاره به اینکه باید دید در طول چهارسال گذشته از عملکرد مجلس دهم چه تغییراتی در زندگی مردم رخ داده است، عنوان کرد: نمی خواهم بگویم در نابسامانی وضع معیشت ملت فقط مجلس مقصر است اما مجلس می توانست در کاهش این مشکلات نقش آفرینی بیشتری داشته باشد.

مجلس دهم هم در قانون گذاری و هم در نظارت کاملا ناموفق بود

پژمانفر گفت: اگر دو شان قانون گذاری و نظارت را ملاک ارزیابی عملکرد مجلس قرار دهیم باید بگوییم مجلس دهم در هر دو زمینه کاملا ناموفق بود. 

نماینده مردم مشهد و کلات با بیان اینکه اگرچه در مجلس دهم حجم زیادی از قوانین را مصوب کردیم اما این قوانین نتوانست مشکلات مردم را حل کند تصریح کرد: مجلس در این چهارسال به اولویت های مردم توجه نکرد و از سوی دیگر هم با تخلفاتی که در حوزه اجرا صورت گرفت برخورد نکرد.

وی با بیان اینکه میلیاردها دلار ارز با قیمت 4200 تومان در کشور عرضه شد بدون اینکه روشن شود این مبالغ در کجا و چگونه هزینه شده است گفت: نمی توان به سادگی از کنار این مسئله عبور کرد چون روشن نیست این رقم ارزی چه مشکلی را از زندگی مردم حل کرده است.

پژمانفر با بیان اینکه حجم کارهای انجام شده معیار مناسب ارزیابی عملکرد مجلس نیست گفت: رئیس مجلس هم در گزارش پایانی از عملکرد پارلمان اعلام کرد که حجم بالایی کار در مجلس دهم انجام شد اما باید دید با این میزان کار چه مقدار از حجم مشکلات مردم حل شده است.

وی ضمن انتقاد از علی لاریجانی عنوان کرد: در جلسه اختتامیه مجلس دهم اعتراضم به آقای لاریجانی که موجب واکنش وی شد این بود که چرا شما با این معیارها عملکرد مجلس را ارزیابی می کنید، باید در ارزیابی عملکرد مجلس اینگونه دید که چقدر سفره مردم بزرگتر شد، مردم در قضاوت هایشان می گویند نه تنها بر سفره و معیشت آنها اضافه نشده بلکه کوچکتر هم شده است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اقتضا مجلس دهم تمرکز بر قانون گذاری بود اما مجلس در این چهارسال هم در امر نظارت و هم قانون گذاری مردود است.

لاریجانی گزارش های مرکز پژوهش ها را وتو می کرد

پژمانفر با بیان اینکه رئیس مجلس در چهارسال گذشته بیش از چارچوب های قانونی بر نمایندگان و مجلس اعمال نظر داشت، عنوان کرد: مواردی را داریم که حتی گزارش مرکز پژوهش های مجلس از سوی آقای لاریجانی وتو می شد.

وی با بیان اینکه مرکز پژوهش ها یک مجموعه فکری است که در بررسی های کارشناسی خود به نقطه نظراتی دست پیدا می کرد و این نقطه نظرات را به مجلس ارائه می داد گفت: بنده خودم چندین مورد را سراغ دارم که آقای لاریجانی گزارش های این مرکز را با برخورد تند بر می گرداند و مطابق نظر خود این گزارش ها را تغییر می داد.

این نماینده مجلس گفت: در دوران ریاست آقای لاریجانی ما حتی نمی توانستیم به گزارش های مرکز پژوهش ها با طیب خاطر اعتماد کنیم چون تحت نفوذ بود و کارشناسی ها براین اساس انجام می شد که رئیس چه انتظاری دارد نه اینکه واقعیت مملکت و مشکلات مردم چیست.

پژمانفر با بیان اینکه این اعمال نفوذ آقای لاریجانی در مجلس در موارد متعدد وجود داشت تصریح کرد: خلاف قانونی که در خصوص تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس دهم اتفاق افتاد نشان دهنده اعمال نظر در زمینه های مختلف از سوی رئیس مجلس بود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر تخلفات آقای لاریجانی در مجلس دهم به دقت بررسی شود بدون شک یه کتاب مفصل گردآوری خواهد شد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه باید سازوکار نظارت در مجلس اصلاح شود تاکید کرد: متاسفانه در مجلس برخی فقط نماینده هستند و برخی نماینده تر که نه تنها جایگاهی در پارلمان ندارند بلکه نمی توانند هیچ گونه اظهار نظری داشته باشند و تریبون مجلس به روی آنها بسته است.

پژمانفر با بیان اینکه اگر این رویه اصلاح نشود مجلس یازدهم هم تفاوتی با مجلس دهم نخواهد داشت گفت: چنین قالبی اساسا دیکتاتوری را حاکم می کند فرقی ندارد در راس مجلس آقای لاریجانی باشد یا فرد دیگر باید این ساختار اصلاح شود.

اگر نظارت بر رفتار نمایندگان قاطع بود پرونده های قضایی برای برخی شکل نمی گرفت

این نماینده مجلس در ارزیابی عملکرد هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان عنوان کرد: هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان با رویکرد حداقلی در مسائل مختلف ورود پیدا می کرد و این رویکرد نیز برخوردی نبود تنها با چند تذکر تلاش می کرد مشکلات را کاهش دهد.

پژمانفر تصریح کرد: اگر از روز اول کار مجلس دهم برخوردها به درستی و قاطعانه صورت می گرفت امروز پرونده های قضایی برای برخی نمایندگان شکل نمی گرفت.

اخبار مرتبط را اینجا مشاهده کنید.

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: نماینده مجلس ارزیابی عملکرد آقای لاریجانی مرکز پژوهش ها قانون گذاری عملکرد مجلس مجلس دهم گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۲۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد هاشمی رفسنجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخاب مجلس گفت: مجلس دو وظیفه مهم دارد یکی قانونگذاری و دیگری نظارت بر اجرای قانون است.

وی در گفتگو با ایرنا افزود: اکنون بسیاری از مشکلاتی که در کشور بخصوص در حوزه فساد به وجود می‌آید به دلیل عدم نظارت بر اجرای قانون است چراکه اگر نظارتی وجود داشت اینقدر فساد نبود. مشکلات کوچک و بزرگی که در حال حاضر در کشور وجود دارد اگر نیاز به قانون مناسب دارند، این قوانین باید تصویب شوند.

این فعال سیاسی نقش مجلس در اداره کشور را نقش بسیار بزرگ و بااهمیتی توصیف و خاطرنشان کرد: از این جهت اگر نمایندگان مجلس کسانی باشند که دانش و تعهد و نظارت بر اجرا داشته و کارآمد باشند و قوانین خوب تصویب کنند وضعیت کشور و مردم بهتر از این خواهد بود.

هاشمی ادامه داد: بنابراین به لحاظ تحلیلی بسیار مهم است که مردم با توجه به شرایطی که دارند نمایندگانی را انتخاب کنند که آنها را به‌ خوبی می‌شناسند و مطمئن هستند که در جهت رسیدگی به حل مشکلات مردم حرکت می‌کنند، قوانین مناسب تصویب و بر آن قوانین نظارت می‌کنند.

دغدغه مجلس آینده حل مشکلات و چالش‌های کشور باشد

وی تصریح کرد: مشارکت و حضور پرشور مردم ‍پای صندوق‌های رای از این جهت مهم است که مجلسی روی کار بیاید که هم دغدغه و شرایط مردم را مدنظر قرار دهد و هم برای رفع گرفتارهای‌ مردم تلاش کند و از طرفی نظارت بر اجرای قوانین هم داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903314

دیگر خبرها

  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • تحول از مجلس سنتی به نوین از مجلس یازدهم تا دوازدهم
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • الگوهای نظارت همگانی و مردمی سازی در مجالس قانونگذاری دنیا
  • انجام ۶۰ نظر سنجی در موسسه افکارسنجی ملت
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش