Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی اقدامات منطقه ای و ملی این فراکسیون‌ را برای همیشه ماندگار و سندی از توفیق فعالیت فراکسیونی نمایندگان دانست و گفت: دو قانون حفاظت از خاک و حمایت از محیط بانان و جنگل بانان و همچنین ارتباط مستمر با نهادهای مدنی فعال این حوزه و حکمیت برای رفع اختلاف بین نمایندگان و دولت در موضوعات مهم ملی و استانی از جمله اقدامات این فراکسیون در دوره دهم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، فریده اولادقباد در دیدار با جمعی از فعالان‌ محیط زیست با ارائه گزارشی از عملکرد فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم گفت: هیات رییسه و شورای مرکزی فراکسیون محیط زیست مجموعه ای از اساتید دانشگاهی، وزرا، معاونین وزیر و روسای سازمان های تخصصی و مدیران اجرایی در دولت های سابق و با گرایش های سیاسی مختلف بودند که نتیجه عملکردشان کمک به تدوین و تصویب قوانین کاربردی بی شماری در حوزه محیط زیست و انجام وظایف نظارتی شایسته ای بود. اعضای فراکسیون با انگیزه مثال زدنی منشاء تاثیرات ماندگاری در تدوین‌ قوانین حوزه زیست محیطی شدند و ان‌شاءالله کشور از این قوانین بهره خواهد برد.

وی افزود: تجربه ذی قیمت دکتر محمدرضا تابش که از سه دوره پیشین مجلس با مساعی و دلسوزی فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار را بنا نهاد و تا سطح دبیرکلی یک تشکل زیست محیطی منطقه ای پیش رفت و به کرات نماینده رییس مجلس در آن بود، پشتوانه ارزشمندی برای فعالین‌ محیط زیست و مجالس گذشته و کشور محسوب می شود. تاثیر فراکسیون موجب شد تا به نام ‌کمیسیون ‌تخصصی کشاورزی، عنوان‌ محیط زیست نیز افزوده شود و محور بخش مهمی از تصمیمات کمیسیون‌ مسایل زیست محیطی از جمله تصویب قانون هوای پاک و قانون حفاظت از خاک گردید.

اولادقباد تاکید کرد: قانون مهم حفاظت از خاک مانع کوه خواری و جنگل خواری خواهد شد و یا قانون تنوع زیستی و احکام برنامه توسعه ششم تاثیرات مهمی بر حفاظت از محیط زیست برجای خواهد گذاشت. اجماع مجلس در این حوزه متاثر از مساعی و استدلال اعضای فراکسیون بود که در ترکیب آن همه جریان های سیاسی فارغ از گرایش ها بود و با تاکید بر مسایل محیط زیست در این فراکسیون حضور داشتند و اولویت شان‌ این حوزه مهم به شمار می آمد.

وی تصویب قوانین حمایت از محیط بانان و جنگل بانان و ارتباط مستمر با نهادهای مدنی فعال این حوزه و حکمیت فراکسیون در رفع اختلاف بین نمایندگان و دولت در موضوعات مهم ملی و استانی را از جمله برخی از نقش آفرینی های فراکسیون دانست و تقویت تعامل با صنایع بزرگ کشور برای عمل به تعهدات قانونی‌شان در زمینه حفاظت محیط زیست و پیگیری های جدی فراکسیون برای بررسی و کاهش اثرات نامطلوب پارازیت‌ها را دیگر کارهای این فراکسیون بیان کرد.

اولاد قباد تاکید کرد که این فراکسیون تلاش داشت تا با دوری از حواشی و پرداختن به متن موضوعاتی که می تواند ثبات بخش این عرصه شکننده باشد، در تعامل با دولت، سازمانها و نهادهای تخصصی، مراکز علمی و پژوهشی و فعالان مدنی و دلسوزان و طرفداران بی مزد و منت محیط زیست رسالت ملی خویش را به خوبی  ایفا کند و پل ارتباطی حاکمیت با آنها بود و نیز در نشستهای بین‌المللی از وجهه و اعتبار بین المللی نظام دفاع نمود.

سخنگوی فراکسیون محیط زیست همچنین با انتقاد از تخریب عملکرد فراکسیون توسط برخی منتخبین مجلس، آن را ناشی از بی  اطلاعی آن ها دانست و ابراز امیدواری کرد که منتخبین جدید گزارشهای عملکرد فراکسیون‌ را در عرصه بین المللی، نظارتی و تقنینیی مورد مطالعه دقیق قرار دهند و نظارت جدی بر اجرای قوانینی که در حوزه محیط زیست در مجلس دهم به تصویب رسید، داشته باشند و چالش های مهم این‌حوزه را رفع کنند. ان‌شاءالله این دوستان که دغدغه محیط زیست دارند، بتوانند گامی در تکمیل مسیری که در طول ۱۲ سال توسط فراکسیون و کمیسیون‌کشاورزی ریل گذاری شده، بردارند.

اولادقباد تصریح کرد: عملکرد فراکسیون در بعد نظارت بسیار گسترده تر بود که از جمله شرکت هفتگی در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا و ورود به حوزه معضل زباله ها و رفع موانع این ‌دو حوزه مهم را می توان ‌نام برد. تدوین طرح‌ منع حیوان آزاری نیز از دیگر اقدامات فراکسیون با حمایت و امضای بیش از یکصد نماینده مجلس بود.

در ادامه این نشست نمایندگان نهادها و تشکل های حوزه محیط زیست از دغدغه و نگرانی های خود در این حوزه سخن گفتند و اظهار امیدواری کردند مجلس آینده رویکرد مناسبی برای حل و فصل این نگرانی ها داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست فراکسیون محیط زیست عملکرد فراکسیون محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۵۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم

ایسنا/هرمزگان مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صنایع فعال قشم از جمله شرکت سیمان ملزم به انجام دو نوع پایش آنلاین و دوره‌ای با هدف بررسی درجه آلایندگی از سوی آزمایشگاه‌های معتمد سازمان محیط زیست و ارائه گزارش آن به سازمان حفاظت از محیط زیست هستند.

سید محمد هاشم داخته در نشست امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) با اصحاب رسانه قشم در سالن مرکز بین‌المللی رشد، اعلام کرد: شرکت سیمان از صنایعی است که پیش از آغاز فعالیت مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، مجوز فعالیت دریافت و کار خود را شروع کرده اما برنامه‌های پایش محیط زیست این شرکت همانند دیگر صنایع بزرگ به صورت مستمر در حال اجرا است.

وی ادامه داد: تغییر معیارهای تعیین سطح آلایندگی واحدهای تولیدی صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده در کارگروهی از سوی هیات وزیران، تصویب شد که عدد مربوط به آلایندگی‌ها بسته به نوع صنعت نسبت به سال‌های قبل، بالاتر هم رفته است.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر اینکه مدیریت آلودگی یک صنعت با توجه به میزان سرمایه‌گذاری، اشتغال و چرخه اقتصادی که در جامعه با خود به همراه دارد، نیازمند یک برنامه طولانی مدت و مستمر پایشی است، افزود: در این زمینه با شرکت سیمان قشم جلسات متعددی داشتیم و روند پایش‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فیلترهای نصب‌شده در دودکش کارخانه، الکتروفیلترهایی هستند که از طریق جریان الکتریکی در مدار قرار می‌گیرند، عامل اصلی چگونگی عملکرد خروجی گرد و غبار از دودکش کارخانه سیمان قشم، نوسانات برق و محدودیت‌های تامین انرژی شامل محدودیت مصرف انرژی الکتریکی در فصول گرم و محدودیت مصرف گاز در فصول سرد است.

به گفته داخته، قطعی برق شرکت سیمان قشم باعث از کار افتادن الکتروفیلترهای این کارخانه می‌شود و انتظار داریم با برداشته شدن محدودیت تامین برق در این شهرستان، مشکل این شرکت و بقیه صنایع به ویژه در فصل تابستان حل شود.

او بیان داشت: سازمان منطقه آزاد قشم سال ۱۳۹۰ با ایجاد شورای عالی ارزیابی با حضور ۱۰ تن از بزرگان محیط زیست کشور موفق شد اقدامات مربوط به مجوز طرح‌های بزرگ صنعتی در این شورا را پس از تحلیل و بررسی و انجام اصلاحات لازم، صادر کن.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صدور مجوز پروژه‌های بزرگ تا پیش از سال ۱۳۹۰ تنها از سوی سازمان محیط زیست کشور امکان‌پذیر بود.

وی با تاکید بر روند مستمر پایش آلاینده‌های صنعتی، از تلاش ۱۰ ساله شرکت ذوب و روی قشم برای حل این مشکل یاد کرد و گفت: در اوایل دهه ۸۰ این شرکت بار آلایندگی بالایی داشت، اما تعطیلی آن به دلیل بیکار شدن نیروها به‌ویژه فعالان جامعه محلی، عواقب اجتماعی به مراتب سنگین‌تری به همراه داشت که در نهایت تصمیم بر اجرای برنامه‌های نظارتی ۵ ساله برای ارتقاء استانداردهای محیط زیستی به منظور کاهش آلایندگی‌های این شرکت گرفته شد.

داخته ادامه داد: در حال حاضر این شرکت با راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب، فضای سبز مناسب و استفاده از فیلترهای تصفیه، موفق عمل کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد