Web Analytics Made Easy - Statcounter

خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه در دوازدهم فروردین ماه از سوی نیروهای پ.ک.ک در نزدیکی مرز ایران منفجر و جریان گاز به ترکیه از ایران قطع شد.

به رغم گذشت نزدیک به دو ماه هنوز اقدامی برای تعمیر این خط لوله و آغاز جریان گاز انجام نشده و تعلل آنکارا در این زمینه سوالاتی را در اذهان تداعی می کند و به رغم گذشت دو ماه تاکنون نه در رسانه های ترکیه و نه از سوی مسوولین رسمی در این زمینه اظهارنظری صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی جمشیدی دانا، مدیر دیسپچینگ شرکت گاز ایران بعد از اعلام انفجار اعلام کرده بود که بخش آسیب دیده خط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه، ظرف چند روز آینده تعمیر و باسازی و صادرات گاز به‌زودی ازسرگرفته خواهد شد و  تجربه نشان داده که تعمیرات خطوط سه تا هفت روز زمان نیاز دارد که به میزان خسارت وارد شده نیز بستگی دارد.

در طول ۱۵ سال گذشته در خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه ۱۱ بار انفجار رخ داده بود و تعمیرات در کوتاهترین زمان ممکن به پایان رسیده بود و گفته می شود در آخرین مورد انفجار یکی  از اعضای گروهک تروریستی پ.ک.ک با عملیات انتحاری چندین خودروی زرهی نیروهای محافظ ترکیه را منفجر کرد که در نتیجه این انفجار، خط لوله گاز نیز منفجر شده است. 

نکته ای که در بررسی مساله می باید مدنظر قرار بگیرد این است که سرما در مناطق هم مرز ترکیه با ایران به طور عمده تا پایان اردیبهشت ماه برقرار است و نیاز به استفاده از گاز طبیعی برای مصارف خانگی در این مناطق برقرار است و تعلل در تعمیر خط لوله انتقال گاز این سوال را در اذهان تداعی می کند که در این مناطق چه منبع جایگزینی برای گاز وارداتی ایران در نظر گرفته شده است.

شیوع کرونا در ترکیه و مسبب قلمداد کردن آن برای تعلل در تعمیر خط لوله یاد شده نیز نمی تواند قابل قبول باشد، چرا که بخشهای خدماتی و وزارتخانه های مختلف در ترکیه کارهای روزمره خود را انجام می دهند و نسبت دادن مساله ای به این اهمیت با کرونا نمیتواند دلیل قانع کنندهای باشد.

از سوی دیگر تاکنون در ایران چندین بار از سوی مسوولین رسمی در زمینه وصل نشدن خط لوله اظهاراتی بیان شده ولی ترکیه پاسخ قانع کنندهای به این اظهارات نداده است. این مساله حتی در گفت و گوی تلفنی وزیران کشور ایران و ترکیه در روزهای گذشته نیز مطرح شد و رحمانی فضلی وزیر کشور ایران در این گفت وگو با تاکید بر لزوم ممانعت از انجام اقدامات خراب کارانه از سوی نیروهای تروریستی در مرزهای مشترک ایران با کشور های همسایه افزود: در این زمینه، برای انجام هر گونه همکاری آماده هستیم و دغدغه های طرفین حتماً در تعاملات سطوح ذیربط دو وزارتخانه پیگیری خواهد شد.

در آخرین مورد از اظهارات مسوولین رسمی ایران، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران نیز اعلام کرد که ترکیه هنوز اقدام به تعمیر خط لوله نکرده و جریان گاز همچنان قطع می باشد.

ترکیه بعد از تنوع بخشیدن به منابع خرید گاز طبیعی خود بارها خواستار کاهش قیمت گاز خریداری از ایران شده بود و این مساله حتی به داوری بین المللی کشیده شده و مساله به نفع ایران تمام شده بود.

منطبق با قرارداد خرید گاز ترکیه از ایران، حتی اگر ترکیه گازی از ایران خریداری نکند ملزم به پرداخت مبلغ فروش خواهد بود، اما در مواردی همانند خرابکاری در خط لوله تیم کشور می تواند از پرداخت پول گاز به ایران خودداری کند. هر چند آنکارا باید پس از سپری شدن یک زمان منطقی برای از سرگیری واردات اقدام کند.

اما برخی کارشناسان با حساس خواندن مقطع کنونی معتقدند که تعلل آنکارا در ترمیم خط لوله گاز می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که از عمده این دلایل می توان به ۱- قصد ترکیه برای جایگزین کردن گاز ایران از یک کشور دیگر ۲- نیت آنکارا برای تبدیل ترکیه به کریدور انتقال گاز به اروپا که در کنار آن این کشور می تواند بدون نیاز به گاز ایران سهم خود را از بابت انتقال گاز کشورهای آسیای میانه و قفقاز به اروپا تامین کند ۳- همسویی با برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا در بی اعتنایی به ایران و در نهایت و در بد بینانه ترین حالت ۵- اعمال فشار به ایران به علت سیاست های منطقه ای تهران.

البته صرف نظر از برخی نظرات یاد شده، بدون تردید ایران و ترکیه به عنوان دو همسایه مقتدر و مسلمان با درک موقعیت کنونی و با توجه به مشکلات اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان به خصوص کشورهای اروپایی مختلف که به علت شیوع کرونا دچار آن شده اند، و با توجه نیاز دو کشور به یکدیگر در زمینه های مختلف اعم از سیاسی و اقتصادی ضرورت دارد که با حسن نیت مشکلات فی مابین از جمله تعمیر خطر لوله یاد شده و البته پیش از فرارسیدن فصل سرما که نیاز به گاز در ترکیه بسیار ملموس و وجود این ماده انرژی زا حیاتی می شود، راه حل های مناسب بررسی و با فوریت اجرا شود.

برچسب‌ها بیژن نامدار زنگنه انفجار تروریستی گاز ترکیه پروندهٔ خبری انفجار خط لوله گاز ایران در ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیژن نامدار زنگنه انفجار تروریستی گاز ترکیه بیژن نامدار زنگنه انفجار تروریستی گاز ترکیه خط لوله انتقال گاز گاز ایران به ترکیه تعمیر خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۶۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب/ جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت+عکس

مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد در راستای اجرای طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت، عملیاتی جهت شناسایی مخازن حاوی میلیون ها لیتر سوخت قاچاق در بندر کلاهی شهرستان میناب اجرا شد.

وی افزود: در نتیجه اجرای این عملیات موفق، با حضور دادستان مرکز استان هرمزگان، دادستان شهرستان میناب، فرمانده انتظامی هرمزگان و فرمانده مرزبانی استان هرمزگان در بندر کلاهی با اقدام مشترک فراجا و دریابانی ضمن شناسایی ۲۶۵ عدد مخزن نگهداری سوخت قاچاق و بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل و فرآورده های نفتی کشف و ضبط شد.

قهرمانی گفت: همچنین ۱۷ فروند شناور متعلق به قاچاقچیان سوخت نیز توسط مأموران توقیف شده است.

وی در ادامه با اشاره به کشف بیش از ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در این منطقه اضافه کرد: به دستور مقام قضایی این لوله ها که سوخت قاچاق را از مخازن به سواحل و اعماق دریا منتقل می‌کردند، به محض شناسایی جمع آوری و ضبط شدند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در پایان ضمن قدردانی از فرماندهان فراجا و مرزبانی استان به دلیل اجرای موفق و مدبرانه این عملیات، تأکید کرد: با اقدامات ویژه دستگاه قضایی و تلاش شبانه روزی نیروهای فراجا و دریابانی استان هرمزگان، فضای استان برای فعالیت مجرمان ناامن شده که این دستاورد مهم در سایه تعامل خوب و تشریک مساعی تحقق یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • نحوه رفع نشتی لوله آب که لوله کش‌ها به شما نمی‌گویند (فیلم)
  • ۵ راه حل ساده لوله کشی؛ از تعمیر نشتی لوله تا اتصال دو شیر به لوله آب (فیلم)
  • (تصاویر) اعتراض مردم ترکیه به سفر رئیس جمهور آلمان به آنکارا
  • کشف ۷۵ کیلومتر لوله انتقال سوخت قاچاق در بندر کلاهی میناب
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب/ جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت+عکس
  • کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!
  • گاز ایران به چین هم می‌رسد؟
  • جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق
  • تعمیر شیرهای فشارشکن ١٥٠میلی متری خط انتقال فیرورق
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد